Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Hvad sker der lige med alle de midaldrende hvide mænd?

4. april 2019 kl. 23:3340
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Jeg er på vej hjem fra Amsterdam hvor "HTTP logen" har afholdt HTTP Workshop.

Vi havde lånt et dejligt mødelokale på Amsterdams Universitet, vist nok institut for "Medier" og bortset fra at kaffemaskinen var rate-limit'ed, hvilket muligvis meget klogt hvis man uddanner mediefolk, var der absolut ikke noget at klage over fra vores side.

På et tidspunkt spørger en stuerende så receptionen "Hvad sker der lige med alle de midaldrende hvide mænd ?"

Den sved.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der var faktisk en enkelt kvinde med og der var en håndfuld som DF på stedet ville kræve deporteret på grund af forkert hudfarve, men de kunne og ville alle blive taget for midaldrende hvide mænd, hvis ikke der var billede på forbindelsen.

Slænget er eksklusivt i den forstand at vi prøver at holde workshoppen lille nok til at alle kan kende hinanden og tale i fortrolighed om hvad der sker med HTTP "Hjemme i biksen", hvor biksene samlet set, står for mindst 75-80 procent af al HTTP traffik.

Når vores ende af maskinrummet ikke kan prale af diversitet, er det fordi de obskure hjørner af kælderen hvor datanetværk foregik i 1980'erne ikke kunne prale af diversitet.

Hvis man mødte en dame i telefonkrydsfeltet var hun leder af receptionen, hvis man mødte en mand kom han fra EDB-afdelingen og i de fleste firmaer var det faktisk også ham fra EDB-afdelingen der tog sig af teknikken for receptionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

30-40 år senere er vi blevet til de midaldrende hvide mænd der tager sig af HTTP.

Her vil jeg så lige indskyde, at som midaldrende hvide mænd nu er, er de her bestemt ikke de værste og endnu bedre: I takt med at deres døtre vokse op er flere af dem fået rundet hjørnerne gevaldigt af i de år jeg har kendt dem. Fornuftige folk, men stadig: Midaldrende hvide mænd.

Da jeg arbejdede i USA havde jeg en kollega der med Namon, han var vores "Token Black".

Hans løncheck og tilsyneladende middlemanagement-titel var nok til at ingen kunne beskylde virksomheden for en diskriminerende ansættelsespraksis.

Alle vidste det.

Også Namon.

Men som han sagde da jeg spurgte ham: "Look at my skills and my salary - I'm not complainin' "

Vi kan nemt få rummet til at se mindre old-boys-fodbold ud på samme måde, men det ville ikke snyde nogen, mindst af alt os selv.

Jeg vil hjertens gerne invitere en ikke-midaldrende-hvid-mand med næste gang vi holder workshop - om et eller to år vil jeg tro.

Men det skal ikke være som "token".

Det skal en person der læser drafts-ietf-httpbis-*, en der ved hvad den dynamiske tabel i HPACK er og hvorfor den sjældent hjælper på store cookies og på nuværende tidspunkt bør vedkommende egentlig også være begyndt at overveje hvorledes HTTP/3 skal påvirke indkøb af netværkshardware.

Allerhelst skal det også være en person som kan bidrage med input og data som får en flok (overvejende) midaldrende hvide mænd til at tænke anderledes på HTTP fremadrettet.

Jeg kan ligeså godt være ærlig og sige at jeg ikke har de store forhåbninger til at en sådan person findes her på egnen, jeg ville nok have hørt om det allerede.

Men for det tilfælde at en af danmarksmestrene i HTTP holder lav profil et eller andet sted derude: Jeg kender en flok midalrende hvid mænd der gerne vil møde dig.

Drop mig en email.

Men hvad sker der så lige med alle de midaldrende mænd og deres HTTP protokol ?

I min alder bliver man slem til at sige "IHTSITYSBITYS", men det giver mig faktisk ikke nogen glæde at rapportere at stort set alt hvad jeg havde imod HTTP/2 har vist sig at have ramt plet.

HTTP/2 PUSH ? Ikke så meget salg i det når det kommer til stykket, det viste sig at være stort set umuligt at forudsige hvad man med fordel kan PUSH'e til klienterne uden at spilde båndbredde.

Cookies ? Jep, de er faktisk stadig den største trussel imod privatlivet på nettet også selvom der bruges meget mere TLS.

