Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Hvad er det ideelle mediecenter?

27. september 2010 kl. 08:5353
Artiklen er ældre end 30 dage

Konen spurgte, om vi mon ikke skulle se at få en harddisk-optager. Tænk, sagde hun, at kunne vise tidligere episoder af Peter Pedal for den førstefødte. Eller hvad om jeg kunne få min nattesøvn, uden at skulle vente på The Daily Show blev sendt tæt på midnat?

Udmærket, hvor svært kan det være! Kort tids surfning efterlod mig dog en anelse betuttet. Det er jo en jungle derude:

I Norden bruger vi tilsyneladende en særlig version af MPEG4, fortalte Tænk, så kunne jeg stole på Søndagsavisens anbefalinger baseret på en tysk undersøgelse?

PC-world kunne anbefale en YouSee-boks, men duer den også til de filer, vi i forvejen har liggende på min NAS?

Artiklen fortsætter efter annoncen

HiFi-priser havde ikke det store udvalg. Udvalget var for det meste lavet af en for mig total ukendt producent med det ikke videre tillidsvækkende navn Dane-elec.

Så hvad gør man så' Spørger de kloge folk her på sitet om gode råd. Hvad har du derhjemme - og er der match med de behov her'

 • Kilde: Kabel-TV
 • MPEG-4
 • Optagefunktionalitet
 • En boks til at stille neden under TV'et (dér, hvor TDC Kabel-tv ...sorry: YouSee terminerer)
 • Stille som en mus
 • Plug-and-play (ikke noget med at skulle installere den seneste Ubuntu-release og rode med drivere)
 • Trådløst net, så jeg fra TV'et kan se indhold på min NAS (og ideelt så jeg kan afspille til min PC)
 • BlueRay og DVD? Tjaa, men ikke et krav.
53 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
54
22. august 2012 kl. 19:58

Jeg har problemer med at sætte EPG op.

Mit postnr. bliver ikke accepteret.

Hvad gør jeg ?

1
27. september 2010 kl. 09:29

Men umiddelbart har jeg ikke fundet noget med den optagefunktinoalitet jeg ønskede ihvertfald.

Jeg vil f.ex. gerne have at den kan lave en søgning på en bestemt streng - og optage alt der matcher (og undgå dubletter så godt som muligt) - f.ex. har et show som kontant en ny titel hver gang - og nogen shows bliver vist med 1:6, 2:6 osv. i titlen - hvilket gør at den med at matche shows på "navnet" ikke dur.

Og så synes jeg det er rart at man kan putte "optageren" - med tunere og antennekabler osv. i kælderen (eller i et skab) og så have "frontend" maskiner der bare skal have netværksforbindelse ud til alle de TV du ønsker - og tilgå alt overalt i huset.

Så kan man se optagelser på tv'et i soveværelset hvis man er syg f.ex. :)

Det eneste der har fungeret for mig (og fungeret godt) - er mythtv - og det var faktisk uhyggeligt nemt at sætte op, når man bruger mythbuntu - så spørger den dig bare om et par ting - og voila (som man siger :)

Og så sletter den automatisk det ældste, som jeg HAR set først - hvis den løber tør for plads. Og så har jeg 1TB disk - fordi det jo bare er en computer (og ja den er iøvrigt lydløs - selvom den har en blæser - vi kan ikke høre den).

Køber man en streamzap fjernbetjening (den ved jeg "bare virker") og så en boks med et ION grafik chipsæt og et par tunere - så er det så tæt på plug'n'play som man kommer med et sådant setup.

MPEG4 support skulle være blevet meget bedre i seneste udgaver, så jeg ville nok tage den seneste mythbuntu og se om ikke alt var godt. Det fungerer med Mythbuntu 9.10 - men man kan ikke spole under afspilning :(

Man bør nok (for en sikkerhedsskyld) lige checke supporten for de tunere man overvejer at købe.

