Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Haves: Skod ADSL linje. Ønskes: Virtuel server

22. maj 2013 kl. 18:20114
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Jeg har kørt egen Linux-mail og web-server i mange år hjemme. Det er gået fint, men den sidste måned har været en lang krise.
Min Telenor ADSL-linie er ustabil. Jeg mister forbindelsen kortvarigt - 30 sekunder - et par gange per dag. Jeg har kunne køre ca 5 MBit/sek ned og ca 1 MBit op - men ikke mere. Måske er det regnen og gamle slatne kobberkabler i jorden.
I sidste uge har jeg fået reduceret linien til 4/0.5 MBit/sek, men der er stadig udfald. Routeren er blevet ombyttet som en del af øvelsen.

Jeg er kraftigt ved at overveje, om jeg skal droppe hjemme-serveren og købe min en virtuel server på nettet og parkere mine ~10 domæner der.
Får jeg en SSH-adgang til en virtuel Linux-maskine så er jeg som en fisk i vandet, og kan selv installere og vedligeholde resten. Jeg gætter på, at mange af jer har været i samme overvejelser, så I må meget gerne dele af jeres erfaringer nedenfor. Hvor køber man små virtuelle servere til en rimelig pris?
Mit reelle forbrug ligger på på GB disk og ikke ret meget trafik.

Alternativt er et af de billigere web-hoteller, men det er jo ikke helt så sjovt :)

/pto

114 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
106
26. september 2013 kl. 22:58

Den anden tolkning med, at du kun må bruge din internetforbindelse til at se tegnefilm med osv. er noget sludder. Selvfølgelig må du bruge din opkobling til forretning. Blot det ikke er videresalg af trafik og/eller indhold - altså fx. videresalg af hentede tegnefilm eller tegnefilm-hotspots osv.

104
26. september 2013 kl. 20:31

Enten læser jeg biblen som ham den røde bandit eller også...

Anyway - Jeg har ikke den forståelse af anvendelse i kommerciel sammenhæng som I er inde på der.

Antag at Fru Olsen driver en webbutik med gamle kludde eller brugte cykellygter. Vil kravet så være, at hun skal hoste sin trafik UDE? Nej næppe. Dette også selvom Fru Olsen handler med 10.000 mennesker om dagen.

Men antag at Hr Olsen opretter en forbindelse i en boligblok og knalder et WIFI hotspot op og tilbyder gud og hver mand (også ham den røde fra før) at tilkoble sig mod et gebyr - så falder hammeren!

Bon. Sådan læser jeg teksten. OG jeg misbruger den hverken på den ene eller anden led.

Som et ps. kan man jo sige at enhver hjemmeside for "Hugos Auto" eller lign. er kommerciel. Selv uden nogen trafik.

96
26. september 2013 kl. 18:45

Jeg kender ikke nogle internet udbydere der tillader at du kører webserver over dit private adsl/fiber!?

105
26. september 2013 kl. 20:42

Jeg kender ikke nogle internet udbydere der tillader at du kører webserver over dit private adsl/fiber!?

Sikke noget sludder.

De fleste internetudbydere er som regel fløjtende ligeglade med om du har en webserver stående eller ej, ligesom de ingen ret har til at udøve censur.

Dog kan de hvis linien er 100% belastet hele tiden begynde at mumle om fair use og den slags - men det har intet med indhold at gøre.

Og kommercielt brug er hvis man f.eks. gensælger dele af sin private DSL forbindelse til andre - men det er en helt anden snak.

Herudover, før du for for travlt med at udtale dig om hvad man må og ikke må, så må man ikke benytte V2's forum til at lave reklame for egen virksomhed. Så hvis du vil have reklame, så betal for den!

100
26. september 2013 kl. 19:29

@ Johnny olsen læs deres punk 13.

"13. Anvendelse & begrænsninger Den købte ydelse er en privattjeneste og må således ikke anvendes i kommerciel sammenhæng. Ved kommerciel anvendelse forstås videresalg og/eller distribution til tredje part, o. lign. Dansk Net forbeholder sig retten til at opsige abonnementsforholdet, såfremt det konstateres, at ydelsen anvendes til kommercielle formål."

101
26. september 2013 kl. 19:36

@ Johnny olsen læs deres punk 13.</p>
<p>"13. Anvendelse & begrænsninger
Den købte ydelse er en privattjeneste og må således ikke anvendes i kommerciel sammenhæng. Ved kommerciel anvendelse forstås videresalg
og/eller distribution til tredje part, o. lign. Dansk Net forbeholder sig retten til at opsige abonnementsforholdet, såfremt det konstateres, at ydelsen
anvendes til kommercielle formål."

Jep, det er korrekt. Hvis du stiller din forbindelse til noget, som ikke kan betegnes som privatbrug, så er det misbrug.

Hvis du opsætter en web/mail/ftp-server til privatbrug til at hoste DIN PRIVATE hjemmeside, e-mail, filer hvor du IKKE sælger varer eller ydelser, så er der ingen problemer.

95
26. september 2013 kl. 18:36

Hver gang i hælder penge ud af Dansk erhverv for billige vps' i udlandet, mister vi alle en krone på bundlinien..

Jeg har vps hos http://www.connspire.com

Måske ikke ligeså innovativt som, med "on the fly" opgradering osv.. Men hver gang jeg har brug for hjælp, ringer jeg til en dansk supporter, og hver gang jeg har brug for mere af alt-muligt, taler jeg med en dansk sælger.. Og deres priser taler taler helt for sig selv!

108
27. september 2013 kl. 00:58

Ronnie har dog ret i at mange overser udgifterne til strøm ved at køre en hjemmeserver. Hvis du har en computer der konstant brænder 100 watt, så bliver det til 876 kWh på et år eller cirka 1800 kroner.

Det giver så et budget på 150 kroner per måned til en VPS eller tilsvarende løsning ude i byen.

Alternativt kan man købe en Raspberry Pi. Det koster omkring 40 kroner årligt at holde sådan en kørende. Men så er det selvfølgelig også begrænset hvor voldsomt det website kan være :-).

Fint nok hvis du gør det fordi du godt kan lide at drive en server selv, bare husk at det ikke er en helt gratis hobby. Du ku' i stedet købe en ny tavle computer hvert år...

110
27. september 2013 kl. 09:53

Ronnie har dog ret i at mange overser udgifterne til strøm ved at køre en hjemmeserver. Hvis du har en computer der konstant brænder 100 watt, så bliver det til 876 kWh på et år eller cirka 1800 kroner.

Nu kan man altså sagtens komme længere ned i strømforbrug, så en server med eksempelvis en Atom processor og notebook diske sluger ikke meget mere end 20-30W.

Min egen Pentium Delerium baserede server sluger nok en 40-50W, men der kører så også post, web, NX, filserver, mm - og de ca. 900 kr om året vil jeg gerne betale for at have den fulde kontrol.

Og i alt andet lige, så bidrager den også til varmen i vinterhalvåret, så selv om el er dyrere end fjernvarme per kw, så har det stadig en værdi.

Alternativt kan man købe en Raspberry Pi. Det koster omkring 40 kroner årligt at holde sådan en kørende. Men så er det selvfølgelig også begrænset hvor voldsomt det website kan være :-).

Faktisk kan man køre uhyggeligt meget website på en RPi, især hvis man ikke lige har tænkt sig at man skal køre noget PHP og MySQL baseret pjat som Wordpress eller lignende, men holder sig til noget mere behersket.

Og så BTW, du skrev forleden til mig, at Gigabit ikke blander sig i hvordan private kunder benytter jeres forbindelse, men at den primære grund til at skelne mellem privat og erhverv var om der var fiber (og dermed ikke graveudgifter til TDC) på adressen eller ej - det burde da også demontere det usmagelige FUD udsagn Ronnie kommer med for at prøve at få kunder i sin gesjæft.

113
27. september 2013 kl. 18:27

Og så BTW, du skrev forleden til mig, at Gigabit ikke blander sig i hvordan private kunder benytter jeres forbindelse

Vi mener at fiber med symmetrisk hastighed er yderst velegnet til at køre en hjemmeserver, så det er noget vi i høj grad forventer at brugerne gør. Det er også en excellent måde at lære en masse om operativsystemer og netværk.

Jeg er enig i at der findes mange strømbesparende måder at køre en hjemmeserver, og hvis man tænker sig lidt om, så er det noget af det billigste hosting du kan få.

Jeg tror bare at mange vælger den gamle gamer PC med dobbelt SLI grafikkort og tænker at den vil være en super server. Og sådan en er sandsynligvis faktisk en super server, men også lidt halvdyr i strøm at holde kørende.

Og for dette ikke skal virke som en reklame for Gigabit, så vil jeg da sige at jeg ikke før har hørt om danske ISP'ere der gik ind lukkede en forbindelse med henvisning til kommercielt brug. Det står da sikkert i deres brugerbetingelser, men der står jo så meget i sådan nogle betingelser. I USA er sådan noget mere almindeligt, men de har også en rigtigt ringe konkurrence på internet.

112
27. september 2013 kl. 10:30

PS dette er ikke reklame, jeg har intet med firmaet at gøre ....

Det er helt legitimt at give gode råd, og fortælle andre at man kan købe hint eller dette produkt.

Men jeg mener det er plattenslageri af værste kaliber, når en debattør der aldrig har været på dette forum før kommer ind, og starter med at lave en falsk anprisning af det foretagende han selv ejer, og yderligere fører sig frem med en direkte løgn for at få folk til at købe hans ydelser.

Så hvis det er den seriøsitet der ellers præger dette foretagende, så vil jeg stærkt anbefale folk at holde snuden langt væk.

109
27. september 2013 kl. 08:46

Ronnie har dog ret i at mange overser udgifterne til strøm ved at køre en hjemmeserver. Hvis du har en computer der konstant brænder 100 watt, så bliver det til 876 kWh på et år eller cirka 1800 kroner.

Man kan jo vælge at bruge KVM eller lignende på den nas der alligevel skal stå derhjemme. Jeg bruger OpenMediaVault på en lille AMD E350 som nas http://forums.openmediavault.org/viewtopic.php?f=8&t=2680 - den trækker godt 40w i snit. Den slukker hver nat kl 02:00 og starter igen næste morgen.

Min mailserver og ownCloud, som begge skal køre 24/7, har jeg nu på et Cubieboard med en ssd disk på. De trækker tilsammen mellem 1,7 og 2,4 w på primærsiden. Jeg tror det bliver svært at finde hosting til de priser.

Jeg hører så også til de heldige der fik fiber hos DONG inden TDC købte DONGs fibernet så forbindelsen ud af huset er absolut fri for problemer.

97
26. september 2013 kl. 19:18

prismæssigt og umiddelbare betingelser ser faktisk ganske fornuftigt ud... ved du om de tilbyder ipv6?

mht dit ps. - hvad skulle problemet være ved at lave hjemmehosting, så længe det ikke benyttes til kommercielle services? der står generelt i vilkår at du f.eks. ikke må dele dit net med andre og at du skal være "privatkunde"... at du ikke må hoste personlig hjemmeside eller mail selv har jeg aldrig hørt om - ud over at mange blokerer port 25 for at stoppe spam...

99
26. september 2013 kl. 19:27

Hej Esben. Ja, altså så længe det ikke benyttes til kommercielt brug. Han skriver privat mail og web server, det er jeg med på.. Men i det sekund du har en reklame på din hjemmeside, eller des lignende, så bruger man sin private adsl i kommercielt øjemed.. Måske er det ikke kommercielt for dig, men det er det for "en-eller-anden".. Jeg fik selv sådan en advarsel fra yousee, da jeg havde en hjemme webserver kørende... Anyways. Jeg er helt ude over de ting nu med vores whisky site osv.

Og ja, så vidt jeg ved understøtter de ipv6.

102
26. september 2013 kl. 19:42

Men i det sekund du har en reklame på din hjemmeside, eller des lignende, så bruger man sin private adsl i kommercielt øjemed..

Hvis jeg fik en advarsel fra YouSee pga. en reklame på en privat hjemmeside, så ville jeg tage sagen op med Teleankenævnet.

Der må være en bagatelgrænse. I mine øjne er det ikke kommercielt brug, hvis man har en lille hjemmeside med 100 brugere om dagen, hvor der er et par Google reklamer. Hvis der er tale om en hjemmeside med 1000 besøgende om dagen, hvor du driver dit hjemmefirma (og har CVR nummer), så er sagen lidt anderledes.

103
26. september 2013 kl. 19:57

@Johnny Olesen

Der må være en bagatelgrænse. I mine øjne er det ikke kommercielt brug, hvis man har en lille hjemmeside med 100 brugere om dagen, hvor der er et par Google reklamer.

Det er ligesom med parkeringsbøden.. Man gider ikke slagsmålet.

Jeg kørte ikke med cvr eller i den dúr, jeg hostede bare en blog med reklameindtægter. Jeg blev stærkt opfordret til at opgradere til en business ISDN linie, eller stoppe foretaget.

Jeg er på ingen måde bevidst om hvorvidt Yousee, og andre teleudbydere har bagatelgrænser for hvad der er kommercielt, eller ej... Men det er jo i grunden også ligemeget, hvis man kan hoste sine hjemmesider, servere osv til nær ingen penge.. Efter at have slukket min hjemmeserver, er jeg blevet mindst 3500 rigere om året, sparet i strøm!

86
24. maj 2013 kl. 16:25

En af mine side-hobbys har gennem længere tid været at undersøge markedet for/afprøve forskellige VPS'er til diverse projekter, alle i RAM-størrelsen 0.5-4GB RAM, og med 20-60GB HD. Derudover har jeg vægtet båndbredde (både throughput og lav latency ret højt). Der skal min. være 80mbit (gerne højere) begge veje, og max 25ms til min server hosted på en fiber tæt på DIX'en. Desværre er mange VPS'er begrænset til 100mbit, hvilket kan være problem i forhold til peaks på nogle af de projekter jeg´laver. Stabilitet er også vigtigt - overvåger alle mine servere fra Nagios. Pris betyder ofte en del men er ikke alt afgørende.