HTTP Routing ? På en af de tidligere workshops var der så stor uvidenhed om hvad en loadbalancer var at HAproxy-WIlly måtte give et lynkursus. Bagefter var der stadig en medarbejder fra en meget stor internetvirksomhed som ville vædde på den slags brugte de ikke. (Han tabte.) I år var routing en BFD og det bliver kun værre fremover.

Det med at få splittet HTTP i en transport og en semantisk del er Roy & Julian, vores svar på Batman or Robin, i fuld gang med at køre igennem tekstbehandlingen.

Der var også lidt introspektion, f.eks nogle tilsyneladende simple problemer hvor vores forsøg på løsninger bare gør ting værre og om vi spilder for meget tid og energi på features der bare fiser ud i sandet (PUSH, 0RTT osv.)

Det draft jeg er medforfatter af, "Structured Headers", ser ud som om det er ved at komme i havn, så hvem ved, måske kan jeg snart skrive "RFC-forfatter" på mit visitkort :-)

Alt i alt er vi blevet mere ærbødige overfor opgaven tror jeg, men det er stadig et forum domineret af virksomheder som Vestager med god ret saver i småstykker hvis hun kan slippe afsted med det og det kan godt være lidt svært at få dem til at overveje mindre HTTP brugere.

Og så er der naturligvis HTTP/3, som begynder at ligne noget der måske kan blive til noget engang, men det får et dedikeret blogindlæg senere.

phk

40 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
39
8. april 2019 kl. 20:40

For at sige det ligeud, så er denne snak om token personer arrogant og er ikke andet end samme type undskyldninger som andre bruger, for at forklare at forandringer hverken er muligt eller ønsket.

Det er da din påstand der er arrogant. PHK, som er ekspert i emnet HTTP, har lige forklaret hvad kravene er og hvorfor meritokrati er ønskeligt. Du har ingen viden om emnet men kommer alligevel med vilde påstande om hvem der kan bidrage med hvad.

38
8. april 2019 kl. 09:42

Skatten på alle honorarer, vederlag og alle andre fordele til bestyrelsesmedlemmer er 80% - procentdelen af kvinder i danske bestyrelser.</p>
<p>Det ville løse problemet i løbet af ganske få år.

En af fordelene ved det kønspolitiske cirkus, vi er vidne til i disse år, er, at de indbyggede paradokser får det til at implodere af sig selv.

Hvis man indfører kvindekvoter ved lov, er den simple løsning at udnytte muligheden for juridisk kønskifte, der ikke kræver operation, og hvor man i visse tilfælde endda kan beholde sit fornavn.

Jeg kan lige se situationen for mig: 10 midaldrende mænd sidder rundt om bordet i bestyrelseslokalet, og luften er tyk af cigarrøg. Formanden vender sig om mod Informations kvindelige journalist, før han med snøvlende stemme docerer:

"Ja, det er en overvejelse, vi har gået med længe, og det var ikke et nemt valg. Men vi er kommet til det resultat, at det er det bedste for virksomheden, så fra i dag identificerer 50 % af vores bestyrelse sig som kvinder. Ja, nogle af os har jo fået nye fornavne, for det var vi nødt til, men det offer må vi bringe for virksomhedens skyld. Vi forventer at vinde den nye ligestillingspris som den første C20-virksomhed med absolut ligestilling i bestyrelsen."

Hvorefter Informations journalist bliver sendt uden for døren og alting fortsætter præcist som før ;)

37
7. april 2019 kl. 20:27

Ja, muligvis, men der er en årsag til at ild normalt bekæmpes med vand. Hvis man tror at man hjælper samfundet væk fra sexisme og racisme ved at indføre sexistisk og racistiske tiltag, som f.eks. kvoter der diskriminerer baseret på race og køn, så har man efter min mening gang i noget meget risikabelt. Sådanne tiltag kan have utilsigtede konsekvenser, som at folk der bevidst bekender sig som racister eller sexister, bliver valideret i deres tro om at diskrimination er ok, hvis det bare er politisk korrekt. Derudover er der de utilsigtede sociale reaktioner hvor folk ser alle individer af de grupper som bliver hjulpet, som folk der ikke har fortjent deres succes.

Hvis man i et kemi laboratorium er så uheldig at få et sprøjt syre i øjnene er det vigtigt at man ikke prøver at behandle det med en base, selvom base i teorien kan neutralisere syre. I sådan et tilfælde skal øjet behandles med en væske med neutralt ph værdi.

