Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Molbonetværk

23. april 2017 kl. 20:4755
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Vores husbyggeri skrider fremad og om tre måneder skulle vi gerne være flyttet over på den anden side af vejen.

Eller rettere, 200m ned af en privat fællesvej på den anden side af vejen.

Hvis Danmark havde været noget der blot minder om foregangsland på netværksområdet, ville alle nye huse som udgangspunkt blive udstyret med fiberkabel, f.eks samtidig med nedgravning af elkablet og byggeaktiviteten ville blive brugt som løftestang for at få mere og mere fibernet gravet ned.

Det ville koste noget der ligner 8 mia kroner, hvilket er ca. 10% af hvad vores inkompetente folketingspolitkere har hældt direkte ud af vinduet i de senere år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men sådan er det jo ikke, takket være TDC's entusiastiske sabotage af alle der truer deres kobbermonopol og politikernes insisteren på at privatisere alt hvad der kan rives ned af væggene.

Hvis jeg havde opført mig som den gennemsnitlige grundudstykker, havde jeg ringet til TDC og betalt noget der ligner 375 kroner per meter der skal graves, i vores tilfælde noget der ligner 75.000,- for at få noget middelmådig båndbredde fordi der er "for langt" til TDC's fremskudte DSLAM.

Skulle jeg være villig til at betale TDC 25.000,- om året kan jeg få en 25/25 Mbit "ervervsfiber", tilsyneladende uden at betale for gravearbejdet?!

Løsningen er at vi trækker vores eget fiberkabel fra huset og op til offentlig vej, igennem det føringsrør vi fik gravet ned for en slik da vejen blev anlagt. Samlet pris: under 12.000,-

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved offentlig vej har jeg opstillet et vejskab hvori vores telekommunikation vil blive proppet over i fiberen.

Når - hvis - danske ISP'er engang kommer op i det 21. århundrede kan de levere en fiber i mit skab.

StofaNet har et skab som praktisk taget rører ved vores skab, den meter 75Ohm coax kabel regner jeg med bliver en formsag.

Men hvis jeg skal have kobberbaseret internet, via TDC's net, skal der stadig graves fra kablet i fortovet og ind til vores skab, en svimlende afstand på måske to hele meter.

Det har jeg lige fået tilbud på fra TDC: 11.250,-

Retfærdigvis skal det siges et det er for 4 kobberpar, men stadigvæk...så er kobberet da godt og vel betalt.

Hvis vi havde taget grebet i lommen, investeret de sølle 8mia kroner og ser bort fra pensionister, børn, millionærer og andre der ikke betaler skat, ville vores andel på ingen måde kunne have kravlet over 10.000,-

I kan selv vælge om i vil forestille jer Egon Olsen eller Kaptajn Haddock for fuld udblæsning her...

phk

55 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
55
3. maj 2017 kl. 15:18

Tror der er lokale forskelle. Da de i vores lokalområde begyndte at grave ledningerne ned i vejen lagde de tomrør til fiber med ned i samme omgang. Vejen vi bor på er delt mellem 2 transformatorer og vi kom derfor ikke med i første omgang. Et par år senere var det så vores tur til at komme af med luftledningerne - men der var de holdt op med at lægge tomrør ned. Men vi slap da af med luftledninger.</p>
<p>Så gik yderligere et par år og de tilbød (endeligt) at rulle fiber ud - heldigvis ikke kun til dem med tomrør men til alle i området. Så måtter der lige pløjes flere kabler/rør ned. Det passede lige med at vi fik fiber inden skyline gik konkurs i 2012</p>
<p>Pointe - Eniig dækker et stort område og jeg ville ikke tager for givet at de opfører sig rationelt på dette område set med kundeøjne ....

Eniig er ikke engang 2 år gammelt: "Eniig a.m.b.a. er dannet ved en fusion mellem de tidligere selskaber EnergiMidt a.m.b.a. samt Himmerlands Elforsyning a.m.b.a. den 1. januar 2016."