Andre har måske fået "trawlet" markedet igennem - og hvis nogen har fundet ovenstående funktionalitet - så håber jeg de vil komme ud med det :)

3
27. september 2010 kl. 10:26

løser mine udfordringer det er dog wired

4
27. september 2010 kl. 10:39

Har selv købt denne her:http://www.edbpriser.dk/Product/Details.aspx?q=asrock+330&pid=694811

En anelse underpowered, men det kan man leve med (der findes nyere versioner nu).

Hvis du selv vil bygge et mediecenter er her nogen learning points:

Selv i Windows er det ikke bare plug and play. Det første USB tunerkort jeg havde kunne 50% af gangene ikke komme ud af stand-by, hvilket resulterede i, at der ikke blev optaget noget. Så undersøg hvilket kort der skal til. Der er forskellige fora hvor diverse kort bliver diskuteret.

W7 understøtter ikke BluRay. Hav pengepungen klar til et software player (f.eks. PowerDVD) (hvis du nu alligevel skulle vælge at købe en med BluRay drev).

Regionskodning på DVD'er har jeg ikke tænkt over i flere år, men W7 låser til regioner. Hav' penge klar til at købe noget software, der omgår dette.

Denne her maskine satser på, at alt beregningstungt kan køre gennem Nvidia ION (CUDA), dvs. decoding af videoer. Generelt virker det fint dog skal der også ekstra programmer til at få det til at virke med playere, der ikke bare lige understøtter CUDA. Disse programmer kan findes på nettet (free as in beer). Endda flashplayer udnytter GPU'en nu. iTunes gør ikke. Jeg kan ikke afspille HD content via iTunes på min Asrock 330.

Ellers virker den fint. Tråløs og det hele. Og W7 indeholder jo Media Center.

mine 2c

6
27. september 2010 kl. 10:56

Jeg har YouSees boks stående, og jeg er ikke imponeret. Den er langsom, og kapacitetsmæssigt er den ikke gearet til optagelser i HD-kvalitet. Softwaren er noget rod. Jeg ved ikke, om det er Samsungs standardsoftware eller noget, som YouSee selv har lagt på.

Mulighederne for at optage en serie eller få vist alternative sendetidspunkter for et program er ikke ordentligt understøttet. Og så kan den kun optage ét program ad gangen.

Jeg var meget glad for min Motorola kabelboks med DVR fra Comcast, da jeg boede i USA, men jeg er skuffet over den boks, YouSee udleverer.

Jeg kan ikke helt beslutte mig for, om jeg selv vil bygge en DVR/HTPC baseret på Linux+Windows eller om jeg skal spytte i kassen til en DVR eventuelt med indbygget Blu-ray.

Mvh. Jesper Stein Sandal

7
27. september 2010 kl. 11:38

WAF manglede på liste, helt klart :-) Også ... CAF, hvor børnene selv kan trykke på knappen lørdag morgen så far og mor lige kan nappe ½ time mere, ville være godt.

MM-Vision har ikke WAF - det er mere sandsynligt med WTF-reaktion til de priser. Havde forestillet mig noget under 3.000.

TDC Kabel-TV, sorry, YouSee troede jeg egentlig var ok, men den måtte også gerne imponere. Det overraske ikke at den kun kan optage en kanal ad gangen - der er vist kun en tuner i den.

PopCorn: Underligt at den ikke kan optage hvis den kan downloade, men den mangler nok tuneren.

Sonys HDR ligner et video-kamera når jeg googler - har du et link, Morten?

15
27. september 2010 kl. 13:32

Hvis du vil have funktionalitet og smarte features, så kommer du ikke uden om selv at skulle strikke et mediacenter sammen.

Mht. WAF på et mediacenter, så er hvad du selv gør det til. Det vigtigste er, at du gør op med dig selv, om du ønsker at have en ny gadget i stuen som legetøj, eller om du ønsker en "stabil videooptager med ekstra features". Hvis du kan afstå fristelsen at opgradere til nyere softwareversioner for liiiige at få en ny nice feature x, så kan mediacenteret sagtens passe sig selv i årevis med en meget høj WAF.

