Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Kære MF'er...

16. maj 2022 kl. 10:5112
Artiklen er ældre end 30 dage

Kære medlem af Folketinget,

Inden længe skal du stemme om ophævelsen af Claus Hjort Frederiksens immunitet, men du må ikke få at vide hvad han er anklaget for.

Måske må din partileder få det at vide, men mest sandsynligt får din partileder bare nogle forblommede hentydninger, for det hele er jo hemmeligstemplet, så hemmeligt at selv ikke Folketinget må få noget at vide.

Hemmeligheden er at Danmark, ikke nødvendigvis velvilligt, har indgået en aftale med mindst en af USAs snesevis af efterretningstjenester om at samarbejde på en måde der strider imod den danske grundlov og lovgivning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og den aftale er godkendt af Folketinget.

Eller rettere, den er aftalt af den meget lille gruppe af Folketingsmedlemmer som sidder i det udvalg om hvilket de absolut ingenting må sig til nogensomhelst.

Det Claus Hjort Frederiksen er anklaget for, er at "afsløre" hvad Edward Snowden allerede havde offentliggjort, at der ligger en samarbejdsaftale mellem USA's NSA og Danmarks FE.

Men fordi hverken NSA eller FE officielt har bekræftet Edward Snowdens oplysninger, er det, set med den danske statsmagts øjne, stadig tophemmeligt og derfor har Claus Hjort Frederiksen fået en anklage om landsforrædderi på halsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er mere speget end det.

Den eneste grund til der først flere år efter "landsforrædderiet" blev rejst tiltale, er at hvis Claus Hjort Frederiksen, som tidligere forsvarsminister ustraffet kunne sige det i fjernsynet, er det tydeligvis ikke hemmeligt here - og så kan man heller ikke komme efter nogen af de andre personer i den spegede "FE-fiasko" for at have afsløret "hemmeligheden".

Den eneste rigtige vinkel at forstå denne sag fra, er "Kejserens Nye Klæder".

Lige siden anden verdenskrig har Danmark indgået den ene uhumske lokumsaftale efter den anden med USA, fra atomvåben på Grønland og i USAnske skibe i danske havne, til danske jagerpiloter der trænede i at kaste taktiske atombomber fra jagerfly, seen igennem fingre med CIA's brug af danske lufthavne og luftrum til transport af fanger til torturfænglser, til aftalen mellem NSA og FE.

...og guderne vide hvad mere ?

Vores regeringer har sikkert ofte fået aftalerne som "Et tilbud vi ikke kan afslå" og derfor er det meget foreståeligt at man er gået stille med dørene.

Som den lille dreng i H.C. Andersens æventyr afslørede Edward Snowden den stinkende dobbeltmoralske parade og efterlod Kejseren, FE og de sidste 70 års skiftende folketingsflertal og regeringer splitternøgne.

Ikke at det har fået Kejseren på bedre tanker, tværtimod, han spankulerer blot endnu mere stædigt rundt og er nu begyndt at hugge hovederne af alle der formaster sig til at gentage hvad den lille dreng påpegede.

I skal stemme om, er hvorvidt en hofmand der var så uforsigtig at sige "Vi har alle hørt at den lille dreng sagde ..." på åbent fjernsyn skal straffes.

Hvis I stemmer ja til at ophæve Claus Hjort Frederiksens immunitet, medvirker I til at Kejseren spankulerer videre og til at folket i endnu større grad taber tilliden til til vores demokratiske folkestyre.

Hvis I stemmer nej vil I blive beskyldt for "holde hånden over jeres egne" og folket vil i endnu større grad tabe tilliden til til vores demokratiske folkestyre.

Og I må som sagt ikke engang få at vide hvad han er anklaget for...

Det er nu I skal bestemme jer for om I mente det oprigtigt, da I underskrev Grundloven.

Hvis I vil tages seriøst udebliver I fra denne afstemning og starter i stedet et tilbundsgående opgør med de sikkerhedspolitiske ulovligheder og fedtspil, så både I og vælgerne kan få at vide præcis hvor meget suverænitet der er blevet solgt sort igennem bagdøren i tidens løb.

Hvis du ikke har rygrad og moral til det, så stem i det mindste Ja til at ophæve Claus Hjort Frederiksens immunitet, så han har chancen for at forsvare sig, meget gerne med den brændte jords taktik, imod anklagen om at have afsløret hvad enhver ved selvsyn havde set:  Danmark har intet sikkerhedspolitisk tøj på.

phk

 

 

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
19. maj 2022 kl. 11:15

Hvad der er sket bag linjerne ved hverken Du, jeg eller andre her på sitet, vi har vores ideer men vi ved det ikke, Claus siger selv,

Og det er netop det, vi har kun den idé om hvad sagen handler om som manden selv har givet. Han kan ikke siges at være upartisk, og man (i hvert fald jeg) kan sagtens forestille mig at han for at få noget sympati har nævnt den del der ikke er kød på, men vælger at holder resten hemmeligt for ikke at gøre sig skyldig i landsforræderi.

