Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Hvilken telefon vælger man i dag?

1. december 2014 kl. 12:0756
Artiklen er ældre end 30 dage

Nyt arbejde betyder nye værktøjer; Ny PC, ny telefon og forretningsunderstøttende software og service.

Min nye arbejdsgiver køber ind hos Dell på PC siden og jeg vil gerne have "muskler" og hastighed, så valget var relativt nemt. Jeg vil gerne sige, at min personlige computer er mit primære værktøj og at jeg bruger de meste af min vågne dag på den, men efterhånden er der mange dage, hvor min telefon er mit primære arbejdsredskab.
Jeg bruger telefonen fra jeg står op og til jeg går i seng. Faktisk bruger jeg den også mens jeg er i seng.

Telefonen skal…

 • Vække mig!

 • Spille radio og streame musik

 • Fortælle mig om vejret og hvor lang tid jeg skal afse for at komme på arbejde

 • Gøre mig opmærksom på aftaler i løbet af dagen

 • Navigere trafik og finde vej til kundemøder

 • Håndtere parkeringsbetaling, når jeg er hos kunden

 • Have social integration - både i privat (Facebook, Snapchat, Twitter, Instagram…) og i arbejdsmæssig sammenhæng (LinkedIn, Yammer, Chatter, Connections… )

 • Have en stemmestyret PA (Personal Assistant)

 • Understøtte traditionelle kontorrelaterede opgaver (email, regneark, browse web, noter og tekstbehandling)

 • Kunne synkroniserer kontordokumenter på tværs af PC og telefon

 • Fungere som betalingshub (f.eks. Mobilepay) og give adgang til min netbank

 • Have et kamera som giver acceptable madbilleder, i dæmpet restaurant belysning (uden blitz)

 • …og nå, ja …lave telefonsamtaler!

Basalt set alt det, man forventer af en moderne smartphone.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg er yderst nærtagende med hensyn til batterilevetid og kan dybest set ikke forstå at vi, som brugere, vil finde os i 7 timer fornuftig brug, hvis telefonen kører med max ydelse. Jeg erkender jeg er i mindretal på det område og er derfor indstillet på altid at oplade, mens jeg sover.

Med ovenstående krav, hvilken telefon skal jeg så vælge?

Her er mine muligheder:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra venstre: Apple iPhone 6, (Motorola) Moto G 2. Generation og Nokia Lumia 925. Det er tre telefoner, som eftersigende, kan opdateres til den seneste version, af deres respektive operativ systemer.

56 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
49
3. december 2014 kl. 12:40

PS...og lige en observation ...hvorfor s**** er der ingen FM tuner i en iPhone? ...eller er det bare 'way to old school'? (Kan se der er FM tuner i de fleste WP og Andriod modeller)

47
3. december 2014 kl. 12:09

Jeg har lige købt en iPhone 6. Udover at være platformen (iOS) der har alle apps af betydning, og den som er højst prioriteret af app-uviklere, så er iPhone 6 det største spring Apple har lavet mellem deres telefongenerationer. Den har batterilevetid til 3 dage (hos mig - normalt brug), skærmen er eminent. Den er let (lettere end iPhone 5 og 5S, selvom den er større). Hele vejen igennem er den bare kvalitet. Derudover køber man noget som er nemt at bruge, og fungerer uden problemer.

Skal du ud i Android, er det vel Samsung det handler om (eller måske Sony, LG eller HTC), jeg vil i hvert fald holde mig til topmodellerne.

Fremtiden for Windows Phone, ser jeg ikke.

48
3. december 2014 kl. 12:38

Ja, det er et stykke lækkert hardware, men platform og økosystem er om end endnu mere vigtigt. Apps udbuddet ifht WP er grotesk stort - jeg har f.eks ikke en netbank app til WP, men den findes til iPhone og Andriod. I sig selv et diskvalificerende element ved WP.

Hvis vi bliver i PA segmentet ...Bruger du så Siri? ...og evt til hvad?

