Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Gratis In-memory Windows for alle

13. november 2016 kl. 20:0762
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis du nogensinde har haft brug for en gratis og virkelig letvægts in-memory Windows, der kan køre på x86/x64/ARM, så bør du lige læse med her.

Jeg var på jagt efter netop sådan en Windows og begyndte at kigge på Windows Embedded, men holdt hurtig op med det. Dels fordi at licensen er forholdsvis dyr, og dels fordi at hele udviklingsmiljøet med Windows komponenter fylder mellem tyve og tredive gigs, så det hele bliver meget omstændigt.

Så tænkte jeg, hvorfor ikke bruge Windows PE? Den er gratis, in-memory og er en forholdsvis funktionsdygtig Windows. Her kom Microsoft mig dog i forkøbet, de kan simpelthen ikke forære WinPE væk, uden at brække benene på den først. Det har resulteret i en del begrænsninger, den største er nok, at efter 72 timer så lukker den ned, man kan jo ikke have, at folk bruger den for alvor og til rigtige applikationer, hele tiden, vel?

Heldigvis var der andre på det go’e gamle inderwæbs, der havde samme tanke, må jeg præsentere:

Artiklen fortsætter efter annoncen

WinPE SE fra The Oven, det er en WinPE med alle begrænsninger patched. Som du kan se, så kan du få den på både Windows 7,8 og 10 som basis.

Jeg skulle dog bruge en Windows 7 version, så jeg downloadede small pakken på 32MB, pakkede den ud og eksekverede BuilderSE.exe. Fantastisk, en Wizard popper op, man peger på sin Windows 7 ISO og trykker play. Og på den tid det tager at lave en Espresso, havde den lavet en WIN7PE SE ISO på kun 279MB… ta da… Jeg spandt ISO’en op på en virtuel maskine, og en fin Windows bootede op på mindre end 10 sekunder, fantastisk.


Screenshot af Windows 10 PE SE versionen

Og bedst af alt, den kontakter ikke moderskibet på nogen måde, så det er en Windows, du har styr på, og ikke omvendt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg kan se mange industrielle WinPE SE applikationer for mig, så jeg synes, det er et rigtigt fint tip, jeg giver videre her, men hvad kunne du selv bruge WinPE SE til? Har du allerede erfaring med det? Eller er du en compliancekylling® og vil kun bruge noget som Bill Gates personligt har håndkodet og kompileret?

62 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
61
16. november 2016 kl. 09:16

Internettet har vist et udtryk til det; dramalama.

59
15. november 2016 kl. 17:18

Ja det er ved at være middelmådighed. Fik lige denne mail som en kammeratlig samtale. Åbenbart som en kommentar på deres tåbelige brug af resurser på udseende i stedet for indhold. Efter at de har kasseret deres meget "vigtige, nye version 2" som bruger ikke brød sig ret meget om. Det har de så efter nogle års brugt, så også selv fundet ud af. Men en odrenligt søgefunktion, har de stadigt ikke fundet tid til eller resurser til.

Kære Bent

Jeg har bemærket din seneste kommentar om Version2. Bemærkelsesværdigt så aggressiv du er over for vores site, som i øvrigt dagligt forsyner dig ganske gratis med indhold. Med dine mange kommentarer ser det også ud til at du kommer på sitet noget oftere end du giver udtryk for.

Døren står åben, så jeg vil foreslå du kommer med ind i kampen for den gode sag i stedet for bare at stå ude på sidelinjen og være destruktiv.

Ordentlighed har aldrig skadet nogen.

Med venlig hilsen/Regards

Henning Mølsted Redaktionschef, redaktør/editor, @Version2 """

58
15. november 2016 kl. 15:05

Hvad man vi lære af denne debat ?

  • Brug en gratis og open source Linux distribution, det er meget nemmere og du kan opnå de samme ting, som du kan med software fra Micrsoft, bare uden licens hovedpine i samme omfang.

Hilsen 12-tals IT-supporteren, som ikke kan finde job, fordi man valgte Linux vejen fremfor Microsoft og desværre ikke fik 2,5 års erfaring i at oprette brugere i AD og supportere Office pakken.

56
15. november 2016 kl. 14:44

det er jo også bare sådan en fluffy omgang licens

Nu skal man jo være lidt forsigtig med at tolke på andres udsagn, men jeg kan nu godt lide Gordons forsøg på at lokke leverandørene til selv at tolke deres licenskaudervelsk i fuld offentlighed. Herunder også hvad der rent faktisk kan holde i en retssag. Selvom Baldur rigtigt påpeger at ophavsretten giver vide rammer til at kræve iførsel af grønne strømper, mens man installerer et stykke software, så er der ikke stor risiko for at blive dømt for at installere iført hvide tennissokker. Og i nærværende sammenhæng: hvis man sørger for at have en licens, så er der kun begrænset risiko ved at installere et produkt, også selvom det kommer fra et sted, hvor man har foretaget mindre forbedringer i forhold den originale distribution.

