Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Julegaveidé, til de nye i branchen

2 kommentarer.  Hop til debatten
Blogindlæg2. december 2020 kl. 20:03
errorÆldre end 30 dage

"Dengang jeg startede som tømrer var der ingen der havde fortalt mig hvor mange dage om året det regner" sagde en af de unge mennesker der lagde tag på vores hus for nogle år siden med et stort grin.

Der er også en masse men ikke får at vide inden man er blevet fedtet så godt ind i IT branchen at det er for sent at blive fyrpasser i stedet.

Min gode ven & lusepuster George Neville-Neil blev for mange år siden lokket til at drive en brevkasse i ACM Queue Magazine under dæknavnet Kode Vicious.

Både i skrift og live kan George godt lide at føre sig frem i "dit skin kunne blive en god poncho" stil, som nogle af jer måske har oplevet på EuroBSDcon2007 i København og andre BSD konferencer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I virkeligheden er George et sødt og rart og følsomt menneske, med et for en USAner usædvanligt globalt perspektiv og introspektion - måske netop fordi hans alter ego får frit løb i brevkassen.

Fordi George kan sit kram og siger tingene ret ud, uden nogensinde at henfalde til haddockisme, har Kode Vicious fået rigtig mange fans i de sidste 15 år.

Når Donald Knuth så ligefrem passer George op og siger, at han skal udgive brevkassen som en bog, så han selv kan skrive forordet, makker selv Kode Vicious naturligvis ret:

(Forordet er iøvrigt eminent trolling!)

Det er faktisk blevet en god bog og det siger jeg ikke kun fordi han har citeret mig på side 239 og sendt mig et gratis signeret exemplar.

Brevkassers formål er ikke innovation og gennembrud, men derimod sjælesørge: At få nogle voksne og fornuftige ord med på vejen, ofte lidt moralsk støtte, til at tage beslutninger man i virkeligheden godt ved skal tages.

For os der har været her siden fortiden, er der derfor ikke meget at hente, vi har selv været der, vi kunne selv have drevet en brevkasse, hvis det kom til det.

Men til de nye folk i branchen, dem der ramler hovedet ind i forskellen på den teori de har lært og den praksis de er ansat til, leverer Kode Vicious både tiltrængte skideballer, trøstende ord og masser af gode solide håndværkertips.

Altsammen noget jeg selv ville have sat pris på, da jeg sad og stirrede på RPG-II kode i 40cm tykkelse i 1984.

Anbefalet.

phk

PS: Ikke fordi jeg specielt mistænker trykkeriet for at sjuske, men det kunne måske være en god ide lige at bladre bogen igennem og checke at teksten er læselig på alle sider, inden man giver den som gave. I ved, bare så man lige har et omrids af hvad de unge mennesker taler om :-)

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
3. december 2020 kl. 11:52

måske skulle jeg købe en julegave til mig selv. Der er ikke rigtigt nogen i min famile, der har tendenser til at blive programmør.

Det er også svært at blive fyrpasser i dag.

1
2. december 2020 kl. 23:52

Familien har også rykket mig for ønsker i år og hvert år ender det med underbukser og strømper fra H&M.

Men i år ser det ud til at ønskesedlen begynder at tage form....

RPi compute module 4 (gerne mange)

NVIDIA nano (gerne mange)

Original Commodore 64 (med båndoptager)

The Kollected Kode Vicious!!! :)

M.2 storage (gerne mange)

Alm. Samsung ekstern ssd med fingerprint kryptering.

USB 3.0 + flash drev 32gb - 64gb (gerne mange)