Jeg har de seneste mange år kørt mediacenter, hvor WAF har været noget skiftende, fordi der altid lige var ét eller andet som jeg skulle pille ved. Mine forældre, som absolut ikke er tekniske, var facinerede af funktionaliteten, så det endte med, at jeg lavede et mediacenter til dem, hvor softwaren er fuldstændig fastfrosset. Dvs. mediacenteret er tilpasset præcis til de behov de har og det bliver der ikke ændret på, uanset hvor mange nye lækre features der er kommet i nyere software versioner. Det har vel kørt i 2 år nu og de er stadig meget tilfredse.

Hvis jeg skulle lave et mediacenter som opfyldte dine behov d.d., så ville jeg købe et lækkert kabinet til stuen (f.eks. Silverstone LC19) sammen med et ION-baseret bundkort med Atom CPU (f.eks. Zotac IONITX). Hertil en 1-2TB harddisk, en godt understøttet tuner, 2GB RAM og evt. et slim DVD/BluRay drev.

Det løber formentlig op i 3-4000kr, men så har du et ultra lydløst mediacenter, da både strømforsyning, CPU og grafikkort er passivt kølet (ingen blæsere). Eneste larmende komponent er dermed harddisken og der går du selvfølgelig efter en lownoise-udgave. Samtidig tager ION-chipsættet sig af videodekodning, så du uden problemer kan afspille 1080p HD video.

Mht. software er der en række muligheder. Jeg baserede mine forældres mediacenter på Mythbuntu med MythTV, men efter sigende skulle Mediaportal på Windows eller det integrerede mediacenter i Windows 7 også sagtens kunne løse opgaven. Det vigtigste er at du fastfryser softwaren når det virker, hvis du vil have stabilitet og høj WAF :)

8
27. september 2010 kl. 11:43

mythtv med streamzap har rimelig høj (c|w)af - både min 4-årige og min kone kan finde ud af det :)

Og så er der div. gode børnespil som også ligger der - så hiver vi keyboard og mus frem (er trådløst) og så kan den store spille også.

Dog så tør jeg ikke opgradere den - da jeg får tæv hvis den ikke virker (vi ser intet live mere) - jeg skal have købt en sekundær backup boks og sat en opdateret version derop - så jeg kan skifte frontends ud med en opdateret version (der bruger ny backend) når jeg er klar :)

10
27. september 2010 kl. 12:19

En mulighed med potentielt høj WAF, er ASUS's EeeBox maskiner med NVidia ION, f.eks. EB1501.

De bliver leveret med et VESA beslag, så hvis jeres fjernsyn ikke er hængt op, kan PC'en monteres bag på fjernsynet.

FitPC er også en mulighed, men den er ikke lige så kraftfuld. Derudover tror jeg ikke at den kan sende lyden igennem HDMI stikket, hvilket gør den uinteressant for mig.

Selvfølgelig kræver begge de to løsninger at man fedter med at få noget software på dem, så ingen af dem lever rigtigt op til plug'n'play kravet.

Tilgengæld har jeg ikke fundet nogle færdige bokse som kan klare alle de andre krav, og det vil jeg faktisk mene at en NVidia ION box med MythTV på gør, ihvertfald hjemme hos os... Og som Klaux Klavsen rigtigt nok siger, så er Mythbuntu ikke specielt svært at konfigurere. Jeg kan så tilføje at version 0.23.1 af MythTV (som kan downloades igennem Mythbuntu) virker fint for mig både med MPEG4 kanaler og undertekster på TV-2. Begge dele har der tidligere være problemer med, men de er nu løst.

NB. jeg har dog Dansk Bredbånd som TV-leverandør, så der er ingen garanti for at de ikke enkoder kanalerne anderledens end YouSee.

12
27. september 2010 kl. 12:35

Mythtv har fungeret i flere år for mig ... og selv fruen i huset er tilfreds ..

Har alt antenne termineret i skuret hvor der står en lille server .. Frontends i stue og soveværelset er diskløse og booter fra server..frontend i køkkenet er en asus fætter med touch skærm ..