55
15. november 2016 kl. 14:21

Hvilket er ærgerligt.

Det kunne have været ret interessant at høre om han ville anbefale kunder at benytte denne løsning.

Og om han i samme åndedrag ville anbefale dem, for eksempel, at køre en eller anden lille (wh)Oracle database på en maskine med masser af ram og cpu'er. Det er der jo ikke noget teknisk til hinder for, og det er jo også bare sådan en fluffy omgang licens...

54
15. november 2016 kl. 13:44

Det er nu langt tid siden at det skete. Se bare på hvor mange kræfter de brugte på et nyt design , for et par år siden. Og de syntes at de var meget dygtigt. Selv om brugerne efterlyste mange andre ting. men det var der ikke tid eller overskud til, da alt blev blev brugt på det nye design.

Nu har de så allerede efter kun et par år smidt deres nye total, suder dupper design ud, og erstattet det med nogen andet. Uden stadig at have lavet de ting som læser kunne bruge. Som en ordenligt søgefunktion, så man kunne søge på forfatter, emner, samt taps, som vi nok selv skulle lave.

Skulle bruge en søgning i et svar til en kommentar, men nu sprang jeg bare det over. Det spare mig også for meget tid, det samme gør version2 nye udseende og design. Læser nu kun en enkelt artikel eller 2, og så er jeg videre i verden.

53
15. november 2016 kl. 13:18

Der hvor du tager fejl, David Rechnagel Udsen, er hvor du sætter lighedstegn mellem at hente en Windows-ISO og at tage imod en andens bestilling på Burger King. Gordon's adfærd svarer derimod til at skrive en kronik i Politiken hvor det forklares hvordan man gratis kan få byttet sin smagsprøve på en sandwich fra Super Brugsen til en burger (uden ost) på McDonalds. Jeg forstår slet ikke hvor Burger King kommer ind i billedet. Har du overhovedet læst tråden?

52
15. november 2016 kl. 13:08

Jeg husker en gang jeg var nede på Burger King. Og mens jeg stod og overvejede hvad jeg skulle bestille, spurgte en ekspedient hvem der skulle have en Whopper Cheese menu med twister fries. Det synes jeg lød godt, så det tog jeg glædeligt imod.

Men før jeg fik sat mig, kom en anden kunde og sagde at det var deres Whopper Cheese menu, og bad om at aflevere den tilbage. Jeg mente nu at jeg var i min gode ret til at tage imod den. Manden sagde at det ikke levede op til Burger Kings regelmen, men jeg er ikke overbevist om at Burger King skal bestemme hvad jeg må og ikke må.

Til sidst kom ekspedienten hen og bad mig give burgeren til kunden. Sukkende og opgivende måtte jeg give burgeren til manden. Middelmådigheden havde sejret på Burger King og jeg forlod straks restauranten.

51
15. november 2016 kl. 12:04

Men det eneste problem jeg kan se her er at der også står at rettighedhaver kan overdrage sine rettigheder i en licensaftale, og det er det som Microsoft har gjort. Og hvis Microsoft føler nogen har krænket deres licenaftale, så må de jo hive vedkommende i retten og prøve deres fortolkning af licensaften ved en domstol. Længere er den ikke.

De kan også melde dig til politiet. For at tage den en gang til, så har Microsoft i licensbetingelserne skrevet præcis hvilke rettigheder til at anvende softwaren de har givet dig. Hvis de direkte i licensbetingelserne skriver at du ikke må anvende softwaren til det du beskriver i dit blogindlæg, og du så gør det alligevel, så krænker du deres rettigheder.

Du har ret i at det kun er Microsoft der kan tage stilling til om deres rettigheder er krænket, men såfremt de vælger at gå videre med det, så synes du at have en meget dårlig sag her. Og her skal man huske at man også kan blive dømt for at medvirken. Hvis vi skal tale om gråtoner, så er din anvendelse i strid med licensbetingelserne kulsort, hvorimod din artikel og Version2s gengivelse er et sted i gråtonerne. Jeg ser at redaktøren nu har vurderet at grænsen går ved direkte link.

Jeg forstår ikke din umodne reaktion på det her. Det er din demokratiske ret til at være imod principperne i ophavsretsloven (det er jeg selv i et vist omfang). Men man kommer ingen vegne ved at benægte hvordan loven fungerer. Det forhindrer blot en effektiv debat af hvordan vi vil have ændret loven.

Jeg svarede på din påstand om at Microsoft ikke skal bestemme over dig:

Når du siger "må", så mener du sikkert "må for Microsoft". Men jeg mener ikke at Microsoft skal bestemme hvad jeg "må" eller ikke "må".

Men loven dikterer at det er lige præcis det Microsoft skal. De bestemmer hvad man må med deres software.