52
3. december 2014 kl. 14:05

En sparekasse i Jylland (...selv i min fremskredne alder vil jeg ikke betro min insolvens til folk i hovedstaden :-P)

53
3. december 2014 kl. 14:31

En sparekasse i Jylland

Sådan én har jeg også (ok, den er måske ikke så lille - TOP 10-11 stykker i DK efter størrelse), men jeg troede faktisk, at BEC (som min bank bruger) havde apps til alle - også til WP?

54
3. december 2014 kl. 17:01

Det er SDC, som er leverandør på en evt WP app til min bank, så jeg venter stadigt :-)

41
3. december 2014 kl. 10:35

Har heller aldrig brugt Cortana, men den skulle virke fint på engelsk. I det hele taget er mulighederne ikke så gode mht dansk PA. Mit bud er, det først kommer på iPhone.

Min erfaring med live trafik info i Google Maps er begrænset, så kan ikke sammenligne så godt. Google markerer tæt trafik, ja, men jeg ved ikke hvor real time, det er.

43
3. december 2014 kl. 11:14

God pointe. Jeg troede Google Maps trafik info var live. Kan dog godt se hvorfor man kan komme til en anden konklusion - køerne er ret statiske og der skal ikke meget intelligens til at sætte dem på et kort.

39
3. december 2014 kl. 09:24

Jeg har selv en Moto G 1. generation, eneste forskel fra 2. generation er størrelsen på skærmen, og det er en fremragende telefon til prisen. Men det er altså en halvsvag cpu der sidder i den, så til hårdt brug med navigation, videochat osv. som du vil bruge den til, der er den altså for sløv. Det tror jeg du bliver træt af i længden, og når cpu'en er presset, så er batteritiden heller ikke specielt god på den. Og nå ja, kameraet er direkte elendigt på den, specielt i svagt lys.

Ærgerligt du ikke har mulighed for at vælge en bedre Android telefon, men tag iPhonen, den er i en anden klasse end de to konkurrenter.

38
3. december 2014 kl. 09:17

Hvis du har meget brug for trafikinfo, er der reelt kun een løsning: Køb TomToms app og brug deres LiveTraffic. Ingen anden trafikinformationstjenester kommer i nærheden af den detaljegrad og præcision, som LiveTraffic kan præstere. Findes til iOS og Android.

36
3. december 2014 kl. 08:50

iPhone 6 kan hvad du vil. Og fingeraftrykslæseren virker bare, og jeg er rigtigt glad for den funktionalitet.

Men til dine officebehov er du vel oppe i en 6+ eller en en tablet.

Der er megen diskussion om navigation i tråden. Jeg har købt Navigon for år tilbage, og har aldrig fortrudt (udover da jeg hørte at Garmin nu har købt Navigon, og produktet så kun kan blive dårligere).

Siri er ikke på dansk endnu. Men du har dansk "diktat" på tastaturet når Siri er slået til. Og det fungerer fint. Taler de fleste SMS'er jeg sender.

Batterilevetid er dårlig på alt når man kører fuld skrue. Så husk en billader. Billigt på eBay, også til iPhone.

29
2. december 2014 kl. 11:19

Har selv en Lumia 930. Fedt kamera, og meget imponerende batteritid for mig. Når jeg går i seng er jeg ofte på over 70% strøm. Nokia Here Maps er også totalt overlegent hvis man rejser meget, da den ud over selve kortet også giver mulighed for hjemmefra at downloade info om butikker, museer, restauranter osv. for et område. Selv med GPS slået til og et ofte brugt Nokia Here Maps holdt strømmen fint til en hel dags brug i Barcelona i sommer.

Og så er Windows Phone meget flydende i forhold til Android, som jeg selv var på før. Eneste problem er, at Sonos ikke selv har lavet en app endnu, så man må finde en fra 3. part som er lidt fesen.

iPhone er også fin, hvis det er minimun iPhone 5 - har selv lånt en i et halvt års tid. Eminent kamera, og den kører jo også virkelig flydende. Havde ikke nogle større problemer, men blev tit lidt irriteret over manglende muligheder for at indstille ting.

Hvis du går med Android ville jeg nok vælge noget af Googles eget, så du er sikker på at få opdateringer, og har Lollipop fra starten.