Så at du henviser til adskillige års historik for Eniigs praksis er... bemærkelsesværdigt :-)

Jeg vil gætte på at Eniig opfører sig rationelt set med virksomhedsøjne, og lægger fiber (eller i det mindste tomrør til fiber) ud, når de alligevel triller el-ledninger i den jyske muld.

EnergiMidt var i hvert fald meget bevidste om at de skulle skrabe alle de fiberkunder til sig de kunne, for at få en rentabel forretning ud af fiberen. I byområder hvor der var fiber i nærheden i forvejen, blev der som standard lagt fiber ind i nybyggeri.

54
2. maj 2017 kl. 14:01

Kan høre, at livet her i udkantsdanmark er perfekt: højt til loftet, ro, natur, ren luft, ingen politikerskabte "inklusionsudfordringer" i skolen, 90/90 mbit fiber de seneste otte år.

.. nåja, og billige huse. :)

Disse parametre vil i øvrigt indgå som krav ved eventuel flytning. Derfor forestiller jeg mig, at ordentlig netforbindelse bliver en stadig vigtigere parameter også for huspriserne.

53
26. april 2017 kl. 23:37

Eksempel din telefon sætter TTL til 30. Det gør din computer også. Men når pakker fra computeren passerer telefonen bliver TTL sat ned til 29. Teleselskabet konkluderer at pakker med TTL=30 er fra telefonen og TTL=29 er fra computeren.

Tja, echo31 > ip_default_ttl

(det var så godt jeg kunne få den kommando gennem V2's filter) klarer vel den sag. Eller man kan bruge en ruter, hvor ip-tables sætter TTL for alle pakker.

Altså indtil, EU sætter en stopper den slags :-)

52
26. april 2017 kl. 11:57

Jeg mener Energimidt (nu Eniig) som udgangspunkt lirker fiber ind i nye huse, når de nu alligevel laver el-kablingen. I eget dækningsområde, og hvor der i forvejen var adgang til "de store" fiberforbindelser, forstås.

Tror der er lokale forskelle. Da de i vores lokalområde begyndte at grave ledningerne ned i vejen lagde de tomrør til fiber med ned i samme omgang. Vejen vi bor på er delt mellem 2 transformatorer og vi kom derfor ikke med i første omgang. Et par år senere var det så vores tur til at komme af med luftledningerne - men der var de holdt op med at lægge tomrør ned. Men vi slap da af med luftledninger.

Så gik yderligere et par år og de tilbød (endeligt) at rulle fiber ud - heldigvis ikke kun til dem med tomrør men til alle i området. Så måtter der lige pløjes flere kabler/rør ned. Det passede lige med at vi fik fiber inden skyline gik konkurs i 2012

Pointe - Eniig dækker et stort område og jeg ville ikke tager for givet at de opfører sig rationelt på dette område set med kundeøjne ....

51
25. april 2017 kl. 08:38

Hvordan vil Plenti rent praktisk håndhæve den begrænsning?</p>
<p>Det er i øvrigt et ulovligt aftalevilkår efter forordning (EU) 2015/2120, aka netneutralitetsforordningen (betragtning 5).

Så vil jeg lige tilføje, at det samme gør sig gældende med Oister, der til eksisterende kunder tilbyder følgende: Fri tale og Fri data på mobilen (inklusiv 60 GB internetdeling) Fri SMS, Fri MMS, OiSTER til OiSTER og ingen opkaldsafgift Pris pr. md: 119 kr.

Så både Oister og Plenti har altså denne begrænsning.

50
25. april 2017 kl. 08:33

Plenti har "Fri data på mobilen".</p>
<p>Som også Johnny påpeger, der er ingen mobilselskaber som levere noget som kommer i nærheden af flatrate. Der er altid et eller andet med småt.</p>
<p>

Det er så ikke helt korrekt.

