Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Ny/Gl tidsregning

1. april 2007 kl. 09:2112
Artiklen er ældre end 30 dage

Som nogen af jer ved driver jeg GPS.dix.dk NTP serveren som en gratis service på nettet. Det er ikke uden problemer, men nu giver jeg snart op.

Jeg har modtaget et anbefalet brev fra Politimesteren i København der skriver:

"I forbindelse med en større politiaktion for nyligt opstod der en tidsforskel imellem forskellige IT systemer i politiets indsatsledelse og efterforskningen har vist at dette skyldes at visse af disse systemer brugte serveren "GPS.dix.dk" som tidsreference.

I henhold til Lov om Tidens Bestemmelse (LOV nr 83 af 29/03/1893) skal tiden i Danmark, dog uden Færørene, regnes som middelsoltiden for 15. længdegrad øst for Greenwich.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vores IT-støttenhed har med velvillig hjælp fra Foreningen af Amatørastronomer i Gudhjem og "Den Lille Lade - Kunsthåndværk" der tillod adgang til deres marker, konstateret at serveren "GPS.dix.dk" udsender tidssignaler på UTC tidsskalaen og ikke, som loven foreskriver, middelsoltiden i for den 15. østlige længdegrad.

De beordres hermed at bringe Deres tidsserver "GPS.dix.dk" i overensstemmelser med Loven inden d. 1. April -- Snar-
rest efter vil vi igen foretage kontrolmålinger og hvis det på ny konstateres at deres server ikke lever op til lovens krav, vil de blive sigtet efter straffelovens 15. kapitel om forstyrrelse af den offentlige ro og orden.

Politimesteren i Kbh.
(sign).
"

Så vidt jeg kan finde ud af vil afvigelsen imellem gps.dix.dk og andre NTP servere blive op til et par sekunder i hver retning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

phk

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
4. april 2007 kl. 11:25

Det er da helt fint at stå tidligere op om sommeren. Den er jeg helt med på. Men det er da ingen grund til, at gøre vores tidsregning udnødigt kompliceret. Kunne du ikke bare aftale med din arbejdsgiver at du møder en time tidligere?

I øvrigt skriver Poul noget om at det i det mindste er positivt, at IT-folk bliver beskæftiget. Jeg tror de fleste IT-folk vil kunne finde mere interessant beskæftigelse. Ellers har de min dybeste medfølelse.

/mrj

--http://martin.ryt.dk

12
3. april 2007 kl. 16:14

Jeg tjekkede den spanske, den franske og den engelske version af direktivet om sommertid. Den engelske bruge GMT, men i følge babel fish bruger de to andre universal time.

11
3. april 2007 kl. 14:06

Ikke den gamle kastanje med at sommertid er så forfærdeligt igen! Som udtalt B-menneske er jeg enormt glad for, at det er så længe lyst om sommeren, så jeg vil hermed gerne slå til lyd for to timers sommertid i stedet for en.

At sommertid skulle genere folk gennem hele perioden er noget ævl. Det er da ingenting ved side af en god gang jetlag, og det kan alle komme sige over på højst et par døgn eller tre.

Så kom over jer selv, sommertidshadere, og nyd de lange, lange lyse aftener og nætter her i sommerhalvåret. Det vil jeg i hvert fald selv gøre.

10
3. april 2007 kl. 08:42

Er man lidt realistisk, så vil man jo allerede på forhånd give op, da vi jo ikke engang kan overbevise Guds eget land om at der er 24 timer i et døgn, og at brøkdele af en tommelfinger er en elendig enhed.

Kunne vi nu bare få fjernet den aprilsnar som nu har holdt stædigt ved i mange år.. ja det er daylight saving time jeg snakker om.

Som jo tydeligvis ikke sparer nogen for noget som helst. Men ok, IT-folk bliver beskæftiget, så lidt godt er det vel, set med de rette briller.

9
3. april 2007 kl. 08:42

Hvis du kigger i de forskellige oversættelser, vi du se at f.eks Sverige bruger Greenwich Mean Time (en lokal engelsk tidsskala under parlamentets kontrol) tyskland bruger Weltzeit osv.

Der er overhovedet ikke styr på noget...

Men den danske oversættelse er helt klart i strid med dansk lov.

Jeg har hørt at der også er ballade med det fælleseuropæiske toldsystem, der bruger UTC.

Jeg spurgte et par folketingsmedlemmer om de ikke lige kunne tage sig sammen og lave den 1-liners lov, men det var der ikke interesse for.

