Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Julegaver til studerende

Af Studiebloggen19. december 2014 kl. 09:153
Artiklen er ældre end 30 dage

Som studerende er det muligt at få flotte julegaver fra mange softwarevirksomheder. Jeg vil prøve at samle et overblik over de produkter du kan få som studerende på en videregående uddannelse. Målgruppen er primært interesserede i softwareudvikling. De fleste virksomheder kræver at du er indskrevet på et universitet og har et gyldigt studiekort for at få adgang til godterne, detaljerne kan du finde på de enkelte sider. Lad os få startet gaveregnen.

Microsoft

Microsoft har flere tilbud. Først og fremmest kan du få Windows Pro, Visual Studio Ultimate og næsten alt andet end Office pakken gennem DreamSpark for Academic Institutions. Brug denne side til at finde ud af om din institution har adgang. Er dit uddannelsessted ikke på listen så prøv at spørge din IT afdeling om adgang. Derudover tilbyder Microsoft til alle, ikke blot studerende, Visual Studio Community edition og en række services fra Azure og Visual Studio Online på denne side.

JetBrains

JetBrains har valgt at forære alt deres software væk til studerende. Det inkluderer stærke værktøjer som ReSharper, AppCode og ikke mindst IntelliJ IDEA Ultimate Edition. På deres studenterside kan du få adgang til det hele.

Xamarin

For nylig valgte Xamarin også at give studerende gratis adgang til deres værktøjer. Her kan du få et gratis indie abonnement til deres iOS og Android pakker. Ansøg om adgang her.

GitHub

GitHub har samlet en hel stribe af gode ting i en pakke. Her får du fx en micro account på GitHub, en bronze plan hos dnsimple, Unreal Engine 4, individual account hos Screenhero, 100$ til DigitalOcean, CrowdFlower og meget andet. Find det hele her.

Atlassian

Atlassian giver en gratis 10-brugers licens væk til deres værktøjer såsom JIRA, Confluence, HipChat og BitBucket. Ansøg om licenserne her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over de helt gratis produkter så har de fleste leverandører en studenterrabat man kan ansøge om. Så husk at tjekke om der skulle være en studenterrabat at hente inden du handler. Der er selvfølgelig også en hel stribe af gratis open source værktøjer som Eclipse, Emacs osv. Til dette indlæg har jeg valgt at fokusere på de produkter der normalt koster penge at bruge. Hvilke værktøjer der er bedst er op til hver enkelt at vurdere. Personligt har jeg haft stor glæde af flere af de ovennævnte produkter, mange af dem har jeg købt inden de åbnede op for den gratis adgang.

Håber du får glæde af nogle af produkterne! Har jeg glemt nogen så skriv en kommentar.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
5. januar 2015 kl. 11:08

Sig ja til det hele og prøv det hele af. Så sidder du ikke fast i et værktøj, når du bliver færdig. Tilvænning til et open source værktøj er vel ligesom slemt som til et proprietært, når man ser bort fra anskaffelsesprisen.

3
5. januar 2015 kl. 12:47

Sig ja til det hele og prøv det hele af. Så sidder du ikke fast i et værktøj, når du bliver færdig.

Enig: Man bør lære principper og ikke værktøjer.

Men det er desværre ikke det der altid sker - og præcis derfor har virksomhederne så travlt med at dele ud.

Tilvænning til et open source værktøj er vel ligesom slemt som til et proprietært, når man ser bort fra anskaffelsesprisen.

Du underfortolker begrebet Open Source: Du bør have langt mere fokus på frihed og leverandør-uafhængighed end anskaffelsesprisen - omend gratis er dejlig ting. Virksomheder, som vælger at bruge et stykke software bør have fokus på disse ting frem for her og nu omkostningerne.

1
1. januar 2015 kl. 13:34

"There is no such thing as a free lunch."

Virksomhederne gør det af en årsag: At tilvende den studerende til netop deres produkt, så de vil få deres kommende arbejdsgiver til at punge ud med endda meget store licenseomkostninger om gangske få år.

På min arbejdsplads har vi haft "kampe" med ny-tilkomne ingeniører, som ikke umiddelbart kan lave numeriske beregninger i andet en Matlab. I vores afdelingen fik vi valgt SciPy, som værktøj og er ganske godt tilfredse; men fordi ingeniørerne får præsenteret Matlab på deres studie, er der en (kortsigtet) gevinst i at investere i Matlab licenser.

Både uddannelsesinstitutioner og studerende bør holde sig til Open Source værktøjer, for netop at undgå denne form for tilvending til bestemte virksomheder. Gratis, som Google eller Github, er ikke godt nok, da man stadig er låst fast til en bestemt virksomhed.

Heldigvis findes der ganske få eksempler inden for IT, hvor der ikke finder et udmærket Open Source alternativ, som er fuldt ud tilstrækkeligt inden for uddannelsessektoren.