YouSees mobilt bredbånds abonnementer har sådan set ubegrænset dataforbrug, men hastigheden er begrænset til 1 Mbit/s, når ens datapakke er opbrugt. Net-1 tilbyder ubegrænset mobilt bredbånd omend de har begrænset kapacitet (og hastighed).

49
24. april 2017 kl. 19:40

En metode er at registrere TTL (time to live). Den bliver nemlig talt ned for hver router pakkerne passerer og din telefon tæller som en router her. Man ved hvad Android og IOS sætter TTL til og en hvilken som helst anden TTL bliver registreret som data sharing.

Interessant, tak.

Hvis det forekommer i EU, kan det meget vel være ulovligt pga. netneutralitetsforordningen, som har et grundlæggende princip om frit valg af terminaludstyr for slutbrugeren.

48
24. april 2017 kl. 19:37

Plenti har "Fri data på mobilen".

Som også Johnny påpeger, der er ingen mobilselskaber som levere noget som kommer i nærheden af flatrate. Der er altid et eller andet med småt.

Men hvis du kun er en person i husstanden, så kan man jo komme langt med Google Chromecast og mirror. Og dermed stadig overhold reglerne, men det vil nok blive lukket, hvis for mange begynder at bruge det. Det er utroligt hvor meget selskaber sælger af ting med fri, fuldt, gratis som hvis man så endeligt bruger det, så taler de om misbrug.

Mener at du nu med 3 parts "hjælpeprogrammer" kan afspille det meste indhold.

47
24. april 2017 kl. 19:09

Hvordan vil Plenti rent praktisk håndhæve den begrænsning?

En metode er at registrere TTL (time to live). Den bliver nemlig talt ned for hver router pakkerne passerer og din telefon tæller som en router her. Man ved hvad Android og IOS sætter TTL til og en hvilken som helst anden TTL bliver registreret som data sharing.

Eksempel din telefon sætter TTL til 30. Det gør din computer også. Men når pakker fra computeren passerer telefonen bliver TTL sat ned til 29. Teleselskabet konkluderer at pakker med TTL=30 er fra telefonen og TTL=29 er fra computeren.

46
24. april 2017 kl. 19:00

Det gælder dog kun via mobilen, og hvis du deler din forbindelse med andre enheder, så er der IKKE fri internet. Som der står på deres hjemmeside: "Udover fri data på mobilen får du 50GB til datadeling."

Ja når du har et ekstra simkort til datadeling. De kan jo ikke se om du har et ekstra abo som du kobler det netværk på. Ja det koster to aboer - et til telefonen og et til internet, men kan ikke swe at det ikke skulle virke rent teknisk.

/Henning

45
24. april 2017 kl. 18:55

For nylig skulle vi have fiber installeret i vores sportshal. Ringede til SE. De kom og kiggede på det. De levere kun fiber ind til "nærmeste hushjørne", og det var lige ved indgangen til Hallen, hvilket ikke var så smart. Nå - men så fik vi da bare en rulle med 50M tomrør,

Den lyder lidt bekendt. ;-)

Da jeg fik fiber, skulle jeg har røret ind i en tilbygning bag huset - stadigvæk ud mod vejen. Ringede til SE, og fortale at hele vægen nærmest vejen havde fliser helt op til vægen, som de selvfølgelig skulle reetablere, men der hvor jeg ville ha røret ind, var i et blomster bed som gerne måtte spoleres, men det var 10m længere væk (Og at de i øvrigt skulle krydse min gas ledning for at nå deres foretrukne indgang)

Jeg fik selvfølgelig min fiber ind i huset hvor jeg ville have det ;-)

Så Ja. SE er helt klart til at snakke med.

/Henning

42
24. april 2017 kl. 17:34

Plenti har "Fri data på mobilen".</p>
<p>Det gælder dog kun via mobilen, og hvis du deler din forbindelse med andre enheder, så er der IKKE fri internet. Som der står på deres hjemmeside: "Udover fri data på mobilen får du 50GB til datadeling."

