Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

ICL Comet-8, Den sidste danske 8-bit computer

14. april 2020 kl. 04:551
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Jeg ved godt at jeg burde sige noget klogt om Corona, komme med min vinkel på det politiske, en joke eller en sjov anekdote - men det gider jeg altså ikke, jeg har istedet brugt lejligheden til arbejde på min bog og jeg har brugt en masse tid på at indsamle og organisere data, men der har også været tid til at lave en lille fortælle på YouTube om Danmarks sidste 8-bit computer.

Det var helt uhørt med en 8bit computer med en hel megabyte hukommelse, og 3.5" floppy drev men det var altså tilfældet her. Bortset fra det er det en ret typisk CP/M maskine af den dyre slags, Zilog Z80 processor højopløselig farvegrafikkort og en bunke forskellige udvidelsesmuligheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen var ICL / HH Electronic's modsvar på 16bit DOS PC'erne, den havde de samme eller bedre specifikationer en virksomhederne tidligere front-model, men til en fjerdedel af prisen. Men det er faktisk også det jeg ved om maskinen, jeg vil rigtig gerne vide mere. Er der nogen af jer der har haft sådan en? Nogen der måske har den endnu? Nogen der måske har disketter, manualer eller andre dokumenter? Så hører jeg meget gerne fra jer, enten på mikkel@mikjaer.com eller direkte i kommentarerne her.

God fornøjelse :-)

Remote video URL

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. april 2020 kl. 14:14

Sjovt, jeg kan slet ikke huske den. Godt nok havde jeg ingen kontakt med skoler, men med så stort et lager og så SF-agtigt et udseende, så burde jeg da kunne huske den. Den må være et nicheprodukt.