Hjælp en twitter-newbie (mig!)
Nu er jeg lagt om længe kommet på Twitter. Det lader til, at alle andre har været på Twitter i årevis, og jeg er træt af at gå glip af festen...
Men hvem skal man følge? Jeg har naturligvis straks noteret mig som efterfølger til et par af mine med-bloggere her på Version2, men ideen med Twitter var ligesom også at få noget input fra andre end dem, man plejer at snakke med!
Så hvem kan I anbefale at kigge over skulderen?
- emailE-mail
- linkKopier link

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.
Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Et problem med Twitter er, at der er rigtig meget larm. Derfor skal man passe på med hvem man følger, hvis ikke man skal blive træt af det.
Et par af mine favoritter tæller den engelske skuespiller og forfatter Stephen Fry https://twitter.com/stephenfry , og Henrik Føhns fra P1 harddisken: https://twitter.com/FunzafunzaDerudover synes jeg Information https://twitter.com/Informeren er rigtig gode til at bruge mediet og endda nogle gange indgå i diskussioner.
Kig på listerne over hvem dem du følger, følger - og se om der ikke er nogen, der kunne være interessante.
Happy tweeting!!
- more_vert
- insert_linkKopier link
Hvudden kan man skrive et indlæg om, at man er begyndt at twitte ... uden at inkludere sit twitter alias?
Med hensyn til hvem man skal følge, så er det lidt en kunst at vælge de rigtige. Tidligere var svar fra dem du følger inkluderet i dit feed - men svar til folk du ikke selv følger er ikke længere inkluderet. Det er lidt ærgeligt, da det var en god måde at få kendskab til nye brugere.
At være på Twitter er efterhånden [i]så meget "august 2008"[/i], og vi er allerede i gang med at lede efter "the next big thing (tm)".Det lader til, at alle andre har været på Twitter i årevis, og jeg er træt af at gå glip af festen...
:o)
- more_vert
- insert_linkKopier link
Hvudden kan man skrive et indlæg om, at man er begyndt at twitte ... uden at inkludere sit twitter alias?
Se, der fik jeg endnu engang demonstreret min twitter-inkompentence. Men jeg twitter naturligvis på:http://www.twitter.com/femalenerd
At være på Twitter er efterhånden så meget "august 2008", og vi er allerede i gang med at lede efter "the next big thing (tm)".
Så jeg er altså kommet for sent til festen, mens alle andre har fundet et nyt in-sted. Damn. Jeg må se, om jeg kan Twitte mig frem til, hvor det er...
- more_vert
- insert_linkKopier link
Friendfeed virker lidt som en platform, der kan tage over for twitter. Det er nemmere at kommentere på andres indlæg.
/daniel
- more_vert
- insert_linkKopier link
Ja vi burde jo have vores Twitter alias stående ved siden af vores blogs, men her er min liste over V2'ere der kvidrer, som jeg er stødt på:
http://twitter.com/kaarekjelstroemhttp://twitter.com/peternorregaardhttp://twitter.com/qedtheresehttp://twitter.com/klausagnolettihttp://twitter.com/kokomohttp://twitter.com/tpedersen
- more_vert
- insert_linkKopier link
- more_vert
- insert_linkKopier link
Men lad være, jeg skriver sjældent noget fornuftigt, det modsatte derimod...
- more_vert
- insert_linkKopier link
Tillykke med at du først lige er kommet på Twitter nu. Så kan du nemlig nå at hoppe af toget igen, inden det er for sent. :-)
Som Thomas skriver, så er der rigtig meget larm "derinde". Mens jeg var på fik jeg faktisk en fornemmelse af et stort rum, hvor alle sidder og taler i munden på hinanden, og ingen lytter til, hvad andre siger. Ikke særlig socialt og ikke særlig produktivt. Så IMHO er du ikke gået glip af noget endnu, bortset fra selvfølgelig "Wauw"-fornemmelsen af et nyt og spændende site. :-)
MVH Carsten
- more_vert
- insert_linkKopier link
...så er der rigtig meget larm "derinde". Mens jeg var på fik jeg faktisk en fornemmelse af et stort rum, hvor alle sidder og taler i munden på hinanden, og ingen lytter til, hvad andre siger.
Det er vel op til dig selv, om du gider være med i et rum, hvor alle snakker men ingen lytter. Hvis dét er problemet, så kan du jo bare forlade rummet, eller bede de værste om at "gå ud". Det styrer du helt selv med follow/un-follow.
Men hvem skal man følge?
