Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Nokia’s (mulige) genkomst i Asien

21. januar 2013 kl. 10:486
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Jeg er netop blevet smartphone ejer.

Godt nok har jeg haft en Iphone4 (ikke S) de sidste par år, men det var en firmamobil – så det var jo ikke rigtig min egen.
Jeg har nemlig altid syntes at de 5-6000 kr, som f.eks. en ny Iphone koster, var MANGE penge for en telefon.

Men nu har jeg taget skridtet fuldt ud, og købt en smartphone kontant og uden abonnement: Det blev en Nokia Lumia 620 med WP8, og jeg måtte af med kr. 1390,- for dyret.

Jo, den er god nok, det er ikke en fake. Nokia har valgt at sende deres nye (lille) Lumia på markedet i Asien først, og jeg tror det har noget at gøre med at den er en del billigere en de smartphone topmodeller som er populære i Danmark lige nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Smartphones, som Iphone og Galaxy er endnu ikke blevet et masseprodukt i Vietnam, og det skyldes nok først og fremmest prisen.
Dette betyder dog ikke at folk ikke har mobilteleforner – det har stort set alle, uanset om det er direktøren eller frugtsælgeren. Og jeg tror 90% har en Nokia. Nokia har været dygtige til at massefremstille billige mobiltelefoner af forholdsvis god kvalitet, og de har fået en enorm udbredelse, især i lavindkomstlande. (eller højvækstlandene om man vil).

Som bekendt er Nokia kommet langt bagefter andre smartphoneproducenter på markederne i den vestlige verden.
Spørgsmålet er om de kan nå at komme ind og gribe det store marked i Indien, Kina og Sydøstasien, før deres konkurrenter også har sat sig på disse markeder.

Med deres lille nye 620 er de i hvert fald kommet med et spændende bud: 3,8” display, kamera for og bag, GPS navigation og alt det sædvanlige som de andre smartphones også har. Dog ikke 4G, men det findes alligevel ikke i Vietnam endnu. Heller ikke trådløs opladning, men til gengæld kan man sætte et MicroSD kort i maskinen når man har brug for mere lagerplads og hvis batteriet engang skulle blive lidt slidt, kan man selv åbne telefonen og sætte et nyt i (!)

Jeg har kun haft den i en uge, men indtil videre kører den upåklageligt, og jeg er blevet rigtigt glad for den.
Nu har jeg det lidt ligesom den nybagte ejer af en minibil, der med stolthed parkerer den ved siden af sine nabores BMW’er og Audi’er, helt overbevist om at han har den bedste bil – til prisen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Så måske er dette Nokias chance for at komme tilbage på banen igen, i hvert fald i Asien?

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
22. januar 2013 kl. 10:15

Jeg har ikke set Huawei Ascend W1 her endnu (heller ikke annonceret). Jeg tror ikke den er kommet på markedet her endnu?

Men det er en interessant telefon i samme prisklasse som 620’eren, så vi får se …

Mht. prisen så er det ikke helt rigtigt at den er meget billigere end 620’eren. I artiklen er prisen angivet til ¥1599 eller ca. 1440 DKK – Jeg betalte altså kun 1390 DKK for min 620’er.

2
21. januar 2013 kl. 11:19

Hej Peter Jeg tror du har ret i, at Nokia satser på Asien, og dernæst nok Europa. Oprindeligt har de nok ønsket at vinde det amerikanske marked, men jeg tror det bliver for svært for dem, og at de har skiftet fokus.

Jeg har selv en Lumia 800 som jeg er rigtig glad for, og jeg synes det er vildt så meget kvalitet man får for pengene hos Nokia. Især når jeg sammenligner med mine kammeraters iPhones og Samsung'er.

Jeg læste i øvrigt for nyligt at Nokias lancering af Lumia 920 havde været en stor succes i Kina. Ved du noget om det?

3
22. januar 2013 kl. 02:48

Jeg ved ikke hvordan det går for 920’eren i Kina, men når jeg kigger mig omkring her, ser ud til at 920'eren er overraskende populær. Der er et par stykker på mit kontor der har købt en, og jeg ser den også i brug ude i byen. Det er lidt overraskende, for det er jo stadig en lidt dyr telefon.

Som i de fleste asiatiske byer, er lønningerne gennemsnitlig langt højere her i byen end de er på landet. Og især ansatte IT segmentet har generelt en god løn.

Men hvis man sammenligner relativt med lønnen i DK, vil jeg tro at det svarer til at en Vietnameser betaler ca. 20-25.000 kr. for en 920’er. Så derfor er jeg lidt overrasket over at den tilsyneladende har solgt godt her.

4
22. januar 2013 kl. 02:56

Der dog forbavsende mange her, som render rundt med både iPads og iPhones. De fleste jo nok sponsoreret af familie i udlandet.

Min Nexus 7 genererer også en del opmærksomhed. Besøgte en ven på hospitalet i Nha Trang, og sygeplejeskerne, som i forvejen ikke bestiller ret meget (uden at få ekstra penge fra patienterne), skulle alle sammen lege med den.

Der er MASSER af folk med penge her. Når nogle er fattige, må der jo være andre, som er rige!

1
21. januar 2013 kl. 11:19

Her i Vietnam er Nokia kongen. Smartphones vinder frem, men det er modeller til 1.4 millioner Dông, som folk har råd til. Hvis de har så mange penge. For mange er det næsten en månedsløn. Disse telefoner ville ingen i Danmark røre med en ildtang. Der er stadig folk på landet her, som ikke engang har råd til en 6 år gammel brugt Nokia til 30 kroner.