Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

ODIS Data Camp

3 kommentarer.  Hop til debatten
Blogindlæg4. november 2010 kl. 11:00
errorÆldre end 30 dage

Dagen byder på Data Camp på ITU hvor ITST er vært til en hack-away day, hvor myndigheder, datajournalister og udviklere sammen vil skabe nogle kreative løsninger ovenpå offentlige data.

Videnskabsministeren åbnede konferencen og udtrykte store forventninger til dagens arbejde og det potentiale arbejdet med åbne data har.
Hun lovede at kigge ind ved dagens afslutning for at høre lidt mere om de konkrete resultater.

Og resultaterne er allerede her en time efter start begyndt at dukke op så småt.
Michael Friis (manden bag Folkets ting) har lavet en visualisering over data i finanslovsforslaget, som man kan se her:
http://www-958.ibm.com/software/data/cognos/manyeyes/visualizations/danish-state-budget-2011-as-treema

Der går også rygter ved kaffebordet om en jagtapplikation, så man kan se om det er sæson før man begynder at skyde løs på sagesløse dyr i naturen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv har jeg kastet mig over et overskueligt lille projekt til Android, hvor man kan tilgå hele den danske filmskat via Det Danske Filminstituts services:
http://www.dfi.dk/opendata.aspx
Dokumentation mangler, men det er jo sådan vi geeks godt kan lide det ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4e398ff7b.gif" alt=")

Et fromt ønske

Jeg synes ITST gør et stort stykke arbejde, når de sådan stabler et arrangement som dette på benene.
Her er cirka 50 deltagere som uden detaljeret instruktion har kastet sig over projektet, og der bliver tastet på livet løs rundt om på gangene på ITU.
Samtidig bliver det hele dækket grundigt af et filmhold og med minsterens presence virker det hele som noget vi skal tage seriøst og fokusere på - det er noget, der gør en forskel !

Så motivationen er høj, og udfordringen for os bliver jo at holde gejsten når vi kommer hjem til vores respektive jobs - det vi pt. lever af.

Min tanke er at der måske er behov for at folk der arbejder med åbne data organiserer sig i en interesseorganisation, som kan medvirke til at flere offentlige data ser lyset og de bringes i anvendelse.

Denne samling af folk kan jo være med til at synliggøre hvem der arbejder indenfor feltet og samtidig fungere som et advisory boards, både for myndigheder der vil i gang og for udviklere der vil anvende offentlige data.

Lad os se om interessen er der, eller om folk vil foretrække at kæmpe for sagen på hver sin front ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d6422f04.gif" alt=")

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
4. november 2010 kl. 15:40

Aha, så er det det i sidder og laver... Thumps up for at i har en dedikeret kaffefætter til at stå at lave alskens kaffer til jer mens i arbejder. :)