Hvordan vil Plenti rent praktisk håndhæve den begrænsning?

Det er i øvrigt et ulovligt aftalevilkår efter forordning (EU) 2015/2120, aka netneutralitetsforordningen (betragtning 5).

41
24. april 2017 kl. 16:56

Hvis man skal bruge en dataforbindelse erhvervsmæssigt, så mener udbyderne det er en malkeko, selv om belastningen er væsentlig mindre end den der kan imødeses fra en familie med teenagebørn.

Men af en eller anden grund, så må udbyderne kræve en fuldstændig ublu pris når vi taler erhverv.

Lad os lave et par sammenligninger:

Scenarie 1:

Jeg står hos en Ford forhandler, fordi jeg gerne vil købe f.eks. en Ford Fiesta. Mig: Hvad koster sådan en? Sælger: Den koster 139.000 inklusive moms. Mig: Og hvad koster den hvis jeg nu også skal bruge den til at køre rundt til mine kunder på installationsopgaver? Sælger: Den koster 139.000 inklusive moms. Mig: Jamen kan den så laste det samme, og er ligeså økonomisk at køre i? Sælger: Ja selvfølgelig.

Scenarie 2:

Jeg henvender mig til en ISP og vil gerne have en 100/100 internetforbindelse. Mig: Hvad koster den? Sælger: Den koster 299 kr om måneden, inklusive moms, og du skal binde dig for 6 måneder. Mig: Hvad nu vi jeg bruger den i min lille butik til at hoste min egen hjemmeside, og et par andre virksomheder jeg arbejder sammen med? Sælger: Jamen så er det jo en erhvervsforbindelse, så koster den 2.495 kr per måned, plus moms, og du skal binde dig i 24 måneder. Mig: Det var godt nok voldsomt, et det så en gigabit forbindelse jeg får? Sælger: Næh nej, det er faktisk kun en 25/25 forbindelse du får ......

Hvor er logikken?

36
24. april 2017 kl. 15:55

Kan Stofa så ikke levere fuldt tilstrækkeligt til dig til en pris, du er tilfreds med?
Og - hvis det er tilfældet - hvorfor så koge over af vrede over, at andre ikke gør?

Det er jo fordi det død og pine skal være fiber. [ironi] Der er jo >intet< andet der duer [/ironi]. Indtil den dag folk oplever at der kun kommer Internet ud af kablet, som der gør med andre teknologier og kvaliteten af det afhænger af helt andre parametre end selve forbindelsen mellem dig og centralen....

35
24. april 2017 kl. 15:52

Så har du klaret det bedre end det lykkedes mig i Farum. Her ville TDC / Yousee levere 50/10 Mbit - på fiber!

Men så var der også så mange huller i forbindelsen, at Yousee fiberTV aldrig blev et hit hos os.

Nu håber jeg Bolignet.dk kan levere noget stabilt på fibren - for Yousee er sendt på porten.

33
24. april 2017 kl. 15:49

Plenti har fri internet - for private. Og kører på 3's net. Om det så virker i Rådsted - aner det ikke!

28
24. april 2017 kl. 15:24

Her i København ville jeg give min højre arm, for at få det du har fået i dit sommerhus. Sagt på en anden måde - I Danmark er det fuldstændigt arbitrært hvad du kan få, hvor henne, og til hvilken pris. Når man er (ufrivillige) kunder hos en bande kapitalfonde, så er man malkekvæg, pure and simple.

Hvis du kan se bort fra om at det skal være fra f.eks. TDC, eller et andet af de store selskaber, så er der masser af muligheder, hvis man vil....

Vi er f.eks. i fuld gang forskellige steder i Kbh. Både med fiber, COAX og trådløst....

27
24. april 2017 kl. 15:12

Du skriver "StofaNet har et skab som praktisk taget rører ved vores skab, den meter 75Ohm coax kabel regner jeg med bliver en formsag."

