Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Men hvad kan den bruges til ?

24. juni 2011 kl. 11:148
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Jeg sidder og kigger på en CDP1802 chip der ligger og ser ensom og gammel ud i min rodekasse.

Ikke alene er CDP1802 en af de mest legendariske microprocessorer der findes, f.eks har den en glorværdig karriere i rumsonder, den er også en af de allersjoveste at programmere, f.eks har den en instruktion der vælger hvilket af de 16 registre der skal være programtæller.

Blandt andre specielle egenskaber er at den er ren CMOS og derfor næsten ikke bruger strøm, at den er 100% statisk, hvilket vil sige at den kan køre ved en vilkårlig lav clockfrekvens og at den er 35 år gammel i år

Jeg er ret sikker på, at jeg har alle stumperne til at bygge en COSMAC Elf hjemmecomputer. Dog ikke 100% præcist, f.eks har jeg en CDP1823 RAM chip der er indlysende at bruge istedet for to stk 2101 ramchips og istedet for vippekontakter ville jeg bruge nogle gode danske UNIMEC kontakter, der ligger i samme rodekasse og venter på nyt liv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men, der er jo ikke ret meget sjov ved at bygge en Elf for derefter at lege med den i et par timer og så bare lægge den hen i bunken med andre tilsvarende stunts, der skal en eller anden motiverende faktor til.

En mulighed er at finde de få manglende chips og bygge en "autentisk" elf, som kan indlemmes i samlingen ude i Datamuseum.dk som en "rekonstruktion". Det er et fair nok projekt, men det tænder ikke rigtig lamperne hos mig i denne weekend.

En anden mulighed er at bestille et print til Elf Membership Card og bygge sig en Geek-PDA der slår alle andre Geek-PDA'er, men selvom jeg kan, ville jeg nok blive træt af at vedligeholde min telefonbog i binær ASCII. Man kunne selvfølgelig gøre det mere udfordrende ved at bruge EBCDIC, UNICODE eller Internationalt Telegraf Alfabet Nummer 2, men så er vi ovre i behandlingskrævende steampunk.

Endelig kunne man designe sin egen Elf, med forskellige andre spøjse stumper fra rodekassen der ligger og venter på et godt projekt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Livet ville være meget nemmere hvis man turde skrive "kunstner" på visitkortet, så kunne man kombinere den med en stor EPROM, en solcelle og et stykke "electronic paper" og få den til at vise en ny side af Shakespears samlede værker hver daq...

Hmm...

phk

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
14. juli 2011 kl. 14:23

...med udførlig vejledning som i go'e gamle dage, så har jeg noget at lave de næste par dage.

5
29. juni 2011 kl. 14:15

Jeg har en fuldt fungerende Telmac 1800 liggende. Det er en finsk udviklet klon af Elf og selvfølgelig også udstyret med en RCA CDP1802. Faktisk har jeg en aftale med Teknisk Museum om at de kan overtage hele kittet, men jeg har endnu ikke fået mig taget sammen til at køre til Helsingør for at aflevere det.

6
29. juni 2011 kl. 16:31

Den hører da ikke til på Teknisk Museum Peter, den skal da på datamuseum.dk...

Poul-Henning

7
30. juni 2011 kl. 11:57

Det kan da godt være, nu har jeg skrevet til info@datamuseum.dk, så må vi se hvad de siger.

4
28. juni 2011 kl. 07:34

...jeg aner ikke hvad jeg skal bruge det til men jeg syntes det så cool ud. Jeg kan ikke stå for "mærkligt" hardware (derfor står der bl.a. en båndprinter i kælderen), til al held er Membership Card i en størrelse som gør at konen ikke bliver udfordret.

3
26. juni 2011 kl. 03:54

"Hver dag sin Kamp" ;-)

1
24. juni 2011 kl. 21:19

...så kunne man kombinere den med en stor EPROM, en solcelle og et stykke "electronic paper" og få den til at vise en ny side af Shakespears samlede værker hver daq...

Når nu det er dit første værk, kunne du jo kalde det "Hver dag er en kamp" :-)

Måske er du heldig. Hvem ved.

2
25. juni 2011 kl. 00:49

Eller få den til at skrive "Dette er ikke en computer".

Se det ville være kunst!