Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Hvad ved Google om mig... En hel del! (del 1/2)

17. august 2014 kl. 15:5516
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere af mine venner på Facebook postede tilsammen en del Google-information, som er værd at samle op på her.
Jeg har delt de to historier i to blog-indlæg - dette og et andet (tryk her for at læse med).

Jeg bruger Google maps ret så ofte, især til at undgå at køre mod et sted hvor man kører for langsomt f.eks. ved ulykker.
Google maps på min Android mobil har jamret om at jeg bør tillade "Placeringrapporter", og jeg har ikke tænkt mere over dette da jeg tillod det.

Det har en side-effekt, som jeg slet ikke bryder mig om. Selvom jeg ikke har haft Google maps kørende hele tiden, så logger programmet alligevel jævnligt min placering til Googles servere. På hjemmesiden https://maps.google.com/locationhistory kan man selv se hvor mobilen har været. Bemærk bla. at jeg har en tur til Malmø, hvor Google maps ikke var tændt, men turen er logget.

Man kan på samme hjemmeside slette egen historie, men mon ikke det reelt kun sletter min egen adgang til at se placeringsdata.
Der er en lille ekstra "twist" på denne del-historie: Hvis jeg på min Android har slettet at Google har adgang til min "Placering", så kan Placeringsrapportering i en lavere undermenu stadig godt være sat til. Tak for dette...

Artiklen fortsætter efter annoncen

/pto

16 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
19. august 2014 kl. 13:58

Min kone glemte sin taske i en taxa i Las Vegas. I tasken lå hendes Android telefon med hendes amerikanske simkort i. Ved at exportere location history og plotte det ind i Google Earth kunne jeg hurtigt finde ud af hvilken location den havde cirkuleret om til sidst inden den gik død for strøm (gammel SGS2). På den adresse lå der tilfældigvis et taxi selskab som vi så besøgte og de havde rigtig nok fået indleveret hendes taske.

Lige i den situation var jeg MEGET glad for den "feature"

16
20. august 2014 kl. 17:03

Lige i den situation, ja. Når det gælder et kamera med feriebilleder + pung med kørekort og kreditkort og du stadig har 3 uger tilbage af ferien.

10
18. august 2014 kl. 17:26

Så meget har den vist heller ikke jamret om at slå det til. Jeg kan ikke huske at blive spurgt mere end en gang.

Siden jeg slog location history fra for et års tid siden, har den heller ikke spurgt mig igen, og der er ingenting at se på maps.google.com/locationhistory siden da.

7
18. august 2014 kl. 12:03

Måtte lige ind og tjekke min konto, dog bruger jeg iOS (apple phone, i know ikke android). Jeg bruger ikke særligt ofte google maps andet end når jeg skal køre til steder jeg ikke lige kender. Men overraskende nok, kunne jeg ikke se noget logget. Mon kun det er app'en til Android som logger så meget, eller er vi alle (os med Windows phone og iOS) mon os lige så "ramt".

Opdate

Kan så se at min app er sat til ikke at gemme placerings historik.

9
18. august 2014 kl. 13:08

Mon kun det er app'en til Android som logger så meget, eller er vi alle (os med Windows phone og iOS) mon os lige så "ramt".

Det er et rigtigt godt spørgmsmål.

Jeg bruger ikke Google Maps (fordi det ikke findes til min telefon), men jeg har indtil for et par uger siden brugt navigationssystemet "Waze" meget intensivt. Waze er nu ejet af Google.

Jeg er klar over, at den konto jeg logger ind med i Waze ikke er min Google-konto, men jeg nægter at tro på, at Google ikke har kædet disse to sammen. Man må dermed antage, at Google kun viser "primær" aktivitet fra den Google-konto, som man er logget ind som i fx Google Maps.

Som et lille kuriosum, så kiggede jeg lige på GMail app på iOS i går. Jeg har altid antaget, at Google modtager lokationsdata om mig, når jeg henter emails via denne app (jeg synes umiddelbart, at det ville være oplagt, hvis jeg var Google), men jeg kunne ikke se nogen spor af, at dette skulle ske.

Pyha :-)

6
18. august 2014 kl. 11:18

Hører billedet med til historien "tillad at Googles placeringstjeneste indsamler anonyme placeringsdata [...]", for hvis du efterfølgende kan få et kort over hvor du har været, vil jeg ikke kalde de data for anonyme?

4
17. august 2014 kl. 20:45

Det er offline-kort. Det kræver ikke en masse datatrafik og det giver ikke de nævnte problemstillinger.

3
17. august 2014 kl. 19:47

Omkring Washington anvendte jeg Google maps med offline maps. Der er der logget placering ca. hvert minut og igen er disse positioner sendt senere til Google.

2
17. august 2014 kl. 19:45

Jeg var i USA i sommers, og mobilen fik ikke lov til at roame til deres mobile datanetværk (Det koster $$$). Jeg havde mobilen på nettet enkelte steder via WLAN på hotellerne. På https://maps.google.com/locationhistory/b/0 kan jeg se at mobilen har cachet placerings-information ca hver anden time og sendt denne information senere til Google senere - og tak for det...

5
18. august 2014 kl. 01:25

Fedt, jeg troede ikke at den cachede lokationsinfo når der ikke var forbindelse. Jeg kan se på min data fra mit roadtrip henover USA for en måneds tid siden, at der er nogle huller de steder hvor jeg hverken har haft dataforbindelse eller brugt telefonen til navigation.

Lokationsdata er noget jeg gerne vil opsamle under alle omstændigheder og det generer mig ikke at Google gemmer dataen for mig, da jeg ikke kan overskue selv at sætte et system op til det. Det eneste jeg kunne ønske mig var, at der var en ordentlig API til at få dataen ud igen, så den var lettere til at bruge til ting som eksempelvis geotagging af billeder.

1
17. august 2014 kl. 18:44

Det lille 'twist' var nyheder for mig, men jeg fandt det på mit iProdukt - skjult 4 niveauer nede i menuen. Jeg slår ellers lokalitetstjeneste fra når jeg ikke bruger servicen, men det er jo så tydeligvis ikke godt nok... Så tak for det:-)