Hjemme hos os er det en fast tradition at se dronningens nytårstale, og det har det været, lige så længe jeg kan huske.
Talen er på en eller anden vis med til at underbygge stemningen på en aften, hvor man tænker tilbage på året, der er gået, og så småt begynder at overveje, hvad man skal gøre bedre i året, der kommer.
Dronningen formår at samle nationen, og uanset om talen byder på løftede pegefingre eller hilsener til søens folk, er det et populært indslag hos danskerne, kun overgået af Rådhusklokkerne ved midnatstid.
Og i år ser det ud til, at vi i stort omfang fandt majestæten og Rådhusklokkerne på internettet, sandsynligvis hjulpet godt på vej af et større nedbrud hos YouSee.
Cord cutters shall inherit the earth
Da jeg i 2008 købte mit første hus, et gammelt håndværkertilbud, lejede jeg en rendegraver for at udvide indkørslen.
Bevæbnet med tegninger fra TDC og de lokale forsyningsselskaber følte jeg mig på sikker grund, men pulsen steg mærkbart, da jeg efter et par minutters gravearbejde så den gule dækplade og kabelstumpen, der stak op af hullet i jorden.
Det viste sig at være et antennekabel, og jeg ventede straks at høre et arrigt brøl fra naboen, der var i fuld gang med at se en fodboldkamp.
Intet skete, og en nærmere undersøgelse viste, at kablet var min egen stikledning fra antenneforeningen, som jeg i øvrigt havde opsagt, da jeg overtog huset.
Nytårsaften 2008 fik jeg derfor første gang fornøjelsen af at se nytårstalen via DR's web-TV ligesom adskillige andre danskere - og tilsyneladende flere end DR havde regnet med, for deres web-TV var stærkt underdimensioneret.
Siden har DR løst deres skaleringsproblem ved at flytte streamingen ud til Akamai, og det er således en WAF-venlig løsning at se alle DR's kanaler på TV'et via Apple TV, Chromecast eller lignende, så man slipper for at skulle betale for en grundpakke hos den lokale antenneforening eller investere i en stueantenne.
Med andre ord - det er blevet nemt at være cord cutter.
Vis mig din forbindelse, og jeg skal sige dig hvem du er
Som internetudbyder overvåger vi ikke trafikken på den enkelte bruger - men alene ved at kigge på trafikforbruget for en større mængde brugere, kan vi i visse tilfælde konkludere, hvad de laver på nettet.
Nedenstående graf er fra en af vores peeringporte og viser trafikken i de sidste to døgn.
Man ser hvordan trafikken nytårsaften stiger mærkbart lige omkring kl. 18 og peaker ved afslutningen af dronningens nytårstale - hvorefter den falder brat.
Herefter følger en aften med usædvanligt lidt trafik - indtil midnat, hvor trafikken igen peaker voldsomt.
Ud over det åbenlyse, at mange af vores brugere har set nytårstale og Rådhusklokker over nettet, kan vi også konkludere, at en meget stor del af vores normale trafik udgøres af TV-streaming, og vi må formode, at den usædvanligt høje trafikmængde i dag skyldes onde tømmermænd, mad fra McDonald's og massivt Netflix-kiggeri.
Nå ja, og så kan vi konkludere, at vores brugere for en stor dels vedkommende har brugt aftenen i venners og families lag i stedet for at se TV - og tilsyneladende også gjorde det samme juleaften:
Det bliver interessant at se, om vores brugere i aften finder Lars Løkkes nytårstale lige så inspirerende som dronningens...
Godt nytår!
- emailE-mail
- linkKopier link

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.
Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Hvis det alene handler om DR's kanaler og om at betale for at få dem i HD via en app på AppleTV, så kunne Zattoo være et for dig relevant alternativ:</p>
<p><a href="https://zattoo.com/dk/channels/">https://zattoo.com/dk/channels/</a></p…;
<p>35 kr. om måneden for streaming af DR's kanalkompleks i HD-kvalitet.