Her er mine erfaringer (i umiddelbart prioriteret rækkefølge, men de har alle deres fordele)

Linode: Min absolut favorit. De styrer virkelig. Lækkert webinterface (herunder deres AJAX remote consol, hvis man har låst sig selv ude), supertjekket support, gode priser (de har blandt andet lige fordoblet RAM-mængden på alle pakker uden prisstigning), hvilket gør at de er ret attraktive prismæssigt nu. Og ingen nedetid. Har 5-6 VPS'er hos dem (alle placeret i London) gennem 1-2 år, og har kun haft et minimum af problemer, hvilket primært har været servicevinduer, de har annonceret i god tid, men som ikke passede mig - hvor jeg så fik rykket servicevinduet frem, ved at migrere den pågældende VPS til en anden fysisk maskine hos dem. Virkelig god service! Adgang til 8 CPU'er (shared med andre VPS'er selvfølgelig), hvilket er godt, hvis man kører multithreading i sine applikationer

EDIS.AT: Har haft 2 VPS'er (ikke deres KVM-produkter) server hos dem i 2-3 måneder i deres hollandske hosting center. Bruger dem primært som backup/storage nodes, da deres store pakker til hhv ca 11euro og 16euro om måneden har en del storage (og også RAM)., De skriver det er 1gbit network interface, men har ikke haft lejlighed til at teste så godt endnu. Umiddelbart virker det til lidt lavere latency og bedre throughput til DK i forhold til Linode. Deres web interface virker ikke så godt som Linodes. Lav latency til Linode i London (under 5-10ms), hvilket er godt - så kan man lave noget sjov på tværs (datareplikering, applikations-servere på begge platforme) af de to leverandører.

CityCloud (SE): Fint webinterface. Fine priser. Hosted i Karlskrona. Lav latency. Har haft en enkelt VPS kørende der i et halvt års tid. De kører ikke helt så stabilt som Linode - der har været et enkelte nedbrud (op til 1-2 timer) og nogle få netværksudfald (i form af pakketab, målt på ping). De har en ret sej feature, nemlig at man kan skalere RAM fra 512MB til op 16GB (og tilbage igen) rimelig instant. Det var egentlig det jeg valgte det på, da jeg havde et projekt hvor der var planlagt peaks nogle få dage om året. Kræver dog genstart, men ellers så har den del virket upåklageligt. Derudover har de dejlig lav latency fra CPH. Har mailet med dem enkelte gange, de lader til at have en god service.

Hetzner: Har deres billigste 512MB RAM VPS - har haft den et halvt år uden rigtig at bruge den. Den virker umiddelbart ok, dog kun med 1 CPU i den pakke jeg har valgt, så vidt jeg husker. Ifølge Nagios har den kørt stabilt. Superbilligt!

MyHosting.com (et sted i USA): Virkelig elendigt. Har brugt den som filebackup server i nogen tid, men har droppet det nu. Udfald på nærmest ugebasis, spontane genstart af serveren, langsom server, dårlig forbindelse til Europa (muligvis ikke deres skyld) og til sidst crashede serveren, så jeg måtte have gang i service-teamet (noget med diskfejl på den fysiske server). Har opsagt dem nu.

84
24. maj 2013 kl. 12:12

Jeg sidder med en lignende problemstilling, dog med den erfaring at jeg ikke mere gider manuelt at opsætte / tilpasse mine konfigurationer hver gang jeg kører på en ny platform / host / ny os-version / provider. Jeg er derfor gået igang med at abstrahere, konsolide og automatisere mine systemkonfigurationer, således at jeg senere kan opgradere/migrere fra X til Y med minimal behov for ændringer og så kort tid som muligt. Mit råd er derfor

  1. Gå et skridt tilbage: lær/brug et værktøj som CFEngine,Puppet,Bcfg2,Chef,... og konsolider konfigurationerne til automatiseret installation.
  2. Et 1. skrift frem: Find en hosting provider (som overfor diskuteret) og automatiseret deploy tingene der
  3. Et 2. skridt frem: Hvis hosting-provideren ikke opfylder forventningerne eller platformen er for begrænsende find en anden provider/platform og vær lykkelig, at du med minimale ændringer (f.eks. skift af hostnavn, som interpoleres igennem variabler i opsætnings-kørsel) kan nyinstallere løsningen i kortere tid uden for meget manuel fumlerier.

Stikord: "Integrity" Med i denne løsning byder nogen af disse produkter også en form for overvågning og selfhealing, hvis nu situationen er den, at nogen (med dårlig intention) eller dig selv kom til at fifle lidt formeget med konfigurationerne på din nye box.

Stikord: "Repeatability" Og last but not least så har du pludselig også en form kvalitetkontrol på din opsætning af konfigurationerne, fordi du jo også f.eks. på isoleret VM derhjemme hurtig kan afprøve opsætningkørslerne.

80
24. maj 2013 kl. 00:39

Nu kender jeg jo Peter Toft personligt som værende ret så ferm og handy mht. IP, net, Linux, SW og hvad har vi ;-) (plus sejlbåde) og crash landing på Køge bugt ... Men lad os gerne høre om div. handy værktøjer til at debugge og teste netværk.

Der må da være een eller anden over-ørn som kan sige dit, dat eller dut om hvor eventuelle hang-ups, bottlenecks, eller noget ligger???

77
23. maj 2013 kl. 23:31

Er der nogen kender i øvrigt kender til ADSL-mapning af støjtal til linje-hastighed? Min router måler pt med en 4/0.5 profil:

noise margin upstream: 23 db output power downstream: 19 db attenuation upstream: 30 db noise margin downstream: 9 db output power upstream: 12 db attenuation downstream: 45 db

Mere støj giver mere kodning - dvs. lavere hastighed. Hvor kan man beregne det?

85
24. maj 2013 kl. 12:18

Er der nogen kender i øvrigt kender til ADSL-mapning af støjtal til linje-hastighed? Min router måler pt med en 4/0.5 profil:</p>
<p>noise margin upstream: 23 db
output power downstream: 19 db
attenuation upstream: 30 db
noise margin downstream: 9 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 45 db</p>
<p>Mere støj giver mere kodning - dvs. lavere hastighed.
Hvor kan man beregne det?

Hej Peter,

Man kan ikke beregne det nøjagtigt på baggrund af de tal du angiver. ADSL er baseret på en afart af OFDM kaldet DMT, hvilket vil sige at frekvensbåndet er splittet op i diskrete subcarriers. Populært sagt består en ADSL2 linje af 256 uafhængige modems som har forskellige QAM konstellationsstørrelser som afhænger af margin på de enkelte toner. De 9 dB margin downstream du angiver er en gennemsnitsbetragtning over alle subcarriers. 9 dB er iøvrigt relativt meget. En normal linje konfigureres til en target margin på 6 dB. Design kriteriet for en DFE er en bit error rate på 10^-7 ved 0 dB margin. 6 dB giver i teorien en BER=10^-24, men i praksis en BER på [10^-9:10^-12]. Bemærk at selv på en perfekt, støjfri linje vil der opstå periodiske bitfejl på grund af signalets crest factor der giver clipping. dette vil dog ikke betyde at dit link falder, og fejlene vil blive korrigeret af RS kodningen (hvis ellers den er korrekt konfigureret).

