Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Hacking the government - Folkets Ting

1 kommentar.  Hop til debatten
Blogindlæg23. september 2010 kl. 10:00
errorÆldre end 30 dage

Fredag er jo altid en dejlig dag, og dagen i dag starter ekstra godt, for Michael Friis har offentliggjort sit API til Folkets Ting, så vi nu alle kan kode løs i vildskab op mod de data Folketinget udstiller på deres website.

Michael Friis er til dagligt udvikler på Ekstra Bladet, men er først og fremmest *Chief Mayhem Officer *i folkets tjeneste ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d6422f04.gif" alt=") og brænder for at lave åbne API'er særligt indenfor politiske data.

Som nogle måske kan erindre vandt Michael 100.000,- kr. tidligere i år ifbm. IT & Telestyrelsens ODIS konkurrence som jeg tidligere har skrevet lidt om her
http://www.version2.dk/artikel/14471-tales-from-the-toilet

Pengene skulle bruges på videreudvikling af API'et, men den gode Michael bekendtgører i dag at han IKKE har brugt pengene endnu, men at han i stedet agter at udskrive en konkurrrence hvor han vil bruge nogle af pengene som præmie !

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og STOR respekt for det !

Det er nemlig ikke bare nok at få sprøjtet API'er ud til højre og venste, vi skal også have lavet bygget noget der reelt anvender API'erne til noget fornuftigt.
Men folk har jo travlt med det dersens "arbejde" de får løn for, så der skal jo nok lidt ekstra motivation til i form af cool cash, hvis vi skal mobilisere nogen til at lave klienter til API'et ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d6422f04.gif" alt=")

Konkurrencens vinder er den deltager "der bedst kan genbruge de nye data på snedige måder" citat slut, så er du interesset kan du følge med på projektets blog her:
http://blog.folketsting.dk/2010/09/24/folkets-ting-api/

Et API til maven ?

Når vi nu er inde på åbne API'er, så vil jeg også lige gøre opmærksom på http://opensmiley.dk/ som er et åbent API til at finde smileys med.
OpenSmiley er udviklet af firmaet Anybite, som lancerede deres site Anybite.com tidligere på året (advarsel: Gå ikke ind på dette site, hvis du er lidt sulten !!!)

Jeg er sikker på at der er mange, der allerede har lavet integrationer af denne slags, som de relativt enkelt kan lave om til et åbent API til gavn for mange, så giv lyd i kommentarfeltet, hvis du har eller kender til flere API'er...

Følg Michael Friis på Twitter @friism, det er her det sner ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d6422f04.gif" alt=")

@tpedersen

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger