Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Las os flette ...

Af Torben Mogensen6. december 2011 kl. 15:0810
Artiklen er ældre end 30 dage

Jeg har i mange år lavet "mærkelige" julehjerter, blandt andet til DIKUs kantine, som V2 rapporterede sidste år. Desværre er billederne forsvundet fra det gamle indlæg, formentlig pga. skift af CMS.

På utallige opfordringer har jeg nu lavet en vejledning i fletning af julehjerter med motiv, som f.eks. DIKU-kantinens logo:

Enjoy.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
12. december 2012 kl. 12:45

Jeg har lavet en ny, lidt udvidet version af min fletteguide. Hvis du stadig ser den gamle udgave, når du følger ovenstående link, skyldes det nok, at den ligger i cachen. Du kan i stedet bruge linket http://www.diku.dk/~torbenm/julehjerter1.pdf

10
12. december 2012 kl. 14:30

Tak for updaten - så bliver der atter jul i hjemmet :-)

4
6. december 2011 kl. 16:14

Jeg lavede et julehjerte med +-pi/2 (dog ordentligt formateret) til julepynten på Institut for Matematik og Datalogi på SDU for nogle år siden. Det er desværre blevet smidt ud siden, men nu overvejer jeg at lave et sæt nørdede julehjerter til mig selv:)

2
6. december 2011 kl. 15:47

Nørdet julehjerte-fletning!

1
6. december 2011 kl. 15:26

Hej Torben

Skøn læsning (selvom jeg ikke har haft tid til nærlæsning endnu)! I sin tid lavede jeg et primitivt stykke software som tog et sort-hvid (binært) billede som inddata og producerede en skabelon til et julehjerte med samme motiv. Rigtig godt fungerede det dog ikke da jeg ikke kunne håndtere billeder med flere objekter i forgrunden.

Kan din beskrevne tilgang automatiseres på lignende vis? Og har du nogen formel beskrivelse af hvilken type former der kan (eller ikke kan) flettes med din teknik?

mvh Søren

P.S. Blogindlæggets titel fik mig til at gætte på at du ville skrive om sammenfletningen af DIKU og stat+mat :-)

7
7. december 2011 kl. 13:38

Sejt med et snabel-k julehjerte.

Kan I ikke udfordre jeres molekylærbiologer til at lave hjerterne i selvfoldende dna-strenge (dna-origami)? AU's nanofolk har lavet delfinerne fra det gamle au-logo, så julehjerter må være en oplagt efterfølger. (Hmm, julehjerter i dan-origami med delfin-motiv må være det næste?) Jeg håber, de læser med her på bloggen :-)