Hvis vi antager at støjen er helt hvid (altså med konstant effekt for alle frekvenser) og stiger med 1 dB vil det koste dig ca 2-400 kbit/s på et loop af en længde cirka som dit (som jeg vurderer ud fra attenuation). Du har iøvrigt rigelig upstream margin til at en 1Mbps upstream ikke er noget problem.

Jeg ville tro at din linje kunne stabiliseres ved at kigge på DSLAM'ens konfiguration af fejlkorrektionen for din linje.

Steen steen(snabela)ieee(punktum)org

93
27. maj 2013 kl. 22:09

I hvilken retning mener du der skal skrues?

F.eks. RS kerneparametrene INP_min og D_max. F.eks. til 2/8 eller måske endda 4/8. Det koster potentielt noget overhead, men din CPE er baseret på LTQ AR9 som understøtter dybere interleaver med formindsket impact på performance. Ovenstående er en generel beskyttelse, men også en form for symptombehandling (rette fejl som opstår istedet for at sikre at de ikke opstår). Den optimale løsning afhænger af en dybere analyse af hvad der sker på lige præcis din linje (er støjen bred- eller smal-spektret, er det transienter, og i givet fald af hvilken varighed). Og så er der selvfølgelig muligheden for at det bare ikke kan blive bedre, men det tror jeg nu ikke på :-)

-Steen

92
27. maj 2013 kl. 22:00

Du har mere info på <a href="http://pastebin.com/7m9UYn7V">http://pastebin.com/7m9UYn7V</a&gt; med støj (router-målinger) - fed post du har lavet. Super info. Jeg roder selv med OFDM i form af LTE, så der er en del ligheder.

Desværre ikke nok. De data er bit loadingen per subcarrier, som ganske vist kan ses som et udtryk for SNR per carrier - men ret upræcist specielt fordi jeg ikke kender spectrumprifilen som gælder for din linje. F.eks. QLN (Quiet Line Noise) giver et mere retvisende billede af støjforholdene men det er typisk ikke data som du kan finde i en CPE. Der skal kigges på DSLAM siden. Specielt er der behov for at kigge på tidsserier af data, da der er sådan man kan få et bedre indtryk af hvad der forårsager ustabiliteten, og ikke mindst hvad man kan gøre for at rette op på den.

-Steen

71
23. maj 2013 kl. 16:59

Hej Peter, Grunden til at din DSL "sander til" er højest sandsynelig fordi at TDC "opgraderer" deres net. Herved klipper de simpelthen deres trunks og opsætter et lille skab (Kaldet et fremskudt abonnent trin i TDC sprog). Heri opsætter TDC så deres egen DSLAM hvilket giver TDC kunder højere hastighed og eventuelt VDSL hvis man er heldig. Ulempen er så at når din local-loop (kobber linje) bliver klippet og der bliver lavet et lille krydsfeldt i skabet, din linje bliver patchet og TDC's nye fremskudte DSLAM støjer mega meget - så kommer der MEGA meget støj på din linje som der ikke var før.

TDC har kastet en hær af sine jurister ind i kampen og sikret at det er åndsvagt dyrt, besværligt og nærmest umuligt for fremmed operatører (igen et TDC ord -> Telenor, Telia osv.) at opsætte en deres udstyr (backhaul udstyr, DSLAM, køl, strøm osv), så de må nøjes med deres nuværende DSLAM'er på centrale TDC centraler.

Herved kan TDC levere de bedste DSL hastigheder og samme tid holde konkurrenterne ude ved at give dem et dårligere produkt. Hvis du ringer til Telenor og brokker dig nok, så kan de flytte dig til (på TDC sprog) Bit Stream Access (BSA) hvilket betyder at dit local-loop bliver termineret på TDC's DSLAM. Det giver dig en meget bedre linje og koster Telenor noget mere.

82
24. maj 2013 kl. 09:32

Per/Peter Toft. Interessant det med TDC. Jeg bor selv ret tæt på Peter og har en ADSL-forbindelse fra TDC + server med div. småting på. Jeg har stort set aldrig haft nogle problemer. Kører dog ikke min primære mail der (er hostet ude i byen), men har da en del andre domæner. Så det kunne jo godt have noget at gøre med Telenor vs. TDC.

70
23. maj 2013 kl. 16:51

Jeg har i forvejen en VPS, men vil ikke anbefale dem... Derimod har du lige inspireret mig til at kigge efter en ny.. Fandt en kupon til Enterprise versionen på http://chicagovps.net/ med følgende specs: 2048mb ram 2000gb trafik 50gb hdd 1 IPv4

til kun $40 årligt. Det er en rabat på $214,49 årligt. (Det er tilbagevendende rabat) Koden er: STEALOFADEAL

69
23. maj 2013 kl. 15:10

Hvad med azure? Rimelige priser og super enkelt at få startet.

66
23. maj 2013 kl. 13:49

Jeg kan varmt anbefale vpsforce.dk! uptime og service er i top! Rart at kunne sludre lidt, på eget modersmål, med supporten :)

65
23. maj 2013 kl. 13:24

Kører en professionel virtuel server på Netgroup og er særdeles tilfreds kunde gennem 10 år. Kører privat server på Synology NAS med 4G opkobling (hvilket giver en dejlig høj op-hastighed :)

73
23. maj 2013 kl. 19:26

3G/4G - fortæl, fortæl!

Jeg har selv en lille server stående i sommerhuset. Den bruges til at fjernbetjene varmepumpe og gulvvarme, og så er der tilsluttet en AIS-modtager, der leverer data til marinetraffic.com. Af gode grunde kan det ikke bare flyttes til et virtuelt sted i skyen med gigabit linjer, men er henvist til den forbindelse, der kan købes til det pågældende punkt på landkortet. Løsningen er pt. et 3G modem med SIM-kort fra Oister (som benytter 3's net). 3 er det eneste net med ordentlig dækning på stedet. 3G-modemet sidder i en billig router. Det virker fint - for det meste. Der er jævnligt udfald på på få minutter og hastigheden er temmelig svingende, men det kan jeg leve med når prisen er 40,- om måneden. Men en gang imellem er der udfald af flere dages varighed. Jeg har oplevet, at routeren fortsatte med at sende logfiler via mail, men at alt anden trafik (http, ssh,..) var død. Tilsyneladende var der kontakt til 3/Oisters netværk, men ikke videre ud på det store internet. Jeg har haft mistanke til routeren, men nu tror jeg mest det er 3/Oister, der har problemet.

De skifter IP en gang i døgnet. Irriterende, men ddns løser det problem (og for 40,-, så er også det til at leve med).

Hvad er jeres erfaringer - findes der noget, der virker stabilt og robust?

