Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Læserforslag: Lad os skrive baggrundsartikler

10. marts 2011 kl. 16:105
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

På weekendens Open Source Days inviterede vi deltagerne til et lille sneak peek på det nye Version2 og bad dem i den sammenhæng om at komme med forslag til det nye site.

Der kom rigtigt mange gode forslag, som vi kommer til at nærstudere i den kommende tid, men et enkelt forslag skilte sig dog klart ud:

Anders B. Madsen foreslog: "Dybtgående baggrundsartikler i relation til Version2's nyheder, lynhurtigt forfattet af 'the Community' men redigeret af en Version2 journalist. De dybe artikler kan senere bruges som reference".

Ideen er naturligvis ekstra god, fordi vi ved, at Version2?s læsere sidder inde med en unik ekspertviden omkring en lang række områder. Det er en viden, som både journalisterne og de andre brugere kan få stor gavn af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig er det en ny måde at engagere læserne og gøre dem i stand til at bidrage til Version2 og ikke mindst hinanden.

Redaktionen har da også erklæret sig mere end villige til at redigere baggrundsartiklerne og glæder sig til modtage læsernes artikler.

Anders B. Madsen vinder en Fit-PC for sit forslag.

*Ligger du inde med ekspertviden og har lyst til at skrive en baggrundsartikel om det? Så skriv til community@version2.dk. *

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
11. marts 2011 kl. 09:22

Det er da også billigere for V2 at der er andre der skal skrive deres artikler - gratis.

Jeg læste for nyligt at der vist nok var en online avis i asien et sted, hvor journalisterne kun skulle læse korrektur, mens det var community der leverede alle artiklerne. De blev betalt ved at modtage en procentsats af det overskud deres artikler generede i reklameindtægter (de reklamer der var trykket på mens deres artikel var blevet vist).

Måske var det en ide for V2 at aflønne disse forfattere, da journalisterne hos V2 således på den måde slipper for at lave noget, samtidig med at content vælter frem på deres side - og de ikke længere behøver at kigge efter referencer eller selv lave research. Jeg kan da godt forstå at: "Redaktionen har da også erklæret sig mere end villige til at redigere baggrundsartiklerne og glæder sig til modtage læsernes artikler." - det tror da pokker, det er gratis penge...

4
11. marts 2011 kl. 11:56

Herpå version2 er det jo modsat. Journalisterne skriver artiklerne og vi læser korrektur ;-)

5
11. marts 2011 kl. 18:38

Der er ingen tvivl om, at modellen med communityskrevne artikler, redigeret af redaktionen, er en holdbar model.

Det tilsiger de sidste 50 års erfaring fra Ingeniøren, som jo har bragt en nærmest uendelig strøm af artikler skrevet af fagfolk, redigeret af redaktionen. Den model ved vi lissom, hvad kræver.

Forskellen til Version2 online kunne være, at vi kan arbejde langt mere dynamisk. Det er værd at prøve, vurderer vi. Kom med konkrete forslag, vi er klar.

2
11. marts 2011 kl. 10:32

Jeg er begyndt at lægge mærke til at flere af de artikler jeg læser har links til ældre artikler som jeg selvfølgelig læste den gang.

Samtidig har eg også fulgt mere end én debat herinde der er gået helt i vasken fordi folk enten ikke er enige eller uenige om hvor vidt de er enige. Eller om rød er bedre en hvid.

Version 2 er holder ikke som debat forum. Der kræves noget at tage frem og kigge på. Og det ville heller ikke skade med mere specifikke refferencer.

F.eks. følger jeg NemID nøje, men jeg vil have hele historien og gider ikke læse den 5 gange. Oftest er en (ja ja let offer jeg ved det!!!) en god NemID historie en hvor de har kvajet sig og nægter at udtale sig, eller direkte fortæller en lidt alternativ udgave af virkeligheden. Disse følges hurtigt op med heppekoret der hader systemet (NemID er skod!!!), men de steder hvor der er noget holdbart kommer der gerne et par stykker ind og diskutere et paradigme. Og det er her det bliver interresant at læse artikler. Mange af disse fornuftige mennesker kommer også gerne med dokumentation, link og andre henvisninger. Disse er guldkorn for mig der ved nada, fordi jeg rent faktisk kan gå ind i et emne og prøve på at forstå det. Og hvorfor der er et problem, evt. overveje muligheder.

3
11. marts 2011 kl. 10:35

Nyheden skrevet af journalisten, baggrund "provided" by community, helst fortolket af journalist før artiklen er skrevet. Kommenteret af Comunity, diskuteret af community. Modereret af Journalist.

Vigtigst af alt: Arkiveret let tilgængelig for refferancer.