Trådløst har jeg bokset ufattetligt meget med men har måtte konkluderer at til streaming af lyd/billede er det "kun" tråd der duer (har endnu ikket prøvet med "n" varianterne)

De første år var det lidt nørdet at få til at spille men de seneste par år har Mythbuntu stort set spillet lige ud af æsken ..

 • Jens
17
27. september 2010 kl. 13:39

Jens; hvad for noget hardware benytter du? Kan dine frontends klare fuld HD lyd og -billede?

23
27. september 2010 kl. 15:49

En Mac Mini med en Elgato eller TerraTec TV Tuner er det perfekte mediecenter, der scorer højt på både WAF og CAF. Den optager mpeg4 og kan opgså optage fra KabelTV. Den er næsten lydløs og er tilmed ganske nydelig. EyeTV der følger med Elgato er genialt. Den har direkte HDMI-udgang, den kan gå på trådløst net, den kan tilgå en NAS, den har et DVD-drev. Kan udvides med lækkert trådløst tastatur, mus og fjernbetjening. Den kan streame EyeTV optagelser videre til en iPhone, Touch eller iPad. Samtidig med al dette har du en fin computer ved kaffebordet med browser, iTunes osv. Eneste minus er nok prisen - til gængæld virker det...

36
28. september 2010 kl. 10:02

Helt enig!

Og så smider man lige plex på i stedet for Front Row, så kan man nemt snakke sammen med NAS og alt hvad man ellers kan ønske sig.

http://www.plexapp.com/

30
27. september 2010 kl. 19:50

Jeg har brugt Mac mini som media center de seneste 5 år og kan kun anbefale løsningen. Jeg benytter EyeTV til tv-delen. Optagelserne kan kopieres over på NAS og afspilles derfra. Ved at gemme den originale optagelser, gemmer man alt fra TTV, DVB-undertekster, alle lydspor med videre. EyeTV/Mac mini virker også fint med HDTV-kanalerne fra YouSee.

Hvis du vil give lidt ekstra og kan undvære DVD-drev, kan jeg anbefale en Mac mini server. Den har 2 x 500 GB drev, hvilket er rart til et mediecenter. De fleste DVD-drev i computere larmer mere end en DVD-afspiller, så det kan være meget rart at have en DVD/Blue-ray-afspiller ved siden af.

Eneste minus med EyeTV er at man pt. ikke kan eksportere optagelser med DVB-undertekster eller TTV undertekster. Det forventes dog at blive muligt i næste version af EyeTV.

Mine forældre har overtaget min gamle Mac mini for et par måneder siden. Min far lærte at bruge den på en aften. Hans kontorcomputer er en XP.

Min mor, som kun lige er fortrolig med DVD-afspilleren har lært at bruge Front Row. Her har jeg lagt nogle af deres børne-dvd'er ind i iTunes, så det er nemt at finde dem frem til børnebørnene.

PS: Jeg modtager tv fra YouSee.

31
27. september 2010 kl. 21:45

Jeg kan tilslutte mig koret af glade Mythtv brugere. Jeg har et setup med en Shuttle X27d backend i kælderen og en Acer Aspire revo 3600 som frontend under husalteret i stuen. Derudover trækker en stor gammel dekstop pc med Nvidia grafikkort biografen med projektor. Som tunere bruger jeg 2 stk Anysee E30 combo tilsluttet TDC/Yousee.

Derudover bruges husets laptops som trådløse frontends så der kan ses fjernsyn/optagelser/videoer/dvd/foto's hvor man har lyst i huset.

Alle husstandens DVD'er er via Mythtv rippet ind på NAS'en som serveren bruger som lager for alle medietyper.

På de faste frontends er der brugt almindelige Hauppauge wintv remotes som virker out-of-the-box når den vælges i Mythbuntu Control Center.

WAF og CAF er tilstrækkelig høj til at alle i husstanden også den yngste på 5 år selv kan se det de vil når de har lyst.

