Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Hvor er YouSees bøde ?

31. marts 2014 kl. 12:1412
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis et slagteri sender kontamineret fars på markedet og/eller har problemer med egenkontrollen, kan fødevarestyrelsen idømme en bøde.

Hvorfor er der ikke en tilsvarende styrelse der kan idømme YouSee en bøde for ikke at have styr på sikkerheden ?

Den bedste måde at forbedre IT-sikkerheden, er at indføre et 100% erstatningsansvar, så dem der tager beslutningen om sikkerheden også bærer konsekvensen af forkerte beslutninger.

phk

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
1. april 2014 kl. 08:48

YouSee / TDC har det fulde ansvar overfor forbrugere. Ingen tvivl om det. Det er deres ansvar at vælge leverandører og produkter der er gode nok. Og hvis en Sivsko ikke virker helt som den skal, så er det stadig TDC ansvar overfor forbrugeren.

TDC kunne vælge at tage skeen i egen hånd hvis kasse-pusherne ikke helt har styr på softwaren. De kunne eksempelvis købe kasser hvor de kan installere DD-WRT / OpenWRT etc, og så selv tage ansvaret. Disse gratis firmwares plejer dog at være noget bedre end hvad man kan købe for penge.

6
31. marts 2014 kl. 20:27

Don't shoot the messenger. Hvad med Cisco og Netgear der begge har sendt produkter på markedet der ikke overholder den simpleste form for sikkerhed? Yousee har aktiveret en funktion som hardwareleverandøren har sagt god for. Mener EU skal idømme Cisco og Netgear kæmpe bøder. Det er ikke Yousee der er synderen her. De stolede på hardwareleverandøren. Det er de i deres gode ret til.

12
2. april 2014 kl. 12:39

hvis det drejer sig om simple firewall regler yousee har glemt at adde, tror jeg ikke producenterne kan gøre meget ved det... det er trods alt yousee's eget ansvar at checke.

9
31. marts 2014 kl. 21:48

Yousee har aktiveret en funktion som hardwareleverandøren har sagt god for.

Cisco og Netgear sælger billige plasticdimser engros til enhver. Det er AllSeeYourData[1] i dette tilfælde, der har ansvaret, de vælger, de indkøber og de åbner for ulykkerne.

Når AllSeeYourData[1] får billigt tilbud fra leverandørerne, som de ikke kan sige nej til, så er de for dumme, hvis de ikke tester stumperne sønder og sammen.

Men nej Telefanten får for hyppigt kr i det ene øje og '.' i det andet, og glemmer helt kunderne.

Det er kun ærgeligt man er amatør og ikke dur mere til faget, men en proff test kan enhver købe ude i byen for små penge = der er ingen undskyldning.

Er på vej til en anden ISP, biksen her under min grænse for seriøsitet.

[1] http://www.version2.dk/artikel/nysgerrige-it-sikkerhedsfolk-fandt-saarba...

10
31. marts 2014 kl. 22:56

AllSeeYourData[1]

Du behøver ikke gentage - så er det ordspil altså heller ikke sjovere. Men vi skal måske også til at skrive Micro$oft og den slags igen?

Er det virkelig nødvendigt at kunne dokumentere, at der er sket misbrug for at kunne få erstatning? Man kan jo ikke vide om følsomme data er blevet lækket, før de bliver misbrugt, og hvis jeg havde haft noget følsomt på et af disse netværk, så ville jeg da tage mine forholdsregler og udskifte evt. nøgler der måtte have været tilgængelige. Yousee ville vel være forpligtet til at dække mine udgifter til dette?

4
31. marts 2014 kl. 16:35

Der burde som det mindste være en oplysningspligt. Det vil sige, at hvis TDC kan identificere de kunder som har haft besøg udefra, skal de informeres om at de har haft besøg. Hvis TDC derimod ikke er i stand til at identificere de enkelte kunder, skal de derimod oplyse alle kunder om det.

Selve oplysningspligten skal være uden omsvøb og i en direkte tone. Brevet skal desuden indeholde information om kundens rettigheder, herunder muligheder for at sagsøge ved tab. Der kan evt. være krav om at brevet skal godkendes af Datatilsynet og andre uafhænige aktører.

Oplysningsformen skal være pr. brev. Det kan virke gammeldags, men folk tager det seriøst når de får det pr. brev og det er ikke sikkert at de læser deres e-mails. Derudover vil der også være en form for bøde i at sende breve, da det er omkostningstungt. Hvis YouSee skal sende brev til deres bredbåndskunder, vil det koste dem omkring 6,5 millioner kroner.

Jeg tror ikke at TDC er bange for bøder. Derimod er de bange for at kunderne smutter, hvis de mister tilliden til dem. Det samme gælder alle andre i telebranchen, og det værste der kunne ske for dem, ville være, hvis de blev tvunget til at fortælle åbent om sikkerhedsproblemer overfor deres kunder.

1
31. marts 2014 kl. 13:02

En bøde vil sikkert være udemærket, men med de sædvanlige danske takster overfor virksomheder vil den nok ikke være på mere end 1000kr. Erstatninger skal jo betales ud fra dokumenteret tab, hvordan kan du lige dokumenterer et tab fordi nogen har hentet dine private filer. Hvis de senere bliver brugt til noget, kan du alligevel ikke dokumenterer at de er stjålet pga. TDC's hul.

2
31. marts 2014 kl. 14:06

med de sædvanlige danske takster overfor virksomheder vil den nok ikke være på mere end 1000kr.

Hvis det bare er pr. kunde summer det såmænd også op.

Hvis man kan fastsætte en pris for at en virksomhed sløser ift. persondataloven, så kan man vel også fastsætte en pris for at en virksomhed sløser og giver "fremmede" adgang til dit netværk.