Jeg kan sagtens se det tvivlsomme i at MF'erne skal forholde sig til det, men der er trods alt kun hans immunitet, han skal efterfølgende gennem retssystemet (eller en variant heraf tilpasset sagen) før han evt. bliver dømt og straffet.

12
19. maj 2022 kl. 16:59

Nemlig og præcist formuleret. Jeg så også gerne, at han tog retssagen - om han bliver dømt, må bevisførelsens afgøre. Men han er ikke uerfaren i politik og spin, det samme kan siges om Ellemann, der nu har banket Bøllebob formanden i Konservativ på plads... Ingen får mig til at tro det er NB der har banket ham på plads, det kan kun være Ellemann der igen igen igen nægter at noget er galt... det jo hans gode ret til det modsatte er bevist. Men de har ikke manglende erfaring med rigsretssager i den blå blok, det kan jeg sige uden at "gætte"

10
18. maj 2022 kl. 18:30

Udmærket indlæg, som er en god historie der kan skrives mange lange afsnit omkring... nemlig "teser" og "formodninger" og så hiver vi lige i grundloven for at slå politikkerne i hovedet - lige som "pædofolikortet" når man ikke rigtig ved hvad pokker der sker bag linjen. Ingen får mig til at tro på, at Rigspolitiet forsøger at rejse en retssag med sigtelse for landsforræderi uden at der er "kød på bordet". Men, da denne anmodning kom frem, da skal jeg dæle mig lige love for, at SPIN doktorene kom til blækhuset, for INGEN skal forsøge at ramme en borgelig politiker ... hint Inger Støjberg sagen som vitterligt indholdt kød på bordet. Hvad der er sket bag linjerne ved hverken Du, jeg eller andre her på sitet, vi har vores ideer men vi ved det ikke, Claus siger selv, at han ikke har sagt andet end det han sagde på TV og ud fra diverse "eksperter", (det er jo et rigtig godt udtryk at bruge når man skal virke overbevisende) siger disse at der ikke er noget at komme efter. Problemet er at, disse "eksperter" heller ikke ved hvad pokker "landsforræderiet" består i, det er kun de formænd for de partier som ville holde tæt der ved hvad det indholder og De må ikke sige noget, blot forsøge at overbevise deres bagland om, at det er virkelig bedst at stemme ja til at ophæve immuniteten på denne Claus. Er det den rigtige måde at gøre det på - noget tyder på, at vi her befinder os i en klam gråzone, hvor det er umuligt at rejse sigtelse på anden måde, netop på grund af den politiske immunitet. Man kan så aplaudere for at der om 1 år kan rejses sigtelse, da er han gået ud af politik, men... Hvad nu hvis han smutte ud af landet og ikke kan udleveres før sigtelsens overrækkes hmmmm Var der nogen der sagde "formodninger", "hviser", og hvad man ellers kan komme med at SPIN og andre bortforklaringer på, at det som sker følger Danske lov og de regler som politikker er underlagt. Kan man ikke lide det, så må man stemme for at få afskaffet grundloven og få indført diktatur, så kan den stærkeste og iøvrigt dummeste bestemme over alle og gøre lige det han/hun nu har lyst til upåagtet langt flertallet er imod men ikke kan gøre noget ved de satans våben og alle de slagsbrødre der sikrer den "dummes" ret.

Summa sumare ingen ved hvad der hele drejer sig om, det er som at gætte 7 rigtige i lotto... godt spil og held og lykke. :)

7
18. maj 2022 kl. 09:34

I Danmark har vi noget der hedder magtens tredeling. Det er politikerne der vedtager lovene, politi og anklagemyndighed der rejser sigtelser, og domstolene der dømmer. Alligevel har politikere en særstatus, angiveligt fordi de skal beskyttes mod "politisk forfølgelse"?

Men hvordan kan det overhovedet opstå i et samfund med en tredelt magtfordeling?

Det er jo ikke, som de borgerlige politikere siger, justitsministeren der har rejst anklage mod Claus Hjort. Det er rigsadvokaten, der tager initiativ til at rejse anklage, som så skal godkendes af øverste chef - justitsministeren.

Hvis justitsministeren ikke følger rigsadvokatens anbefaling, så er det en mindst lige så politisk beslutning, som hvis han vælger at følge anbefalingen.

