Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Min Playstation 3 er død (YLOD)

5. juni 2013 kl. 20:4526
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Jeg har haft en playstation 3 siden første generation, men den er død for nylig. Den starter lige op og stopper efter få sekunder med et orange-gult lys og herefter blinkende rød.
Det er benævnt YLOD på nettet (Yellow Light of Death) på nettet og der er umiddelbart en hel del af den slags fejl. Det er ydermere lidt træls, da et af min spil sidder i maskinen, og ud kan det ikke komme.

Jeg har prøvet et forholdsvis simpelt fix fra
[video: http://www.youtube.com/watch?v=50Qri-971so]
hvor man bruger en hårdtørrer til at varme maskinen kraftigt op og herefter køle den, men det hjalp ikke,

På Youtube er der en del andre videoer som går på at man skal montere ny køle-pasta
[video: http://www.youtube.com/watch?v=uMG-6rbanlY]

Før jeg splitter min PS3 helt ad vil jeg gerne høre jeres vurdering. Kan den mon reddes?
Er der nogen som laver den slags reparationer? Har du haft samme problem?

Artiklen fortsætter efter annoncen

/pto

26 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
26
12. maj 2020 kl. 23:23

hej jeg har en ps3 som lige pluselig gik ud og vi har ikke kunnet starte den siden nogen der ved hvad det kan være

mvh anders

25
10. april 2014 kl. 19:08

Min PS3 var ligeledes offer for YLOD. Efter en god gennemrensning, og skiftning af pasta holdt den nogle få minutter, og ved belastning gik den simpelthen i sort. Jeg gennemsøgte printet og fandt en lille ladelyt, der så ud til at have fået for høj varme. En tier lagt hos den lokale elektronikpusher, en halv time med præcisionsloddekolbe og lup, og så virkede den igen. Den har kørt i næsten 2 år siden da.

Selve kølerpastaen er nem og skifte, hvis du har noget tid, fingernem og ikke har nemt til stress så vil jeg give det et forsøg. Hvis der er komponentskade, som i mit tilfælde, så kræver det lidt mere.

YLOD er normalvis et varmerelateret problem, hvorfor jeg også har vænnet mig til at rengøre den ca. en gang i måneden.

En kammerat kom også til mig med en PS3 der havde YLOD - dengang var det en lille sensor indbygget i chipdesignet der fejlede. Den kunne vi ligesom ikke rigtig komme til at skifte, men med et måleapparat gav vi os til at finde forskelligheder i spænding på min PS3 og hans. Vi fandt en spændingsforskel på 1,8V på et af de centrale komponenter omkring chippen. Ved at hæve spændingen på den kreds med en strømforsyning virkede den pludseligt igen - Vi installerede et C-1,5V batteri og sluttede det til kredsen, og nu skal han en gang i mellem skifte eller lade det batteri ;) - Men det virker.

Jeg vil ikke opfordre alle til at forsøge noget af det jeg har gjort, det kræver du ved hvad du gør og at du finder det sjovt og spændende, og ikke for at spare 600 KR hos den lokale reparatør - det kan tage MEGET meget lang tid - især hvis standardløsningerne ikke fungerer.

24
10. april 2014 kl. 18:03

Prøvede selv at reparere min PS3 for YLOD, det holdt kun et par dage så var den død igen. Der var heldigvis en reparatør i Aarhus der kunne gøre det ret billigt og hurtigt - måtte af med 600 kr og den var klar et par timer efter.

http://workon.dk/

23
22. juli 2013 kl. 21:20

Fik du den fixet?

22
9. juni 2013 kl. 09:02

Når det bliver helt hvidt, blødt, floset og lidt pap aktigt, så har det fået for meget. Men der skal heldigvis meget meget til, mange andre komponenter står af føst, især kondensator/lytter og andet der har noget der kan koge, samt plastik på stik.

20
7. juni 2013 kl. 16:23

Jeg har tidligere fået repareret spilkonsoller hos Konsolshoppen (tidl. Power Play) på Tingvej på Amager. Han reklamerer på sin hjemmeside med at han løser YLOD problemer for 800kr. http://konsolshoppen.dk/

13
6. juni 2013 kl. 14:20

Jeg fandt engang en bærbar til storskrald med lader og det hele, hvor jeg lige vil tage den med hjem for at checke om den kunne komme op at køre. Det var grafikkortet den var gal med, og ved at pille motherboardet ud og give den en tur i ovnen kom det også til at virke igen.

11
6. juni 2013 kl. 13:31

Jeg fik min repareret hos neverboot på amager. Det er ikke vanvittig billigt (vist 1000 kroner), men jeg havde en masse data som jeg ikke havde backup af (det var før PSN+).

http://www.neverboot.dk/

10
6. juni 2013 kl. 12:52

Eftersom PS4 lige er på trapperne så er der mulighed for at købe en brugt meget billigt da den jo ikke længere vil virke efter at der kommer en nyere version ;)

Med lidt held så kan du finde dem til under 500,- på dba og diverse andre køb/sælg sider.

14
6. juni 2013 kl. 14:59

GTA V kommer til PS3. Hvad skulle årsagen til at den ikke længere vil virke efter PS4 være?

15
6. juni 2013 kl. 15:15

Selvfølgelig vil den virke efter at PS4 kommer frem. Der er bare nogle personer som vil kun vil have det nyeste nye og derfor skifter en PS3 ud med en PS4.

