Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

It was twenty years ago this last wednesday...

Af Poul-Henning Kamp28. august kl. 19:591
Artiklen er ældre end 30 dage

Hmm, der skal arbejdes lidt med det rim, men jeg tror der er potientiale i det...

Stiftende Generalforsamling
Illustration: Datamuseum.dk.

Billedet er taget d. 24 august 2002 på "Møllen" i Ballerup mens vedtægterne for den kommende "Dansk Datahistorisk Forening" bliver gennemgået af Civilingeniør Henning Isaksson, der startede sin IT-karierre med at bygge en random-generator til DASK i 1958. (Muligvis verdens første hardware-RNG?)

Som I kan se var vi omkring en snes der stiftede foreningen, hvoraf den hårde kerne allerede havde været i gang i tre år, de startede nemlig med at lave udstillingen "Da Computeren Blev Voksen" på Ballerup Egnsmuseum i Pederstrup i vinteren 1999/2000.

Fokus for denne og næste sæson bliver at skaffe velegnede permanente lokaler, så vi aldrig igen skal flytte hele samlingen og i hvertfald slet ikke i huj og hast

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opgaven består af to dele.

For det første skal vi ud og finde 25-30 mio kr hos fonde, virksomheder og folk der er blevet rige af IT, til at købe en egnet industribygning.

For det andet skal vi tiltrække yderligere 80 firma- og 250 individuelle medlemmer, så kontingentindtægterne kan betale driften, der forventes at koste ca. en million om året.

I foråret lavede vi en workshop med afsæt i en konkret bygning der var på markedet på det tidspunkt.  Én gruppe prøvede at indrette bygningen som "levende museum", en anden gruppe lagde et driftsbudget osv.

Indretningsgruppen havde lidt fordel af, at vi lige havde indrettet vores midlertidige lokaler i Hedehusene, men der er stor forskel på "Hvordan hvad kan vi klemme ind i en alt for lille bygning?" og på at skulle indplacere hele samlingen, ca. 700 paller, en håndfuld mainframe-størrelse systemer, et stort bibliotek osv. osv. på en fornuftig måde i forhold til publikums-flow, foredragsvirksomhed osv. osv.

Den bygning vi kiggede på var ikke ideel, ikke at jeg ved hvordan en ideel bygning ville se ud for os, men det ville bestemt være blevet godt - hvis vi havde haft 22 mio kroner til at købe bygningen for.

Budgetgruppen ramte noget over mit eget gæt, men jeg indrømmer blankt at jeg aldrig har sat mig ned og fyldt alle tallene i et regneark, sådan som de gjorde: Vinduespudsning, rengøring, brandalarm, tyverialarm, græsslåning, forsikringer, snerydning, toiletpapir, grundskyld, el, vand, varme, affugtning af magazin, vedligeholdelseskonto osv. osv.  Mange bække små, som man siger.

Det mest indlysende resultat var at vi kan glemme alt om ansatte medarbejdere: Det bliver fortsat, formodentligt for evigt, de frivillige ildsjæle blandt medlemmerne der skal lave alt arbejdet.

Det siger også sig selv at vi ikke kan lave et mere præcist budget før vi har en konkret bygning i kikkerten og det får vi ikke før vi har samlet penge nok ind, til at kunne afgive et seriøst bud på den.

Hvis du og din arbejdsgiver ikke allerede har meldt jeg ind, ville det være et rigtig godt tidspunkt at gøre det nu.

Hvis I først vil se nærmere på hvad vi er for nogen og høre mere om vores projekt, holder vi åbent på søndag (5 sept.) og første søndag i alle de følgende måneder (Tilmelding på Datamuseum.dk)

/phk

 

 

 

 

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
2. september kl. 08:38

Der er nok ikke så mange af de "aktive" der husker, hvor citatet stammer fra? Jeg husker det fra den første Beatles-plade en skolekammerats far (han var masinigeniør) købte i 1967.

Sgt Peppers lonely hearts club band

Pladen kan stadig med udbytte aflyttes på nettet.