Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

NSA's speech to text

Af Poul-Henning Kamp6. maj 2015 kl. 06:1119
Artiklen er ældre end 30 dage

Hånden i vejret, hvor mange af jer havde draget en lige linie fra "Siri" osv. til at NSA (og andre!) også anvender speech-to-text til at spionere på alt og alle ?

Brug en halv time på at overveje hvordan andre cutting-edge IT-teknologier kan bruges til det formål.

Tænk på det når vi skal til valg.

phk

Artiklen fortsætter efter annoncen

(Rettede text-to-speech til den rigtige orden. Det gik stærkt imorges, et tog skulle nås...)

19 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
19
11. maj 2015 kl. 14:06

Hånden i vejret, hvor mange af jer havde draget en lige linie fra "Siri" osv. til at NSA (og andre!) også anvender speech-to-text til at spionere på alt og alle ?

Hvem betaler og udvikler de gratis tjenester, som tilbyder at gemme og beskytte dine kodeord.

Hvor opbevares data, hvor din opsætning gemmes om programmer og logind.

Hvorfor kom der meget hurtigt nye tjenester, der vil hjælpe og beskyttet dig mod denne overvågning, lige efter frihedshelten Edward Snowden afsløringer.

Kan være noger kilder tøret ind efter Edward Snowden, med NSA har jo ikke stoppet med udbygning og indsamling af data, så et eller andet sted fra, kommer de jo stadig. Google, MS, Facebook og de andre informations søgemaskiner samler jo stadig ind i store stil, fra os alle sammen.

Vil så lige anbefale programmet i Lørdags fra temaaften på DR2, omhandlet dette. kan genses her.

https://www.dr.dk/tv/se/dr2-tema/dr2-tema-du-bliver-overvaget-2

16
8. maj 2015 kl. 11:23

en af mine uvenner, så lader jeg en kammerat låne min mobiltelefon, og så tager han den med sig, tændt naturligvis, til Esbjerg. Så kan politiet se, at jeg var i Esbjerg, da mordet blev begået. Kammeraten må naturligvis kun besvare sms'er, da voice-to-nsa ellers er aktiv. Smart ikke?

17
8. maj 2015 kl. 14:18

Nej

Der var nogle hash smuglere der blev dømt fordi de netop IKKE havde deres mobiler med syd for grænsen :D

15
7. maj 2015 kl. 15:17

i nærhed af sig selv.

Der er ingen der aner hvad telefonens firmware kan og gør.

Selv om eks. Android er opensource og vi kan se hvad softwaren kan. så er der ingen telefon fabrikant som ligger telefonens firmware offentligt.

Så Siri er nok et minimums problem, men det er der helt sikkert at det er ikke noget jeg bruger.

Ja, faktisk er jeg blevet helt glad for min gamle GPS som kun kan vise vej og mobilen kan snart ikke andet end at ringe. Alt andet er slået fra ;)

12
6. maj 2015 kl. 13:46

Plottet i Furious 7 (aka Fast and Furious 7), er måske ikke helt ved siden af: Der er en hacker der har udviklet noget software: "God's Eye" som bruger alle overvågningskameraer, mobiltelefoner m.m. på jorden til at live tracke folk via face/voice recognition med data fra alle de hacked devices

10
6. maj 2015 kl. 12:53

Hånden i vejret, hvor mange af jer havde draget en lige linie fra "Siri" osv. til at NSA (og andre!) også anvender text-to-speech til at spionere på alt og alle ?

Jeg tegner nu linien den anden vej. Er sikker på at speech to text er noget NSA har kunnet og gjort i mange år. Det opfatter jeg som et gammel og velkendt historie. Det "nye" er at det kan implementeres i en mobiltelefon.

7
6. maj 2015 kl. 11:30

Det kunne evt. også tænkes, at Pernille Skipper er en smule interesseret og kompetent ift. visse aspekter af IT spørgsmål, fordi hun er datter af Henriette von Platen-Hallermund, der har været metode- og arkitekturchef hos KMD og i øvrigt har været rundt på andre væsentlige poster i IT branchen, hvis ikke jeg tager meget fejl. Der er måske nogle ting, der er indpodet med modermælken, so to speak ;)

4
6. maj 2015 kl. 10:37

@Max, så må du jo vælge mellem NSA eller venstreorienteret politik.

Jeg synes, at talegenkendelse har gode og dårlige implementationer.

Den almindelige implementation svarer til at gå på McDonalds, og bestille sin mad ved kassemedarbejderen. Kort tid efter, får man sin burger udleveret. Eventuelt kan kassemedarbejderen huske din stemme og dine typiske bestillinger, og vil med tiden allerede servere dig din foretrukne burger, inden du har spurgt efter den.

I den dårlige implementation viser det sig, at kassemedarbejderen ikke bare husker dine bestillinger, men f.eks. er pålagt (eller mod bestikkelse), videregiver din burgerhistorik til f.eks. Sundhedsstyrelsen, som nu kræver brugerbetaling fra dig, fordi de hævder, at du selv er ude om dine livsstilssygdomme (kva dit burgerforbrug!)

8
6. maj 2015 kl. 11:33

Den almindelige implementation svarer til at gå på McDonalds, og bestille sin mad ved kassemedarbejderen. Kort tid efter, får man sin burger udleveret.

Det er en interessant analogi. Hvad svarer det så til når man går på Duniyas, og hver gang beder om Thousand Island i sin durum-rulle, men altid får hvidløgsdressing i stedet?

Med fare for at gå off topic: Så har Oasen altså alligevel bedre durum-ruller, så det er ikke noget stort tab. Men tilbage til burgerne.

11
6. maj 2015 kl. 13:17

Det er nu et andet aspekt af privacy.

Hvis du altid beder om Thousand Island i rullen, kan Duniyas sælge disse oplysninger til f.eks. Amazon, som herefter vil øge sin målrettede markedsføring af selvsamme produkt, til dig.

2
6. maj 2015 kl. 08:25

I slet ikke så gamle dage var én af de mest dystre fremtidsudsigter, at vi alle fik en chip indopereret, så Moder Stat kunne "passe på dig". Det var naturligvis obligatorisk at blive passet på - og dermed at lade sig skyde med en chip.

Men hvad nu, hvis man får folk til frivilligt at gå med chippen på sig hele tiden? Det ville godt nok være smart! Smart phone.

3
6. maj 2015 kl. 10:16

Tænk på det når vi skal til valg.

Men hvem skal man så stemme på?

Umiddelbart virker det som om at de eneste der tager privacy nogenlunde seriøst, og/eller har en grundlæggende forståelse for hvad IT går ud på er DF (deres IT-ordfører er datamatiker) og enhedslisten (hvis man lytter til nogle af de samråd der har været i folketinget er det tydeligt at Pernille Skipper er både nogenlunde kompetent og bekymret).

Desværre er jeg politisk ret uenig med begge partier...

1
6. maj 2015 kl. 06:38

Du mener speech-to-text?