Er Zattoo lovligt i Danmark ? Det tror jeg altså ikke (men er ikke sikker)
- more_vert
- insert_linkKopier link
TV2 Play (alle TV kanalerne) findes på Apple TV 4 og det er HD (720)Jo - men jeg mangler så TV2 news...
- more_vert
- insert_linkKopier link
Zattoo er via en app, der kører direkte på AppleTV-boksen i HD. Ellers ville jeg selvfølgelig ikke have foreslået det.
Jo - men jeg mangler så TV2 news...
- more_vert
- insert_linkKopier link
Hvad med BoxerFlex med Boxer Play?https://www.boxertv.dk/tv/boxer-play/
Jeg kan ikke se om de har en app til ATV4 endnu.
- more_vert
- insert_linkKopier link
D'oh... Min kaffe har ikke været stærk nok her til morgen. :) Ja, det er selvfølgelig 99,- / md.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Du mener 99 kr. per måned for 4ONE og 59 kr. per måned for TV2-pakken. Som i øvrigt ikke er i HD. Lige som 4ONE heller ikke er det. Med andre ord får du en smule mere end Zattoo til cirka 5 gange så høj en pris. Og det er stadig ikke i én app.4ONE til 15,- / md. og så tilvælge TV2-pakken til 39,- / md. - så er du kørende. :)
Zattoo er via en app, der kører direkte på AppleTV-boksen i HD. Ellers ville jeg selvfølgelig ikke have foreslået det.Tak - men jeg har brug for DR, TV2 og TV2 News, i HD og helst i een app. - og det via en app. der køre direkte på Apple TV boksen v.4.
- more_vert
- insert_linkKopier link
https://www.telia.dk/privat/abonnementer/tv/
4ONE til 15,- / md. og så tilvælge TV2-pakken til 39,- / md. - så er du kørende. :)
- more_vert
- insert_linkKopier link
35 kr. om måneden for streaming af DR's kanalkompleks i HD-kvalitet.
Tak - men jeg har brug for DR, TV2 og TV2 News, i HD og helst i een app. - og det via en app. der køre direkte på Apple TV boksen v.4.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Hvis det alene handler om DR's kanaler og om at betale for at få dem i HD via en app på AppleTV, så kunne Zattoo være et for dig relevant alternativ:Brugerfladen på Telias app. kunne godt gøres bedre, men det kan komme - den er ret ny - men hvorfor ikke HD... ? det er mig en gåde - er med på at det kræver større bitrate, men mon ikke mange gerne ville betale et tillæg for high Q HD? - Jeg ville.
https://zattoo.com/dk/channels/
35 kr. om måneden for streaming af DR's kanalkompleks i HD-kvalitet.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Opdagede mellem jul og nytår at Telia havde en app til Apple TV boksen ver. 4, ganske udmærket app. - desværre dog ikke HD - men 3 pakker + nogle fritvalg add-on kanaler.
Faktisk ret velfungerende i sin funktionalitet og helt smooth streaming, modsat hvad andre åbenbart oplevede via DRs web: "Alligevel oplevede flere brugere, at de ikke kunne få forbindelse til DR's streaming-tjeneste.
»Systemet blev desværre overbelastet i perioder, så brugere oplevede, at det var langsomt eller umuligt eller komme ind og streame. Akamai havde ikke problemer og kunne skalere til det høje niveau. Flaskehalsen ligger altså et andet sted i systemerne, og vi er i fuld gang med at analysere dette, men har ikke svaret endnu,« skriver Mikkel Müller."
Brugerfladen på Telias app. kunne godt gøres bedre, men det kan komme - den er ret ny - men hvorfor ikke HD... ? det er mig en gåde - er med på at det kræver større bitrate, men mon ikke mange gerne ville betale et tillæg for high Q HD? - Jeg ville.
https://www.telia.dk/privat/abonnementer/tv
YouSee har tidl. lovet at de ville øge bitraten på deres kabel TV HD kanaler, men har siden udskudt det til Q1 2017. Fra 9 til 12 Mbit/s.
