Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Hatten af for Python

7 kommentarer.  Hop til debatten
Blogindlæg10. september 2019 kl. 09:56
errorÆldre end 30 dage

Python har meldt klart ud, at nu stopper festen for Python2, det skal de sgu' have ros for.

Et af de i min optik helt store problemer i FOSS verdenen, er at der aldrig bliver ryddet op.

Min laptop har f.eks både autoconf 2.69 og 2.13 installeret, fordi en eller anden obskur port ikke er blevet renoveret for nylig og hele gtk2/gtk3 tingen er nærmest til at tude over.

I det lidt mere FreeBSD specifikke hjørne er systemcompileren LLVM80, men X-serveren er åbenbart for fin til at bruge den, og insisterer i stedet på llvm80 fra ports.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til trods for at stort set alt efterhånden bruger UTF-8 har jeg 114 ports der har libiconv som dependency, bare for det tilfældes skyld at jeg skulle få lyst til at køre codepage-666 … eller noget?

Med software er det utroligt nemt at tilføje og åbenbart uendeligt svært at fjerne igen og derfor tipper jeg med hatten over at Python faktisk gør det.

Til alle dem der piver over det: Hvilken del af "software vedligehold" var det I ikke forstod ?

phk

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
15. september 2019 kl. 22:54

Uden at lyde som gamlingerne fra Monty P, så: Du har et ugyldigt navn? Luksus, mit navn er decideret ulovligt (i følge Swiss Air)

Nå, men ellers enig med PHK, oprydning er sjældent set i praksis og “cost to carry” (se Fowler) stiger derfor typisk i ældre software

5
12. september 2019 kl. 11:42

Jeg har også prøvet nogle gange, hvor systemer beder mig om at indtaste mit navn "præcist som det står i mit pas", for så efterfølgende at meddele, at navnet indeholder ugyldige tegn.

Mit navn står stavet på tre forskellige måder i mit pas... En gang helt korrekt med dansk ø og islandsk eth. En gang hvor det islandske bogstav er erstattet med et d. Og endelig en gang hvor også det danske ø er erstattet med oe.

Hvis jeg skal rejse får de bare den sidste udgave. Det er den der står i den maskinlæsbare del. Pas er åbenbart ikke kommet længere end til ANSI 7 bit tegnsæt.

4
12. september 2019 kl. 11:20

Jeg har også prøvet nogle gange, hvor systemer beder mig om at indtaste mit navn "præcist som det står i mit pas", for så efterfølgende at meddele, at navnet indeholder ugyldige tegn.

3
11. september 2019 kl. 11:35

på diverse udenlandske websider.

Og med et færøsk mellemnavn er danske banker og apoteker også lidt af en oplevelse. Det er nu sjældent værre end et ikke-printbart tegn.

2
11. september 2019 kl. 11:10

stort set alt efterhånden bruger UTF-8

Ak, gid det var så vel. Som den lykkelige ejer af et ø i mit efternavn, løber jeg desværre ikke sjældent ind i problemer på diverse udenlandske websider. Det er især irriterende med sider der præsenterer sig på dansk, men ikke accepterer æ, ø og å i inputfelter.

1
10. september 2019 kl. 11:42

Enig, hatten af for at de pensionerer den forældede udgave.

Ja, vedligehold kræver løbende, aktiv indsats. Af samme grund har jeg i nogle private hjemmesider holdt mig til flad, på skrivetidspunktet standardiseret, html og css. Det forvitrer relativt langsomt, og jeg behøver ikke spilde min tid på vedligehold af teknologi, men kan fokusere på indhold. Og jeg har holdt mig fra python-scripts, databaser m.m. I et hjørne bor en WordPress-blog, og allerede den er irriterende nok at holde i luften.

Professionelt har vi selvfølgelig software der løbende vedligeholdes af grupper af udviklere, og det er en aktiv beslutning hvornår man opgraderer til nye versioner af webservere, OS, compilere etc.