Det er rigtigt at der er anden lovgivning der bløder op på dette. Købeloven bliver eksempelvis nævnt. Men du har netop ikke købt noget her så derfor gælder købeloven naturligvis ikke.

Man må også observere at ophavsretsloven er meget stærk i forhold til megen anden lovgivning. Ytringsfrihed bliver nævnt og det gør da også at man må skrive en artikel om det, men der er grænser. I den sammenhæng mener jeg blot at det er uvederhæftigt at påstå at det er lovligt når det helt klart ikke er det.

50
15. november 2016 kl. 10:54

Så er det officielt, middelmådigheden har sejret på Version2, det kan jeg ikke leve med, så jeg siger Farvel & Tak til Version2 både som blogger og læser.

Gordon

Jeg brugte også for meget tid på det pjat, så det er godt det samme.

49
Redaktionschef -
15. november 2016 kl. 10:17
Redaktionschef

Jeg har gennemgået debatten og besluttet at fjerne det direkte link i blogindlægget til The Oven, dels fordi sitet angiveligt er kompromitteret og dels for at understrege, at vi ikke ønsker at viderebringe opskrifter på, hvordan man begår ulovligheder.

Henning Mølsted, redaktør.

48
Redaktionschef -
15. november 2016 kl. 09:46
Redaktionschef

Svend Nielsen, hvis du alligevel sjældent besøger Version2, så spilder jeg måske min tid på at svare dig.

Du læser mit svar som en vis herre læser biblen. Så for at alle forstår det: Redaktionen bakker ikke op omkring ulovligheder. Jeg gentager: Redaktionen bakker ikke op omkring ulovligheder.

Men jeg bakker stærkt op omkring ytringsfrihed, og min vurdering er ikke, at selve ytringen som Gorden Flemming har offentliggjort er i strid med lovgivningen. Dansk retspraksis peger i retning af, at vi i Danmark har en ret vidtgående ytringsfrihed. Der bliver jo f.eks. ikke opfordret til vold her - eller ytret nedværdigende om andre mennesker.

Hvis Flemming har begået en ulovlighed i forhold til immaterialrettigheder, vil jeg opfordre ejerne til at retsforfølge ham. Det har bare intet at gøre med rammerne for ytringsfrihed.

Henning Mølsted, redaktør.

47
14. november 2016 kl. 23:08

Arrgh, og jeg betalte Kr. 150,- for min, jeg er blevet snydt, jeg klager til Benedicte Federspiel & Menneskerettighedskommisionen i Strasburg.

46
14. november 2016 kl. 22:58

Baldur,

Men det eneste problem jeg kan se her er at der også står at rettighedhaver kan overdrage sine rettigheder i en licensaftale, og det er det som Microsoft har gjort. Og hvis Microsoft føler nogen har krænket deres licenaftale, så må de jo hive vedkommende i retten og prøve deres fortolkning af licensaften ved en domstol. Længere er den ikke.

Og så vil jeg lige gentage hvad jeg har sagt til de andre jurister og advokater her i tråden "som så mange andre danskere så tror du at jura er sort eller hvidt, når det i virkeligheden er i 128bit gråtoner"

Og

Se også Win7PE SE Legal ikke en gang Microsoft LCA World Wide Anti-Piracy Team synes der var kød på den sag, men der sådanne en jurist som dig vel ligeglad med, der er jo langt vigtigere at have "insektsex på en pidestal".

45
14. november 2016 kl. 22:29

Så kan du vel også lynhurtigt fortælle mig hvor det står i ophavsretsloven?

Det står lige her: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=164796

§ 2. Ophavsretten medfører, med de i denne lov angivne indskrænkninger, eneret til at råde over værket ved at fremstille eksemplarer af det og ved at gøre det tilgængeligt for almenheden i oprindelig eller ændret skikkelse, i oversættelse, omarbejdelse i anden litteratur- eller kunstart eller i anden teknik.

Microsoft har eneret til at råde over værket. Længere er den ikke. Du har kun lov til at benytte dig af Windows fordi Microsoft har givet dig lov. Men de har ikke givet dig ubegrænset ret til hvad som helst. De har skrevet et dokument kaldet "licensen" hvor de skriver hvad de har givet dig lov til. Du har lov det der står i det dokument og intet andet. Fordi Microsoft har eneret til at råde over Windows.

Hvis du har lyst til at kaste dig ud i teknikaliteter omkring formuleringen af ovenstående paragraf, så vil jeg starte med at påpege at en simpelt indlæsning af programmet fra harddisken til RAM også betragtes som at lave en kopi i lovens forstand. Det fremgår eksplicit af §11a stk. 2 at det ikke er tilladt at foretage midlertidige eller flygtige kopier når der er tale om et EDB program.

43
14. november 2016 kl. 21:42

Nu er licensbetingelser ikke lov. De står neden under købeloven og WC. Papir.