Men jeg ved ikke om kabel TV bitrate og internet TV streamings bitrate giver samme kvalitet ved samme bitrate, eller der er forskel i deres technologier.
http://www.recordere.dk/2016/09/yousee-udsaetter-kvalitetsloeft-paa-tv-signal/
- more_vert
- insert_linkKopier link
Korrekt og det er her problematikken er. De fleste ved faktisk ikke at de ikke er tvunget længere.Der er intet ulovligt i at kun servere yousee eller stofa eller hvem det nu måtte være.
Men du har helt ret i at man ikke tvinges til at skulle have abo som i gamle dage.
Og når nu konkrenten allerede har en ledning inde i husene, hvor stor er chancen mon for at der er andre som lægger en ny ledning ind?
Det ved jeg da ikke, men interesserede er da velkommen til at ringe :-)
- more_vert
- insert_linkKopier link
Tommy Winthers plugin bruger DRs HLS streams. Den får URL'erne via DRs API
http://www.dr.dk/mu-online/Help/1.3/Api/GET-api-apiVersion-channel-all-active-dr-tv-channels
- more_vert
- insert_linkKopier link
Er der nogen kloge hoveder derude, der kan forklare hvorfor DR stadig hænger fast i Flash, mens resten af verden er på vej væk fra den platform?
Jeg har en mac-mini sat til fjernsynet, og på den virker det fint med dr.dk/tv uden flash, der bruges blot noget browseren understøtter. (mpg4?)
- more_vert
- insert_linkKopier link
</p>
<pre><code>Jeg bor i en boligforening, hvor yousee/dansk kabel tv, har eneret
</code></pre>
<p>Det er ikke lovligt længere....
Jo det er. Der er intet ulovligt i at kun servere yousee eller stofa eller hvem det nu måtte være. Og når nu konkrenten allerede har en ledning inde i husene, hvor stor er chancen mon for at der er andre som lægger en ny ledning ind?
Men du har helt ret i at man ikke tvinges til at skulle have abo som i gamle dage.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Er det browser-afhængigt om deres HTML5 video player kommer frem?
Ja det er det. I Safari på macOS virker det fint uden Flash. I Chrome gør det ikke. Det er fordi de bruger Apples HLS (HTTP Live Streaming) – det understøtter Chrome ikke.
- more_vert
- insert_linkKopier link
De bruger HTML5 player, hvis ikke du har Flash ;)
Hm... i min Chromium (ikke Chrome) browser uden Flash får jeg at vide, at plugin'et ikke er supporteret, og her peger den på et Flash-plugin.
Er det browser-afhængigt om deres HTML5 video player kommer frem?
- more_vert
- insert_linkKopier link
Et andet godt spørgsmål er, hvorfor de stadig bruger en Flash-baseret afspiller til deres web-TV på <a href="http://www.dr.dk">www.dr.dk</a>. Og før nogen hoster "DRM!", så burde det være muligt i HTML5 også. Er der nogen kloge hoveder derude, der kan forklare hvorfor DR stadig hænger fast i Flash, mens resten af verden er på vej væk fra den platform?
De bruger HTML5 player, hvis ikke du har Flash ;)
- more_vert
- insert_linkKopier link
Jeg så den på min RPi OSMC, via en ikke specielt prangende aDSL, og havde ingen problemer med pixelering heller.Jeg streamede nytårstalen på min Apple TV 4. Jeg satte den til lige efter at jeg konstaterede udfaldet hos youSee og oplevede ikke pixelering eller lignende.
Men det får mig så lige til at spørge, da jeg ikke umiddelbart kan finde noget svar på det - er Tommy Winthers drtv afspiller baseret på Flash eller hur?
- more_vert
- insert_linkKopier link
Jeg tror det er teknisk... Start din FM radio op på P3. Start din DR app op og lyt til P3. Jeg har oplevet forskelle i "leveringstid" på over 60 sekunder.
