Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

(Næsten) frit FPS spil til Linux -> AssaultCube

2. januar 2011 kl. 22:5917
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Jeg har i julen har tid til at spille en del, og jeg har bl.a. hygget mig med et FPS-spil til Linux, der hedder AssaultCube. Kender man f.eks. Counter-Strike, så er man tæt på. Det har ingen "historie" - det er et multiplayer FPS - nix weiter... Lidt simpelt i grafikken, men sjovt og hurtigt.
Ud over at AssaultCube er gratis, så er det "frit" i den forstand, at man må redistribuere frit - men kun umodificeret - så det er ikke Open Source.

Spillet hentes fra http://assault.cubers.net/download.html til Linux, og på Ubuntu er det let at få til at køre. Først skal man lige installere følgende pakker;

$ sudo apt-get install libsdl1.2debian libsdl-image1.2 libsdl-ttf2.0-0 libopenal1

Når man har pakket den downloadede bz2-fil ud, finder man "install_desktop_menu.sh" - kører man denne får man i Gnome et menu-punkt i Programmer->Spil->AssaultCube SVN. Derefter er det netop bare at køre dette program-punkt.
Det tiltaler mig også at man her kan mikse Linux, Mac og Windows-brugere og tillade gratis spil - lidt fedt ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d6422f04.gif" alt=")

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har I andre fundet spil vi skal lege med?

/pto

Ok - lad os lige tage en video fra spillet. Videoen hakker en del. På min P4 3.2 GHz maskine med et FX5200 grafikkort, så kører spillet super godt uden noget hakkkeri.

17 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. januar 2011 kl. 07:12

Ser fedt ud Peter. OpenArena er også temmeligt checket, hvis du ikke har prøvet det.

3
3. januar 2011 kl. 09:19

Jeg kan anbefale :

http://www.heroesofnewerth.com/

Det er godt nok ikke opensource, men det kører rigtig godt på Linux. Indlæringskurven er lidt stejl, og det er vanedannende :P

4
3. januar 2011 kl. 09:44

I Command & Conquer-genren vil jeg klart anbefale "Warzone 2100" http://wz2100.net/

Det er et gammelt closed source spil, der blandt andet blev udgivet til Playstation, og som sidenhen er blevet open source (GPL).

Det anvender OpenGL til grafik, og findes til Linux, Mac, og Windows.

Spillet er rigtig fedt med mange muligheder - et must-try for tilhængere af RTS- og C&C-genren.

17
10. januar 2011 kl. 16:16

Godmorgen Simon. Godmorgen! ;)

Jeg hader også mandage. Måtte vende om flere gange på vej til arbejde fordi jeg havde glemt snart det ene, snart det andet. Madpakken var det eneste der var med fra start :-)

19
20. januar 2011 kl. 21:56

Ser meget UT-agtigt ud... :-)

8
3. januar 2011 kl. 16:30

Det ser lidt Far Cry-agtigt ud :-)

9
3. januar 2011 kl. 21:14

Jeg takker for sjove indspark. Nu skal der spilles lidt mere :)

Det bliver vist "Hej Sjæf - nej sjæf, jeg kommer ikke på arbejde. Jeg kan ikke fordi min dør er gået i stykker sjæf" :-)

Frit citeret fra Chris' samtale med sin ikke-altid-forstående chef....

10
3. januar 2011 kl. 23:59

Gå til:http://www.playdeb.net/updates/ubuntu/10.10/hvis du benytter ubuntu 10.10. Klik i linjen: "Click here to learn how to install games from PlayDeb" Installer playdeb pakken ved at klikke på denne. Herefter finder du de spil du vil installere ved bare at klikke på "Install this now" P.S AssaultCube er et af de spil som kan installeres på denne måde.

12
8. januar 2011 kl. 23:11

Der er tilsyneladende en del nysselige spil til Linux-platformen.

En gammel favorit er World of Padman - det har jeg da brugt et par timer på.

Begrænsningerne bliver færre og færre på disse platforme. Tidligere idag fandt jeg mit gamle Logitech Momo, som jeg ellers ikke har benyttet den sidste håndfuld år. En hurtig søgning afslørede at ikke bare Linux men også bilsimulatoren Torcs kunne komme til at fungere med Momo.

Efter omkring fem minutter var jeg ude på første omgang (fandt en guide til Ubuntu 8.10, men det fungerede også fint under openSUSE 11.3 - eneste afvigelse var at input-utils pakken skulle installeres).

Jeg kan huske at under Windows var der en del spøjse problemer med at få det til at virke og dengang fik jeg aldrig gearstangen til at fungere - den er nu i Torcs sat til at give frigear og bakgear.

Nu bliver jeg sgu helt nysgerrig efter hvad mit gamle Wingman Extreme joystick kan bruges til. Jeg ved at det ligger i en papkasse et eller andet sted.

14
9. januar 2011 kl. 20:50

Det undrer mig, at du skriver "næsten frit" om et gratis program, som må kopieres men ikke modificeres. Sådan et program har næsten ingen af fordelene ved et frit program, så det er en forvirrende gradbøjning.

Bortset fra det, så står der på AssaultCubes hjemmeside, at de bruger en zlib-lignende open source licens. Så det lader da til, at det rent faktisk er frit.

6
3. januar 2011 kl. 11:42

2D multiplayer shoot'em'up. Det er udgivet under en open-source-licens. Virkeligt underholdende spil, med simpelt gameplay og overraskende pæn grafik. Det kører både under Windows, Mac og Linux, og findes endda i Ubuntus pakkesystem.

http://www.teeworlds.com/

7
3. januar 2011 kl. 12:20

Heller ikke at foragte er The Humble Indie Bundle (#2), som godt nok ikke er gratis, men hvor man selv kan bestemme hvor meget man vil betale for 11 spil (5 nye i #2, plus alle dem fra #1). Spillene virker på Linux, Windows og Mac.

Edit: Øv, de har afsluttet denne omgang nu. Sørg for at holde øje med #3, indtil videre har ingen af de første skuffet mig.