Opsætningen af Mythbuntu er lige ud af landevejen - peg og klik - følg menuerne. Det svære er at koble DVB kanalerne med opsamlingen af progrminformationer via XMLTV. Jeg kender ikke WIN7 eller MACTV men formoder at det er nøjagtigt det samme besvær på disse platforme.

Opgaven er at koble data der ankommer med fra forskellige ikke sammenhængende informationskilder. Tv signaler der kommer fra Yousee, Programinfo fra dr.dk/programoversigten eller lignende kilde.

Koblingen mellem disse kræver omhyggelighed.

I mythtv kan du konfigurere disse sammenhænge i en webgrænseflade. I mine øjne en simpel opgave men relativt tidskrævende opgave hvis der er mange kanaler at konfigurere.

33
27. september 2010 kl. 22:18

Så hvad gør man så? Spørger de kloge folk her på sitet om gode råd. Hvad har du derhjemme - og er der match med de behov her? [..]

Det findes ikke.

Den store udfordring er at få hardware og software til at spille sammen. Det bedste bud er en færdig pakke som dem MM Vision sælger, f.eks. deres Vision Mediacenter MC400 Micro [*]. Fordelen er at alt software og hardware er testet sammen. Så længe du holde dig fra CAM moduler er din chance for success rimelig.

Mediecenter software i form af f.eks. Windows 7 Media Center, XBMC eller MythTV er stadig umodent og kan ikke sammenlignes med software i indlejrede systemer som en HD recoreder eller et TV med DLNA etc.

Plug'n'Play mediacenteret findes simpelthen endnu ikke. En helt anden vej at gå er mod Home Automation markedet. Så slipper du dog ikke med een enhed.

[*] http://www.mm-vision.dk/produkter/vishtpc.asp?action=vis&menu=mediacenter&varenr=164

37
28. september 2010 kl. 10:02

Problemet med fx Mediacenter MC400 Micro er prisen - 10.000 er for højt når jeg nu kan få 80 % af funktionaliteten til ca. 20 % af prisen og når 3.000 bringer mig ret tæt på målet. Men lækkert ser det jo ud.

DM8000HD-PVR kommer også deropad med ca. 8.000 kr.

Denver-kassen er godt nok billig og jeg kan sikkert godt overleve at flytte rundt med en USB-harddisk og så undvære trådløst og wired net. Jeg skal så lige huske at bede om C-modellen i stedet for T-modelen da jeg har YouSee kabel-tv. Diskussionen på recordere går meget på BlueTinum versus Denver og folk bøvler med begge ting. Arg, bare der var en dims, der var simpel, nemt og velfungerende.

Lige nu peger pilen i retning af MythTV

38
28. september 2010 kl. 10:26

Jeg har selv en VU duo+ (en dreambox klon), til noget billegere penge. Den er købt for omkring 3000, dog uden HD. Har så selv efterfølgende lagt en 2 TB hd i den. Den maskine er dog til parabol tv, men jeg mener de også har lavet en med dvb-c tuner til. Jeg er virkelig tilfreds med den. Den kan opdateres automatisk over internettet og kan tilgås via webinterface, telnet eller ftp. Den kan afspille alverdens filtyper og kan streamer fra et netværks drev. Kan ikke se hvad mere jeg skal bruge når jeg har den :)

39
28. september 2010 kl. 10:55

@Bjarke, Har du et link - evt. til en dansk forhandler?

50
30. september 2010 kl. 00:36

Når vi snakker plug 'n play og harddisk optagere, så tror jeg næppe på at der er nogen der slår tyske Loewe. Loewe kommer ud af kassen med en Yousee profil, så man er hurtigt kørende. Deres nyere TV har internetadgang til blandt andet online radio og video men også til software opdatering.

Loewe er selvfølgelig ikke gratis (langtfra endda), men er man i tvivl om kvaliteten vil jeg anbefale at se Nikolai Sonnes to anmeldelser af Loewe i GearTV.

52
30. september 2010 kl. 11:58

Det er det jeg ville satse på.

Der står et sådan i mit video skab, det streamer 720P film wireless og uden hakken og skratten da der er en ION chip på der kan tage alt HD.