89
25. maj 2013 kl. 15:46

@Nils Juhl Rasmussen: Oister moderselskab, 3, tilbyder fast ip mod betaling. Mener det er omkring 40 kroner det koster. Mht routeren så har jeg gode erfaringer med Dovado Tiny routeren, som kører klippe stabilt. Den nye Dovado PRO router kan også genstarte modemet, hvis forbindelsen ryger, hvilket måske kunne løse det problem du beskriver. Hvis det irriterer dig meget så kig nærmere på PRO modellen.

79
24. maj 2013 kl. 00:29

Hmmm HW løsning på dement svigermor? ... ;-)

64
23. maj 2013 kl. 13:02

Jeg har fingerene i indtil flere vps-udbydere, og har generelt set ikke observeret problemer.

Linode - de spiller bare, og har en ekselemt supprt når det en sjælden gang er brug for den. At jeg så belaster en af mine vpser mere end hvad godt er og den af og til bliver ustabil, er jo ikke noget lonode kan klantres for ;-)

hetzner.de - har bår vps og dedicated server hos dem, og har intet at udsætte på dem.

cloud.dk - kører fint stabilt. Eneste at udsætte er at der afregnes ud fra forbrug, så meget trafik koster ekstra penge, men som backup-server som jeg bruger dem til, er de fine.

digitalocean.com - er lige begyndt at lege med dem, men har ikke de store erfaringer endnu.

/Henning

63
23. maj 2013 kl. 12:55

www.Moln.is kan også tilbyde dig det du behøver... Koster heller ikke alverden, og så ligger de på Island hvor de vist har en af de stærkeste databeskyttelseslovgivninger i verden...

62
23. maj 2013 kl. 11:43

Som en del andre allerede har nævnt så er Linode et godt bud. Jeg vil faktisk gå så langt som at sige at det er den ubetinget bedste VPS service pt. Deres service og support er eksemplarisk og serverne kører rigtig godt.

56
23. maj 2013 kl. 11:05

Man kan hopper på et tilbud fra http://www.lowendbox.com/Jeg er hos CorgiTech i UK, på en 50% rabat plan. De kører VMWare, og man kan installere lige det man ønsker.

Problemet med OpenVZ er, at det er en shared kernel, så hvis man vil bruge nogle non-standard moduler, til eksempelvis noget VPN, så kan det give problemer.

Har min i UK, så jeg kan se engelsk TV (BBC) gennem den.

Jeg betaler $7/md.

54
23. maj 2013 kl. 10:20

https://dotvps.co/ som nu heddder HTTPNode vidst nok.

Deres servere i England (London) er fandme hurtige og har lav latency til Danmark. Prisen er vidst nok ca. en 20'er om måneden for en Linux boks.

49
23. maj 2013 kl. 09:47

Jeg er overrasket over at GleSYS ikke er blevet nævnt, så dem vil jeg da gerne slå et slag for, selvom en række af gode udbydere allerede er blevet nævnt.

Deres ene datacenter ligger 150km nord for Helsingør, og er koblet op på Telias Tier1 netværk. De er specialiserede i hosting, og har "kun" VPS og dedikerede servere, både XEN og OpenVZ, og det man har brug for i forlængelse af det. Dvs. eget DNS-system som man har 100% adgang til, mailserver med webmail, kontrolpanel med statistik og relativ hurtig support (sidst jeg skrev svarede de på en times tid en søndag).

Udover fuld SSH-adgang, så har de også en Java-klient (tror jeg det er) som kan forbinde til serveren fra kontrolpanelet. Kontrolpanelet kan gennemtvinge en genstart, men det har jeg ikke haft brug for endnu.

Jeg har haft mine private domæner og mail kørende på en Debian i et år + lidthttp://aptget.dk

I fællesskab kører vi også den danske Ubuntu-side derfra, med tilførende support-forumhttp://ubuntudanmark.dk

De to servere koster hver især omkring 175 kroner om måneden alt i alt, og der er ingen skjulte udgifter (jeg siger ikke at de andre udbydere har det, men jeg har tidligere set eksempler på ekstra fakturering for CPU-kraft, båndbredde osv. GleSYS har hårde grænser for forbrug, så man kan ikke overstige sit abonnement).

En OpenVZ fås fra omkring 100 kroner om måneden, men man skal nok op på de 150-175 kroner før der er realistisk at køre web + mail + backup + andre småting.http://www.glesys.com/vps.php

Priserne er i euro og eksklusiv dansk moms. Jeg er fuldt tilfreds, og selvom prisen måske er højere end nogle af de nævnte udbydere, så syntes jeg at man får god valuta hos dem.

51
23. maj 2013 kl. 09:55

Man skal lige huske på, at alt grænseoverskridende datatrafik i Sverige overvåges ret nidkært af det svenske forsvar.

Det behøver ikke være noget problem, men uagtet hvordan vi vender og drejer den, så vil alle former for hosting et eller andet sted i verden medføre at man ikke, uagtet de fine ord, selv er 100% herre over hvad der sker.

48
23. maj 2013 kl. 09:38

Hej

Vi bruger AWS ret meget i vores firma.

En micro instans koster i alt under 40 kr om måneden hvis man køber en 3 års aftale. ($100 i opstart og så $0.005 i timen. Dertil kommer $0,1 per gigabyte måned)

AWS er så langt det mest fleksible og avancerede cloud hosting setup jeg har mødt og så er priserne dejligt transparente. Det har også indtil videre vist sig at være billigst.

47
23. maj 2013 kl. 08:50

Jeg har en svigermor der har fiber (med lys), det var ikke så svært at overtale hende til at levere strøm til en fitPC, men så måtte jeg også betale for fast ip :-)

46
23. maj 2013 kl. 08:42

Havde Rackspace tidligere som jeg var godt tilfreds med, men jeg er også skiftet til Hetzner - har ingen drift-problemer haft i de 6 måneder jeg har kørt hos dem nu (har 3 servere), så klar anbefaling herfra også.

45
23. maj 2013 kl. 08:28

Dreamhost med ssh access. Ved at holde tungen lige i munden virker det fint med at have DNS via gratisdns.

43
23. maj 2013 kl. 08:18

Jeg slukkede for min egen lille server for halvandet år siden og købte en Linode-server http://linode.com/Nu har jeg 8xkerner, 30GB harddisk og 1,5GB memory til 30USD pr. måned. Jeg har også både IPv4 og IPv6 hos Linode.

$ grep "model name|bogomips" /proc/cpuinfo | head -2 model name : Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2650L 0 @ 1.80GHz bogomips : 3600.09

42
23. maj 2013 kl. 08:09

Jeg har nøjagtigt samme historie at fortælle om min telenorforbindelse. Jeg er bange for at det bunder i at de er lige dele pisseligeglade med deres kunder og inkompetente.

Mit forsøg på at få det forbedret blev opgivet efter at have ringet til deres support for gud-ved-hvilken-gang og vedkommende i den anden ende HÅRDNAKKET påstod at min bestilte 20 Mbit kun trak ca. 6 Mbit fordi jeg havde 3 computere koblet på mit LAN - uagtet at kun den ene computer var tændt...

41
23. maj 2013 kl. 08:01

Og de har rabatkuponer klar til mange af løsningerne.