Kommer jo helt an på hvad du interesserer dig for :-D
Jeg har selv fundet vej til mine "followings" på denne måde:
- jeg startede med at følge mine bedre venner, som enten betyder noget personligt for mig, eller som jeg ved har noget spændende at sige.
- derefter gravede jeg mig ét niveau længere ned, ved at undersøge mine venners "followings" og om der bliver skrevet noget spændende.
- på samme måde, holder jeg løbende øje med hvad mine "followings" skriver direkte til deres "followings" og hvilke debatter der opstår.
Som andre også oplever, så bruger jeg efterhånden meget lidt tid på Fjæset, og min RSS reader er sandet helt til, da jeg får mit nyhedsfix fra mine Twitter "followings": hvis de skriver om dét, så må det jo være vigtigt eller interessant.
- more_vert
- insert_linkKopier link
@Henrik:
Det er vel op til dig selv, om du gider være med i et rum, hvor alle snakker men ingen lytter.
Præcist :-) Efter et år på Twitter gik det pludselig op for mig, at 99% af de tweets jeg fik frem på min "twitter'o'mat" (en eller anden klient) var mig fuldstændig uvedkommende. De sidste 1% var fra folk, som jeg alligevel til daglig konverserer med pr. mail og/eller messenger. Så var grundlaget/formålet med mit ophold på Twitter ligesom forsvundet.
Jeg har tidligere funderet over Facebook og Twitter på min blog http://gehling.dk/2009/05/facebook-er-80-spild-af-tid-twitter-et-rabekor/ - reklame for min blog! Gå ind og læs den - jeg har på fornemmelsen, at det er der ikke andre der gør ;-)
Kort opsummering: Twitter ville IMHO vinde utroligt meget i kvalitet, hvis der var lagt op til den samme form for dialog, som findes på Facebook - dvs. hvor man kan kommentere hinandens "tweets" (det hedder det jo ikke på Facebook, men princippet er det samme). Man kan besvare hinanden på Twitter, men man får aldrig rigtig dialogens sammenhæng at se ét sted.
- Carsten
- more_vert
- insert_linkKopier link
Meget enig, hvilket også er dén feature jeg begræder mest ved at være skiftet (!) fra Jaiku til Twitter.... hvor man kan kommentere hinandens "tweets" ...
På den anden side, kan man også anskue det som en positiv features: at de 140 karakter man skriver, skal være så sigende, at de kan stå for sig selv.
Mange debatter har det med at blive så lange at ingen kan følge med alligevel. Eller få så mange "sideskud", at debatten løber af sporet. Dét undgår man jo med Twitter ;-)
- more_vert
- insert_linkKopier link
... man kan jo dø af det: http://ca.tech.yahoo.com/blogs/the_gadget_hound/rss/article/3656 ( http://surl.dk/5zz/ ).
obobXKCD: http://xkcd.com/369/
- more_vert
- insert_linkKopier link
Nå Anne-Sofie, nu har du så været på Twitter i præcist 2 måneder. Må vi ikke høre, hvad du så har fået ud af det? :-)
- Carsten
- more_vert
- insert_linkKopier link
Ja det var jo et godt spørgsmål!
Jeg kan starte med at konstatere, at jeg på ingen måde synes, at jeg får ligeså meget interessant information ud af Twitter som af Facebook eller diverse nyheds-sites. Til det meste er der blot at sige "nå".
Og jeg må også give dig helt ret i, at en af de største mangler er et ordenligt kommentarsystem. Altid ser man kommentarer løsrevet fra deres rette sammenhæng; det virker helt meningsløst selv at kommentere noget.
Samtidigt har ens startside det med at være oversvømmet af nogle få twittere, som tilfældigvis twitter meget på de tidspunkter, jeg selv læser twits, mens jeg overser mange andres twits, fordi jeg ikke kigger på Twitter mere end nogle få gange om ugen.
Til gengæld synes jeg faktisk, at Twitter-integrationen her på Version2 ikke er så dum; jeg bliver da tit opmærksom på interessante links ad den vej. Og prøver også at levere noget til #version2, hvis jeg selv falder over noget passende interessant og nørdet.
Så jeg fortsætter på Twitter - men er ikke ovenud imponeret.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Hej Anne-Sofie,
Øhem ... du har været på Twitter i 2 måneder - har twittet 19 gange og har en "reply2tweet"-ratio på 0.Så jeg fortsætter på Twitter - men er ikke ovenud imponeret.
Hvad havde du regnet med?
At få noget ud af Twitter kræver nok en smule mere end det.
:o)
- more_vert
- insert_linkKopier link
At få noget ud af Twitter kræver nok en smule mere end det.
