Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Hater-fic

9. januar 2013 kl. 22:0718
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er masser af steder på nettet hvor det var Harry, eller for den sags skyld Voldemort der fik Hermione, den slags kaldes "fan-fic" og langt det meste af det er ikke værd at spille tid på.

Der findes naturligvis undtagelser der er værd at læse

Det lader til at der også findes "hater-fic", ihvertfald indenfor Open Source, for i en eller andens virkelighed, har jeg tyvstjålet "jails" og FreeBSD 9.1 er bare en kopi af FreeBSD 9.0

Det der i og for sig imponerer mig mest, er hvor elendigt det er gjort, når det med et minimum af reasearch kunne være gjort så meget bedre...

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anyway,

Jeg håber at ophavsmanden bare er en dårlig skribent og ikke lider af alvortligt realitetsforstyrrende mentale problemer...

phk

PS: Den originale commit message for Jails kan læses her: r46155 i vores SVN træ,

18 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
15
10. januar 2013 kl. 21:23

Mystisk form for had og aggression der her er tale om. Jeg er totalt befippet. Hvad får dog folk til at bruge tid på sådan noget? Det er jo open source.... Det handler jo om at dele kode med andre. Hvorfor kan det lade sig gøre at en person udvikle sådan en forskruet form for tilhørsforhold til et system? Det bør jo være en ære at ens open source kode bliver brugt af andre mennesker. Som sagt ..... WHAT THE HUH?!?!?!?

16
11. januar 2013 kl. 10:26

Der er mange mulige forklaringer. Karakterafvigelse, personlighedsforstyrrelser og udviklingsmæssige problemer er bare en delmængde.

Miljøet betyder også noget, tænk bare på hvordan en relativt velfungerende Anders Breivik radikaliserede sig selv, som følge af hans manglende socialisering og inklusion i samfundet. Tænk, hvis bare han havde haft en kæreste eller var blevet kasserer i den lokale modelbyggerklub...

17
11. januar 2013 kl. 10:36

Miljøet betyder også noget, tænk bare på hvordan en relativt velfungerende Anders Breivik radikaliserede sig selv, som følge af hans manglende socialisering og inklusion i samfundet.

Der kører en debat blandt fagfolk for tiden, om den slags unge mænd går amok fordi de ikke er i stand til at tiltrække og fastholde en kæreste, eller om kæresten flygter skrigende bort fordi de er på vej amok.

Uanset hvilken vej det vender, er seksuel frustration en meget del af forklaringen på stort set alle "Vrede Unge Mænd", uanset hvad de begiver sig af med...

13
10. januar 2013 kl. 12:19

Behandlingskrævende tilfælde dukker op alle steder ind imellem.

8
10. januar 2013 kl. 10:41

Kiggede lige på det messageboard - lad dog være med at bruge tid på det! Når jeg læser indlæggende minder det mest om fodboldfans der hellere vil slås end se fodbold - det handler ikke om fakta men om tilhørsforhold på den lede måde. Nogle af skribenterne er jo tydeligvis uden for pædagogisk rækkevidde.

4
10. januar 2013 kl. 00:07

Er det muligt? Eller har Linux-folket bare valgt at benytte chroot i stedet? Eller ligger der noget UNIX-magi bag som ikke eksisterer i Linux-kernen?

6
10. januar 2013 kl. 08:49

</p>
<p>Er det muligt? Eller har Linux-folket bare valgt at benytte chroot i stedet? Eller ligger der noget UNIX-magi bag som ikke eksisterer i Linux-kernen?

Jails svjv vist temmeligt unik for BSD, andre unix,er har deres ejet container system, og på linux har man en række halv umodne projekter som LXcontainers men i praksis bruger folk chroot og SELinux og hvis det ikke er nok så begynder man at kigge på de forskellige "meta virtualiserings teknologier" som openVZ og lignende.

se iøvrigt http://en.wikipedia.org/wiki/Operating_system-level_virtualization for en liste af de forskellige modeller.

billig HW virtualisering har på mange måder overtaget den niche Jails passer ind i, hvilket betyder du ikke ser den feature efterspugt så kraftigt på linux.

5
10. januar 2013 kl. 08:35

Er det muligt? Eller har Linux-folket bare valgt at benytte chroot i stedet? Eller ligger der noget UNIX-magi bag som ikke eksisterer i Linux-kernen?

Det korte svar: Tjaeh, nej, men næsten. Læs denne for et udemærket overblik. Jails kaldes 'containers' i Linux: http://lwn.net/Articles/524952/

Min forståelse er, at alle de namespaces der skal på plads i Linux for at containers kan lade sig gøre, efter mange år er tæt på at være færdige. Så det burde være rundt om hjørnet 'any day now'.

3
9. januar 2013 kl. 23:47

Han fik dig jo faktisk til at svare, PHK. Du er blevet en kendis, lad være med at reagere på alt du læser på nettet. Med brugernavne som 'BSD Sucks and Dies' og 'BSD BullShitDistro', tror du så virkelig at nogen vil tro på hvad de siger?

9
10. januar 2013 kl. 10:46

Kan nu godt forstå phk vælger at svarer, når nu det var så personligt et vendetta som det var. Et er en person der blot sviner et OS, noget andet er at blive hængt ud personligt fordi et fjols troller.

"zomfg poul-henning kamp, the fucker who stole from linux fuckoff"

Svært at lade vær at skrive igen :)

10
10. januar 2013 kl. 11:02

Svært at lade vær at skrive igen :)

Nej, slet ikke.

Min erfaring er at et enkelt svar af typen "I see you..." er en god ide, fordi det kan være med til at trigge skepsis hos uforvarende læsere.

Egentlig dialog er der alt mulig grund til at undgå.

11
10. januar 2013 kl. 11:30

Jeg er villig til at sige at han faktisk er dårlig til at trolle. Hans indlæg er meget lange (og der er - til trods for mængden af ligegyldigheder og usandheder - en del tekst der ikke blot er skrig), og han derfor må bruge en del tid på disse indlæg.

En god troll er en der kan skrive så lidt som muligt, som samtidigt får folk til at svare så meget som muligt. Sagen ser i dette tilfælde ud til at være omvendt. PHK morer sig mere end han bekymrer sig (jeg håber dette er en korrekt udlægning), og så giver det ham også en mulighed for at tale om Jails.

Hvad der har fået denne mand op af stolen og rette sit skyts mod PHK er ikke til at sige, men så snart ingen lytter mere så går han vel videre til en anden.

2
9. januar 2013 kl. 23:31

Det første link er broken (men nemt at fikse). :-)

7
10. januar 2013 kl. 09:12

Det er fixet nu! Tak :-)

/Julian

1
9. januar 2013 kl. 22:56

-To this day, FreeBSD jails still have this backdoor in them

Er det nemme ikke ved den slags postulater at man kan pege på linje x i fil y