Du kan også købe en Windows Pro (UK) licens til 54 kr. Helt lovligt, Søg ebay, Windows Pro Licens. MS. Danmark har udtalt at de finder det lidt mærkeligt. Men er ikke kommet tilbage med noget som viser at der er ulovligt.

Hvis man ikke vil købe på Ebay, betale med paypal, og få licensen på mail efter 10 minutter. Så kan man også købe biligt software i Tyskland. Der er der faldet dom, over licensbetingelserne. De er ulovlige.

http://www.ebay.com/itm/MICROSOFT-WINDOWS-10-PRO-32-64-BIT-GENUINE-LICENSE-KEY-PRODUCT-CODE-/152312904381?hash=item23768e7abd:g:Za8AAOSwh2xX-6bj

42
14. november 2016 kl. 21:08

Når du siger "må", så mener du sikkert "må for Microsoft". Men jeg mener ikke at Microsoft skal bestemme hvad jeg "må" eller ikke "må".

Uden at tage stilling til alt det andet der er sagt i denne tråd, så vil jeg lige påpege at ophavsretsloven er meget klar på det punkt. Hvis du ikke mener at Microsoft skal bestemme hvad du må eller ikke må, så må du undlade at benytte deres software. Du kunne eksempelvis skifte til Linux i stedet.

Ophavsretsloven siger at det er forbudt at bruge Microsofts software til noget som helst, undtagen til det som de eksplicit har givet dig lov til. Her står der i licensbetingelserne at der er nogle anvendelser som softwaren ikke må anvendes til og så er det hvad der gælder. Du har simpelthen ikke licens til de anvendelser.

Det er ifølge loven til gengæld helt ligegyldigt hvordan du kom i besiddelse af softwaren. Det er da muligt at du downloadede det fra microsoft.dk i stedet for The Piratebay. Det er licensen der er vigtig og ikke hvor du fik ISO'en fra.

41
14. november 2016 kl. 20:44

Kenn,

Og jeg ønsker dig absolut success med at praktisere din beslutning fremover...

Når jeg læser Svends indlæg, så har jeg svært ved at blive sur, jeg synes nærmere det er synd for Svend at han går rundt og har det sådan til hverdag, det må da være svært for ham selv og hans omgivelser.

Hvis du ser på Svends kommentar kronologi, så vil du se at han oprindeligt har meldt sig som bruger på version2 for at kommentere på mine blogs og komme med personangreb. Faktisk så er jeg den blogger som Svend ivrigst kommenterer på, så tak for opmærksomheden Svend.

Og for det andet så er Svends problem at han kun køber software til dansk listepris, samtidigt med at hans overordnede også kan læse mine blogs og se at Svend har betalt overpris. Dette er Svends egentlige agenda, og det er synd for ham at han har det sådan.

Jeg citerer lige Svend

Men hvad skal jeg svare min chef, når han læser din blog og spørger, hvorfor jeg brænder en faktor 10 gange højere beløb af på at opgradere firmaets Windows maskiner?

Tja, enten så har man et forklaringsproblem, eller også går man efter budbringeren, og Svend har tydeligvis valgt den sidstenævnte option. Det er bare ikke det rigtige valg. Det rigtige valg er at tage ansvar for sine handlinger.

38
14. november 2016 kl. 18:56

For the record: Version2 bakker som udgangspunkt ikke op omkring pirateri og omgåelse af softwarelicenser.

"Som udgangspunkt" skal nok forklares. Det virker som om forklaringen er, at hvis andre skriver om hvordan man piratkopierer og misbruger licenser, så er det i orden?

Omvendt er det oplagt, at vi hylder ytringsfriheden, men naturligvis har man - også som blogger - et ansvar for at leve op til landets love.

Det har man også som redaktør?

I forhold til indhold af den her karakter har vi ikke en linje fra redaktionens side, hvor vi fortæller hvordan man kan omgå softwarelicenser, lige som vi f.eks. heller ikke fortæller om sikkerhedshuller i systemer før de er lukket.

Hvem er "vi". Jeg forstår at "vi" er redaktionen, og at den "som udgangspunkt" ikke skriver noget ulovligt. Men når det ikke er "vi" som skriver, så er det i orden? Er det holdbart?

Men hvis blogformen skal fungere, er vi nødt til at give bloggerne et relativt stort frirum til at mene, hvad de lyster.

Javist, men man kan jo overvej hvem man lukker ind som blogger!

Dette frirum kan dog ikke udstrækkes til, at vi accepterer, at det udgivne indeholder egentlig opfordring eller anvisning på, hvordan man begår ulovligheder. I det her tilfælde mener jeg ikke umiddelbart at 'opskriften' er synderligt specifik.

Jo den er meget specifik. Der er direkte links.