32
2. december 2014 kl. 14:00

Ang. område der kan downloades til offline brug, så kan Google Maps jo også det samme. Jeg mener det er 15x15 km områder man kan hente - men hvor mange husker jeg ikke. 5? 10?

Og min Note 3 kører bestemt også flydende, vil jeg mene ;) 3 GB RAM og en fin CPU hjælper også på det.

Og kan skifte bagcover ud, for at få trådløs opladning.

Men 930 ville måske være den oplagte mulighed så, til dig - Rene? Hvis du lige kan hoppe det tak fra 925'eren.

37
3. december 2014 kl. 08:51

@Martin, ja 930/925 WP lyder muligvis helt rigtig hvis jeg kun havde krav om kort og navigering, men hvad med i forhold til mine andre krav ...hvordan mener du f.eks PA'ens understøttelse er i forhold til resten af telefonen?

@Christian - tak for info, jeg vidste ikke at man kunne tage Google Maps offline - vil prøve det ...men kan godt se at den eksperimentelle cache kan give udfordringer.

I forhold til trafik info ...mener i så at Nokia Here er lige så god som Google Maps?

42
3. december 2014 kl. 10:35

men hvad med i forhold til mine andre krav ...hvordan mener du f.eks PA'ens understøttelse er i forhold til resten af telefonen?

Jeg har et par Nokia-telefoner, og det eneste punkt, hvor jeg var usikker på opfyldelse af dine krav var "betaling af parkering" (jeg er ikke klar over, om der findes apps til det).

Jeg har Cortana på mine telefoner, og hvis man kan acceptere at tale engelsk til den (jeg synes personligt, at det er lidt akavet at stå i køkkenet derhjemme og sige 'Remind me to check my email when I get to work' ... på engelsk).

Men derudover virker Cortana rigtigt fint - også til navigation til dine favoritter (sig bla. 'Drive to work/home/my parents'). Den husker mig også på mine aftaler og fortæller mig (hvis adressen er indtastet), at det er på tide at komme afsted, når jeg nærmer mig.

Spørgsmålet om trafikinfo er vildt svært at svare på. Jeg har før brugt Waze (inden Google købte dem), og den havde langt mere information end Here Maps, men jeg kan ikke vurdere, om informationen rent faktisk også er bedre. Here Maps fortæller om kø på vejen, men jeg er usikker på, om den gør det bedre end andre. Det var dog tydeligt for mig, at man med Here Maps har tænkte mere over brugen af den, når man er i bilen end man har i Waze (knapperne er større etc). Det er rart. Det er faktisk også meget rart, at der ikke er så meget lir i Here Maps som i Waze (strandede biler, sne på vejen etc), for jeg kan mærke, at jeg med Here Maps kan koncentrere mig mere om det vigtige, når jeg kører ... altså at skrive SMS'er i bilen ;-).

Og - så er offline kort en killer-app! Jeg vil til enhver tid anbefale folk enten at bruge en telefon med dette indbygget, eller tilkøbe det. Specielt var jeg imponeret over Here Maps sidst jeg var i Berlin, hvor også interessepunkter/seværdigheder var tilgængelige offline, så jeg på et tidspunkt kunne finde den nærmeste ATM - uden at bruge data.

44
3. december 2014 kl. 11:19

Angående parkering vil jeg bare sikre mig at Easypark er på den enhed jeg har ...der er ingen grænser for hvor mange penge den app sparer mig i P-afgift. Et ufravigeligt krav :-)

Jeg har også været super glad for Cortana og jeg har accepteret at "træningen" i vores forhold, går begge veje. F.eks er det aldrig lykkedes mig at få hende til at ringe til min datter (hvis kælenavn i min telefonbog er "Fia"). Da jeg først fik styr på aliaser begyndte det at gå bedre ...som i: "call my daugther", "son", " ...girlfriend", "parents", "ex", "former-ex"...etc.

Jeg er blevet kronisk afhæning af PA reminders, som "remind me to take off the pasta in 8 minutes", "remind me to call XYZ tomorrow at 8 AM"... og ja, hendes evne til at reminde om transporttider (hvis man træner sig selv, kollegaer og kunder til at skrive adresse information i "Location" på en mødeindkaldelse) er suveræn.