Det er jeg så ikke enig med dig i. Det er da Twitter, der skal imponere med interessante muligheder for kunne fastholde brugerne, ikke omvendt. Det gør det ikke for Anne-Sofie, og det gør det heller ikke for mig.
Jeg har indtrykket af, at Twitter i dag mest handler om at få sig selv hørt. Mange kendte skriver derpå (mere eller mindre meningsfuldt) og har så en masse followers. Fedt nok. :-) Men jeg har bestemt ikke indtrykket af ligeværdig og frugtbar kommunikation.
- Carsten
- more_vert
- insert_linkKopier link
Hej Anne-Sofie,
Hmmm ... hvis succeskriteriet er, at man bruger "tjeneste X" dagligt og er glad for det, så gør jeg jo nok - altså for noget/nok ud af at være på Twitter. Spørgsmålet er nok mere, hvordan vi hver især definerer "noget" og "nok".Får du noget ud af at være på Twitter, Jesper?
For mig er Twitter og Facebook to vidt forskellige ting, og man kan i mine øjne slet ikke sammenligne dem. At sige at "man ikke får så meget ud af Twitter som af Facebook" indikerer for mig, at man ikke helt har forstået Twitter (eller/og Facebook).
Min erfaring er, at Twitter ikke er så meget "what are you doing" men mere "what are you thinking" - og der er ikke så meget "bytten glansbilleder" over Twitter som eksempelvis Facebook. Derfor virker Twitter mere "autentisk" eller "ægte", om man vil.
Det var ikke lige det, jeg mente. Twitter sådan et "pay-it-forward"-system, og man får meget konkret det ud af det, som man lægger i det. På samme måde som man ikke kan vurdere Facebook ved at oprette en falsk profil for "at prøve at se, om det er noget for mig", så giver Twitter ikke rigtigt mening, hvis man ikke deltager i dialogen.[b]Carsten:[/b]
Det er jeg så ikke enig med dig i. Det er da Twitter, der skal imponere med interessante muligheder for kunne fastholde brugerne, ikke omvendt.
Det er muligt, at Twitter blot er seneste nye skud på "sociale ekkolod"-stammen, men hvis man aldrig besvarer et "ping", så bliver man heller ikke interessant for andre i netværket.
Bla. derfor - no offense, Anne-Sofie, så følger jeg heller ikke @femalenerd.
:o)
PS: Twitter er kendetegnet ved, at klienten du bruger er alfa og omega for oplevelsen - så hvis din klient ikke "gør det for dig", så prøv én af de andre.
Mine klienter er pt.
TwitterFon (iPhone) PowerTwitter (Firefox extension) TwitterBar (Firefox extension)
... men det tog dog lidt tid at finde netop dem, der "gjorde det for mig".
- more_vert
- insert_linkKopier link
så giver Twitter ikke rigtigt mening, hvis man ikke deltager i dialogen.
Det er jo lige præcis dét, der er min anke med Twitter. Jeg synes at dialogen er væk. Simpelthen fordi at alle Tweets står alene, revet væk fra deres kontext.
Eksempel:
"DHH @dave But maybe that's more of an ideom."
Ooog så kan jeg ellers sidde og spilde tiden med at bladre frem og tilbage mellem de 2 tweetere, for at finde ud af, hvad pokker de taler om.
Men det er måske igen et spørgsmål om klienten? Findes der en klient, som kan tweets i deres rette kontext - altså så det er nemmere at følge en samtale?
- Carsten
- more_vert
- insert_linkKopier link
Hej Carsten,
Ja, at følge en samtale imellem to brugere, som man ikke følger kan være meget besværligt - her er det klart nemmere på fx Facebook.Ooog så kan jeg ellers sidde og spilde tiden med at bladre frem og tilbage mellem de 2 tweetere, for at finde ud af, hvad pokker de taler om.
Jeg skal faktisk ikke kunne sige det. Jeg har prøvet at kigge i de RSS-feeds, som Twitter udstiller, og her kunne jeg ikke finde nogen "asreplyto"-information i tweets, der er svar på andre tweets. Jeg skal dog ikke kunne sige, om data hentet direkte fra deres API er bedre.Men det er måske igen et spørgsmål om klienten? Findes der en klient, som kan tweets i deres rette kontext - altså så det er nemmere at følge en samtale?
Men det er rigtigt - klienten er vigtig. OG hvis man følger begge personer, der snakker sammen, så er det ikke noget problem at følge en samtale imellem dem.