Som softwareudvikler er det bittert at se, at det fagtidsskrift som burde være foregangsmedie for IT nyheder i Danmark tillader sådan et blogindlæg. Bittert fordi vi i et lille sprogområde ikke er forvendt med sådanne medier, og da slet ikke forvendt med software udviklet specifikt til det danske marked. Med en sådan holdning til ophavsrettigheder og licenser, medvirker Version2 aktivt til at gøre det endnu vanskeligere for en branche, som i forvejen er hårdt presset. Hvilken interesse har Version2 i det?

Holder argumentet om at "vi" dvs. redaktionen ikke skriver om ulovligheder, når de bloggere Version2 har godkendt, gør det?

Og hjælper det at censurere bloggen? Nej, selvfølgelig ikke. Men det ville nok hjælpe at få smidt en blogger ud, når redaktionens holdninger går stik imod det bloggeren skriver.

Indtil videre ryster jeg bare på hovedet over både blogindlægget og redaktionens svar, og glæder mig over, at jeg kun sporadisk lægger vejen fordi Version2, som jeg eller i mange år var daglig læser af. Jeg forstår nu, at den beslutning var rigtig.

37
14. november 2016 kl. 18:38

Jesper,

Jeg vil hermed påberåbe mig min ret til ytringsfrihed, og fortsætte denne diskussion.

Som du vil, men det er jo ikke uforpligtende at ytre sig, bare spørg Kurt Vestergaard (Ja det staves med V) og du kan lige vove på at stikke af hvis du løber tør for argumenter, jeg skal nok finde dig.

Målet med denne manøvre er jo helt åbenlyst at slippe for at betale en Windows licens

Hvorfor beskylder du mig for det? jeg ville da gerne betale for WinPE, det er en fed version, men nu er den tilfældigvis gratis. Og som sagt, WinPE vil aldrig blive en erstatning for en fuld Windows version. WinPe kan bare noget som den fulde version ikke kan, nemlig in-memory og letvægt og ingen fucking updates!

Derfor: Overholder løsningen licensreglerne, eller ej?

"JA" er det korte svar. Det lange svar kan du selv finde ved at læse kommentartåden igennem og de to gamle blogs jeg henviser til:

Windows 10 - ny installation for kr. 150,-MS OEM-Licens med god samvittighed

Læs dem først! og så kan vi diskutere bagefter.

Du virker meget sikker i din sag,

Det er fordi jeg ved hvad jeg taler om.

jeg synes ikke at der er noget klart svar endnu

Der er fordi du forventer noget der ikke eksisterer, ligesom så mange andre danskere så tror du at jura er sort eller hvidt, når det i virkeligheden er i 128bit gråtoner.

Hvis nogen kan give dig et klart svar, så vil jeg påstå at de enten er uvidende eller lyver, eller begge dele.

Så nu afventer jeg pænt et intelligent svar fra dig.

36
14. november 2016 kl. 18:18

Flemming

Din person er er lige gyldig i en teknisk tråd

Jeg er enig, men sådan er virkeligheden bare ikke.

Det er bare forskel på hvordan man vælger at tolke licenser

Det er rigtigt, og hvis du vil teste om du har "ret ret", i din fortolkning, så inviterer du modparten en tur i byretten. Jeg har endnu ikke modtaget nogen stævning, så hvis du vil være den første, så værsgo' - slå dig løs.

Og da de færreste her arbejder for en licens biks eller været forbi det juridiske system med deres licens sag (phk undtaget) er det i bedste fald gæt hvem der har ret.

Du har ret, men uvidenhed har endnu ikke forhindret nogen på version2 i at komme med deres besyv.

Hvis du tog offline patching med at imaget ville det være en glimrende post.

Jeg forstår ikke helt hvad du mener, kan du venligst uddybe?

35
14. november 2016 kl. 17:40

Det her er en teknisk diskussion, og ikke et sted hvor i kan udstille jeres uvidenhed om jura.

Jeg vil hermed påberåbe mig min ret til ytringsfrihed, og fortsætte denne diskussion.

Det er i høj grad også en diskussion om licensen. Målet med denne manøvre er jo helt åbenlyst at slippe for at betale en Windows licens, hvorfor det er interessant at vide om din løsning overholder licenskravene eller ej.

Derfor: Overholder løsningen licensreglerne, eller ej? Du virker meget sikker i din sag, men jeg synes ikke at der er noget klart svar endnu.

34
14. november 2016 kl. 17:35

Jeg er med på at der er mange der elsker at hade mig

Din person er er lige gyldig i en teknisk tråd

Det er bare forskel på hvordan man vælger at tolke licenser

Og da de færreste her arbejder for en licens biks eller været forbi det juridiske system med deres licens sag (phk undtaget) er det i bedste fald gæt hvem der har ret.

Hvis du tog offline patching med at imaget ville det være en glimrende post.

33
14. november 2016 kl. 17:26

Bent,

Men som jeg husker ingen lyd og grafik driver

Jeg tror (jeg har ikke prøvet det endnu) at der er både grafik og lyd drivere med her. Men det er nok ikke så vigtigt her, hvis du vil have en fuldstændig multimedia oplevelse, så er du bedre tjent med en retail windows version. Faktisk er jeg ved at lave en version uden GUI, da jeg ikke har noget at bruge det til.

Du kan se her hvad man kan få med i sin egen version, helt uden programmering.

32
14. november 2016 kl. 17:00

Men som jeg husker ingen lyd og grafik driver, mere som en tyndt terminal. Uden terminal. Men fornuftigt til små ting, og du kan også starte den via et NET BOOT, så behøves du ingen medie, det er hurtigt og funker. Man kan bruge den som "terminal" hvis netkortet er standard.

Ulempen er driver og enheder hvis de ikke findes i standard windows, det er ikke helt nemt at få dem med i pakken. Og du kan ikke give en maskine fast ip via klienten nemt, da den forsvinder ved boot, kan gøres i de fleste fw.

31
14. november 2016 kl. 16:34

Torben,

Velkommen til Version2's kommentarfelt, du må være ny her. Hvis du har læst mine tidligere blogs så ville du vide at jeg altid står inde for det jeg skriver. Hvilket ikke er det samme som at jeg altid har ret, for det har jeg ikke.

Mit "pigesur"-heds anfald kommer sig af at det er de samme båtnakker der siger de samme tåbelige ting om og om igen. Jeg er med på at der er mange der elsker at hade mig, og hvis de har lyst til at gøre det offentligt, så må de også forvente svar på tiltale. Og når de så ikke kan klare sig med argumenter, så farer de i blækhuset og skriver en klage i kancelisprog til stakkels Henning. Det er da barnligt.

Og hvis du ikke lige fangede min sarkasme, så løj jeg faktisk da jeg hævdede at jeg kun ville skrive tand og indholds -løse blogs fremover. Don't worry!

29
14. november 2016 kl. 16:14

Stop nu med at være så pigesur. Sådan går det når man for en gang skyld skal stå inden for det man skriver.

28
14. november 2016 kl. 16:09

"Jeg kan se mange industrielle WinPE SE applikationer for mig"

Hvis det kører på WinPE er der nada windows updates, så det lyder godt nok ikke optimalt til andet end personligt brug (heller ikke der tbh) eller brug og smid væk VM's.

27
14. november 2016 kl. 15:20

Se nu hvad der er sket, stakkels Henning er givetvis blevet bombarderet med smålige klager over mig.

Nu har jeg fået dårlig samvittighed over al den ballade jeg har været årsag til, og jeg lover derfor på Grønspætteære fremover, kun at skrive tand og indholds -løse blogs, der bekræfter læseren i hans overlegenhed og retfærdighedsfølelse. Undskyld.

Politisk set er jeg liberal
socialistisk - højresindet - radikal.
Jeg stemmer altid med den største flok,
og de tanker, andre tænker, er mig mer' end nok.

Citat Jens Louis Petersen omskrevet til nutid af mig

26
Redaktionschef -
14. november 2016 kl. 13:28
Redaktionschef

For the record: Version2 bakker som udgangspunkt ikke op omkring pirateri og omgåelse af softwarelicenser.

Omvendt er det oplagt, at vi hylder ytringsfriheden, men naturligvis har man - også som blogger - et ansvar for at leve op til landets love.

I forhold til indhold af den her karakter har vi ikke en linje fra redaktionens side, hvor vi fortæller hvordan man kan omgå softwarelicenser, lige som vi f.eks. heller ikke fortæller om sikkerhedshuller i systemer før de er lukket.

Men hvis blogformen skal fungere, er vi nødt til at give bloggerne et relativt stort frirum til at mene, hvad de lyster.

Dette frirum kan dog ikke udstrækkes til, at vi accepterer, at det udgivne indeholder egentlig opfordring eller anvisning på, hvordan man begår ulovligheder. I det her tilfælde mener jeg ikke umiddelbart at 'opskriften' er synderligt specifik.

Med venlig hilsen

Henning Mølsted, redaktør.

25
14. november 2016 kl. 13:09

Martin, tsk, tsk... :-)

Så vil jeg påberåbe mig min ret til ytringsfrihed, og melde mig ind i Trykkefrihedsselskabet.

24
14. november 2016 kl. 13:01

Jakob,

Vi jo nogen der bruger den som Preinstall Environment, altså det den er tiltænkt. Og vil ikke være særligt begejstrede for at den skal fylde det dobbelte bare fordi du skal have noget at lege med.

Hvis du vil bruge den som PE, så skal du naturligvis ikke bruge den SE fra The Oven, det siger da sig selv.