Analogien er at man i samfundet løser problemer med sexisme og racisme med egalitære principper, ikke med modsat rettet diskriminering.

36
6. april 2019 kl. 23:38

Personligt ville jeg gøre det med en præcist og letforståelig skat:</p>
<p>Skatten på alle honorarer, vederlag og alle andre fordele til bestyrelsesmedlemmer er 80% - procentdelen af kvinder i danske bestyrelser.</p>
<p>Det ville løse problemet i løbet af ganske få år.

Har du selv fundet på den ide?

Så hvis kvindeandelen er på 90%, så bliver man beskattet med ... -10%. Dvs. hvergang man krasser 10.000 kr. ind, så kommer staten en tusse oveni. Hvis nu hver af de nuværende bestyrelser nedsætter 10 "skuffebestyrelser" udelukkende bestående af kvinder, så der den vist i vinkel. For vi snakker om det segment, som ikke har nogen kvaler med at betale sig fra "skatteoptimering" i Gibraltar el.lign., ikk'?

Men skal jeg være ærlig, så tror jeg ikke, at det vil ske. Faktisk tror jeg at der vil ske præcist ... ingenting. For havde man troet på, at det gav en større gevinst end det besvær, som følger med, så var det nok sket. Jeg ved ikke, hvor mange bestyrelsesmedlemmer vi har i DK, men lad os for eksemplet skyld antage at der er tale om 10.000. Dvs. at hvis "min" bestyrelse øger antallet med 1 kvinde, så vil "vi" opleve en forøgelse i vores aflønning på en 1/10.000 del. Eller rettere 0.8/10.000. Eller 80 øre ekstra for hver 10.000 kr. Mon ikke folk i den lønramme vil kunne finde noget at bruge tiden på noget, som giver et lidt bedre afkast?

35
6. april 2019 kl. 21:28

Ønsket om kvindekvoter i bestyrelser i private virksomheder er derfor både en ringeagtning af kvinders gennemsnitlige prioritering og en utidig indblanding i aktionærernes ret til at bestemme over deres egne virksomheder.

Jeg er enig med dig i at kvoter på den enkelte bestyrelse er dybt problematiske på stort set alle måder.

Derimod ser jeg ikke noget problem med kvotering på bestyrelser samlet set.

Personligt ville jeg gøre det med en præcist og letforståelig skat:

Skatten på alle honorarer, vederlag og alle andre fordele til bestyrelsesmedlemmer er 80% - procentdelen af kvinder i danske bestyrelser.

Det ville løse problemet i løbet af ganske få år.

33
6. april 2019 kl. 20:50

Men fødekæden starter nu en gang med at nogle ikke-midaldrende-hvide-mænd vælger emnet som karierrevej og bruger nogle år på at komme på omgangshøjde og det har vi som gruppe hverken magt eller indflydelse over.

På samme måde som fødekæden til alsidige bestyrelser starter med, at nogle kvinder vælger at prioritere arbejde og karriere over familieliv.

Det er der heldigvis ikke så mange, der gør, for kvinder træffer gennemsnitligt set et klogere valg: Når man ligger på dødslejet og skal gøre status over sit liv, er det sjældent de manglende bestyrelsesposter, der trykker, mens manglende tid sammen med familien er et tilbagevendende tema.

Ønsket om kvindekvoter i bestyrelser i private virksomheder er derfor både en ringeagtning af kvinders gennemsnitlige prioritering og en utidig indblanding i aktionærernes ret til at bestemme over deres egne virksomheder.

Dermed ikke være sagt, at bestyrelser skal bestå af hvide ronkedorer - det må aktionærerne selv ligge og rode med. Hvis en alsidig bestyrelse giver en mere lønsom virksomhed, bør aktionærerne arbejde for dette, for ellers vil konkurrencen før eller siden sikre, at virksomheden bukker under - helt uden politikernes og myndighedernes hjælp.

31
6. april 2019 kl. 10:56

diversitet i RFC arbejdsgrupper

Jeg vil lige understrege at dette ikke er en IETF arbejdsgruppe.

HTTP Workshop er et uformelt frivilligt forum hvor der kan tales mere frit, uden for referat, noget i stil med det man på dansk kalder en "ERFA-gruppe".