Kan Stofa så ikke levere fuldt tilstrækkeligt til dig til en pris, du er tilfreds med? Og - hvis det er tilfældet - hvorfor så koge over af vrede over, at andre ikke gør?

26
24. april 2017 kl. 15:01

30/10 MBit med frit forbrug til 319 kroner pr. måned.</p>
<p>Det er ikke nogen dårlig idé, men jeg vil godt lige have gravet lidt i hvor pålideligt det er og hvad latency jeg kan forvente.</p>
<p>Kan sagtens få tilslutning fra de lokale til sådan et setup.

Det er lidt afhængig af det lokale setup. Lollands.net benytter TDCs fibernet som backbone, og latencyen er lidt afhængig om der laves en lokal tilslutning direkte til fiber eller om signalet skydes ind fra en anden del af netværket.

En latency der er 1-2 ms højere end via fiberen er nok det bedste bud, men du kan kontakte Lollands.net og spørge dem. mht. stabiliteten så er det mere stabilt end din 4G forbindelse - markant mere stabil.

25
24. april 2017 kl. 14:27

Jeg er sgu glad for, at vi nu i 10+ år har haft SE fiber i min by. For nylig skulle vi have fiber installeret i vores sportshal. Ringede til SE. De kom og kiggede på det. De levere kun fiber ind til "nærmeste hushjørne", og det var lige ved indgangen til Hallen, hvilket ikke var så smart. Nå - men så fik vi da bare en rulle med 50M tomrør, som vi selv kunne trække hen over loftet og ind til teknikrummet. Det tog en times tid, og et par dage efter kom de og skød en fiber hele vejen ind til rummet og satte boks op. Pris: 0kr.

Godt der er nogen der har visioner uden om TDC. Det kan godt være jeg så på en eller anden måde betaler det via min elregning, men det gør jeg så gladeligt i så fald.

24
24. april 2017 kl. 14:18

Ja det er jo lidt svært at få nogen til at betale mere for Internet, end hvad husene har af værdi. Men det er heldigvis ikke alle steder at det er sådan.</p>
<p>Fik du undersøgt Internet mulighederne inden du købte hus. Vil personligt, og det tror jeg at jeg deler med de fleste, ikke bosætte mig et sted uden mulighed for en anstændig Internetforbindelse, både med hensyn til pris og hastighed.</p>
<p>Hvis ikke så ,har du jo købt katten i sækken. Der er ikke mange moderne familier med børn i dag, som vil tænke på at købe et hus uden ordentligt net.
Du ligger sandsynligvis også fra langt fra en central til at få en fornuftig ADSL, men det vil jeg dog forsøge. Flatrate har mere værdi, end et eller mobilprodukt, selv med mange GB vil de typisk være brugt på 2 til 3 dage. Hvis man har et forbrugsmønster som vi heldige med fiber har.

Jeg kan ikke lade være med at finde din kommentar en lille smule nedladende og fordomsfuld.. Jeg har været med til at finansiere et hus til mine forældre som gerne vil bo på Lolland. Jeg har selv adgang til solid fiber inde i Nykøbing Falster, så jeg klarer mig.

ADSL kan man bare glemme, men vi ser omtrent 25-30 Mbit ned, og 10-15 Mbit up over 3's netværk med 4G, og ping tiden er acceptabel. Ud af de 200GB data vi har pr. måned ligges der typisk på 120-180 GB brugt, trods der foregår lidt streaming og hentning.

Hvad jeg har hørt fra lokalområdet er det ikke internetforbindelsen som forhindrer afsættelsen af husene, men derimod det at der ikke er mulighed for ordentligt offentlig transport til børnene, og skolerne i lokalområdet er elendige. Det har skam været med i overvejelserne af forældrenes huskøb, som i øvrigt er en 1/10 af prisen af det ville have været andre steder. :')

23
24. april 2017 kl. 14:12

30/10 MBit med frit forbrug til 319 kroner pr. måned.