Og så det med licenser: Du mangler stadig at forklare hvordan "It may not be used for any purpose other than deployment and recovery." kan forståes på en måde så man gerne må bruge den som daglidags operativsystem

Når du siger "må", så mener du sikkert "må for Microsoft". Men jeg mener ikke at Microsoft skal bestemme hvad jeg "må" eller ikke "må". Det siger jo sig selv at, hvis du er klassens ordensduks, så skal du ikke benytte versionen fra The Oven. Det er en personlig overvejelse, og jeg vil ikke dømme dig hvis du vælger at være en ordensduks. Bare lad være med at bruge det, og det gør du jo i forvejen, så alt er jo super på duper.

Se også Win7PE SE Legal, de mener selv at "Win7PE_SE has successfully passed the tests of the Microsoft LCA World Wide Anti-Piracy Team, it is Approved as being Legal and distributable"

22
14. november 2016 kl. 12:43

Nærværende artikel linker til en malware side og opfordrer sandsynligvis til brud med software licenser. Version2 bør fjerne artiklen.

21
14. november 2016 kl. 12:40

Ja, PE er gratis i sin leverede form og til site leverede format. For at få en fuld windows uden begrænsninger skal man have en "rigtig" version af windows med dertil hørende licens.

Så i min forståelse af licens, cracks og ligenede så mener jeg det du har beskrevet er forbudt og fastholder min holdning til at det ikke hører til på Version2. Vi bliver nok enige, så over and out herfra.

20
14. november 2016 kl. 12:31

de kan simpelthen ikke forære WinPE væk, uden at brække benene på den først skriver du. Det er nok omvendt, du har nu en PE på stylter. Vi jo nogen der bruger den som Preinstall Environment, altså det den er tiltænkt. Og vil ikke være særligt begejstrede for at den skal fylde det dobbelte bare fordi du skal have noget at lege med.

Og så det med licenser: Du mangler stadig at forklare hvordan "It may not be used for any purpose other than deployment and recovery." kan forståes på en måde så man gerne må bruge den som daglidags operativsystem

19
14. november 2016 kl. 12:27

V2 havde for nyligt en historie om hvordan man 100% legalt kunne downloade en Win10 ISO direkte fra Microsoft DK og købe en licens 100% legalt fra amazon.co.uk. Det benyttede jeg mig af og har nu en legal Win10 til 300,- plus prisen for en blank CD og det er altså under min bagatelgrænse.

18
14. november 2016 kl. 12:25

Nikolaj,

Du kalder (som jeg læser det) indirekte folk for tåber og mavesure men forholder dig ikke til de konkrete indlæg hvor nogle udtrykker usikkerhed på om det ikke er et brud på windows licens betingelser.

Grunden til at jeg gør det, er fordi at vi har været igennem denne diskussion adskillelige gange (se mine tidligere blog indlæg) folk er ikke blevet klogere, og det er ikke min opgave at opdrage eller belære dem. Desuden tror jeg de fleste er provokeret over min person, og ikke det jeg skriver. Og jeg laver ikke om på mig selv for at tilfredstille dem.

Jeg keder ikke op og ned men hvis du promovere et produkt eller metode må du vel også kunne stå til ansvar for spørgsmål der stiller sig usikre på lovligheden. Pt har du ikke besvaret dem.

Jeg vil foreslå at du læser mine tidligere blog indlæg hvor vi har diskuteret Microsoft licenser til bevidstløshed, der finder du svaret på alle dine licens spørgsmål..

Windows 10 - ny installation for kr. 150,-MS OEM-Licens med god samvittighed

Som sagt jeg ved ikke hvad loven/ reglerne er men kunne godt bruge et ærligt svar uden at svine nogen.

Det er ikke fordi jeg finder nogen fornøjelse i at give folk svar på deres spydige og uinformedere kommentarer. Stil et seriøst spørgsmål, og du får et seriøst svar. Quid pro quo.

17
14. november 2016 kl. 12:13

Gert,

Næ, men jeg stoler nok på filteret, til at lade det grov-vurdere for mig.

Sådan havde jeg det også en gang, men jeg fik fornemmelsen at filtret (Microsofts eget malware filter) prøvede at adfærdsregulere mig mere end det prøvede at beskytte mig. Så derfor bruger jeg ikke anti-whatever-filter mere, men due dilligence. Og The Oven virker på mig som et seriøst projekt.

16
14. november 2016 kl. 12:08

Du kalder (som jeg læser det) indirekte folk for tåber og mavesure men forholder dig ikke til de konkrete indlæg hvor nogle udtrykker usikkerhed på om det ikke er et brud på windows licens betingelser.

"It should not be used as a thin client or an embedded operating system. There are other Microsoft products, such as Windows Embedded CE, which may be used for these purposes.</p>
<p>To prevent its use as a production operating system, Windows PE automatically stops running the shell and restarts after 72 hours of continuous use."

Jeg keder ikke op og ned men hvis du promovere et produkt eller metode må du vel også kunne stå til ansvar for spørgsmål der stiller sig usikre på lovligheden. Pt har du ikke besvaret dem.