Den underliggende arbejdsgruppe "httpbis" kører på helt normale IETF regler, hvilket vil sige at der er fri adgang for alle og det vil naturligt være der kandidater til HTTP Workshop dukker op.

30
6. april 2019 kl. 10:51

Det passer simpelthen ikke at det er umuligt at få noget mere diversitet i RFC arbejdsgrupper

Selvfølgelig er det ikke umuligt!

Men fødekæden starter nu en gang med at nogle ikke-midaldrende-hvide-mænd vælger emnet som karierrevej og bruger nogle år på at komme på omgangshøjde og det har vi som gruppe hverken magt eller indflydelse over.

Jeg håber bestemt at dem der sidder i specielt de store virksomheder går hjem og bruger deres individuelle magt & indflydelse der, men chefen i mit etmandsfirma er kropumulig og nægter at ansætte nogensomhelst, uanset farve, alder eller musiksmag, så den mulighed har jeg ikke.

Derfor blogindlægget.

29
6. april 2019 kl. 09:42

Se blogindlægget

Jeg er ked af det, men dine argumenter er exact de samme som der bruges for bestyrelser. Det passer simpelthen ikke at det er umuligt at få noget mere diversitet i RFC arbejdsgrupper eller at alle andre end den gamle garde vil være "token". Eller for den sags skyld at man skal kunne bare halvdelen af dine forkortelser udenad for at kunne bidrage.

Tværtimod ville i få et bedre resultat ved at invitere nogle med en helt anden baggrund.

For at sige det ligeud, så er denne snak om token personer arrogant og er ikke andet end samme type undskyldninger som andre bruger, for at forklare at forandringer hverken er muligt eller ønsket. Slå op under midaldrende hvide mænd i bestyrelser.

27
6. april 2019 kl. 00:35

Sammenligning med topledelse i virksomheder er ikke så dårlig. Der simpelthen flere midalderende hvide mænd med den rigtige erfaring at tage af. Det betyder at når du slår en stilling op, så er langt de fleste ansøgere mænd og de er også bedre kvalificeret.

Den eneste måde at bryde det dødvande på, er at invitere nogle kvinder ind, så at de kan få den erfaring.

I er i den samme situation. Hvis i vil have flere kvinder i jeres arbejdsgruppe, så er i nødt til at invitere nogle kvinder ind. Også selvom de ikke lever helt op jeres høje krav endnu. Det kunne jo tænkes at de med tiden bliver ligeså dygtige og i øvrigt kommer med et anderledes syn på nogle ting, end jer der har fedtet rundt med det samme i en menneskealder.

26
5. april 2019 kl. 21:50

Det kan da godt være at jeg lyder som en gammel gnaven sur mand, men jeg kunne godt finde på at sige at det er nok ikke så meget HTTP standarden der er det problem med internettet på nuværende tidspunkt (April 2019).

På f.eks. ekstrabladets hjemmeside kan jeg finde tags som går igen flere gange. Her er et par eksempler:

name=description property=og:description name=twiter:description

property=og:image name=eb:image name=twitter:image

Er det virkelig nødvendigt med alle de dubletter? Eller hvad med file på 500 KB med css definitioner? Eller en fil på 1+ MB javascript?

Meget kunne løses hvis man webside designerne begyndte at gå den anden vej og begyndte at fjerne al den unødvendig tekst.

Jeg har desuden lagt mærke til at DR til tider har billeder liggende på over 6 MB som stort set næsten i original format, og der skal nok ikke meget logik til at forestille sig hvor lang tid det vil tage at indlæse en side på en 512kb forbindelse eller hvad man nu kan have at internet forbindelser ude på landet eller visse steder i udlandet hvor internet hastigheden ikke er det område som har størst prioritet.

Ind i mellem vil jeg næsten ønske mig at jeg havde adgang til en proxy service som kunne strippe det mest unødvendig fra alle de sider jeg besøger, det ville helt sikkert gøre oplevelsen en hel del bedre end i forhold til f.eks. at slå javascript fra hver gang man går på internettet.

24
5. april 2019 kl. 17:09

Hvilke privilegier?

Så lad mig sige det sådan her. Det er mig en gåde nogen kan tro, man kan indføre ligestilling mellem mennesker ved at forfordele dem på køn, tro, etnicitet eller sexuel orientering. Det er en selvmodsigelse. Eller som kære Orwell sagde.