8
6. juni 2013 kl. 12:04

Jeg prøvede hårtørrer (brugte en varmepistol faktisk) tricket på min japanske PS3, som stod af med YLOD et minut inde i afspilning af en spritny Tintin Bluray skive. Det virkede ikke, men jeg skiftede heller ikke kølepasta. Der var en supernem guide på Youtube med hvordan man skilte dyret ad, så Tintin kom tilbage fra "gabet" og blev proppet i den danske (original) PS3.

Sjovt nok har jeg altid brokket mig over den mere kraftige blæserlarm fra den danske PS3, kontra den japanske og kinesiske udgave, men måske er der en årsag? ;-) Faktum er, at den danske PS3 stadig lever efter at være brugt ca. samme antal timer siden 2007.

7
6. juni 2013 kl. 11:07

Der var vist noget med at hackerspacet Labitat.dk fik Nokias gamle bga rework station, der er nok nogen dér, som vil kunne hjælpe dig med at fikse din PS3 så den holder længe endnu!

17
6. juni 2013 kl. 23:26

Jeg regner med at tage forbi Labitat i næste uge :)

6
6. juni 2013 kl. 09:21

en af mine venner løste sit YLOD ved at skille den ad og give den 15 minutter ved 200 grader I ovnen

12
6. juni 2013 kl. 13:46

En kollega havde haft succes med ovntricket, og hjalp mig med at skille/samle min ad. og til min store overraskelse kom der liv i den!!

Jeg havde motherboardet i ovenen ved 200 gr. i 10 min.

Jeg havde på dette tidspunkt købt en ny, og bruger ikke den gamle, så jeg ved ikke hvor længe det holder. Men man kan ivertfald nå at tage backup af sine data.

Harddisken er krypteret og kan IKKE bare sættes over i en anden PS3 (Det er jo top hemmelige data, der arbejdes med!)

5
6. juni 2013 kl. 08:01

Den er jo nem nok at skille ad.. Jeg har selv haft skilt bluray drevet i min ps3 fordi at laseren var stået af. Jeg ved ikke hvor meget der skal til for at skifte kølepasta for den del af maskinen kiggede jeg ikke på.

Men om ikke andet så er den jo ubrugelig nu så du kan ligeså godt prøve.

16
6. juni 2013 kl. 23:25

Jeg har været inde i den - og enig til blu-ray drevet er det nemt. Jeg har ikke været i bund :)

4
6. juni 2013 kl. 07:25

alternativet til reflow er at tænde den og pakke den ind i et tæppe eller lign, så den bliver rigtig varm og til sidst selv slukker, forudsat at den selv kan finde ud af at slukke pga. at varmen.

men ellers er reflow en god løsning, men ikke altid løsningen. har prøvet det på en laptop som så virkede et par uger mere.

Tricket er at bruge en varmeblæsepistol, og teste med noget lodetin først så du ved hvor lang tid du skal varme chippen op.

3
5. juni 2013 kl. 23:17

Så er du en af de få uheldige, i forhold til Xboks som står af for et godt ord. Har selv den første model, og ja den er jo ved at være gammel, og alt har sin levetid :-) Men prøv at skille den ad, du kan jo ikke ødelægge mere, HD kan jo flyttes over i en anden og så er du tilbage ved start. BR er sikkert også et standart drev, når du kommer ind til det, så det kan du alt efter model få skiven ud når der er power på, ved at trykke på knap som sikkert bare ikke er ført ud af kabinet.
Du kan med lidt held sætte det i en bærbar hvis du ikke får liv i dyret, så har du BR gratis i den. Prøv at skifte pasta, det bliver stift med tiden, og igen hvad kan du tabe.

Ud over din tid, hvis du ikke har for meget af det, kan du sikkert købe en lettere brugt til ingen penge, nu der kommer en PS4, måske et hvor drev eller harddisk er i stykker, og smide det overfra din den gamle.
Eller vente på der kommer en P4, så bliver de gamle PS3 nok noget billigere.

Eller er det bare en god undskyldning for at købe den nye PS4 :-)

1
5. juni 2013 kl. 21:00

Hvis der er noget jeg overser her, eller "det er håbløst", så skriv gerne :)

2
5. juni 2013 kl. 21:37

Well, jeg har brugt reflow metoden på et antal MacBook Pro med den berygtede nvidia 8600 chip og det har virket perfekt hver gang, så jeg vil da mene det er forsøget værd.

19
7. juni 2013 kl. 13:43

Hej Søren schmidt, jeg ved det er off topic, men Apple MacBook Pro med den berygtede Nvidea chip! Sådan en har jeg, og den er desværre død. Helt præcist hvad gør man for at få liv dyret igen?

VH Lars

21
8. juni 2013 kl. 11:37

Hej Lars Du skal have motherboardet ud så du kan "reflowe" de berørte chips. Det er egentligt simpelt nok, du skal have opvarmet lodningerne så de kan smelte sammen igen. Der er flere guides på fx youtube der viser hvordan. Jeg har brugt metoden med en varmepistol direkte på de berørte chips, og det har virket hver gang indtil nu. Pas på med komponenter og lignende i nærheden når du varmer, ikke alle kan tåle de høje temperaturer :) brug evt afskærmning med alufolie det gør det lidt nemmere.

-sos