Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

MPS Gruppen anno 1985 - ved du noget? eller kender du nogen? kig på loftet og i kælderen :-D

6. marts 2022 kl. 21:571
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I tiden før BBS'er, Internet fora og Facebook var det bruger-gruppernes tid, folk med fælles interesser mødtes i den fysiske verden - af og til gav de sig også til at producere små tidsskrifter således at folk over hele landet kunne "være med".

En af disse grupper, som jeg er begyndt at interesse mig for, er MPS Gruppen, særligt perioden fra 1977 til 1985.

Som nogen af jer allerede ved arbejder jeg på en bog om den første danske mikrodatamat, og det jeg er kommet frem til er at Mogens Pelle, maskinens designer, samlede en flok entusiaster, som i fællesskab byggede den her maskine.

Mens Mogens Pelle omkring 1979 primært begyndte at interessere sig for den kommericielle del af projektet fortsatte entusiasterne, eller datamat amatørerne, som de var begyndt at kalde sig på dette tidspunkt, i en brugergruppe som producerede bladet "MPS Gruppen".

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg ved at bladet ihvertfald blev produceret i 1984, fordi dette er omtalt i første blad 1985, men hvor lang tilbage det går ved jeg ikke. Derimod ved jeg at møderne i brugergruppen startede op allerede "i starten af firserne" ... desværre er mine kilder ret begrænsede, jeg har nogle medlemslister ... men det er ret dyrt at lave folkeregistersøgninger, så jeg holder mig i første omgang til at lave dem på bestyrrelsen.

Men jeg håber måske lidt at der er nogen her der kan genkende historien og/eller bladet, og som måske kan hjælpe med at sætte mig i kontakt med tidligere medlemmer af gruppen eller som måske ligger inde med et par eksemplarer af bladet der ligger før 1985.

Efterfølgende fusionerede gruppen med et par andre foreninger og skiftede navn, først til MUG og siden til McUG som begge stod for Microcomputer User Group - jeg har talt med en del af de senere medlemmer, og den historie er også interesseret - men ligenu er det altså den tidlige historie jeg forkuserer på :-)

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
7. marts 2022 kl. 17:19

Jeg kender godt gruppen, jeg hører dog til blandt de senere medlemmer, jeg var ikke med i byg selv fasen, men kom først med efter det. Her var fokus på maskiner der kørte CPM.

Grunden til det første navneskift var, skiftet væk fra selvbyg, så det blev for snævert med en klub for folk der havde Mogen Pelle Systemer. Grunden til det andet navneskift var at vi ikke havde kræfter til at lægge arm med Microsoft om retten til navnet MUG.

/Lars Gråbæk