Som sagt jeg ved ikke hvad loven/ reglerne er men kunne godt bruge et ærligt svar uden at svine nogen. For det er bestemt et spænderne oplæg du kommer med og kan også se flere anvendelses mulighede.

15
14. november 2016 kl. 11:47

Jeg synes det er rigtig fint at i kommer ud med jeres indbrændthed, men kan i ikke finde et andet sted at gøre det? Det her er en teknisk diskussion, og ikke et sted hvor i kan udstille jeres uvidenhed om jura.

Simon,

Hvis man vil have et Windows OS så må man betale for det.

Det lyder rigtig dumt, hvorfor dog det? Windows PE er jo gratis.

Lars Pedersen,

Når noget lyder for godt til at være sandt...
...så er det faktisk ofte ikke sandt.

Jeg ved ikke hvor du vil hen med det, men jeg er sikker på at det har noget at gøre med overproduktion af mavesyre.

Morten,

Ulovligheder.
Fyfy, det der må man ikke

Jamen dog, hvad er det for en lov der forbyder det?

Mads,

Jeg glæder mig til næste indlæg af Gordon Flemming, hvor han viser hvordan vi kan få det meste af det software vi ellers normalt køber for mange penge, gratis på piratebay....

Du må da selv om hvad du vil bruge dine penge til, jeg er da bedøvende ligeglad. Hvorfor kan du ikke være ligeglad med hvor mange (eller hvor lidt) penge jeg bruger? En tåbe og hans penge bliver hurtig adskilt alligevel.

Slut prut finale!

14
14. november 2016 kl. 11:39

Hvis man vil have et Windows OS så må man betale for det.

Nu hvor vi er i gang med insektsex på en pidestal....

Det kræver jo at man har en windows-CD. Og hér på pidestalen ved vi jo at en sådan har man efter køb af en windows.

Jeg har ingen kvababbelser ved at benytte en af mine windowslicenser på at køre den som thin/PE.

At du tillægger beskrivelsen ufine motiver, får mig til at tænke på om ikke du skulle anmelde opskriften.

Der er jo fortilfælde

K

13
14. november 2016 kl. 11:00

Smart, men virker lige en tand for lyssky til noget jeg normalt ville tilskrive Version2 at reklamere med. Hvis man vil have et Windows OS så må man betale for det.

12
14. november 2016 kl. 10:25

...så er det faktisk ofte ikke sandt.

Man skal ihvertfald læse ret "selektivt" hvis man skal undgå at læse præcis hvorfor der sker noget "træls" efter 72 timer.

"It should not be used as a thin client or an embedded operating system. There are other Microsoft products, such as Windows Embedded CE, which may be used for these purposes.

To prevent its use as a production operating system, Windows PE automatically stops running the shell and restarts after 72 hours of continuous use."

11
14. november 2016 kl. 09:57

It may not be used for any purpose other than deployment and recovery.

Fyfy, det der må man ikke

10
14. november 2016 kl. 09:05

Jeg glæder mig til næste indlæg af Gordon Flemming, hvor han viser hvordan vi kan få det meste af det software vi ellers normalt køber for mange penge, gratis på piratebay....

8
14. november 2016 kl. 08:46

Det er jo åben sovs, så du kan jo selv tjekke det hvis det er en bekymring for dig.</p>
<p>Stoler du blindt på dit antimalwarefilter? Jeg gør ikke.

Godt ord igen :-) Næ, men jeg stoler nok på filteret, til at lade det grov-vurdere for mig. Jeg har ikke TID til at læse kode igennem, tjekke flere forskellige filtre osv osv. Jeg har fundet de filtre og scannere jeg stoler tilstrækkeligt på. Og hvis de siger der er snavs i, skal jeg virkelig have et stort behov, og tid, for at gå videre med det.

Såeh, jo, jeg stoler nok tilstrækkeligt på min antimalware, min kryptering, min browserprivacy, min backup osv osv, til at jeg tør overlade en del ansvar til det, og bruge min tid på andet.

  • Spændende emne forresten.
7
14. november 2016 kl. 08:38

Gætter på den ikke har. NET når den er så lille..

Så hvad kan man køre ud over alm executables?

5
14. november 2016 kl. 08:10

Gert,

Det er jo åben sovs, så du kan jo selv tjekke det hvis det er en bekymring for dig.

Stoler du blindt på dit antimalwarefilter? Jeg gør ikke.

4
14. november 2016 kl. 07:46

Mit antimalwarefilter siger theoven.org er farligt og fyldt med malware. Er du sikker på hva den der Windows er patched med? :-)

2
14. november 2016 kl. 05:18

Så, hvis man "patcher" for at omgå de licensbegrænsninger der er i en software pakke, så er det jo piratsoftware!

Er det virkeligt noget version2 bakker op omkring?

1
13. november 2016 kl. 21:35

Jeg bruger WinPE til at have en letvægt browser VM til suspekte websider. Den kunne så genstarte og smide alle ændringer væk.