Hvis jeg kigger på Siri i forhold til Cortana - så er jeg er meget glad for dansk diktering på iPhone. Jeg ved godt at det vist teknisk set ikke er Siri, men det er en god "PA" funktion. Hvis Siri kan måle sig med Cortana på ovenstående + diktering ...så er hun IMHO en bedre PA :-)

Jeg prøver GoogleNow og vil gerne have lidt mere erfaring.

Maze - jeg mangler stadig at prøve Maze (kan huske du har nævnt det før) ...må se at få den installeret.

Nokia Here Maps og Drive er bare rocker godt - men savner stadig en god real time trafik info her ...bedre end DR P4 ;-)

45
3. december 2014 kl. 11:53

Angående parkering vil jeg bare sikre mig at Easypark er på den enhed jeg har ...der er ingen grænser for hvor mange penge den app sparer mig i P-afgift. Et ufravigeligt krav :-)

http://www.windowsphone.com/da-dk/store/app/easypark/3f0bb9a9-23a6-4ec8-a91e-cf8878b3bb75?signin=true

Maze - jeg mangler stadig at prøve Maze (kan huske du har nævnt det før) ...må se at få den installeret.

Det hedder "Waze" :-).

http://www.windowsphone.com/da-dk/store/app/waze/f07f83eb-a8a4-49fd-8946-c67a9349e062

Jeg droppede Waze, da Google købte det. Jeg kunne simpelthen ikke magte, at Google nu også altid vidste, hvor jeg var henne og kørte hen. De ved alt for meget om mig i forvejen.

Det jeg personligt mangler ved Cortana er at jeg kan fortælle hende, at jeg vil køre til en dansk adresse - det kan hun ikke, da hun ikke taler dansk.

46
3. december 2014 kl. 12:08

De sku' ha' kaldt det "Maze" - just sayin!

40
3. december 2014 kl. 09:29

Jeg har desværre aldrig brugt PA, så kan ikke kommentere på dette :-/

34
2. december 2014 kl. 18:50

Mht. kort, så kan man godt downloade områder på forhånd i Google Maps, ja. Det var noget skjult, sidst jeg gjorde det. Man skulle skrive "Ok, maps" i søgefeltet, for at aktivere det. Men jeg har nogle gang været ude for, at når man så tilfældigvis havde net på fx hotellet, og man åbnede Maps, så blev de synlige områder smidt ud af cachen. Hvis man så zoomede ind på området senere hen, så manglede der gadenavne osv. Min pointe er, at Googles løsning på præ-cachede kort stadig er meget eksperimentiel. Ud over det, så har man ikke beliggenhed og reviews af interessepunkter, som man har med Here Maps. Med mindre det har ændret sig i løbet af det sidste års tid.

35
2. december 2014 kl. 19:05

Hvorfor er det også lige at Android / Google Maps ikke tillader større udsnit, så man kan undvære data? En af de ting jeg er megaglad for på min Lumia 930 er netop at alle kort i hele verden er inklusive i telefonens pris, inkl lifetime updates! Har kørt en del mellem Danmark og Paris, og det kan man jo ikke bare lige gøre med standard Android, hvis ikke man er indstillet på at betale kassen for datatrafik - eller købe TomTom / Garmin / andet navigation.

Har kørt med min 930'er i snart 2 år, efter at have brugt iPhone i 4 år inden da, og jeg har ikke kigget mig tilbage, da de første indkøringsvanskeligheder var ovre :)

31
2. december 2014 kl. 11:52

Jeg kan tilslutte mig Nokia 930-begejstringen. Bedste telefon jeg har haft. OG så har den en fantastisk feature, nemlig trådløs opladning. Jeg sidder ved mit bord under 1/3 af den tid jeg er på arbejde - men når jeg så sidder der, så får telefonen lige en mundfuld strøm igen, inden vi sammen går videre til næste møde. Den er i øvrigt god til at holde strøm.

