Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Innovation - 3-4 pointer

9. juni 2011 kl. 23:531
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Jeg brugte et par formiddagstimer på KMD's "innovation day", hørte et par indlæg og fik snakket med kolleger og et par leverandører.

Keynote af KMD's direktør for "Market & Services", Henrik Rasmussen, gav mig nogle pointer med:
.

Det er ofte hørt, at "i fremtiden skal vi (over)leve gennem innovation". I dag var "vi" både Danmark, KMD's kunder og KMD.

Men der er en vigtig konsekvens af, at innovation ikke er en walk in the park - det tager (altid længere) tid, og mange ideer ender med at mislykkes, også de gode!

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor skal bestyrelser og direktioner ikke blot beslutte at organisationen skal være innovativ og skabe udvikling. Topledelsen skal understøtte, at der arbejdes med innovation, og de skal være tålmodige. Set fra topledelsens side er det en udfordring: Man skal være langmodig - på de rigtige tidspunkter, altså dem der bagefter viser sig at være rigtige...

.

Der var utvetydigt angreb på "én platform" (interessant, Henrik har en fortid i SAP, og KMD har længe virket til kun at ville tænke SAP løsninger).

Det kan ganske simpelt konstateres at innovation, og innovative produkter - ikke altid, men ofte - bringer nye eller flere platforme i spil.

Så man må glemme alt om "kun denne og disse platforme i vores organisation", hvis man skal kunne bringe innovative løsninger ind i sin forretning - innovation skal jo bruges "nu" og ikke 5 år efter.

Noget af et wake-up call for it chefer med flere, i forhold til it strategier og så videre...

"Med flere" er nok så vigtig at huske. Langt hen af vejen er platformskonsolidering ikke blot noget it afdelinger og it chefer finder universelt rigtigt, men dét rigtige for at kontrollere og mindske direkte og indirekte it driftsomkostninger. Innovative gevinster kommer måske ikke helt gratis - der kan blive en øget (it) drift omkostning...
.

Endelig hørte vi selvfølgelig om KMD's eksempler på "innovative løsninger"/"løsningsområder", hvad KMD enten allerede har på vej ud over rampen, eller har på vej gennem den "innovative pipeline". Fælles for eksemplerne blev det fremhævet at KMD bruger open source - i mix med "almindelige" produkter...

Ikke det samme, men jeg fik associationer til IBM, der konsekvent i en årrække har satset på - og anvendt open source i sin strategiske udvikling - med stor success. Er KMD på vej i samme retning ?

Alt i alt: vilkårene har stille og roligt ændret sig - gevinsterne høstes af dem der tør og kan tage de ovenstående pointer ind - og gøre dem til virkelighed i egen organsiation!

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. juni 2011 kl. 22:00

Det er interessant, at du bemærkede, der var angreb på "en platform"-modellen. Det er ikke så lang tid siden siden jeg var til et foredrag med en KMD'er som stolt meldte ud at de nu satsede på 3 ting.

  • at køre alt på SAP
  • at outsource til Indien
  • at blive agile og køre Scrum

Jeg må indrømme, at jeg kom til at grine højt i situationen - skal vi bare sige at det måske er "ambitiøst" at ville alle tre på en gang... Jeg kender mange som har problemer med at indføre bare en af de tre, så at vælge at gøre alle tre på en gang må siges at være "modigt" (i mangel af et bedre ord).