Doublethink means the power of holding two contradictory beliefs in one’s mind simultaneously, and accepting both of them.

23
5. april 2019 kl. 16:56

Helge,

Dine kvoter rager mig i og for sig en høstblomst, for de har absolut intet at gøre med det jeg skrev om og den slags "whataboutism" bider ikke på mig.

Jeg fornemmer du er "butt-hurt" over at se dine privilegier eroderet, til hvilket jeg kun har at sige: Tag en tudekiks.

22
5. april 2019 kl. 16:45

Åbenbart svært nok til du ikke vil forholde dig til de problemer kvoter indlysende nok vil føre med sig. Kvoteringer af mennesker representerer et forkvaklet menneskesyn.

19
5. april 2019 kl. 14:53

.. hvordan PHK, som gammel hvid mand, ville have det med at blive valgt fra til fordel for en nyuddanet kvindelig cand. scient blot fordi hun er kvinde.

Ikke fordi hun er den mest kvalificerede til opgaven.

Gad vide hvordan kvinden ville have det?

Hvis der er andre kvinder på arbejdspladsen, der har kæmpet for deres stilling, hvordan mon de så har det med den nye?

Det er svært det der med de kvoter ..

17
5. april 2019 kl. 13:38

Åbenbart fuldstændig som HTTP gruppen...

Der er en meget stor og vigtig forskel på en virksomheds bestyrelse og vores gruppe.

I en virksomhed kan du ansætte med diversitet og skubbe på for at få dem klædt på til topjobs, du kan simpelthen "put your money where you mouth is".

Vi har som gruppe ikke den ringeste indflydelse på hvem virksomheder ansætter eller gør ansvarlige for HTTP, eller for den sags skyld hvem der giver sig til at skrive noget god FOSS der bliver væsentligt for HTTP økosystemet og vi har slet ingen penge.

Vores diversitetsproblem er med andre ord af anden orden: Vi kan ikke løse vores problem før diversitetsproblemet bliver løst i HTTP industrien af nogen andre.

Det eneste vi reelt kan gøre er at være helt sikre på at vi ikke overser nogen.

Derfor mit blogindlæg.

14
5. april 2019 kl. 12:53

Jeg ser kvoter som et brugbart magt middel i de miljøer hvor man, alt til trods, stadig nægter at gøre noget.</p>
<p>F.eks bestyrelserne i danske virksomheder.

1: Jeg har aldrig hørt om en dansk virksomhed der har en bestyrelse der nægter at tage andet end en hvide midaldrende mænd ind? Hvis du mener at de virksomheder der blot har en "hvidaldrende" bestyrelse skal tvinges til at ændres med kvoter, er der vel ingen forskel i at tving "HTTP logen" til præcis det samme? Du gennemtvinger jo indirekte at kompetance ikke skal være det eneste krav for en bestyrrelsespost i danske virksomheder, men påråber samtidig den modsatte ret for "HTTP logen"? ("Når du samler spidsen af HTTP kompetence fra hele verden i et mødelokal, sidder dørhåndtaget per definition højt" )

Jeg synes det må være på sin plads at du giver din stol til en ikke "hvidaldrende" mand med det samme, så HTTP gruppen kan får en større diversitet, for det er jo vigtigere end at snakke internettes fremtid...

Jeg synes det er skræmmende hvor mange der tænker "lighed i udfaldet" frem for "lighed i muligheder".

13
5. april 2019 kl. 11:27

PHK forsøger at opretholde et meritokrati for sin gruppe

Det er ikke meritokratiet jeg forsøger at opretholde, for det har ingen, eller formodentlig negativ værdi i sig selv (Min personlige erfaring: Folk der taler om meritokrati mener i virkeligheden "folk der ligner mig".)

Det vi søger er kompetent input og indsigt til videreudvikling af en af verdens mest brugte protokoller.

Hvis der f.eks er en der ved en masse om hvordan man får websider ud til de yderste landsbyer i verden (Grønland?), er det et emne vi er ret interesserede i. Ikke så meget den del med isbjørne og snestorme, selvom en god underholdende saga aldrig er af vejen, men data om head-of-line blocking på grund af pakketab, viden om disassociated caching og den slags har vi brug for.

