Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Krænkelseskulturen breder sig: Dansk Bank og Nordea krænket af blockchain

1. april 2019 kl. 07:008
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.


Nu er krænkelseskulturen for alvor kommet til banksektoren – faktisk er hele sektoren krænket over blockchain, som påstår, at de kan gennemføre sikre transaktioner mellem parter, der ikke har tillid til hinanden.

”Vi har tillid til hinanden inden for banksektoren” siger Sven Bendtsen, som lige er tiltrådt som CTO (Chief Trust Officer) i Bank Nordan. ”Jeg forstår ikke, hvorfor vores kunder ikke har tillid til os, når vi selv indbyrdes har tillid. Det er meget krænkende.” tilføjer han.

Sven Bendtsen har over for businesscase.dk forklaret, at han på banken og hele sektorens vegne føler sig krænket over businesscase.dk’s stifter og blogger på Version2, Martin J. Ernsts udtalelser på de sociale medier, hvor han har påstået, at banksektoren havde problemer med tillid.

Bl.a. i artiklen ”Hader bankerne fortsat Bitcoins og andre cryptovalutaer?”, hvor Martin J. Ernst skrev:
> I 2019 bliver Bitcoins og andre crypto-valutaer ikke branchens største hovedpine, da den har et andet og mere presserende problem; nemlig tillid. Og alle ved, at tillid skal tjenes. Branchen i Danmark har anerkendt den mistede tillid i forbindelse med deres konference i december 2018. De har noget, de skal arbejde på. Danske Bank lider under det, men det er et internationalt problem.

Bitcon og andre crypto-valutaer er velkommen

”Vi hader bestemt ikke Bitcoins og andre crypto-valutaer, men vi forbeholder os ret til at se kritisk på denne potentielle distrupter af vores sektor. Og en måde at håndtere dette på, er at bandlyse dette på samme måde, som paven bandlyser bl.a. abort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi i banksektoren mener faktisk, at vi bør have den samme magt som paven. Egentligt bør vi have mere magt end paven. Vi tror ikke på en højere sag end os selv. Faktisk føler vi os også krænket af paven - han har sin egen bank. Vi bør være bank for paven. Han skulle have en kæmpe skat efter Tempelridderne. Jeg ved godt, at andre siger noget andet, men det vil jeg i så fald være krænket over”, siger Sven Bendtsen CTO (Chief Trust Officer) i Bank Nordan.

”Faktisk føler vi også krænket over, at man kalder det hvidvask i bankerne” siger Sven Bendtsen. ”Vi har faktisk valgt at lancere vores nye produkt under navnet ´Kulørvask´ for at undgå at krænke vores kunder med en anden hudfarve end hvid. Dog har vi i Jylland en produktvariant, som hedder "mørkvask", hvis det er meget sorte penge.

Vi har i flere omgange forsøgt at kalde det orange, men det begreb har DSB sat sig på. De har også krænket os, da de laver pengeoverførelser over Storebælt i form af kontanter i passagernes lommer, ” afslutter en stærkt krænket Sven Bendtsen.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
1. april 2019 kl. 20:58

Jeg har gennem mange også år lagt mærke til, at banker er dybt krænket over, at deres forretning er blevet associeret med, at blive slået gentagne gange.

Dansk Sprognævn forsvarer ordvalget med, at den er bankerne da selv uden om, da de har en nævneværdig historik af, at folk slår sig økomisk gentagne gange efter en dårlig aftale med en bank, og at det kan være svært at komme sig.

Men den forklaring giver de fleste bankmænd ikke meget for, og hvis Dansk Sprognævn ikke trækker deres krænkende kommentarer tilbage inden for rimelig tid, så vanker der altså.

6
1. april 2019 kl. 17:00

”Faktisk føler vi også krænket over, at man kalder det hvidvask
i bankerne” siger Sven Bendtsen.
”Vi har faktisk valgt at lancere vores nye produkt under navnet
´Kulørvask´ for at undgå at krænke vores kunder
med en anden hudfarve end hvid.
Dog har vi i Jylland en produktvariant, som hedder "mørkvask",
hvis det er meget sorte penge.

Har du drukket for meget blødt vand, Martin Ernst? I så fald tror jeg, det er en cocktail, man skulle prøve… :-)

4
1. april 2019 kl. 14:41

Hvori ligger joken? Det lyder da som taget ud af den skinbarlige sandhed. Evt. fra Ekstra Bladet men dog stadig ikke "fake news". Skræmmende.

1
1. april 2019 kl. 08:39

Hmm, er det et udtryk for manglende kaffe eller træls virkelighed at jeg kommer næsten 3/4 dele igennem artiklen inden jeg kommer i tanke om hvad dato det er..?

Måske begge dele.