Der er ikke pt en Tuner i, da vi bor i sønder skidstrup og derfor er nødsaget til at have parabol.

Det er en ganske almindelig windows 7 ultimate der ligger på, med mediacenter og en windows remote så selv ungerne på 7 og konen kan finde ud af det.

Kommer gerne forbi og fortæller om det, sidder jo trods alt på 3 sal ;o)

Mvh Kenneth M. Nielsen

19
27. september 2010 kl. 15:35

Ganske interesseant tråd.

Men .. Før jeg bliver blæst bagover at benovelse over hvor nemt MythTV er, kan jeg jo læse at hardwarevalget er meget vigtigt, for at det skal være nemt.

Kunne i så ikke nævne hvad MPEG4-tunerkort osv. som i har haft successoplevelserne med ?

 • Pænt be' om ;-)

K

44
29. september 2010 kl. 01:23

Kunne i så ikke nævne hvad MPEG4-tunerkort osv. som i har haft successoplevelserne med ?

Sådan en kasse her kan på det varmeste anbefales som tuner: http://www.silicondust.com/

Antenne + net i r...n, pille lidt i et web interface og installere virtuelle tunerdrivere på mediecentrene - voila. Har slået alle de tunerkort jeg har haft fingerne i - og det er et par stykker.

Der mangler kun lige muligheden for krypterede kanaler, men det kommer vist i den næste version af boksen.

25
27. september 2010 kl. 16:02

Kunne i så ikke nævne hvad MPEG4-tunerkort osv. som i har haft successoplevelserne med ?

Om der står MPEG4 eller MPEG2 på pakken gør ikke nogen forskel, en digital DVB-tuner videregiver bare en datastrøm til mediacenter-softwaren, så det er mediacenter-softwaren som skal understøtte MPEG4.

Derimod skal man skelne mellem om man har brug for: En analog tuner, En DVB-C tuner (kabel: f.eks. YouSee/Stofa), En DVB-T tuner (antenne: Boxer+DigiTV) eller En DVB-S tuner (parabol)

Du kan finde en oversigt over supporterede tunere i Linux her:http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Hardware_Device_Information

Og hvis du gerne vil have nogle mere lokale (danske) erfaringer, så kan du se nogle eksempler på hvad andre danske MythTV brugere benytter, her:http://www.mythtv.dk/viewforum.php?id=6

32
27. september 2010 kl. 22:10

Derimod skal man skelne mellem om man har brug for:
En analog tuner,
En DVB-C tuner (kabel: f.eks. YouSee/Stofa),
En DVB-T tuner (antenne: Boxer+DigiTV) eller
En DVB-S tuner (parabol)

I Sverige starter man med næste generation af digital antenne: DVB-T2 'real soon now' (1 oktober?)

Det kan være af betydning her i hovedstadsområdet

27
27. september 2010 kl. 17:54

Jeg kan anbefale at kigge på Zotac's Zbox HD-ID33, med indbygget Blu-Ray drev. Har selv et mediecenter baseret på Zotac, blot deres HD-ID11.

Igennem længere tid havde jeg søgt efter en passende afløser for mit ældgamle mediecenter, der både fyldte og larmede. Efter lidt søgen, og fejlinvesteringer, blev jeg hook på Zotac. Det valg har jeg ikke fortrudt.

http://www.zotac.com

28
27. september 2010 kl. 18:13

Nu er HD-ID33 en ION2, mens HD-ID11 er en gammeldags ION. Forskellen imellem de to er at på den oprindelige ION er det et NVidia grafikkort der står for det hele. På ION2'en er et Intel grafikkort med en NVidia grafikaccelerator ved siden af, som så skriver ned i grafikkortets framebuffer.

Er der nogen der ved om det virker på Linux, og om det i så fald virker godt? Kan man stadigvæk få lyden ud igennem HDMI stikket?

29
27. september 2010 kl. 18:47

Nu er HD-ID33 en ION2...
Er der nogen der ved om det virker på Linux, og om det i så fald virker godt?

Yep, det skulle virke fint. Eftersom ION2 har feature set C, kan MPEG-4 part2 nu også decodes. Jeg har læst adskillige positive tilbagemeldinger fra folk, som med ION2 desuden har kunne køre bedre filtre til postprocessing af HD-materiale, end de kunne med ION (begge på MythTV). Lyd gennem HDMI stikket, ved jeg ikke noget om.

20
27. september 2010 kl. 15:41

Hauppauge Nova-T Stick 3 og asus My Cinema U3100Mini DVBT

Jeg købte 2 forskellige usb sticks - så jeg nemt kunne evaluere evt. problemer med modtager kvalitet osv.

De viste sig at indeholde samme chipsæt :) - men er begge glimrende.

21
27. september 2010 kl. 15:42

Husk iøvrigt at man kan optage fra ALLE kanaler på samme frekvens med bare 1 tuner og i danmark bruges 2 frekvenser til alle frie kanaler ihvertfald.

Så reelt kan jeg snildt optage fra 3 kanaler samtidigt - på trods af at jeg kun har 2 tunere.

Mythtv finder selv ud af det :)

22
27. september 2010 kl. 15:47

Til de tunere skulle jeg "vistnok" selv downloade firmware - men det fortalte den i log'en med det samme.. eller også skulle jeg ikke, men gjorde det "bare fordi" :)

Men det var vist fordi jeg kører en Debian installeret på en qnap NAS boks (lidt specielt :)

Filen hedder: dvb-usb-dib0700-1.20.fw - så den kan man nemt google på og downloade.

18
Indsendt af Anonym (ikke efterprøvet) den man, 09/27/2010 - 13:53

Denne er et billig alternativ, som afspiller alt:

100 Euro. Passiv kølet, og fylder ingenting.http://xtreamer.net/

13
27. september 2010 kl. 12:52

Ud-af-æsken er en ret vigtig ting for mig. Dagligdagen med arbejde, børn, transport etc. etc og også lidt nattesøvn ind imellem, giver ikke tid til leg eller at slås med trådløst, installere tunere, opsætte XML-feeds og den slags. Klavs's niveau kommer jeg ikke op på :-)

Lidt trist at læse, at der er så få færdige bokse på markedet(til rimelige penge). Det er lige før at TD.. YouSee er valget.

@Morten, hvad var det for en Sony, du havde?

41
28. september 2010 kl. 13:07

Byg en PC ind i et mediecenter kabinet, smid et TV Tuner kort, og brug noget af alt det mediecenter software der findes.

Så du ude over om "det nu også virker". og du har mulighed for at mount din NAS på dit mediecenter.

42
28. september 2010 kl. 13:44

Har selv et par dreamboxe (DM7000s) fra dengang det var sjovt .. et par ting at bemærke ... hvis ikke det har ændret sig siden jeg leget med dem sidst er at med standard firmware er den ikke understøttet af hverken Viasat, Boxer eller Canal+ ... her kræver det at man loader en "alternativ" firmware .. Derudover var min oplevelse at stream ikke er 100% stabil (hverken med std firmware eller alternativ). Som den sidste ting er der lige det her med søgninger i programoversigt m.m. .. hvor både ir interfaces og web interfacet er temlig begrænset .. Så hvis nogen af ovenstående ting er vigtige for dig (eller fruen :-) ... så skal du nok have det med i overvejelserne .. Men ellers nogle rigtig lækre bokse .. har været super glade for mine ..

 • jens
43
28. september 2010 kl. 17:53

Spændende tråd, som passer mig fint, nu seas-nve begynder at tilbyde bredbånd i mit område..

Til jer med Myth eller andre sammenflikkede centre: er det til at få surround til at fungere, evt via spdif til en ekstern forstærker m/dolby?

46
29. september 2010 kl. 07:57

På min MythTV har jeg set optagelser fra DR HD, hvor surround lyden kom fint ud til mit anlæg. Jeg skal ikke kunne udtale mig om hvilket format det er (Dolby 5.1?).

Via. XBMC, har jeg også set rippede DVD'ere med både DTS og Dolby 5.1 lyd som virker fint. Jeg har desværre ikke udstyr til at teste nogle af HD lyd formaterne, så dem ved jeg ikke om virker.

47
29. september 2010 kl. 09:05

Hej Peter,

Jeg har ikke tunerkort i mit mediecenter, men er sikker på, du kan tilføje det relativt nemt.

Anyway, mit setup er en ASUS EEE BOX med Windows 7 og mediacenter. Så længer du ikke skal streame detaljerige film i 1080P, så virker den ganske upåklageligt ved trådløs.

Havde dog en udfordring med surrounden som af mærkelige årsager (sandsynligvis timingen af HDMI fra 1.0 -> 1.4) bare ikke ville spille, hvorfor jeg benytter SPDIF.

WAF er relativ høj ved en EEE ;-)

48
29. september 2010 kl. 11:00

Tak for oplysningerne om surround.

Og i øvrigt synes jeg denne tråd burde flyttes over i version2's gruppe univers. Måske under en ny mediecenter gruppe?

16
27. september 2010 kl. 13:34

Hvis du "lige" får valgt den rette hardware (se hvad andre har valgt af tunere, ION chipsæt - jeg har også selv en asus eebox som frontend, og fjernbetjening) - så er den faktisk ca. lige så meget plug'n'play som en købe boks. Man skal indstille kanaler under setup og fortælle den navnet på ens fjernbetjening (med streamzap er den i listen) og voila.

Jeg blev helt skuffet over hvor let det var, da jeg satte mythbuntu 9.10 op :)

Jeg har så smidt backend'en på en qnap-ts119 (sparer strøm) - men ingen grund til at du gør det besværligt for dig selv :)

Så jeg tror ikke du har noget valg udenom - hvis du rimelig nemt, vil opnå den ønskede funktionalitet (som jeg også startede med at skrive :)

14
27. september 2010 kl. 13:12

...ellers kan man lave en selv men så løber man typisk ind i støjproblemer. Jeg leger pt. med et projekt med et Atom 330 board men det er ikke den helt store succeshistorie.

11
27. september 2010 kl. 12:32

Opsætningsguide her:

http://olefriis.blogspot.com/2010/06/mythtv-on-eeebox.html

Men det er selvfølgelig på eget ansvar... jeg har selv haft problemer for nylig med kanalskift, men det er forsvundet af sig selv uden opdateringer af Linux-kernen eller MythTV selv. Jeg ved ikke hvad problemet har været. Og sådan er der så mange små "quirks" når man sætter sin egen Myth-boks op.

Alt i alt er det dog en rigtig fin, støjfri, fleksibel og stilig løsning.

9
27. september 2010 kl. 12:17

Jeg har alligevel en server stående til udvikling, overvågning, projektværktøjer, filserver. Den kører Ubuntu 10.04 med mythtv backenden og to usb tunere. Frontenden er en lille ASRock box med NVidia ION bundkort. Det spiller fint (DR)HD mv. Både live og optaget. Den styres af en Logitech Harmony one, som virkede ud af boxen - dvs. jeg benytter en Hauppauge Tuner som IR modtager (plug'n play), og da mythtv er en kendt "enhedstype" Logitechs setup applikation, var det meget nemt. Backenden kan sagtens følge med til at optage 2-3 ting samtidig, da jeg kun modtager DVB-T, som jo (nærmest) bare er et mpeg4 stream.. Backend er "trukket" af et (?) bundkort med en Atom 330 cpu (HT + dualcore) og 2GB ram.

5
27. september 2010 kl. 10:51

Hvis man kan undvære optage-delen, kan Popcorn Hour anbefales.

http://www.popcornhour.com/onlinestore/index.php?pluginoption=productcompare

Det er bare plug'n'play og kan udstyres med WLAN, samt C-200 kan tage en disk og et optisk drev. Desuden er de igang med en ny GUI til den, som er lidt mere liret end den klassiske med at browse mapper igennem som det er nu.http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=39284