Og endelig: Twitter dutter ikke rigtigt (synes jeg), hvis man kun logger på en gang om ugen - eller måske blot en gang om dagen (afhængigt at antallet af personer man følger).
:o)
- more_vert
- insert_linkKopier link
Det er muligt, at Twitter blot er seneste nye skud på "sociale ekkolod"-stammen, men hvis man aldrig besvarer et "ping", så bliver man heller ikke interessant for andre i netværket.
Pga. den ringe visning af kommentarer er det til gengæld min erfaring til gengæld, at jeg ofte fravælger at følge folk, hvis deres feeds er for fyldt af svar til andre - men igen, det kan være, at den rigtige klient vil kunne gøre lykken.
Jeg synes, at kortformen i Twitter/Facebook/m.fl. ofte er velegnet til små tanker/opdagelser, som måske ikke kan bære et helt blogindlæg, og så vælger jeg at bruge Twitter, når det er noget af forholdsvis nørdet karakter, som jeg måske ikke vil plage mine Facebook-venner med. (de er nemlig ikke nørder allesammen ;-)
- more_vert
- insert_linkKopier link
Ja, du skal have dig en Twitter klient. Twhirl kan også anbefales. Og den skal køre hele tiden :-)
Personligt får jeg mange gode informationer igennem Twitter. Men det gælder naturligvis om at finde interessante personer at følge.
- more_vert
- insert_linkKopier link
du har været på Twitter i 2 måneder - har twittet 19 gange og har en "reply2tweet"-ratio på 0.
Som sagt synes jeg ikke, at kommentarsystemet fungerer, derfor gider jeg ikke at bruge det.
Desuden kan man også godt få noget ud af at læse andres tweets - men de drunker nemt i støj.
Får du noget ud af at være på Twitter, Jesper?
- more_vert
- insert_linkKopier link
Som Thomas skriver, så er der rigtig meget larm "derinde". Mens jeg var på fik jeg faktisk en fornemmelse af et stort rum, hvor alle sidder og taler i munden på hinanden, og ingen lytter til, hvad andre siger.
Altså et virtuelt cocktailparty, hvor det gælder om at slå lyttelapperne ud og opfange, hvor det spændende sladder er.
Jeg tror, det kan være godt til at få en fornemmelse af, hvad der rør sig, hvad folk går og arbejder med, hvilken teknologi, man bør kigge nærmere på osv. Og måske få en idé til et blogindlæg eller to?
- more_vert
- insert_linkKopier link
Anne-Sofie,
Jeg er slet ikke enig i den fremstilling. Kernen i Twitter er rigtignok "netværket", men jeg får langt mere ud af Twitter end fx Facebook, da der er lige lovligt meget "bytten glansbilleder" over Facebook for min smag.Altså et virtuelt cocktailparty, hvor det gælder om at slå lyttelapperne ud og opfange, hvor det spændende sladder er.
Twitter er - som de selv skriver - svaret på spørgsmålet: "Hvad laver du?" og det synes jeg faktisk giver ret meget værdi. Jeg får et umiddelbart forhold til de mennesker jeg følgers dagligdag og tanker end jeg umiddelbart får via Facebook - for Twitter er i langt højere grad "real-time" end det er på Facebook.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Jesper, Du mangler en yderligere pointe. Der er også muligheden for at hvem som taler om noget som man brænder for. Det kan være hvem der taler om iran eller en konference man skal til. Her igennem kan man møde mennesker med samme interesser, men med andre baggrunde.
- more_vert
- insert_linkKopier link
Jeg twitter skam også - mest med nogle af de ting, som ikke når ud i spalterne. :)
http://twitter.com/jespersandal
Mvh. Jesper Stein Sandal Version2.dk
- more_vert
- insert_linkKopier link
Hehe, jeg tænkte blot at du skulle straffes - for hvordan kan man klandre andre for at glemme deres Twitter alias i et indlæg uden selv at angive sit :-)
Ellers også glemte jeg blot lige at copy/waste det...
- more_vert
- insert_linkKopier link
Tommy,
No problem - jeg gjorde det for dig ... med iPhone 3.0s nye indbyggede mulighed for c/p .Ellers også glemte jeg blot lige at copy/waste det...
:o)
PS: Hvis man ønsker at se Twitter-feed fra V2s forside og indlægget ikke længere vises, så kan man bruge http://search.twitter.com/search?q=%23version2 . Derudover har jeg oprettet en "Version2-twibe", hvortil man kan melde sig (sammen med Therese og jeg) og dermed også findes på dén liste.
- more_vert
- insert_linkKopier link