33
2. december 2014 kl. 14:18

Ja, den er god, men det der med trådløs opladning er ret ligegyldigt, for den holder jo så godt på batteriet ;-) 1520 har faktisk samme specs - dog med meget større batteri. Den har en suveræn skærm, og jeg var superglad for dens MEGET store skærm, når det nu det var en telefon til arbejdsbrug. Den fremkaldte til tider lidt fnis, men til notater og dokumenter var den 930 overlegen. Da den blev tyret ned mod et betongulv, kunne skærmen ikke holde, og det var dyrere at købe en ny på SKI-aftalen end at reparere skærmen ;'-( Og så var den ikke længere på SKI-aftalen, og jeg måtte nøjes med en 930, da jeg skulle genanskaffe... I øvrigt har 1520 mulighed for microSD - det har 930 ikke.

25
1. december 2014 kl. 23:12

Jeg har haft en Moto X (2.gen) i et par uger...

Det er helt uden sammenligning den bedste Android telefon jeg nogensinde har ejet (og nej, langt fra den eneste :) Specielt på softwaren siden har den alskens små søde features.... og en, jeg bruger 200x dagligt, du skal bare vifte hånden over den for at den viser dig klokken... Batteritiden er mod forventning ikke noget problem (den har ikke jordens mest prangende batteri) - også uden Juice Defender - og med alskens aktive sync tjenester...

Den skulle få lollipop any minute now - men det er ikke sket endnu..

Et familiemedlem har første generation af Moto G, og den er langt fra samme heltstøbte oplevelse fysisk (ved ikke om det er G vs. X eller 1. gen vs. 2. gen der gør forskellen).

30
2. december 2014 kl. 11:31

Har den mifare support? Aka kan den læse rejsekort?

23
1. december 2014 kl. 20:05

Windows Phone har da, saa vidt jeg ved, ikke faaet PA udover i USA? Tror Cortana har lang vej til det danske marked, med mindre man skriver sig op som developer, saa kan man vist faa adgang.

Derudover synes jeg ogsaa, at det skal diskvalificere Windows Phone, at Microsoft sender deres nyeste apps ud til f.eks. iPhone istedet for Windows Phone.

Jeg tror ikke meget paa Windows Phone, foer windows 10 og OneCore kommer. Det virker som om, at Microsoft gemmer deres WP udvikling til det tidspunkt.

Det skal ikke ses som et WP-hadeindlaeg, jeg er selv WP bruger og har vaeret det siden 7.5 kom ud. Jeg tror bare ikke paa platformen foer Windows 10

24
1. december 2014 kl. 20:42

Hej Casper, Jeg har også selv været glad WP bruger i en del år. Jeg har haft Cortana, men det kræver selvfølgelig at man er villig til at omstille telefonens sprog til US-EN.

I forhold til Android og iOS er det et lille setback, som jeg personligt ikke vægter højt (hvis du taler engelsk til din PA, så er det ok at betjeningsmenuen på telefonen er på engelsk).

Alle tre assistenter er til engelsk tale og "command'n'control".

En opgave kan dog laves på dansk - diktering. IPhone/iOS har en dansk diktering - jeg ved ikke om det samme gælder for Android, men jeg har ikke kunnet finde en dansk diktering på WP ...tager gerne imod forslag.

Mht til Win10 og WP så kan jeg ikke vente - det vil ikke give mening. For at sætte tingene lidt i perspektiv, så vil jeg, forventeligt, have haft mange telefoner og dermed mange generationer af OS'er, inden Win10 til WP kommer ud (...i 2015 - 16?)

22
1. december 2014 kl. 19:49

Så må OnePlus One hellere blive nævnt snart. Har ellers holdt den ude indtil videre.

19
1. december 2014 kl. 16:28

Hvad med en Nexus model? Så slipper man for alt det bloatware som telefoner kommer pre-installeret med.

20
1. december 2014 kl. 17:07

Den er stadig ikke Google-fri.

16
1. december 2014 kl. 15:34

Jeg tror ikke at google now findes til iPhone eller til Windows Phone.

så krav nr 3 "Fortælle mig om vejret og hvor lang tid jeg skal afse for at komme på arbejde" tilsiger næsten at det skal være en android telefon.