Det er ikke nogen dårlig idé, men jeg vil godt lige have gravet lidt i hvor pålideligt det er og hvad latency jeg kan forvente.

Kan sagtens få tilslutning fra de lokale til sådan et setup.

22
24. april 2017 kl. 13:13

Her i København ville jeg give min højre arm, for at få det du har fået i dit sommerhus. Sagt på en anden måde - I Danmark er det fuldstændigt arbitrært hvad du kan få, hvor henne, og til hvilken pris. Når man er (ufrivillige) kunder hos en bande kapitalfonde, så er man malkekvæg, pure and simple.

Og netop i København findes der flere fibervirksomheder som meget gerne vil levere fiber til dig, hvis du finder nogle naboer der er med på ideen.

F.eks. startede Sundbynet med små 25 beboere, som blev enige om at løfte i flok.

Hvis man insisterer på at være individualist, så må man nøjes med hvad man kan få, og så er det ikke tilladt at brokke sig over udvalget (læs: TDC). Hvis man løfter i flok, så kan alt lade sig gøre - hvilket sådan set er hele baggrunden for den danske andelsbevægelse.

20
24. april 2017 kl. 11:23

Ja det er jo lidt svært at få nogen til at betale mere for Internet, end hvad husene har af værdi. Men det er heldigvis ikke alle steder at det er sådan.

Fik du undersøgt Internet mulighederne inden du købte hus. Vil personligt, og det tror jeg at jeg deler med de fleste, ikke bosætte mig et sted uden mulighed for en anstændig Internetforbindelse, både med hensyn til pris og hastighed.

Hvis ikke så ,har du jo købt katten i sækken. Der er ikke mange moderne familier med børn i dag, som vil tænke på at købe et hus uden ordentligt net.
Du ligger sandsynligvis også fra langt fra en central til at få en fornuftig ADSL, men det vil jeg dog forsøge. Flatrate har mere værdi, end et eller mobilprodukt, selv med mange GB vil de typisk være brugt på 2 til 3 dage. Hvis man har et forbrugsmønster som vi heldige med fiber har.

19
24. april 2017 kl. 11:15

Ja, det er rent Molboarbejde, og monopol.

Byggede for 10 år siden. Der var TDC skillepunkt og Stofa kabel på loftet. Så intet problem med Stofa. Da jeg skulle have CyberCity ADSL, så kom problemet. Der var ikke noget telefonnummer på adressen, så selvom der var et monopolskillepunkt, så blev jeg tvunget ud i et 6 måneders fastnetabonnement hos TDC monopolet for at CyberCity kunne få forbundet kablet.

Så kom Waoo og ville tilbyde internet (grundejerforeningerne i området gik sammen som "antenneforening"). Gratis installation ved 6 måneders binding. De førte fint deres fiberrør ind gennem et tomrør med plads, så der ikke skulle bores eller box udvendig på huset. Huse der takkede nej terminerede de et fiberrør ved skel, så det vil være let og billigt senere at få kabel. Mit rør ligger 8cm nede (lige under fliserne, de kunne ikke skyde det gennem knust beton).

Så det er KUN TDC der udgør et problem. Man burde smide ledelsen i fængsel for landsskadelig virksomhed.

18
24. april 2017 kl. 10:54

Nu vil jeg ikke hi-jacke tråden, men... når der er lukket for gassen er røret bare et rør. Det behøver man ingen autorisation for at skære i. Til gengæld behøver man at Hofor har godkendt hele processen, hvis de skal holde op med opkræve en for gas-abonnement, så man kan ikke slippe for dem.

17
24. april 2017 kl. 10:31

ikke fortalte. Træk rigeligt tomrør, med træksnor. Det er billigt.

Har selv trukket en gammel 70 og 100 mm slange for et vandingsanlæg, mellem mine bygninger, og de er ved at være fyldte.

Du ved ikke om du skal have noget aktiv udstyr, som skal have strøm på et tidspunkt, eller noget helt andet. Og det går lidt tid før det 21. århundrede er overstået.