Til midnat hvor vi have et dårligt signal havde vi et meget forsinket ekko på rådhus klokkerne. De ringede på streaming radioen i køkkenet længe inde de ringede på TV... Vi hoppede bare 2 gange.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Det er Akamai sjovt nok enig med dig i: http://www.octoshape.dk/Events, der pludseligt tiltrækker mange samtidige TV-seere, er i øvrigt en ting, internetudbydere kommer til at skulle tage meget alvorligt fremover. Over-the-top-streaming, dvs. streaming hen over det åbne internet, er nemlig per definition unicast, modsat multicast, der bruges til live TV på lukkede netværk.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Nu bør der ihvertfald være nogen hos Copydan der vågner op. Hvis TV havde været et streamet produkt, som kunne købes på lige fod med Netflix, HBO osv., så havde youSee udfaldet ikke været et stort problem. Så ville der ikke være så mange der blev ramt....
Jeg streamede nytårstalen på min Apple TV 4. Jeg satte den til lige efter at jeg konstaterede udfaldet hos youSee og oplevede ikke pixelering eller lignende.
Udfaldet har fået mig til at tænke på om jeg ikke bare skal droppe den mindste pakke hos youSee. Ser alligevel stort set kun DR og TV2 alligevel, hvis jeg endelig ser TV....
- more_vert
- insert_linkKopier link
Det er ikke lovligt længere....Jeg bor i en boligforening, hvor yousee/dansk kabel tv, har eneret
- more_vert
- insert_linkKopier link
Hvis du på et tidspunkt gerne vil have per AS grafer nemt kan jeg anbefale AS-Stats <a href="https://github.com/manuelkasper/AS-Stats">https://github.com/manuelkasp…;
Man skal bare pege noget netflow/sflow i dens retning så får man rrd filer per AS man har trafik til.
Det virker desværre som at ZTE ikke supporterer at inkludere AS numre i Netflow data. Kommandoerne er der, men den skriver bare 0 i felterne.
Det bør være muligt efterfølgende at berige Netflow data med AS numre. Jeg kan bare ikke finde noget program der gør dette. På et tidspunkt laver jeg selv noget men har bare super travlt med andet lige nu.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Ved peak har vi typisk et forhold på 11:1 mellem downstream og upstream trafik. Jeg forventer, at balancen forrykkes yderligere efterhånden som TV-streaming stiger i båndbreddeforbrug.
Jaeh, men mon så ikke at forholdet bliver rykket den anden vej igen, i takt med at vi skal have mere og mere smidt ud i skyen. Men tak for svaret. Så giver det lidt mere mening :-)
- more_vert
- insert_linkKopier link
Angående DR, så var der lidt forklaring i denne Computerworld artikel:http://www.computerworld.dk/art/238581/flash-skiftes-ud-med-html-5-paa-internettet-men-dr-vil-ikke-tage-skridtet-fuldt-ud
- more_vert
- insert_linkKopier link
Jeg kommer lidt i tvivl om din peering graf.
Fordeler jeres kunders downstream/upstream i et forhold ca100:1?
Eller bliver upstream målt et andet sted?
Nu er det her blot en enkelt af vores porte - vi har adskillige, og trafikken kan tage mange forskellige veje ind og ud af vores netværk.
Vi har derfor porte med langt mere upload end den her, og det er meget almindeligt, at trafikken routes asymmetrisk, dvs. upstream tager en anden vej gennem nettet end downstream trafik.
Ved peak har vi typisk et forhold på 11:1 mellem downstream og upstream trafik. Jeg forventer, at balancen forrykkes yderligere efterhånden som TV-streaming stiger i båndbreddeforbrug.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Jeg kommer lidt i tvivl om din peering graf. Fordeler jeres kunders downstream/upstream i et forhold ca100:1? Eller bliver upstream målt et andet sted?