Så Moto G2 må være svaret. Jeg kiggede også længe efter den da jeg købte min Sony, men da G2 kun har et 8 Mpixel kamera og Sony har 20 Mpixel + er IP57, så faldt mit valg på en Sony. Efter jeg er blevet introduceret til stamina mode er jeg rigtig glad for at jeg valgte en Sony. Den er heller ikke lige så bloatet med crapware som mange andre og den er nem at roote, hvis man skulle have lyst til det.

For mig er det ikke et problem med en glasskærm. Ungerne har ikke formået at ødelægge den endnu og den gamle telefon (en Sony X10 fra 2010) blev først pensioneret for 6 måneder siden og den havde vist nok også glasskærm.

17
1. december 2014 kl. 15:41

"Google Now" har hhv "Siri" på iOS og "Cortana" på WP som konkurrerende PA'er. Jeg har PT kun erfaring med de to, så Google Now er nyt for mig... glæder mig at det er godt :-) ...og jeg vil helt klart prøve den ASAP

55
3. december 2014 kl. 22:05

Derudover så er SailfishOS' gesture baseret brugergrænseflade en sand fryd og der er Alien Davik.

12
1. december 2014 kl. 15:02

Ja, bare lige for at blive ved, så spørger jeg lige, om du evt. har mulighed for at vælge Nokia 930 så? Den er ret lækker faktisk. Batteri husker jeg ikke, men nu har du også "afskrevet" den problematik. Kameraet er godt, så ingenting der.

Vi har haft forskellige Nokia'er igennem (bruger selv en Lumia 800 stadig) og den 930 er altså fin - også at holde om/ved.

13
1. december 2014 kl. 15:22

Har faktisk mulighed for Lumia 930, men igen, fra et SW perspektiv (og dermed mine krav) er der IMHO ingen forskel på 925 og 930!?

15
1. december 2014 kl. 15:33

Fra et software perspektiv burde der ikke være forskel på de to - uden at vide det. Men hardwaremæssigt er der forskel.

11
1. december 2014 kl. 15:00

Min erfaring med Sony og glas: Yep, det er der jo. Og det kan gå istykker. Jeg tror ikke at man kan sige andet end dobbelt så meget glas, dobbelt så stor chance. Jeg har selv haft forskellige Sony'er de sidste par år, med glas på begge sidder. Der er ingen af dem der er smadret eller flækket. I forhold til Iphone 4, går glasset ikke helt ud til siden, men der er en lille ramme rundt om. Jeg ved ikke om det er derfor - for jeg har tabt min telefon mange gange på fliser og asfalt. Den nyeste Z3 har i alle hjørner en støddæmper, der skulle beskytte glasset når telefonen lander på kanten. Jeg formoder at det virker. I øvrigt har de gamle Z modeller haft et problem med at glasset med det samme kom til at se mere fedtet ud end andre glasmobiler (f.eks. end min gamle Nexus 4). Med Z3 (og Z2?) er det ikke noget problem længere.

..og så lige Google Maps: navigering osv er bedre på Android - en del faktisk.

10
1. december 2014 kl. 14:38

Angående valg så er jeg klar over at det er en lidt "ulige" øvelse da udvalget er et miskmask mellem new high-end (iPhone) , new middle tier (Moto G) og forrige generation HW (Nokia). However det eneste "specialkrav" jeg har haft til HW er i virkeligheden kameraet og der er Nokiaen så vidt jeg kan se mindst lige så god som de to nyere generation telefoner.

Hvad angår batteriet, så se bort fra det. Jeg har accepteret at en moderne telefonen skal lade op, når jeg "lader op".

@Anders og Lars - angående Sony, den er ikke på "listen", men for lige at knytte et par kommentarer til hvorfor jeg er betænkelig der. De Sony'er jeg har haft hands-on på har haft "glasplader" på front og bag. Dvs, som iPhone 4, kan splintre på front og bag. Er det også jeres erfaring?

@Carsten - Point taken og denne post er forbrænderen på en sådan "ven-feedback!

