Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Ikke et ord om FE

22. december 2021 kl. 09:1017
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I ly af rigsrettens dom blev det gjort rent bord i "FE-skandalen", der er ikke noget at komme efter, der er ikke fejet noget ind under gulvtæppet, avisredaktionerne blev ringet op og mindet om de strenge spionageparagraffer og de eneste kommentarer fra poliikere hander om at forsvarsministeren ikke burde have ladet sagen komme til offentlighedens kendskab til at begynde med.

Dermed er vi tilbage i den vandte gænge: FE overholder naturligvis loven, bortset fra når politiske studehandler med USA forhindrer dem deri, hvilket de naturligvis ikke kan klandres for.

"Ingen regel uden undtagelse" som man siger.

phk

Artiklen fortsætter efter annoncen

PS: Er der forresten nogen der har fundet ud af hvor Microsoft bygger den tre sjællandske datacentre til FE's figenblad ?

17 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
18
2. januar 2022 kl. 19:34

Det er skægt at man kan se ud fra VVM undersøgelsen at deres UPS'er sandsynligvis kører i en 2N configuration men en normal maksimal last på 40%.

16
27. december 2021 kl. 19:23

Medierne bliver intimideret…

Næste trin bliver vel, at chefredaktørerne får forbud mod at nævne, at de bliver intimideret. Af hensyn til fremmede magter eller sådan noget.

14
24. december 2021 kl. 02:51

Til gengæld er man gået efter dem der løftede tæppet og påpegede de ulovlige aktiviteter, med fynd og klem. Men man har lært af farcerne med henholdsvist Julian Assange og Chelsea Manning at man også skal have pressen til at tie fuldstændigt. Derfor har man gjort det klart at hvis nogen medier graver seriøst videre i sagen(erne), så bliver den ansvarlige chefredaktør buret inde i 12 år.

Hvor, hvis kan man se (bevis på) dette?

11
23. december 2021 kl. 13:24

Det er lidt nemt at give FE skylden for en masse ting, når politikerne er de endelige ansvarlige uanset hvad. Folketinget kan ikke undslå sig at det er dem, som har ansvaret og som har skabt de spilleregler, som FE fungerer under.

AFR brugte FE som undskyldning, men vi har ikke set dokumentationen. (For FE viser den ikke da den er hemmeligtstemplet) Belejligt for AFR.

Mette Frederiksen og Co. brugte på samme måde FE og PET til at begrunde ikke at tage kvinder og børn hjem fra syrien. (Igen belejligt, da FE og PET sjovt nok ikke kunne sige noget, da de politiske "herrer" bestemmer)

Overvågningssamarbejdet med NSA er underskrevet og godkendt af alle forsvarsministre, som har haft posten siden aftalens indgåelse.

CFCS er politisk besluttet at skulle ligge hos FE. Primært efter min mening som undskyldning for at kunne sige "se NATO, vi har givet flere penge til forsvaret". Jeg er rimeligt sikker på at FE ikke ønsker at have ansvar for CFCS, da det konstant sætter fokus på FE (som ikke ønsker fokus). Plus at CFCS, som mange tidligere har skrevet, ikke bør høre ind under en organisation, hvis arbejdsopgaver er meget modsat det som CFCS burde have af arbejdsopgave.

Ingen tvivl om at FE opererer i et mørkeland, som vi der ønsker ordentlige retstilstande, kan have vores tvivl om. Men som PHK selv har skrevet mange gange, " vi har de politikere vi vælger" (min fortolkning).

Så nej, FE kan man ikke bare klandre for en masse ting, når der faktisk er en kommandovej, som i skrivende stund hedder Trine Bramsen, Mette Frederiksen og folketinget.

10
23. december 2021 kl. 08:51

PET udtales som de fleste danskere ville forvente, med tryk på 'efter eller 'politi og 'tjeneste.

FE(t) udtales af (fortrinsvis) militærpersoner med tryk på 'retning - længere er den ikke, men det siger en del om hvad vi kan forvente.

Det er nærliggende at sammenligne med MI5/MI6 i (the) UK, men som man kan se af (the) Guardian's artikel om: "MI5 vs MI6" er der væsentlige forskelle.

The Guardian's artikel om: MI5 vs MI6

Kan ikke rigtig sammenlignes, vel? Skulle man sammenligne svarer PET vel mest til MI5 og FE mest til MI6; men med stadig større overlap, fx CFCS, som jo skal forestille også at være en service for borgerne. Om det faktisk er tilfældet diskuteres livligt her på TM-sites.