- more_vert
- insert_linkKopier link
Kan du uddybe det? Troede kun det var i Kina man brugte det... hvem er det der sidder med fingeren på knappen og holder øje?
Det er udelukkende en fordom fra min side, der udspringer af generel mistillid til medierne. ;-)
I mere bornerte lande som USA og UK er det mig bekendt meget almindeligt for at undgå ucensurerede bandeord og bar hud på TV - man ønsker ikke en gentagelse af SuperBowl i 2004.
I dagens Danmark kunne man godt forestille sig, at medierne var nervøse for at en tilfældig gæst i et TV-studie kunne finde på at hive en Muhammed-tegning op af hatten i bedste sendetid.
Som sagt, blot en fordom fra min side indtil andet er bevist. Kunne være interessant at vide, om der er hold i den!
- more_vert
- insert_linkKopier link
Kan du uddybe det? Troede kun det var i Kina man brugte det... hvem er det der sidder med fingeren på knappen og holder øje?Jeg ved ikke, hvor stor forsinkelse der er på almindelig DVB-streaming, men mon ikke, der minimum er et par sekunders forsinkelse, især hvis der er tale om shows, hvor man skal kunne afbryde med kort varsel, hvis der sker noget, seerne ikke må se.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Google og Netflix bruger HTTPS så det bliver nok lidt svært med hjemmebyggede caches.
Helt enig, men det ville heller ikke hjælpe os, da Google og Netflix typisk ikke serverer live-content.
DR's Akamai-nodes serverer content over HTTP, så her kunne man faktisk godt bygge en cache, såfremt Akamai/DR ikke aktivt forsøger at blokere for dette.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Det kunne være interessant at se på, om man kan bygge transparente caches i nettet, som fungerer uden at involvere de enkelte TV-distributører. Der er sikkert nogle juridiske udfordringer i den model, men hvis man kunne løse de tekniske udfordringer, ville det være væsentligt nemmere for internetudbyderne at skalere deres caches, da de kan øge antallet af caches og flytte dem tættere på brugerne.
Google og Netflix bruger HTTPS så det bliver nok lidt svært med hjemmebyggede caches.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Hvis du på et tidspunkt gerne vil have per AS grafer nemt kan jeg anbefale AS-Stats <a href="https://github.com/manuelkasper/AS-Stats">https://github.com/manuelkasp…;
Tak for tippet, det er faktisk på vores to-do-liste at vi skal have sat sådan et værktøj op, så timingen er helt perfekt ;-)
- more_vert
- insert_linkKopier link
Hvad ser du som den rigtige strategi fremover Yoel? Overdimensionering, eller bedre caches som udbyderne evt hoster, og de forskellige services så kan gøre brug af?
Den rigtige strategi handler nok primært om hvilken størrelse, man har som ISP.
For mindre ISP'er vil den bedste strategi være at overdimensionere deres netværk, for reelt har de ikke noget andet valg. De caches, der skal bruges, er styret af TV-udbyderne, og de stiller krav om et vist volumen af trafik, før de vil udlevere en cache.
For større ISP'er vil det være en bedre strategi at anvende et antal HTTP caches, som placeres decentralt i nettet. Det at placere en cache decentralt i nettet kræver i øvrigt, at man bygger sit net, så det kan lade sig gøre - hvis al trafikken skal ind forbi nogle centrale routere, er man lige vidt.
Det kunne være interessant at se på, om man kan bygge transparente caches i nettet, som fungerer uden at involvere de enkelte TV-distributører. Der er sikkert nogle juridiske udfordringer i den model, men hvis man kunne løse de tekniske udfordringer, ville det være væsentligt nemmere for internetudbyderne at skalere deres caches, da de kan øge antallet af caches og flytte dem tættere på brugerne.