For mig at se er det hele problemet. Der er ikke tilstrækkelig vandtætte skotter mellem de tre magter. Der har været diskuteret om en rigsadvokat er og skal være politisk. Jeg mener, at så længe der er usikkerhed om det, lige så længe vil der være brug for at beskytte politikere.

Men det burde ikke være nødvendigt.

Og det er jo helt absurd, at det er folketinget (politikere) der skal afgøre om en politiker skal have immunitet mod anklager. Om noget er det da politisk.

8
18. maj 2022 kl. 11:26

I Danmark har vi noget der hedder magtens tredeling.

Nej, det har vi faktisk ikke, uanset hvor meget vi praler af det.

Grundlove skrives for at løse konkrete problemer og vores problem var en konge med knald i låget.

Derfor flyttede vores grundlov enevælden intakt hen over gaden til en forsamling af forstandige mænd, uden på nogen måde at partitionere den.

Alene det faktum at vores regering styrer den lovgivende forsamling er rigeligt til at se at der ikke er skyggen af tredeling.

9
18. maj 2022 kl. 15:23

Alene det faktum at vores regering styrer den lovgivende forsamling er rigeligt til at se at der ikke er skyggen af tredeling.

Øh, nej. Det kan jeg ikke umiddelbart se. Med "lovgivende forsamling" mener du vel ikke folketinget? For regeringen styrer da ikke folketinget. Og hvis du med "styrer" mener, at de sidder på ministerierne, så... ja, hvad er problemet i det? Og hvad har det med tredeling at gøre?

At politi og anklage hører under justitsministeriet, der ledes af en politiker, synes jeg er noget forbandet, uigennemtænkt rod. Det gør det særdeles svært at opnå noget der ligner tredeling.

6
18. maj 2022 kl. 05:32

Glimrende bidrag som jeg kun kan bifalde og som så også understøtter den eneste plausible forklaring på det dengang vanvittige danske F35 køb som set i bagklogskabens lys måske ikke var så dumt et valg på den længere bane, men netop ikke pga de idiotiske argumenter som man oftest hørte.

Dog synes der at mangle dit bud på alternativet til at sælge vores (pseudo) suverænitet igennem bagdøren til amerikanerne mod en vis form for beskyttelse imod banditterne mod øst som pt udfolder deres atombevæbnede voldsregime som det passer dem. Selv Svensken har indset at neutralitet ikke betaler sig længere så hvad skulle de danske politikere egentlig have gjort anderledes?

Vi ved da allesammen godt at Claus Hjort ikke er en landsforrædder. Er han ikke bare en del af de 'casualties' man må påregne optræder når man vil opretholde illusionen om demokrati og selvstændighed?

5
16. maj 2022 kl. 21:23

Tak for rigtig fint indlæg.

jeg hæfter mig ved den juridiske "finte" ift. at hverken NSA eller FE har bekræftet ES' afsløringer. Det er naturligvis en klemme.

Når du skriver "FE Fiasko", kan du kaste en overskrift af dig så jeg selv kan læse op på det.

Tak igen

4
16. maj 2022 kl. 20:06

Godt indlæg. Dog mangler der årsagen til at Danmark indgår disse uværdige aftaler med USA (og med EU og Tyskland).

Årsagen er at vi kun skal have en parodi på et forsvar. I stedet for at kunne håndhæve vores suverænitet skal pengene bruges på velfærd. Dette er alle politikerne helt enige om.

Derfor ser vi Danmark ydmyget gang på gang. F.eks. når EU kræver milliarder til endnu en "EU-krise". Eller når Tyskland sender tusinder af migranter ind over grænsen. Eller når USA kræver at vi aflytter alle borgere.

3
16. maj 2022 kl. 20:03

Det må være en smal sag for enhver med rimelig kompetent adgang til et nogenlunde komplet OS (som xxxBSD) at fremstille et bash-script, der kan udtrække en liste af samtlige MF'eres mailadresser - og derefter maile ovenstående blogindlæg til hver enkelt.

På samme måde må det være muligt at fremstille et udtræk af samtlige Edward Snowdens (ES) "afsløringer" og maile det til justitsministeriet.

Men tak for at PHK dog forsøger at skille fårene (nej) fra bukkene (ja) i Folketinget. Jeg ser dog (desværre) stadig flere mulige udfald af en eventuel retssag - det er langt fra sikkert, at vælgerne nogensinde kommer til at kende resultatet af en eventuel retssag.

Det er også langt fra alle ES' "afsløringer", som har den ringeste interesse!

2
16. maj 2022 kl. 15:13

Al dette hemmelige spil har allerede ødelagt tilliden til Folketing og regering. Kom nu på banen og lad os have spilleregler som er et demokrati værdigt!

1
16. maj 2022 kl. 13:55

Bravo!