Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Kan hjemmeserveren undværes?

27 kommentarer.  Hop til debatten
Blogindlæg24. juli 2008 kl. 10:37
errorÆldre end 30 dage

På grund af en død strømforsyning og en flytning, der ikke var helt koordineret med internetudbyderne, har jeg nu været uden en ordentlig hjemmeserver i lidt over en måned. Dermed har jeg også haft tid til at overveje om jeg overhovedet har behov for at have en server stående derhjemme.

De 3 primære services min hjemmeserver kører er en webserver, en mailserver og shell-adgang via ssh. Mit daglige behov for en webserver ville jeg sagtens kunne outsource, basalt set har jeg brug for en simpel blog og et sted at distribuere filer fra, jeg vile næsten kunne klare mig med et gratis webhotel. Mail vil være noget mere besværligt at flytte, der har jeg et par maillinglister og alliasser fordelt på en håndfuld domæner der skal flyttes.

Økonomisk set ville det sikkert gå lige op at slukke min hjemmeserver og købe mig til webplads og mail. Jeg ville også spare den tid jeg bruger på at administrere maskinen og holde den opdateret. Men jeg ville miste min shell-adgang og jeg ville miste min sandkasse til sjove eksperimenter.

Det ville for eksempelt gøre det svært at lege med SSL-certificering og WebDAV hvis jeg skulle underlægge mig et webhotel. Mit fintunede mailfilter måtte jeg nok opgive (og gmails spamfilter er håbløst i forhold til min gamle CRM114). Og helt specielle ting som at lege med IPv6 er helt umulige

Artiklen fortsætter efter annoncen

I løbet af weekenden burde min hjemmeserver være online igen, eneste alternativ er en virtuel server ude i byen, men det er for dyrt?

27 kommentarer.  Hop til debatten
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. juli 2008 kl. 11:13

I stedet for at flytte de services du har kørende på serveren ud til eksterne hosts til den samme pris, kunne du i stedet for sætte flere services op på serveren, så du får mere ud af de samme driftsomkostninger.

Det kan for eksempel være filserver, printserver, dhcp server, gateway, dns server, ntp server, overvågningsprogrammer, access point, backup system, osv. Altså services som ikke sådan lige kan hostes eksternt, eller som man skal ud at købe nye hardware enheder for at have kørende.

2
24. juli 2008 kl. 11:14

eller 3 der har samme problem og køb en server ude i byen så er prisen til at overskue når det skal deles med mere end en.

4
24. juli 2008 kl. 12:29

Personligt foretrækker jeg en løsning der er hosted "ude i byen", hvor alt hvad der lugter af hardware og infrastruktur ikke er mit problem. Til en hosted virtuel server vil man typisk have rootadgang (og evt. mulighed for selv at vælge OS), så softwaremæssigt kan man gøre alt hvad man måtte have lyst eller behov for.

Selvfølgelig koster det stadig nogle penge, hvorved vi havner ved spørgsmålet om hvorvidt det "kan betale sig" at ofre lidt ekstra penge mod at spare lidt arbejde. Dette spørgsmål kan ingen andre end dig selv besvare :-)

Jeg har en virtuel Linux box hos www.rimuhosting.com som jeg bruger til lidt af hvert - hovedsageligt "legeplads", men også hosting af et par små websites. Deres billigste pakke koster 20 USD (ca 100 DKK) om måneden, og det kører bare rigtig, rigtig godt.