Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Ingen one size-løsninger i skyen

27. maj 2016 kl. 08:50
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Cloud computing er blevet et væsentligt emne blandt os, der arbejder med it – og med god grund. De fleste virksomheder har i dag lagt en eller flere af deres løsninger i skyen. Skyen åbner nemlig for et hav af nye muligheder og er på kort tid blevet en fast del af en stor del virksomheders it-infrastruktur.

En cloud-løsning kan tage mange former: placeret i og uden for virksomheden, som en public cloud, en privat og en managed variant. Jeg oplever, at mange virksomheder starter med en public cloud-løsning, fordi omkostningerne er lave, og det er let at gå til – men også fordi de ikke har ressourcerne til at etablere og styre en private cloud.

Ofte er muligheden for at skabe test-miljøer i skyen tiltrækkende for virksomheder, da det tit er en lettere løsning end at lave et in-house test-miljø. Dog ser vi i dag, at flere og flere virksomheder bygger private cloud architectures, som løbende bliver hurtigere og lettere at udrulle – og som stadig giver fuld kontrol over it-løsningen og -sikkerheden.

Den rette vej i skyen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der findes ikke noget definitivt svar på, hvordan du bedst muligt udnytter en cloud-løsning. Ofte vil en løsning i skyen udvikle sig over tid i takt med, at virksomhedens behov ændrer sig. Det betyder i mange tilfælde, at både en privat, en public og en managed cloud-løsning kommer i spil – og dermed bliver slutresultatet en hybrid-løsning.

Den rette cloud-løsning bør vælges ud fra en hensynstagen til hhv., hvad du ønsker at bruge skyen til, dine prioriteter og ønskede resultater. Beslutningen bør ikke afgøres af formen – privat, public, managed eller hybrid – men i stedet af kombinationen af muligheder, sikkerhed, compliance og omkostninger. Sørg derfor for at undersøge, hvilke fordele den givne løsning giver din virksomhed:

• Innovation: Gør løsningen det muligt at udvikle nye muligheder for virksomhedens kunder i nuværende og nye markeder?

• Agilitet: Er løsningen i stand til at skalere hurtigt op eller ned i takt med, at virksomhedens behov ændrer sig?

Artiklen fortsætter efter annoncen

• ROI: Hvordan vil løsningen skabe mere værdi for virksomhedens kunder? Og hvordan vil den optimere nuværende løsninger og samtidig mindske langtidsomkostningerne ved ejerskab?

• Muligheder: Kan løsningen udføre specialudviklede workloads? Og overholder den krav til compliance og sikkerhed?

• Enkelthed: Vil løsningen gøre dit it-setup enklere eller mere komplekst? Hvordan skal den styres – og af hvem?

I sidste ende er der mange faktorer, der kan og bør påvirke valget af cloud-løsning. Én cloud-type vil sjældent give alle fordele, og derfor vil en hybrid-løsning ofte være en måde at høste fordelene fra flere typer på én gang – og i sidste ende være den, der vil gavne din virksomhed mest muligt.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger