Morgan Stanleys kiksede twitter-dødsdom
En praktikant på 15 år (og 7 måneder) hos Morgan Stanley, der er en stor finansiel institution med base i USA, har produceret en praktik-rapport som Morgan Stanley valgte at publicere med henvisning til at 'Det er en af de klareste og mest tankevækkende indsigter, vi har set - derfor udgav vi det' (i Politikens oversættelse). Rapporten har da også givet genlyd i medierne verdenen rundt.
Jeg får tårer i øjnene. Vi skruer tiden tilbage til dengang, jeg i en alder af 15 år (og 7 måneder) efter mit praktik-ophold hos Morgan Stanley fik publiceret min rapport. Ok, dengang sad jeg vel egentlig en dejlig sensommerdag som i dag for nedrullede gardiner og forsøgte at slå det seje skak-program på min ZX Spectrum på et middel-svært niveau ? og jeg var nok slet ikke kommet på ideen om et praktik-ophold. Men ikke desto mindre vil jeg præsentere uddrag fra rapporten fra den gang:
Citat:
## Aviser Ingen teenager jeg kender læser jævnligt aviser. Lange tekster side op og ned med politiske analyser af partier, vi ikke engang kan stemme på, er bare ikke noget vi vil bruge vores tid på. Jeg vil ikke betale for aviser ud af mine lommepenge på 75 kroner pr. uge når jeg kan få nyhederne gratis via TV-Avisen. Desuden hjælper aviser mig ikke til at score Malene fra 9.A eller naboens uopnåelige Charlotte, hvilket er noget af det eneste, der optager mig for tiden. Reklamer er ikke seje og vi forsøger at undgå dem når vi kan. Dog ikke når vi er i biografen, for dér er det jo en del af oplevelsen. ... ## Spil Konsolspil er populære blandt teenagere. Specielt det hvor Mickey skal fange æg fra særdeles produktive høns i stadigt stigende tempo. Donkey-Kong modellen med to skærme er meget hip. Konsolspil er dog stort set umuligt at få fat i gratis. PC spil har ingen plads blandt teenagere ' primært fordi en PC'er koster over 20.000 kr. hvilket er svært at få sparet op til med vores lommepenge. Vi bruger heller ikke penge til spil til ZX Spectrum da de er så nemme at kopiere gratis. Faktisk har jeg og mine venner Sune, Kim og Kaj en fælles bankboks med piratkopier, da vi ikke vil risikere at ligge inde med så store værdier hjemme, hvor politiet eller vores små søskende kan få fat på dem. ... ## Musik Teenagere elsker masser af musik, som de ofte hører når de laver noget andet, fx lektier eller koder assembler til ZX Spectrum. De foretrækker musik fra reklame-fri kanaler som P3. De er ikke meget for at betale for musik (se tidligere afsnit om lommepenge) når de kan låne CD?er på biblioteket med fx Jean-Michelle Jarre og overspille dem eller optage direkte fra P3, fx Kim Schumachers shows. Teenagere fra fattige familier benytter ofte billige båndoptagere og billige, brune bånd, mens mere velstående afspiller fra metalbånd på B&O-anlæg.
Hvis du sammenligner med praktikant Matthew Robsons rapport er spørgsmålet: What's new'
Det eneste rigtigt interessante, ud over at teenagere stadig i dag ikke har penge nok til at bruge på aviser, film, PC'er osv., er at Twitter nævnes som uvigtig fordi 'they realise that no one is viewing their profile, so their 'tweets' are pointless?. Hmm, så en teenager har altså stadig i 2009 sjældent noget interessant at skrive om, så derfor gider ingen følge med. En sjælden set selvindsigt.
Jeg mistænker nogle ældre mænd i Morgan Stanley for at være benovet over, at en af deres drenge (vitterligt en dreng) afviser en temmelig hypet teknologi som Twitter. En teknologi som de endnu ikke har forstået nytten af, endsige har prøvet, hvilket må have efterladt dem i en tilstand af 'vi er for gamle og kan bare ikke følge med' ? indtil Matthew skrev sin rapport. Og resten af hypen om rapporten er kommet af, at Morgan Stanley i det hele taget har skrevet en rapport med ordet Twitter i. Eller måske af, at selveste The Financial Times på baggrund af den skriver at teenagere ikke vil betale for aviser.
Men letlæst, det er den 

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.