@Jan - Det der HW line up finder jeg aldrig :-)

@Milos - Ja, det er et mærkeligt udvalg, men det vigtigste for mig var at jeg ikke er så fokuseret på HW, men på om jeg har den seneste software tilrådighed på de tre platforme. Det der passer mig fint ifht de tre, er at de alle har et relativt tæt forhold til leverandør and OS og HW leverandøren (Apple laver iPhone/iOS, Motorola var (vist nok?) Google affiliate under udvikling af Moto G og Nokiaen havde en release date, som ligger relativt tæt på Microsoft overtagelsen af Nokia)

...og som Jesper skriver så ja, det vigtigste for mig er at få en dialog om økosystem til de krav jeg har. Mindre om HW - mere om oplevelsen for de enkelte krav. F.eks hvordan er oplevelsen af Apple Map, Google Maps og navigering og Nokia Here forskellig... og om Google Maps er bedre på Android, end på IOS (er der forskel?)

18
1. december 2014 kl. 16:00

Google Maps og navigering

Brug en offline-kortløsning - den giver også større frihed (frihed for Google). Jeg kan anbefale OsmAnd (baseret på Open Street Map).

Find en telefon med god support for CyanogenMod. Så slipper du for at være klistret ind i økosystemet fra en af mastodonterne. Det giver større frihed til dig som forbruger.

21
1. december 2014 kl. 19:34

Prøvede "OsmAnd" på er 45 km stræk i bil. Det fungerede fint - jeg er også klart tilhænger af offline kort.

Navigationen var baseret på "kortet", så man får en 2D guidede navigation. Ved ikke om man kan få "semi-3D" oplevelse som klassisk GPS navigations udstyr traditionel laver.

Jeg kunne heller ikke se om der var trafikinformation på den(?), men det kan være min begrænsede viden om OsmAnd som gør at jeg ikke fik den info - jeg kørte gennem to køer. Den var god til at fortælle om hastighedsoverskridelse. Ved ikke om den findes med dansk tale, men ikke umiddelbart noget problem.

However ...alene på overgang fra "adressesøgning-> kort-> navigation" og integration af andre services som trafikinfo, commerce, attraktioner etc, så bliver er OsmAnd stærkt udfordret af Google Maps og Here Maps.

9
1. december 2014 kl. 14:24

Jeg læser det sådan, at Renés nye arbejdsgiver giver ham valget mellem de tre viste telefoner; og så giver det ikke mening at skrive kommentarer som "du skulle hellere prøve x eller y".

Tag i stedet udgangspunkt i det, som artiklen giver mulighed for.

7
1. december 2014 kl. 13:32

Jeg har en Samsung Note 3 - og udover det Samsung crapware der følger med, så er det edderbankemig en fed telefon. Og med pennen kunne hurtige noter være en god ide? Der er selvfølgelig kommet en Note 4 i mellemtiden.

Jeg nævner dette, selvom du nok ikke kan vælge andet end de tre modeller. Og batteritid er fuldt ud acceptabelt, vil jeg mene. (3200mAh)

8
1. december 2014 kl. 13:42

Note er jo næsten ikke en telefon, rent størrelsesmæssigt. Men selvfølgelig er det da en mulighed også, hvis han vil have en stoor skærm. I forhold til mAh er det jo ikke kun batteriets kapacitet der tæller. En stor skærm og andre ting har også lidt at sige. I GSMarenas batteri test har Samsung note 3 75 timer, Sony Z3 compact har 101 time. Og Sony er den der ligger 2. øverst - overgået af Nokia 1520. Men det handler også om brugsmønster. Er det standbytid, mere se video eller browse internet som man gør. Det ændrer placeringen. Så GSM areana har en mulighed for at du kan ændre dit brugsmønster og se hvordan de telefoner klarer sig under det mønster http://www.gsmarena.com/battery-test.php3

6
1. december 2014 kl. 13:23

Med dine krav er der kun en mulighed: Sony Z3 compact (eller fuldstørrelse, hvis du vil have en større skærm). Det er den eneste med laaang batteritid. Den kan så alt det du beder om - rigtig godt endda. Men det tror jeg nu at de fleste moderne telefoner kan. Jeg har selv 2-3 dage batteri på min sony med ret meget brug. Hvis du kun må vælge mellem dem på billedet ville jeg helt klart tage iphone 6.