Se http://serverbear.com/

F.eks. XEN SSD 256 fra IperWeb: 6GB SSD, 256MB RAM 1.58 til 14 kroner/måned. Der er også en 10% rabatkupon, du kan trække fra.

39
23. maj 2013 kl. 07:27

Jeg har brugt transip.eu i ca. et års tid nu, og det har virket ret fint. Når der har været problemer har de været rimeligt hurtige til at svare på support.

Fordelen ved dem, er at man får rimeligt meget RAM og disk for pengene (1GB/50GB for 10 EUR om måneden), og hvis man har brug for mere, kan det let tilkøbes.

37
23. maj 2013 kl. 06:44

Jeg bruger LeaseWeb, men er efterhånden ved at være træt af at (i hvert fald dele af) deres IP-range er blokeret af hotmail/outlook, så jeg ikke kan sende mails til adresse hos disse :(

36
23. maj 2013 kl. 02:35

jeg er fint tilfreds med den VPS jeg har hos hosteurope... 50 GB plads (jeg bruger det meste til remote backup), ssh m. root access (når man vælger linux-servere - man kan også vælge windows hvis man har de lyster), ubegrænset trafik, garanterede + dynamiske ressourcer (CPU & RAM), 1 fast ipv4 og mulighed for ipv6 (pt på teststadie)...

Personligt kører jeg med apache til web (pt. 8 aktive domæner, vhost), og til mail bruger jeg postfix og dovecot...

De plejer i øvrigt at være ganske hurtige til at informere hvis der er problemer eller ustabilitet (der har været nogle DDOS angreb på det sidste mod den server min VPS ligger på - jeg har nu ikke bemærket noget ustabilitet, men de har sendt notifikationer ud når det sker og når det ser ud til at være ovre)

35
23. maj 2013 kl. 02:14

Er vejen frem. Der kan du kontrollere det hele, plus du har adgang til deres LiSH console, og kan boote op i deres "recovery system" i tilfælde af noget går helt galt, og deres automatiserede backup system virker også fint. I tilfælde af der er et problem med f.eks. din server ikke genstarter som den burde, og problemet ligger udenfor hvad du kan tilgå, så sender Linode en email om at de har fundet et problem og arbejder på det, og så et par timer til en dag senere har de løst problemet, som regel uden at du har kunnet mærke nogen som helst forskel.

40
23. maj 2013 kl. 07:42

Jeg har også brugt Linode med stor tilfredshed siden oktober 2008. Selvfølgelig skal den lige rebootes engang imellem når de øger pakkerne, men ellers har jeg aldrig haft problemer.

Hetzner begynder lidt at have et dårligt ry som ly for skumle typer. Deres abuse-håndtering består vist primært bare ved at sende klagen videre til synderen. Men det er selvfølgelig ikke et problem for deres kunder, men kun for resten af internettet.

34
23. maj 2013 kl. 01:19

Jeg har ikke så meget erfaring med det. Det kommer nok an på hvad du mener med "virtuel". Hvis du kan bruge vserver, er der mange muligheder til en overkommelig pris.

Jeg overvejer det samme, men jeg vil ikke have mine emails til at ligge på en server, jeg ikke har kontrol over.

På den anden side, hvis man bare kan få en server man kan ssh til og som kan modtage mails på port 25, så kan man klare meget med ssh-tunneler.

33
23. maj 2013 kl. 01:19

Jeg har ikke så meget erfaring med det. Det kommer nok an på hvad du mener med "virtuel". Hvis du kan bruge vserver, er der mange muligheder til en overkommelig pris.

Jeg overvejer det samme, men jeg vil ikke have mine emails til at ligge på en server, jeg ikke har kontrol over.

På den anden side, hvis man bare kan få en server man kan ssh til og som kan modtage mails på port 25, så kan man klare meget med ssh-tunneler.

32
23. maj 2013 kl. 01:05

peter, du bør tage et kig på keyweb.de

de er utrolig fair med prisen og så er deres tekniske support og ticketsystem altid tilgængeligt også i weekenderne.

hos bornhosting har vi været rigtig glade for dem, specielt pga deres hurtige hardware udskiftning når der en sjælden gang ryger noget.

just my two cents glenn / borndata

31
23. maj 2013 kl. 01:03

Jeg har en vps hos Virpus. Den koster 3$ pr måned hvis man betaler for et år ad gangen. Jeg bruger den ikke til alverden, pt kun som Dropbox-klient samt små eksperimenter. Ja, det er budget-løsningen, men jeg synes det virker fint :-)

http://virpus.com/budget-vps/

30
22. maj 2013 kl. 23:43

...burde du ikke bore i alt. muligheder for forbindelse ?

83
24. maj 2013 kl. 09:50

ADSL -> slatten
Fiber -> ville være fedt... får det ikke :-/
Kabel -> en mulighed
Mobil 3G/4G -> til server - naaaa
Flytte server væk hjemmefra -> en reel mulighed

Jeg er selc gået fra ADSL til VDSL og har fået 10x forbedring.

68
23. maj 2013 kl. 15:06

ADSL -> slatten

Som jeg forstår det oprindelige indlæg går din utilfredshed på kvaliteten, ikke hastigheden (selvom den jo altid gerne må være større). Afstanden til centralen begrænser selvfølgelig hastigheden, men det burde ikke i sig selv gøre din linje ustabil. Tilsvarende vil en sænkning af hastigheden ikke nødvendigvis løse et stabilitetsproblem, med mindre det specifikt skyldes fluktuerende støjgulv. Jeg ville klart gå leverandøren på klingen for et fix - Selvom du smider dine servere i skyen, skal du jo stadig kunne snakke med dem gennem en nogenlunde forbindelse..

-Steen

61
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den tor, 05/23/2013 - 11:42

Velkommen til John Strands 21' århundrede.

jeg er sikker på at JS går ud fra at Toft holder serveren forkert, det er derfor at LTE signalet ikke kommer igennem, eller også er det sikkert kommunalbestyrelsen der i ledtog med fibervennerne forhindre de ædle teleselskaber, som ellers investerer op til flere super sygehuse bare i antenner om året osv. :-)

29
22. maj 2013 kl. 22:54

Havde en server hos Linode som jeg brugte til IPv6 aftestning - men den var for lille til rigtig at have noget kørende. Hetzner giver mig en større (mere RAM) virtuel server til stort set samme pris, og det fungerer fint. De kan rulle en standard Debian ud på serveren med et par klik, og ellers kan du installere din egen så den lige passer til det du skal bruge.

En lidt mere paranoid grund til at vælge Hetzner er at de tyske databeskyttelses-love nok er blandt de stærkeste i EU (for slet ikke at snakke om USA). Det synes jeg på en eller anden facon er en fordel, når den skal bruges som mail-server.

28
22. maj 2013 kl. 22:19

Hvis du kan nøjes med SSH, sftp, database, mail og http kan jeg anbefale dreamhost.com. For $9 om måneden får du ubegrænset alt, og du kan compile programmer og køre dem fra dit HOME. Det er Debian.