Poul-Henning

8
3. april 2007 kl. 06:18

Jeg var inde og kigge på EUs direktiv om sommeritd. Det direktiv siger, at vi går over til sommertid kl 1 UTC. Dvs., at EU benytter UTC i deres direktiver.

6
2. april 2007 kl. 16:04

Tid er skam en alvorlig sag. Bare vent. Når en kritisk masse af almindelige mennesker lærer hvad det vil sige at leve i en globaliseret verden, vil de indse, at vores tidsregning er håbløst forældet.

Moderne mennesker vil rejse et krav om fælles tidsregning. Tidsprotektionister vil være oprørte.

Vi lever i en tid, med hver vores tid. Det er jo i virkeligheden forfærdeligt forvirrende, gammeldags og ineffektivt.

  • Vores tidsregning (i hvert fald i den vestlige verden (hvor det så end er)) starter ved en ubetydelig hændelse for blot et par tusind år siden. Nårh ja. Der var vist noget med at man fik ramt lidt forbi, men herregud, 4 år er jo ingenting.

  • Når det er mandag og klokken er 15.38 her i Danmark, er klokken 17:08 i Teheran. På Chatham Island er det tirsdag og klokken er 2.23.

  • Tidspunktet 2:15 natten til sidste søndag i marts måned eksisterer ikke (i hvert fald ikke i Danmark)! Tidspunktet 2:15 natten til sidste søndag i oktober måned eksisterer to gange!

  • Verdens mægtigste land (lidt endnu da) beslutter sig for at flytte tidspunktet for hvornår der skiftes til sommertid. Samtidig har man øjensynligt på nationalt plan besluttet sig for at bruge flere penge end man har. Al god fornuft synes at være ophørt.

Uden at være inde i hver en detaljer i denne sag, er det åbenlyst at noget er helt galt.

Ser man bort fra alle kulturelt/religiøst betingende forhold, hvad er da i grunden den optimale løsning?

En pragmatisk løsning er naturligvis at benytte UTC. Med denne løsning forsvinder det største problem. Klokken vil nu være det samme alle steder på jorden. Såfremt folk foretrækker at gå på arbejde når det er lyst, bør de nok stille deres vækkeur til at ringe på et andet tidspunkt (Eller? I ved hvad jeg mener...), men det er trods alt en overskuelig operation. Jeg betragter denne løsning som langt bedre end den situation vi har i dag.

Nuvel. Jeg forestiller mig at nogle lyse hoveder med forstand på fysik, kan komme i tanke om mere fundementale problemer. Hvad er i grunden et sekund? Findes der noget mere universelt end "døgn" at tage udgangspunkt i når man skal opgøre tid?

Jeg er klar på hvad som helst. Blot vil jeg nødig stå for den opgave der ligger i, at overbevise alverdens befolkninger.

5
2. april 2007 kl. 13:40

Det er kun en halv aprilsnar.

Brevet er fiktion, men problemstillingen er god nok: Offentlige danske myndigheder må ifølge IT & Telestyrelsen ikke køre en NTP server, fordi den ikke lever op til gældende lov.

Poul-Henning

4
2. april 2007 kl. 11:27

Når nu andre ikke vil skrive det så vil jeg. Flot aprilsnar som er lige tilpas på grænsen til at man er lige ved at tro på det. I øvrigt mener jeg stadig at postvæsent kører efter en gammel bekendtgørelse hvori der står at for at blive postbud skal man kunne læse/skrive og kende klokken! - bestemt ikke noget alle kunne i starten af 1900.

3
2. april 2007 kl. 10:43

Der findes en interCal pakke, RanSlip.A, der giver mulighed for at implementere det ønskede. Søg på Google efter RanSlirpa, så finder du den nemt.

2
1. april 2007 kl. 16:18

Jeps. Sagen er, at der ikke rigtigt er nogen, der kontrollerer, hvad klokken er i Danmark. Før i tiden havde telefonselskaberne et atomur, som de brugte til at styre microbølgekæderne. (De skal have en meget præcis frekvens, ellers kan man ikke overføre data over dem.) Man brugte også uret til at styre frøken klokken. Idag bruger TDC den samme radiosender i Frankfurt som andre radiostyrede ure.

Så vidt jeg ved, er der ikke nogen myndighed i Danmark, der har påtaget sig at udsende tidssignaler, som viser tiden.

1
1. april 2007 kl. 14:16

Kva tidligere problematik med D-LINK, virkede historien ret troværdig til at starte med. Der ville ikke være meget retfærdighed tilbage i verdenen, og din modløshed fuldt forstået, hvis du også skulle til at slås med KBH politi om hvem der bestemmer hvad klokken er i Danmark.