Et andet område vi er underbemandede i er IoT og industriel anvendelse af HTTP, men igen, vi har ikke brug for en powerpoint om en ny smart PLC, men om folk der har gjort sig tanker om resistens og pålidelighed i en fuldautomatiseret robotpark, overvågning og styring af forsyningsnet og den slags.

10
5. april 2019 kl. 11:11

Erstat "ikke-midaldrende-hvid-mand" med kvinde, og "workshop" med politik, ingeniør, bestyrelsesmøde, osv. , - men hold fast i tanken om at det ikke skal være som "token".</p>
<p>Pludseligt lyder talen om kønskvotering (eller kvotering i det hele taget) som ønsket om at ansætte nogen som "token".

Jeg tror forskellen over til de grupper du nævner er at PHK forsøger at opretholde et meritokrati for sin gruppe. Det er langt fra tilfældet i de andre. Her er man med på en invitation fra en man kender. Så ryger token ud og bliver erstattet med et brud på golf-/jagt-/cykelklub venner når man indfører kvoter.

8
5. april 2019 kl. 10:34

Jeg vil hjertens gerne invitere en ikke-midaldrende-hvid-mand med næste gang vi holder workshop - om et eller to år vil jeg tro.
Men det skal ikke være som "token".
Det skal en person der læser drafts-ietf-httpbis-*, en der ved hvad den dynamiske tabel i HPACK er og hvorfor den sjældent hjælper på store cookies og på nuværende tidspunkt bør vedkommende egentlig også være begyndt at overveje hvorledes HTTP/3 skal påvirke indkøb af netværkshardware.

Fuldt forståeligt: Det skal være en person som véd hvad det drejer sig om, og som besidder stor viden på området!

Erstat "ikke-midaldrende-hvid-mand" med kvinde, og "workshop" med politik, ingeniør, bestyrelsesmøde, osv. , - men hold fast i tanken om at det ikke skal være som "token".

Pludseligt lyder talen om kønskvotering (eller kvotering i det hele taget) som ønsket om at ansætte nogen som "token".

Undskyld for at "afspore" fra de andre emner ;-)

K

7
5. april 2019 kl. 10:31

Når du samler spidsen af HTTP kompetence fra hele verden i et mødelokal, sidder dørhåndtaget per definition højt - det er selve ideen.

Det er jeg helt med på. Det er også derfor jeg starter med "Afhængig af hvordan man vælger at læser det". Indrømmet, man skal nok være paranoid beton-feminist for at fejllæse dig så groft... :-)

Men problematikken er reel: som hvid mand kan man blive forfremmet for ikke at fucke ting op, som farvet/kvinde/etc skal man overgå sine kolleger for at vise sin eksistensberittigelse. Hvis ikke vi midaldrende, hvide mænd er opmærksomme på det, så er vi med til at opretholde de glaslofter der forhindrer ligestilling.

6
5. april 2019 kl. 10:30

..er, at man ikke kan rose, uden at blive "insinueret" som værende opmærksomhedssøgende rygklapper.

Godt indlæg. Takker !

4
5. april 2019 kl. 09:57

Her vil jeg gerne lige slå bremsen i: Når du samler spidsen af HTTP kompetence fra hele verden i et mødelokal, sidder dørhåndtaget per definition højt - det er selve ideen.

De kriterier jeg foreslog ovenfor, og det er bestemt ikke en checkliste, er et forsøg på at vise hvor "du skal være så kompetent" stregen sidder, men det vigtigste er formodentlig det med at bringe nye perspektiver ind i arbejdet.

PS: Daniel har nogle blogindlæg om workshoppen:

https://daniel.haxx.se/blog/2019/04/02/the-http-workshop-2019-begins/

3
5. april 2019 kl. 09:49

"Allerhelst skal det også være en person som kan bidrage med input og data som får en flok (overvejende) midaldrende hvide mænd til at tænke anderledes på HTTP fremadrettet."

Afhængig af hvordan man vælger at læser det, peger det også på et andet problem: man skal som ikke-midaldrende/ikke-hvid/ikke-mand være bedre for overhovedet at få plads ved bordet. Og det gælder også den anden vej: Middelmådig mandlig pædagog? Glem det, man har ikke en chance.

1
5. april 2019 kl. 08:15

... troede jeg egentlig, at du ville kommentere på Dataetisk Råd ... :-)

Nå, tilbage til emnet (øh, hvad er emnet egentlig?)