Med et godt tomrør kan man rette op på mange forglemmelser, og dumheder. Og endda fremtidssikre sig, så godt man nu kan det. :-)

Husk ingen knæk/bug og gode buet sving, hvis du vil have et fiber tomrør igennem en gang .

15
24. april 2017 kl. 10:23

Som I nok kan se gik det dårligt med at få Fibia hjemme ved de gamle.
<a href="http://www.fibia.dk/privat/subsites/fiberbyer/radsted/">http://www.fibi…;
<p>De lokale ildsjæle kæmpede en brag kamp, og et par af os sluttede os endda på erhvervsfiber for at tælle 4x. Men den gamle "det virker jo" mentalitet der hærger Lolland-Falster fik jo totalt ødelagt det projekt.

Og mens i venter på, at "flere ser lyset" så kommer Lollands.net tættere og tættere på (nu kun 5 km væk).

Har du overvejet, at overtale 19 andre naboer til at hoppe med på Lollands.net, så I kan få levet noget rasende hurtigt ubegrænset trådløst internet???

14
24. april 2017 kl. 10:21

Hofor ville ikke have at andre skulle gøre det end dem selv.

Det kunne jeg som dine naboer, godt se nogle grunde til at de ville selv. Gas er så dejligt brænd eller explosions klar.

Tror ikke at en autoriseret VVS mand ville være meget billigere, men du kunne formodentlig have betalt ham for at rydde op efter sig for 1000-5000,- kr.

13
24. april 2017 kl. 10:05

Som I nok kan se gik det dårligt med at få Fibia hjemme ved de gamle.http://www.fibia.dk/privat/subsites/fiberbyer/radsted/

De lokale ildsjæle kæmpede en brag kamp, og et par af os sluttede os endda på erhvervsfiber for at tælle 4x. Men den gamle "det virker jo" mentalitet der hærger Lolland-Falster fik jo totalt ødelagt det projekt.

Så vi kører videre på en dobbelt-antennes 4G forbindelse. Den er sådan set fin nok, men irriterer mig grænseløst at den er forbrugsbegrænset... Det fuldstændig smadrer jo idéen ved at kunne streame UHD NetFlix og lignende...

Jeg går ud ikke ud fra nogle af Jer kender en 1TB 4G forbindelse eller lignende?

12
24. april 2017 kl. 10:03

Jeg er ret sikker på, at Internet4U kan levere en ganske hurtig og stabil trådløs internetforbindelse til Poul-Henning Kamp for en pris, der ligger væsentligt under de 25.000 kroner en TDC erhvervsfiber koster om året.

Nej Johnny, det er jo ikke fiber. Så selv om Torben har rigtigt mange supertilfredse kunder, der får lynhurtigt Internet med symmetrisk hastighed, fri trafik og lav ping, så duer det ikke og kan ikke anbefales. Det er jo iøvrigt jo heller ikke fremtidssikret, selvom de producenter udstyr Torben benytter, hele tiden kommer med nye produkter der kan levere højere og højere hastighed. Og glemte jeg at sige at man jo ikke, når det kommer, vil kunne streame 8K, for til den tid er der jo ikke kommet 1 Gbit/s trådløst (Kommer i øvrigt til næste år).

[]

11
24. april 2017 kl. 09:58

Har du prøvet at kontakte Internet4u,nu ?

10
24. april 2017 kl. 09:27

Hvis Danmark havde været noget der blot minder om foregangsland på netværksområdet, ville alle nye huse som udgangspunkt blive udstyret med fiberkabel, f.eks samtidig med nedgravning af elkablet og byggeaktiviteten ville blive brugt som løftestang for at få mere og mere fibernet gravet ned.

Jeg mener Energimidt (nu Eniig) som udgangspunkt lirker fiber ind i nye huse, når de nu alligevel laver el-kablingen. I eget dækningsområde, og hvor der i forvejen var adgang til "de store" fiberforbindelser, forstås.