26
2. december 2014 kl. 05:44

Med dine krav er der kun en mulighed: Sony Z3 compact (eller fuldstørrelse, hvis du vil have en større skærm). Det er den eneste med laaang batteritid. Den kan så alt det du beder om - rigtig godt endda. Men det tror jeg nu at de fleste moderne telefoner kan.
Jeg har selv 2-3 dage batteri på min sony med ret meget brug.

Er helt med på Sony-anbefalingen, også selvom det ikke er så relevant for det beskrevne valg. Smed 1500 for M2 for en måned siden (ja, det var sidst på måneden og iPhonen døde) og jeg er da noget overrasket over kvalitet og især batteritid. Mindst 3 dage på wifi, almindelig surfing, opslag og kalenderbrug, et par timers telefonopkald, og der er stadig 40% batteri - det er ikke lige noget man ser hver dag. Det der stamina-mode, det har de lavet så det virker. Og så skal man i øvrigt kun slås med fedtet Gorilla Glass på forsiden, når man holder sig i mellemklassen. Er godt nok glad for ikke at have smidt 6 kilo efter en iPhone. Skal der opgraderes, så bliver det til Z3, men jeg overvejer om ikke det er spild.

5
1. december 2014 kl. 13:09

Gå efter der hvor der er størst åbenhed og størst markeds andel på OS området.

Jeg er ikke fanatisk men... Microsoft prøver for 2-3 gang at lave os til mobile telefoner og det er ikke lykkes endnu

Appels økosystem svævene bånd er ikke lige mig

Googles Android er heller ikke min kop te, men med den er der dog fleksible og giver muligheder for at styre tinge selv, let at root og installer OS efter smag og afinstaller alt crabware som så giver mindst dublet så lang tid på en opladning :-)

Personlig har jeg en med dualsim så jeg er fri for at havde to mobiler og kan så slå arbejdes nr. fra når jeg har fri

4
1. december 2014 kl. 12:59

Jeg synes at udvalget er lidt mærkeligt idet du blander high-end telefoner med mid-range telefoner i billedet og teksten. Hvem i alverden har sammensat de muligheder??

Du skriver ikke noget om prisen, men umiddelbart er Motorola Moto G 2nd Generation nok det bedste bud til prisen, men det er en mid-range telefon.

Hvis du vil have en high-end telefon, så skal du nok gå efter Apple iPhone 6, hvilket nok er meningen med dit indlæg (dvs valget er truffet på forhånd pga high-end vs. mid-range).

3
1. december 2014 kl. 12:57

Foretrækker du Mac, Android, eller Windows? Resten er sgu ærligt talt ens. De har alle ufatteligt flotte skærme, fine kameraer, masser af software. Det eneste de ikke har er batteri-levetid, og jeg tør satse på at du er enig i at der ikke er den helt store forskel på om der er 7 eller 17 timers batteritid ved ihærdig brug: de skal i stikket under alle omstændigheder...

Så hvis du mener det med batteriet, skal du vælge en gammel Nokia til telefoni i ugevis. Og så skal du have separate gadgets til resten.

Jeg ville anbefale dig en Psion V, en Palm T3 eller Treo 680, som alle er fænomenale til alt andet end lige det med madbillederne, men pointen er at der ikke længere findes anstændige PDA'er.

2
1. december 2014 kl. 12:54

...eller snarere et par venner. Ovenstående mobiler er jo principielt lige gode, men betjeningen af dem er væsentlig forskellig.

Så derfor: hvis du har nogle venner, der ejer disse eller lignende mobiler, så spørg om du kan låne dem en en dags tid. Så ved du hvilket betjeningssystem, du bedst kan lide.

Personlig erfaring: Jeg fik en iPhone 4S fra et arbejde i 3 måneder - jeg blev simpelthen aldrig gode venner med den, selvom jeg brugte den hver dag. Jeg har nu haft en Samsung Galaxy S2 i 3 år, og Androids interface er (næsten) lige som jeg vil have det.