Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Iron Man 3: Hvad laver en Oracle Exadata i en sendevogn fra lokaltv?

29. april 2013 kl. 12:047
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Jeg begår næppe nogen nørd faux pas ved at afsløre, at der optræder en Sun Oracle Exadata i den nye Iron Man 3 film. Gæsteoptræden af forskellige produkter, kaldet product placement, er i sig selv ikke usædvanligt. Især 007-filmene blev en overgang til en ren helaftens reklamefilm for forskellige mobiltelefoner og bilmærker.

Men det er temmelig bizart, når man ser store servere på det store lærred. I Iron Man 3 er der en scene, hvor Tony Stark bryder ind i en sendevogn, der tilhører en lokal-tv-station i Tennessee.

Mens dialogen mellem Tony Stark og sendevognsoperatøren udspiller sig, optræder Exadata-maskinen tydeligt i baggrunden, så alle i biografsalen får lejlighed til at se dyret og undre sig, hvis de altså ikke ved, hvad sådan én tingest kan bruges til.

Sendevognsoperatøren spilles i øvrigt af Adam Pally, der spiller Max i den alt for oversete sitcom Happy Endings.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men tilbage til Exadata-maskinen. Det er jo nærmest en lille supercomputer, så hvad i alverden laver den i en sendevogn? Det ville måske give mening, hvis det var den type OB-vogn, som bruges til at dække sportsbegivenheder med 50 HD-kameraer og super-slowmotion. Men det her er en lille sendevogn, som passer bedre til Betacam end Exadata.

Det er imidlertid en form for product placement, vi ser mange andre steder. I tv-serien Chuck kunne man i deres spionhovedkvarter se en række af, hvad der umiskendeligt lignede Dell-rackskabe. Men umiddelbart blot med dæksler og ingen servere, for det giver bedre mulighed for at lyse dem op bagfra, så de ser meget futuristiske og hackeragtige ud.

I tv-serien Homeland foregår flere scener i et situation room i CIA's hovedkvarter i Langley. Her kan man se en hel række af EMC's Symmetrix storage-systemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det lyder da umiddelbart meget plausibelt, ikke? CIA har brug for at analysere masser af data, så de har også brug for et stort storagesystem. Der er blot ét problem, som enhver, der har besøgt et datacenter vil bemærke:

Rackskabe fyldt med servere og storage larmer. Der er ingen, der er i stand til at sidde og lytte med på en telefonaflytning af en mobiltelefon fra Syrien, hvis de skal sidde ved siden af fire racks med Symmetrix-storage.

Og skidtet producerer som bekendt også en del varme. I scenen i sendevognen i Iron Man 3 har både Robert Downey Jr. og Adam Pally vintertøj på. Hvis de sad i en lille varevogn fyldt ikke alene med almindeligt tv-produktionsudstyr men også en Oracle Exadata, så ville de hurtigt få trang til at smide vinterfrakken.

Jeg kan selvfølgelig godt forstå, at de store it-leverandører gerne vil være med i film og tv-serier, så det ikke hver gang er en Macbook, der skal redde menneskeheden, sådan som det sker i Independence Day.

Og jeg kan helt sikkert godt forstå, at Oracles Larry Ellison gerne ville være Tony Stark. Han har endda en cameo i Iron Man 2.

Men det er alt andet lige en noget besynderlig marketing-strategi at vise sine storage-produkter i nogle få sekunder af en dyr film- eller tv-produktion, hvor størstedelen af publikum ikke en gang aner, at Oracle Cloud ikke bare er noget, Marvel har opdigtet.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
30. april 2013 kl. 08:45

Nu skal man huske på, at reklamebranchen arbejder med underbevidstheden, måske er den Sun Oracle maskine placeret i sendevognen for at kendere vil undre sig? :) Før jeg læste denne artikel kendte jeg ikke produktet... Mission accomplished!

6
29. april 2013 kl. 23:55

Jeg begår næppe nogen nørd faux pas ved at afsløre, at der optræder en Sun Oracle Exadata i den nye Iron Man 3 film.

Sun servere ved jeg ikke noget om, men for danske sportsnørder kan det nævnes at Daniel Agger også optræder i Iron Man 3. Han scorer et hovedstødsmål til 3-0 for Liverpool mod Chelsea på et TV der kører i baggrunden af Iron Man 3 filmen. Det er fra en Premier League kamp i næstsidste spillerunde af sidste sæson (8. maj 2012), hvor Liverpool slog Chelsea 4-1.

Filmklippet kan ses her:http://sporten.dk/go-lir/agger-deltager-i-iron-man-3http://youtu.be/IEs36BlK7qU

Her er Agger målet uden Iron Man 3 i forgrunden:http://youtu.be/wECRxFw1GZA

5
29. april 2013 kl. 16:04

Faktisk lidt glad for, at jeg ikke er den eneste, som studsede over den detaljen i sendevognen. Havde ingen problemer med flyvende robotdele og overmennesker, som nærmest ikke kunne slås ihjel, men Exadata'en og ISDN-forbindelsen som lige skulle boostes - det var lige i overkanten. Maersk og ABB-logoet var ligesom heller ikke helt ude af kontekst...

2
29. april 2013 kl. 13:02

Ja det var dog ikke det eneste der var meget sjovt at se i den film.

Da Tony og knægten taler sammen udenfor baren er de ude, det er koldt, osv. men der er ingen tegn fra deres ånde på de er ude i kulden...

Tilbage til sendevognen, i forhold til det er normal størrelse varevogn, så er det heller ikke sikkert der ville være plads til de udstyr i den vogn. Det er også lidt sjovt at se han lige laver en hastigheds måling med noget alla Speedtest.net. For det er jo det første man tjekker med når man ellers har sådan en hightech verden man skal forbinde til. :)

1
29. april 2013 kl. 12:40

Jeg tror mere at instruktøren har lånt den, fordi den stod ved siden af og så computer-agtig nok til at være i scenen, og det er langt fra altid nemt at se for lægmand, hvilken computer der bliver brugt i en film.

Denne side har jeg haft meget morskab med:

http://www.starringthecomputer.com/