Tanken om default fiber i nye huse er jo heller ikke ny i Danmark.Bredbåndsluppen der siger de er uafhængige, udtalte for 2 år siden:

Tænk fiber, når du bygger nyt hus
[...]
Når man alligevel bygger helt nyt er vores klare anbefaling, at man bygger til fremtiden i stedet for alene til nutiden. Meningen er jo, at I skal bo i huset i måske mange år fremover. Derfor anbefaler vi at man satser på fiberkabler, så man fra starten får en lynhurtige internetforbindelse, der også er fremtidssikret en del år ud i fremtiden.

Så din påpegning af at Danmark ikke er i nærheden af at være foregangsland på fiber, tager ikke hensyn til lokale forhold - er det ikke nærmere et Sjællandsk fænomen?

9
24. april 2017 kl. 09:23

Er en af grundene til at folk starter egen virksomhed ikke netop at at man mener at kunne levere en vare eller service bedre eller billigere end de eksisterende udbydere?

Det kunne faktisk godt tænkes, at det netop var baggrund for at Torben Ryttersgaard startede Inter4u i netop Slagelse (http://www.internet4u.nu/).

Jeg er ret sikker på, at Internet4U kan levere en ganske hurtig og stabil trådløs internetforbindelse til Poul-Henning Kamp for en pris, der ligger væsentligt under de 25.000 kroner en TDC erhvervsfiber koster om året.

8
24. april 2017 kl. 08:35

Jeg fik for nylig foretaget en sammenlignelig manøvre. Jeg skulle kobles fra gasnettet. En mand brugte ti minutter på at skrue måleren ned fra væggen, to mand et par timer på at grave et hul i fortovet og skære røret over. Hofor ville ikke have at andre skulle gøre det end dem selv.

Pris: 15.000 kr. Men så måtte jeg sandelig også selv skaffe mig af med den gamle installation, inklusive en rørstump der stak ind ad kældervæggen.

7
24. april 2017 kl. 08:09

Jeg har lige fået fibernet i sommerhuset. Tilslutning: 2000 kr + 100 kr/m udover de første 20 m inklusiv moms sommerhus-abb: 50/50Mbit - minimum 6 måneder/året 1900kr. maximum 12m/å 2400 kr

Jeg kan godt forstå, hvorfor PHK er frustreret over udbud og service i en mellemstor sjællandsk stationsby.

6
24. april 2017 kl. 07:42

Så er det nok bare mig der ikke kan læse hvilken leverandør af internet og hvilken teknologi der kan vendes af din leverandør.

4
24. april 2017 kl. 01:22

ps. istedet for at råbe på og håbe at nogle inkompente politikere langt fra dig ordner sagerne - hvad med så at lave en lokal fiber-forening i byen selv - andelsforening - i kan jo så leje nettet ud til de isp'er i har lyst til og måske prioritere frit valg.

Så i stedet for at der leveres det som der nu engang er behov for i det 21. århundrede så skal man jf. dig starte egen virksomhed for at få det (andelsforening == virksomhed). ...og hvad så når man flytter af den ene eller anden grund ?

3
24. april 2017 kl. 00:41

sådan er det jo når den socialistiske stat danmark har for travlt med multimedie-bænke, bycykler, rejsekort, ic4 og andre statuer...

ps. istedet for at råbe på og håbe at nogle inkompente politikere langt fra dig ordner sagerne - hvad med så at lave en lokal fiber-forening i byen selv - andelsforening - i kan jo så leje nettet ud til de isp'er i har lyst til og måske prioritere frit valg.

2
23. april 2017 kl. 22:22

Vi har ikke trukket noget i røret endnu, men det nærmer sig.

Planen, pt. er kun at trække et fiberkabel.

1
23. april 2017 kl. 22:13

Hvad har du i føringsrøret? Er der allerede trukket fiber? Har du allerede trukket coax? Er der plads til mere i røret?