Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Innovation - 3-4 pointer

1 kommentar.  Hop til debatten
Blogindlæg9. juni 2011 kl. 23:53
errorÆldre end 30 dage

Jeg brugte et par formiddagstimer på KMD's "innovation day", hørte et par indlæg og fik snakket med kolleger og et par leverandører.

Keynote af KMD's direktør for "Market & Services", Henrik Rasmussen, gav mig nogle pointer med:
.

Det er ofte hørt, at "i fremtiden skal vi (over)leve gennem innovation". I dag var "vi" både Danmark, KMD's kunder og KMD.

Men der er en vigtig konsekvens af, at innovation ikke er en walk in the park - det tager (altid længere) tid, og mange ideer ender med at mislykkes, også de gode!

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor skal bestyrelser og direktioner ikke blot beslutte at organisationen skal være innovativ og skabe udvikling. Topledelsen skal understøtte, at der arbejdes med innovation, og de skal være tålmodige. Set fra topledelsens side er det en udfordring: Man skal være langmodig - på de rigtige tidspunkter, altså dem der bagefter viser sig at være rigtige...

.

Der var utvetydigt angreb på "én platform" (interessant, Henrik har en fortid i SAP, og KMD har længe virket til kun at ville tænke SAP løsninger).

Det kan ganske simpelt konstateres at innovation, og innovative produkter - ikke altid, men ofte - bringer nye eller flere platforme i spil.

Så man må glemme alt om "kun denne og disse platforme i vores organisation", hvis man skal kunne bringe innovative løsninger ind i sin forretning - innovation skal jo bruges "nu" og ikke 5 år efter.

Noget af et wake-up call for it chefer med flere, i forhold til it strategier og så videre...

"Med flere" er nok så vigtig at huske. Langt hen af vejen er platformskonsolidering ikke blot noget it afdelinger og it chefer finder universelt rigtigt, men dét rigtige for at kontrollere og mindske direkte og indirekte it driftsomkostninger. Innovative gevinster kommer måske ikke helt gratis - der kan blive en øget (it) drift omkostning...
.

Endelig hørte vi selvfølgelig om KMD's eksempler på "innovative løsninger"/"løsningsområder", hvad KMD enten allerede har på vej ud over rampen, eller har på vej gennem den "innovative pipeline". Fælles for eksemplerne blev det fremhævet at KMD bruger open source - i mix med "almindelige" produkter...

Ikke det samme, men jeg fik associationer til IBM, der konsekvent i en årrække har satset på - og anvendt open source i sin strategiske udvikling - med stor success. Er KMD på vej i samme retning ?

Alt i alt: vilkårene har stille og roligt ændret sig - gevinsterne høstes af dem der tør og kan tage de ovenstående pointer ind - og gøre dem til virkelighed i egen organsiation!

1 kommentar.  Hop til debatten
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. juni 2011 kl. 22:00

Det er interessant, at du bemærkede, der var angreb på "en platform"-modellen. Det er ikke så lang tid siden siden jeg var til et foredrag med en KMD'er som stolt meldte ud at de nu satsede på 3 ting.

  • at køre alt på SAP
  • at outsource til Indien
  • at blive agile og køre Scrum

Jeg må indrømme, at jeg kom til at grine højt i situationen - skal vi bare sige at det måske er "ambitiøst" at ville alle tre på en gang... Jeg kender mange som har problemer med at indføre bare en af de tre, så at vælge at gøre alle tre på en gang må siges at være "modigt" (i mangel af et bedre ord).