27
22. maj 2013 kl. 22:03

Jeg har en dedikeret server hos Hetzner nu, da mit behov er blevet større med tiden, og jeg havde brug for mere ram end jeg kunne få til en rimelig pris andre steder. Før Hetzner havde jeg en VPS hos http://hostinginside.com/ - Super support og service. Min var hostet i deres center i London.

26
22. maj 2013 kl. 21:27

Jeg har brugt en del forskellige VPS maskiner

  • Rackspace: Har en lille 256M VPS der nu, virker perfekt. Bruger Openstack.
  • GreenCloud: Bruger Cloudstack, har kun prøvet en lille trial, virkede super. Hostet i Island, direkt fiber til DK.
  • Lowendbox: Side, som samler alle mulige tilbud på VPS. Men, gør jerselv en tjeneste, og ikke betal hele året på forhånd (providers dør tit).
24
22. maj 2013 kl. 21:26

En af mine venner bruger dem til mange af deres kunder. Opretter en maskine pr. kunde. Har ikke prøvet dem selv. Han er meget tilfreds med dem.

23
22. maj 2013 kl. 21:24

Efter megen kiggen rundt på http://lowendtalk.com/ har jeg købt en vps hos ramnode.com. 50 GB, 256 ram til 63 kr/kvartal. For samme pris kan du også få 5 GB på en SSD. Ubuntu 12.04.

Den kører OpenVZ. Kernen kan således ikke skiftes ud, og nogle ting omkring firewall kan ikke indstilles. Ellers har jeg ikke oplevet ikke at kunne noget.

Serveren står i Atlanta, så det giver selvfølgelig lidt ping (test: andersthomsen.dk), men ellers virker det upåklageligt.

19
22. maj 2013 kl. 21:10

Jeg mister forbindelsen kortvarigt - 30 sekunder - et par gange per dag. Jeg har kunne køre ca 5 MBit/sek ned og ca 1 MBit op - men ikke mere. Måske er det regnen og gamle slatne kobberkabler i jorden.

Jeg ved godt debatten drejer sig om at få serverne ud af huset, men er det et eller andet sted rimeligt, at fordi vores infrastruktur er så dårlig her i landet, så skal man ty til den slags løsninger.

Jeg ser i hvert fald dine problemer som et rigtig godt eksempel på at diskussionen omkring fiber ikke kun er et spørgsmål om op-til hastigheder, men ligeså meget et spørgsmål om kvalitet af forbindelser - og i det spil er det ikke acceptabelt at internettet ikke kan tåle regnvejr.

Undskyld for hi-jacking debatten, og i parentes bemærket, så har en af mine bekendte haft svare kvaler med Go-daddy - kan ikke huske specifikt hvad det var han brokkede sig over, men han var ikke imponeret over dem.

52
23. maj 2013 kl. 10:02

men er det et eller andet sted rimeligt, at fordi vores infrastruktur er så dårlig her i landet,

De kortvarige udfald sker også hos Telia i Sverige! I fölge loggen i routeren er det Telia som "gör det", på en 30Mbit/forbindelse, begge steder jeg har boet så formodentligt overalt.

Jeg mistänker at Telia mangler IPv4 adresser til kundernes routere, så man må ty til underlige NAT/DHCP-tricks i Telias netvärk. Når "noget" så löber tör for ressourcer og hänger, resetter man blot DHCP automagisk og det hele töffer videre lidt endnu.

Det pudsige er at min netvärksprinter, Brother DCP-J4110DW, ryger af det interne net og ikke selv forbinder igen. Der er noget skummelt med den!

25
22. maj 2013 kl. 21:27

GoDaddy var ret upopulære en overgang på grund af deres støtte til SOPA og deres boss' elefantjagt... Det er ikke relevant rent teknisk, men måske med til at gøre det svært at få en upartisk anmeldelse.

18
22. maj 2013 kl. 20:50

Har selv shoppet lidt rundt en gang imellem efter billige VPS løsninger. Er senest faldet på dem her, og har egentligt været meget tilfreds. Pt. har min instans en uptime på 133 dage.

På min forbindelse (Fiber) her i DK kan jeg hente fra dem med maks hastigheden (2 MB/s), og v/ wget hos dem kan jeg hente med 10MB/s. Responstiden er super, jeg kan f.eks. forbinde via SSH m/ private key på <1s (til en shell er klar). Andre folk som bruger de SVN's eller Git repos jeg stiller til rådighed siger da også at det er en af de hurtigste SVN server de har prøvet (givet, et blankt repo er 'altid' hurtig).

Support har jeg ikke haft synderligt brug for, og serveren er ganske udmærket. Hvis der skal bruges mere disk så kan det tilkøbes. Ligesom andre steder får du blot en grundinstallation af et OS, som du så får en SSH til.

Pro-tip: Husk at ændre din sources.list så den passer til det land du nu får en VPS i.

Bruger en VPS Linux 1 GB Ram til 10€ om måneden.http://www.lusovps.com/vps-linux-france.html

17
22. maj 2013 kl. 20:35

Jeg har en VPS hos linode.com og er godt tilfreds. De har ikke noget datacenter i Danmark, så oprindeligt var min Linode placeret i London. Senere fik jeg den dog flyttet til USA, hvilket selvfølgelig har givet øget latency, men det er nu praktisk med en server på amerikansk jord, som kan agere proxy og sådan.

Man får en Xen-baseret virtualiseret server og der er al den ssh-adgang, som man selv kan finde ud af at konfigurere. Desuden er der også fuld console-adgang, både via ssh (til en jump-host) og web.

16
22. maj 2013 kl. 20:24

azure er en mulighed , der er dog ikke support for alle linux dist

44
23. maj 2013 kl. 08:20

Det er dog ikke til min Raspberry Pi - men sjovt link :)

Hej Peter,

Prøv at kigge lidt dybere ind i tilbuddet. De highlights der har fået mig til at bestille sådan én er:

  • Gratis ("as in beer") co-lo, med 100 Mbit hastighed og 500 GB trafik ("fair use")
  • Du kan sende din egen Raspberry Pi, eller købe én hos dem. De sætter den op og slutter den til i deres co-lo. Og så kan du egentlig bare gå i gang.
  • Brug den som du lyster (indenfor lovens rammer og øvrige regler)
  • "Jeg har en server i Holland" er en eminent score-replik :-)

Jeg tror at dette setup kan dække dine behov, og hvis ikke, så har du en RPi stående i Holland, som du kan fuske med - altså minimal risiko.

14
22. maj 2013 kl. 20:16

Jeg har været kunde ved https://www.digitalocean.com/ et par måneder nu. Man starter på de 5 $ og op efter.

Mener det er pr 1/6 vil de ændre deres backup så det også koster men hidtil har det været gratis. Det bliver vist 20% af prisen af den virtuelle maskine og deres backup bliver overført til glacier også.

Jeg har været rigtig glad for den, og hastigheden er rigtig fin da de er baseret på SSD.

Fuld root, KVM baseret, snapshot, flere datacenter og de har deres eget kontrol panel og en meget aktiv irc channel på freenode.