9
22. december 2021 kl. 23:24

Den var også i frifindelse af FE noteret at FE generelt ikke overskred beføjelser om udlevering af persondata. Alså med andre ord de gør det, men de laver også 51% andet end det. SUK.

Og hvor var det klamt at høre på tidligere forsvarsminister Claus Hjort i Deadline på DR2, der var pavestolt af at Danmark næsten var med i de fem øjnes klub.

Husk at det var "gode" efterretninger fra nære allierede som USA, der fik Danmark med i Golfkrigen.

USA har også brugt deres spinageforhånd i Danmark til at aflytte under COP15 mødet i 2009.

Måske kunne Danmark få mere ud af at knytte nære kontakter til nærmeste naboer frem for USA.

Med den knowhow og små software firmaer i Danmark, der laver "sikkerhedssoftware", så kan vi sagtens undvære amerikansk software og hardware til at aflytte os selv og alle andre der sender trafik igennem Danmark.

7
22. december 2021 kl. 19:33

De der arbejder i dyb hemmelighed for efterretningstjenester, er under så strenge NDA’er at de næsten pr. definition er nødt til at lyve. Det er en kompromis vi er nødt til at acceptere for at opretholde en vis sikkerhed. Vi kan bare håbe at deres magt bruges på en balanceret måde. Og en skandale hist og her er nok den eneste måde til at sikre at det ikke går for vidt.

5
22. december 2021 kl. 16:31

Så mangler vi bare hemmelige domme fra hemmelige domstole, som kan sætte dem i et hemmeligt fængsel eller få dem til at forsvinde…

4
22. december 2021 kl. 16:23

Fra Berlingske:

Torsdag den 9. december lød det ganske opsigtsvækkende i <a href="https://pet.dk/Nyheder/2021/Fire%20personer%20anholdt%20for%20laekager%… pressemeddelelse</a> fra PET, at fire nuværende og tidligere medarbejdere fra FE og PET efter »en længerevarende efterforskning« dagen før var blevet anholdt for »lækager«.</p>
<p>Samme torsdag begav de to spionchefer – PETs Finn Borch Andersen og FEs Svend Larsen – sig personligt ud på intimideringstur hos landets medier. De to holdt personligt møder med ansvarshavende chefredaktører fra Berlingske, Weekendavisen med flere og gjorde med en løftet spionfinger opmærksom på tre ting:</p>
<p>At de fire anholdte efterretningsfolk er sigtet efter straffelovens paragraf 109, at den paragraf også kan ramme medier, og at strafferammen er fængsel i op til 12 år.</p>
<p>Samtidig udsendte Forsvarsministeriet så den længe ventede besked om, at FE-kommissionen var færdig med at undersøge, om der var hold i de heftige beskyldninger, som Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) for knap halvandet år siden rettede mod FE.

Pressemeddelelse

3
22. december 2021 kl. 16:08

Ud fra de få detaljer der er fremme, ser det ud til at man har taget de personer og institutioner som angiveligt udførte klart ulovlige aktiviteter af krogen.

Til gengæld er man gået efter dem der løftede tæppet og påpegede de ulovlige aktiviteter, med fynd og klem. Men man har lært af farcerne med henholdsvist Julian Assange og Chelsea Manning at man også skal have pressen til at tie fuldstændigt. Derfor har man gjort det klart at hvis nogen medier graver seriøst videre i sagen(erne), så bliver den ansvarlige chefredaktør buret inde i 12 år.

Min vurdering er at Danmark er rykket helt i top på bananmonarki-skalaen.

2
22. december 2021 kl. 12:46

Det virker på mig, som om toppen af de REELLE magtstrukturer dette lille land, står med hånden i kasseapparatet på hastig vej ud af butikken.

Danskernes sociale data bliver overdraget til skat, deres sundhedsdata til bigpharma og deres adfærdsdata til FANG og den samlede mængde af data bliver herudover løbende backet op af det uofficielle udenrigsministerie i Washington. Og tilbage står danskerne som verdens mest forarmede folkefærd i den gryende informationsalder.

Glistrup jokede i gamle dage om, at vi kunne reducere vores forsvar til en telefonsvarer, der sagde "Vi overgiver os" på russisk. Jeg tænker man idag burde lade den sige "Bare glem det. Vi HAR overgivet os og solgt alt inventar inkl. borgere til anden side."

1
22. december 2021 kl. 09:34

PS: Er der forresten nogen der har fundet ud af hvor Microsoft bygger den tre sjællandske datacentre til FE's figenblad ?

Ja, der er også en artikel på Berlingske, men den har du vel selv fundet.

2 af 3 MS datacentre

De to i Faxe og Slagelse, står der i ovenstående.