For udbydere af DSL er det optimale scenarie, at man er tilstede på lidt over 50 TDC-centraler rundt omkring i landet. Det ville være oplagt at have en cache på hver central, så man holder loadet på transmissionsnettet nede, når der er efterspørgsel på live-TV.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Hvis du på et tidspunkt gerne vil have per AS grafer nemt kan jeg anbefale AS-Stats https://github.com/manuelkasper/AS-StatsMan skal bare pege noget netflow/sflow i dens retning så får man rrd filer per AS man har trafik til. Man skal nu lige huske at sætte netflow-links config filen op så den ved hvilke interfaces der er hvilke upstream/peering links.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Jeg betalte Ca. 500 for antenne + 20 m kabel + lille forstærker.
Kunne måske godt undvære forstærker og har 10 meter kabel i overskud.
Køb er godt kabel, hvis det skal være 10 - 20 meter langt.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Jepper, Jeg kender til nogle udbydere der har haft HTTP caches placeret rundt omkring i deres netværk til at håndtere live TV specifikt, for at komme tættere på en distributionsmodel der minder om multicast. Hvad ser du som den rigtige strategi fremover Yoel? Overdimensionering, eller bedre caches som udbyderne evt hoster, og de forskellige services så kan gøre brug af?Events, der pludseligt tiltrækker mange samtidige TV-seere, er i øvrigt en ting, internetudbydere kommer til at skulle tage meget alvorligt fremover. Over-the-top-streaming, dvs. streaming hen over det åbne internet, er nemlig per definition unicast, modsat multicast, der bruges til live TV på lukkede netværk.
- more_vert
- insert_linkKopier link
23:45 er Skantenne stadig nede. Så vi tager rådhus uret på app, denne gang kan vi komme igennem, men resultatet er mildest talt meget ringe kvalitet (pixeleret). Men vi fik hoppet ned fra sofaen! ;-)
Nu vil jeg nødig ødelægge jeres nytårsaften... men I hoppede sandsynligvis 30 sekunder for sent. TV-streaming over nettet er ikke 100 % live, da HLS / MPEG-DASH-protokollen indbygger en buffer på typisk 30 sekunder.
Jeg ved ikke, hvor stor forsinkelse der er på almindelig DVB-streaming, men mon ikke, der minimum er et par sekunders forsinkelse, især hvis der er tale om shows, hvor man skal kunne afbryde med kort varsel, hvis der sker noget, seerne ikke må se.
Events, der pludseligt tiltrækker mange samtidige TV-seere, er i øvrigt en ting, internetudbydere kommer til at skulle tage meget alvorligt fremover. Over-the-top-streaming, dvs. streaming hen over det åbne internet, er nemlig per definition unicast, modsat multicast, der bruges til live TV på lukkede netværk.
Når mange brugere skal se en TV-kanal samtidig, stiger loadet på udbyderens netværk lineært med antallet af brugere, da hver eneste brugers stream skal hentes for sig selv. Ved multicast-baserede løsninger i lukkede netværk er loadet på netværket tæt på konstant, også selv om mange ser TV samtidig, da det i praksis er samme stream, der sendes til alle brugere.
Lukkede netværk til TV er dog kraftigt på retur, og fremtidens TV bliver for en stor dels vedkommende over-the-top-streaming, da brugeren vil købe sine TV-abonnementer hos et streaming-selskab og ikke hos sin internetudbyder.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Vi holdt nytår med gode venner, de køre rent "Free to Air" + Streamning fra DR apps og Netflix.
Vi har Skanderborg antenneforening (skantenne) som desværre er en Yousee løsning. Og en Waoo fiber løsning til data.
Da vi 17:50 finder ud af at der er sort skærm, griber vi til lidt let fejlfinding. Herefter til streamning via DR APP. Men der var ikke hul igennem, den loadende ikke Live TV. Men lignede derimod en hjemmeside fra nettets spæde ungdom. Dette skete både for enheder der fik data via Waoo og mobile enheder!
23:45 er Skantenne stadig nede. Så vi tager rådhus uret på app, denne gang kan vi komme igennem, men resultatet er mildest talt meget ringe kvalitet (pixeleret). Men vi fik hoppet ned fra sofaen! ;-)
DR's løsning kunne tilsyneladende ikke følge helt med, men radioen kunne vi godt streame. Og nu mangler jeg så bare at finde ud af hvor stor en antenne jeg skal have hængt op under taget, for at kunne fange Søsterhøj fra min adresse, så vil jeg spare Skantenne væk. De vil ikke væk fra TV pakker og jeg vil ikke betale for det jeg aldrig ser.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Et andet godt spørgsmål er, hvorfor de stadig bruger en Flash-baseret afspiller til deres web-TV på <a href="http://www.dr.dk">www.dr.dk</a>. Og før nogen hoster "DRM!", så burde det være muligt i HTML5 også. Er der nogen kloge hoveder derude, der kan forklare hvorfor DR stadig hænger fast i Flash, mens resten af verden er på vej væk fra den platform?
DR bruger afaik ikke DRM på noget af deres indhold (hvilket man godt kan undre sig lidt over de får lov til. Så DRM er ikke engang et problem (men ja, det kan man godt i HTML5). Jeg tror primært det handler om at de har lavet en aftale med Akamai, og hvis de skal have ændret playeren så kommer de til at betale et eller andet beløb for det.
Akamai har i lang tid bidraget til udviklingen af en af de primære MPEG-DASH playere i JavaScript (https://github.com/Dash-Industry-Forum/dash.js), så de har i hvert fald kompetencerne, så det må ene og alene handle om at Akamai ikke gider lave ændringen gratis, og DR ikke vil betale for ændringen. Der kan også være den faktor at det jo ikke nødvendigvis er alle der sidder på en maskine hvor browseren understøtter Media Source Extensions med et codec der passer, men det burde da snart være størstedelen trods alt, og så kan de jo beholde Flash som fallback.
- more_vert
- insert_linkKopier link
... for vores brugeres båndbreddeforbrug.
Så enten gider vores brugere ikke se hans nytårstale, eller også så de den i stedet for skihop eller hvad der nu ellers rører sig på streaming-tjenesterne i dag :-)
Det var i øvrigt interessant at se, at statsministeren forsøger at gøre nytårstalen mere populær - normalt optages den på forhånd på Marienborg, og bliver sendt mens statsministeren er til nytårskur hos dronningen, men i år var den sendt live fra Statsministeriet, ligesom dronningens tale altid bliver sendt live fra Amalienborg. Live TV, om det så er nytårstaler eller fodboldkampe, har en evne til at samle store dele af nationen, som on-demand TV ikke helt kan matche.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Men hvad er så DRs undskyldning for ikke at streame via IPv6? De skal bare sætte kryds i den rigtige checkboks hos Akamai.
Det er et godt spørgsmål - for Akamai er mig bekendt helt med på beatet, når det gælder IPv6.
Et andet godt spørgsmål er, hvorfor de stadig bruger en Flash-baseret afspiller til deres web-TV på www.dr.dk. Og før nogen hoster "DRM!", så burde det være muligt i HTML5 også. Er der nogen kloge hoveder derude, der kan forklare hvorfor DR stadig hænger fast i Flash, mens resten af verden er på vej væk fra den platform?
- more_vert
- insert_linkKopier link
Siden har DR løst deres skaleringsproblem ved at flytte streamingen ud til Akamai
Men hvad er så DRs undskyldning for ikke at streame via IPv6? De skal bare sætte kryds i den rigtige checkboks hos Akamai.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Jeg bor i en boligforening, hvor yousee/dansk kabel tv, har eneret, dog har vi aldrig været tvunget til at have yousee. Min underbo en ældre herre måbede, da jeg fortalte at vi ikke havde noget problem med tv signalet, da jeg har antenne/Free to air. Han forstod ikke hvordan man kunne det eller hvordan det fungerede. Lidt skræmmende at selv ændre mennesker har "glemt" hvad det vil sige at få tv signalet vi luften/æteren
- more_vert
- insert_linkKopier link