Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Mod det uendelige datacenter – live fra Barcelona

8. november 2012 kl. 10:26
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Så er det sidste dag i Barcelona – Gartners Symposium lakker mod enden.

Jeg var forbi en præsentation af Rakesh Kumar fra Gartner om det uendelige datacenter. Her var der fokus på, hvordan der kommer mere og mere computing power per rack unit, og hvordan man fra ledende datacenterleverandører, som Dell, vil levere servere, der kan operere ved højere temperaturer (drift ved 35 - men peak op til 46 grader). Ifølge Rakesh Kumar er der mange servere, der får lov at leve i op til 6 år. Men hvis man i sit datacenter regnestykke indregner, hvad nye servere kan levere af computerkraft, samt hvor lidt energi de forbruger (både som enhed men også ved begrænse strømforbrug til aircondition), så vil energibesparelsen svare til 80% af anskaffelsesprisen – det er værd at tænke over.

En anden session jeg besøgte var Google Enterprise. Efter mange PowerPoints var det befriende at se en live demonstration af Google. Vi så, hvordan de har indarbejdet en virksomhedsvinkel på mange af de funktioner, som vi bruger til dagligt som forbrugere. Det vil givetvis være en stor fordel når de går til markedet med deres erhvervsløsninger, at vi allerede er vant til bruger-interfacet. Det er spændende innovation.

Endelig var der flere magic quadrants – og en løftet pegefinger og venlig tilskyndelse fra Gartner om at bruge Gartners kvadranter rigtigt. For selv om der eksempelvis i radioen på P3 er en top 10 - så betyder det jo ikke, at der ikke er andet god musik - det er bare ikke dem, der bliver solgt mest eller spillet mest. Derfor er det ikke evigt saliggørende at ligge i leaders quadrant – men at være på.


Og så til slut en nyhed: Storage midrange Gartner quadrant går på pension. En ny version, ”General purpose storage magic quadrant”, der smelter high-end og midrange storage sammen- kommer til december. Det afventer vi spændt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det var så fire spændende dage i Barcelona – med mange nye interessante trends og indtryk.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger