Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Housewarming i Datamuseum.dk

22. februar kl. 11:209
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Godt så: Det er på tide at jeg får afrapporteret fra vores housewarming i Datamuseum.dk

Højdepunktet for mig var 15 minutter inden den officielle start. Jeg var ved at boote vores RC3600 computer og pludselig lød der er knald, lidt kraftigere end en hundeproppistol.

Det var formodentlig et internt opgør mellem en faststoftantalkondensator og den berygtede POW729 strømforsyning, der er kendt og berygtet for at levere over 20 ampere ved 5 volt uden at kny. Muligvis var der to parallelkoblede POW729 involveret.

Hvorom alt er: Det er nu en ex-kondensator.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Heldigvis kørte maskinen videre efter et par minutters hvilepause, men vi ser nu sporadiske læsefejl på Diablo-disken, så den skal erstattes.

Resten af dagen gik med at forklare og fortælle om datahistorie, først for de inviitede gæster og bagefter for de af foreningens medlemmer der havde lagt vejen forbi.

Vi frivillige sluttede dagen med passende kalorierig fødselsdagskage for DASK og tog derefter hjem for at hvile ud og stirre bekymret på vores kviktests de efterfølgende dage.

Ja, der var nogen som blev smittet og nej, virusscanning havde næppe hjulpet.

Roskilde lokal-TV var på pletten og har lavet et rigtig godt indslag:

Remote video URL

(Advarsel: Indeholder lidt mig.)

Føns kom også forbi og lavede et afsnit af Techtopia

(Advarsel: Indeholder meget mig.)

Og Kaare Danielsen har skrevet et fint stykke ovre på ComputerWorld.

(Certificeret phk-fri.)

Samtidig kan jeg nu fortælle at det er vores plan at holde åbent for offentligheden den første søndag i hver måned, startende 3 april.

Vi glæder os til at se jer...

phk

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
8. marts kl. 18:28

Hvis jeg fik spoleret festen. Det var ikke meningen! Jeg lavede en kæmpe oprydning for nogen år siden af alle tingene, og obveringsbokse, er ikke billige, men de fylder... Og de roder.

Jeg mener: vi har fx en stor kasse med skærmkabler, som i en stor kasse. Jeg foreslog så, at man kunne sortere 3 fra, og resten kunne flytte til genbrug. Skærmkabler er da så standard, som nogle kan ønske sig. Så er der gamle mus, skærme og unavngivne strømforsyninger. Ja.

Jeg beklager, jeg til tider er desperat, jeg mener: jeg er gået af med store dele af min bogsamling. Min søns spil og Lego. Sønnens børnebogssamling, og den var stor. Men...

Mvh Tine

8
8. marts kl. 01:10

Det, så har vi faktisk 3 plakater (ens) fra dengang Commodore var hot. Måske vil nørdemanden donere en af dem. De kommer ikke op at hænge her alligevel. De har passeret 25 års grænsen. De har faktisk aldrig været oppe at hænge.

Jeg bliver bare voldsomt frustreret over, at det der usorteret grej, har værdi, tror nørden. Det, der er sorteret og pakket i støvtættekasser, har... Jeg sorteret. Bøger forstår jeg og værdsætter, men gl. elektronik?!

Og mine gamle win 95 (nu du nævnte det) på floppy, må jeg heller ikke kassere. De er dog mine, og Jeg har endda ikke brug for dem. ?

7
7. marts kl. 21:59

What to do?!

Det er faktisk hovedet lige på sømmet Tine:

Hvem kan beslutte hvad der er historisk og hvornår og på hvis vegne kan de beslutte det ?

Det er faktisk ikke engang så simpelt, for ting kan være "objektivt" historiske ("DASK's skrivemaskine"), kun er historisk for en enkelt person ("min første diskette") eller for en lukket kreds af personer ("De firma-t-shirts vi havde på til erimitageløbet")

Og for så at gøre det endnu mere udflydende, kan de T-shirts godt være "historisk illustrative" for hvordan virksomheder promoverede sig i 1980'erne. osv. osv.

(En af vores vigtigste kilder til hvordan danskere gik klædt fra halvtresserne til firserne er de exemplarer af Daels Varehus' kataloger der blev pligtindleveret til Det Kongelige Bibliotek !)

De fleste historiske samlinger har i virkeligheden to magaziner, et med det historiske, som er registereret og katalogiseret efter bedste evne og et andet med "rekvisitter" hvor man kan lede efter ting der kan forbedre presentationen af de "rigtige" genstande, f.eks tidstypisk tøj, eller en bunke disketter til at sprede ud over skrivebordet ved siden af den historiske computer.

Datamuseum.dk's samling har både "danefæ", rekvisitter og gammelt skrammel og jeg ved af egen erfaring at jo nyere ting er, jo vanskeligere er det at se forskel.

Personligt og jeg vil understrege ikke er en officiel holdning fra datamuseum.dk, mener jeg ikke at vi behøver gemme ret mange ringbind fulde af papir og floppy-diske fulde af data, hvis har digitaliseret og bevaret deres unikke informationsindhold.

"Unikke informationsindhold" fordi vi ikke har brug for at bevare ret mange kopier af Windows95 i vores bitarkiv.

6
7. marts kl. 19:08

Nu sidder jeg og min nørdemand og ruger på flere hundrede af de små floppydisks. Desuden mindst lige så mange af de små hårde, og jeg er så træt af de små disketter, formentlig er meget af det til piccoline, og resten til Amiga/c64.

Jeg må ikke smide noget ud. Selv ikke 12-14 firma floppier med enslydende numre. Men vi har ikke et medie, der kan læse floppier. Og selvom vi havde det, så gider ingen af os bruge tid på det.

Bøger er okay, men ulæselig ting, der bare står og fylder? Hvad gør man, slår manden i knolden med en Amiga 3000 og æterbedøver ham, hvorefter, jeg holder på, at et museum, har anfaldet vores bopæl, og stjålet møget?

Undskyld, men hoarder er hårde nørder, og jeg bliver så træææt af alt det møg. Der måske dirtpay, men guldet orkerr jeg skutte lede efter.

Spil 1/17, hvoraf der findes 7-8. Stykker, og det er i kopi?

What to do?!

Mvh Tine

5
25. februar kl. 13:54

Museer er meget lavt prioriterede, og det har været galt længe. På et eller andet tidspunkt kommer nogen på Chr.borg på den ide, at man kan lukke et museum og lade evt. nysgerrige låne et par VR-briller.

3
25. februar kl. 08:22

Håber det kan lade sig gøre at få museet på finansloven på et tidspunkt, det ville da kun være på sin plads i verdens mest digitaliserede land.

Jeg håber du spøger.

2
24. februar kl. 23:26

Og fedt indslag i Roskilde TV der. Håber det kan lade sig gøre at få museet på finansloven på et tidspunkt, det ville da kun være på sin plads i verdens mest digitaliserede land.

1
24. februar kl. 20:55

Det er godt at der er fundet lokaler til samlingen. På sigt kunne det være godt, hvis der kunne etableres et "rigtigt" museum, som havde sine egne bygninger og var på finansloven. Det kunne så både være et traditionelt museum, et eksperimentarium og et undervisningssted....