13
22. maj 2013 kl. 20:15

Her få du lov til at gøre hvad du har lyst til med diverse linux dip. Debian, suse, ubuntu, Ctos 32/64 bit versioner

Pt. har vi firma server (10 dominans) samt et PROSA projekt (http://ledigeuddelersmiley.dk/) kørerne på hver deres server. prisen starter ved 20$ pr måned (mindre end hvad det koster dig i strøm med din egen server)

Servicen er fortrinlig, har kun haft bruge for det engang ved en migrering og fik svar på et par min.

Du kan også selv vælge hvor den skal være USA, England eller Japan

Full ssh and root access Deploy and Manage Linux Virtual Servers in the Linode Cloud.

53
23. maj 2013 kl. 10:02

Hej har haft hosting hos godaddy. fint service men det er jo virtal server og det kan godt mærkes. Ellers godt og biligt sted.

38
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den tor, 05/23/2013 - 06:53

GoDaddy har også lidt af et blakket ry, hvis man gerne en dag vil flytte fra dem.

De har det vist med at putte domæner i "flytte karantæne" for at forhindre at man flytter og til sidst giver op. Det har tit været oppe og vende i TWIT netværkets podcasts - det skal dog siges at Tucows Hover (pendant til GoDaddy hvad angår domæner).

10
22. maj 2013 kl. 19:57

jeg kan anbefale rackspace for sin enkelthed.

Amazon er som sådan ganske flexibelt, men meget overvældende som nybegynder. Indstilling det ene og det andet, samt forklaringerne er noget komplekse at sætte sig ind i.

Rackspace derimod var rimelig simpelt og understøttede debian stort set out of the box.

Priserne mellem amazon og rackspace er ca. det samme som jeg kan beregne.

Hvad angår features er mit indtryk at amazon har langt flere muligheder og et væld af services.

8
22. maj 2013 kl. 19:03

Min ven havde tidligere en dedikeret fysisk server hos Hetzner. Den har virket fint, og min ven har været glad for den. En dag begyndte der at komme uforklarlige fejl, og den kunne ikke længere reboote (i hvert fald ikke altid.) Disken var sandsynligvis ved at stå af, så han fik travlt med at få migreret hans indhold over på en virtuel maskine også hos Hetzner. Hetzner var flinke til at hjælpe ham, omend man selvf. aldrig har lyst eller tid til sådanne uheld. Han valgte at flytte indholdet over på en virtuel maskine, idet Hetzner har ansvaret for at flytte den virtuelle maskine over på en anden fysisk maskine, hvis disken er på vej til at stå af, så han ikke står i en lignende situation igen. I øvrigt er han stadig glad for Hetzner, men forstår meningen i altid at have backup af indholdet af den virtuelle server.

7
22. maj 2013 kl. 18:54

Hetzner.de har både vps og dedikerede servere. De reagerer hurtigt når man en sjælden gang har brug for dem. Det koster dog lidt latency at komme derned Hvis det skal være i danmark har jeg haft gode erfaringer med cloud.dk og meebox der begge bruger netgroups løsning.

Jeg har selv en hetzner maskine (mest af historiske grunde) og en cloud.dk vps

6
22. maj 2013 kl. 18:53

Jeg har et par servere hos Amazon AWS og det kører ganske forrygende. De kører Ubuntu, der er adgang via SSH som default, og derefter kan du gøre og installere hvad du vil.

Jeg har ikke lavet så meget prissammenligning, men jeg synes bestemt ikke det er dyrt.

9
22. maj 2013 kl. 19:56

Hos Amazon kan du køre en micro instance i et år uden betaling: https://aws.amazon.com/free/

Udover det, har jeg som privat været meget tilfreds for Hetzner, men ved ikke hvor stort et behov jeg har for en privat server mere.

5
22. maj 2013 kl. 18:51

.. er Rackspace og tyske Hetzner.de :)

Rackspace er klart billigst til lav drift pga. forbrugsafregningen. Hetzner har fast pris, men kører hollandske auktioner på det ældre HW, så du kan tit gøre et røverkøb.

12
22. maj 2013 kl. 20:07

Jeg lavede en lignende øvelse i starten af året hvor jeg flyttede ~8 domæner fra små webhotelløsninger, over på en VPS hos Hetzner til vist nok £7.9/måned. Det er også lavtrafikdomæner, og serveren klarer det upåklageligt (efter jeg migrerede til Nginx fra Apache, der tilsyneladende ikke var tilfreds med kun at have 512mb ram til rådighed).

Det er som nævnt en VPS hvilket betyder at de har et (begrænset) udvalg af Linux distros til rådighed, du vælger et, og så er maskinen klar et par minutter (sekunder?) efter. Jeg valgte en minimal Debian, og satte selv alting op derfra via. SSH, der er selvfølgelig fuld adgang til hele VPS'en.

4
22. maj 2013 kl. 18:47

Nu da emnet kommer forbi min næse, så lad mig spørge/kommentere omkring combo'en af en DBNET fiberbox + D-link DIR615:... Det korte af det lange er at jeg har statisk IP addr. efter eget tilvalg, og når tingene kører - og det gør de meget ofte, så går det ganske fint med ret så høje up-/down- link-hastigheder. Men fra tid til anden alt mellem pr. 5min. til hver anden dag, skal systemet have et puf ved at jeg logger ind i 615-router og trykker DHCP renew?! Jeg har ikke debugget det nærmere eller noget - idet jeg blot har en sådan reset knap åben i en browser konstant. Men, hvis der er nogen der lige kan hinte omkring sagen hører jeg da gerne nærmere.

Den næste ting som Peter er inde på er de "sjove ting" - og med det formoder jeg, at Peter er inde på sådanne ting som at have fuld kontrol over hvad man kan køre på egen (Linux) maskine. Fysisk kører jeg på en Synology NAS og en Raspberry Pi - Hvor jeg kan køre alt muligt gejl, såsom egen config af PHP/SQL, GCC compiled binaries osv - hvilket jo vist sjællent er muligt via et alm. web-hotel.

67
23. maj 2013 kl. 13:56

For en del tid siden havde jeg to forskellige D-Link boxe der heller ikke kørte stabilt. De fejlede første efter godt et år, og ny firmware hjalp ikke. Så investedede jeg i en dyr router, der har kørt uden fejl siden.

78
24. maj 2013 kl. 00:28

DIR 615 (min HW version) kan ikke opgrades ...

1
22. maj 2013 kl. 18:32

Hej Peter

Jeg bruger iperweb (OpenVZ-384):http://my.iperweb.com/cart/low-end-vps/Det er deres budgetløsninger - jeg ved ikke, om det var det prisleje, du tænkte i? Jeg har ikke brugt dem overdrevet meget endnu, men de virker. Du kan vælge mellem forskellige ubuntu, debian og centos-udgaver, så du har meget hurtigt efter oprettelsen et kørende system, som du kan customize på. Hvis du ikke er tilfreds med den ene distro, så kan du lynhurtigt skifte inde fra det administrationspanel, som man får adgang til som bruger. De har fint hul igennem ud til verden. :-)

2
22. maj 2013 kl. 18:35

Kan du ssh ind på maskinen og køre apt-get install?

3
22. maj 2013 kl. 18:37

alles :-)