Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

GOTO Cheat Sheet

Af Therese Hansen10. september 2013 kl. 10:157
Artiklen er ældre end 30 dage

I august satte jeg mig ned sammen med en af de definerende personligheder bag GOTO-konferencen og snakkede lidt om programmet. Aino Vonge Corry har været med til at arrangere GOTO, JAOO og QCon-konferencer i mere end 10 år, var taler for første gang i '99, og hun sidder i dag med ansvaret for at sætte programmet sammen for en del af de forskellige konferencer rundt om i verden deriblandt dette års GOTO Aarhus. Hun er en af de få GOTO fellows i godt selskab med andre af mine favorit-talere Linda Rising, Erik Meijer, Dave Thomas, Martin Fowler og Dan North.

Vores hyggelige samtale kom der et cheat sheet ud af - en meget kort opsummering af GOTO Aarhus programmets highlights i mine og hendes øjne. Vi startede med talerne, fortsatte med trends og til sidst spurgte vi talerne om, hvad de gerne vil spørges om, hvis de selv skulle bestemme.

Hvis du er interesseret, kan du finde cheat sheetet her.

For mig er årets vigtigste emne Big Data, da mine daglige udfordringer falder i den kategori, men min favorit-taler på konferencen er uden tvivl Dan North, som taler om langt blødere ting. Dan er eminent indenfor storytelling og min konference-erfaring siger mig at talerens talegaver er langt vigtigere end emnet de taler om. Gode talere kan gøre alle emner spændende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvem er din favorit-it-konference-taler of all time? Hvem ville du smide hvad du har i hænderne for at høre tale, hvis de kom til et konferencested nær dig?

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
10. september 2013 kl. 15:01

NoSQL og BigData helt klart også forrest i min kø. Dog er jeg også nødt til at høre Brian Goetz, og hvordan han ser fremtiden for Java, der har været så frygtelig misligholdt de seneste mange år.

Paul Graham, Miguel de Igaza, Steve McConnell, Bruce Schneier, Linus Torvalds, Neal Gafter og Anders Hejlsberg er eksempler på folk jeg nok helst ville høre på.

7
10. september 2013 kl. 17:09

Så ses vi nok i et konferencerum til GOTO Casper. Jeg vil også helt vildt gerne høre om både big data og javas fremtid (hvis der er en).

Din liste af fantastiske talere kan jeg nikke genkendende til - og så var der et par navne jeg ikke kender, så jeg må i gang med at researche. Tak! (Paul Graham og Bruce Schneier er også allerede på min favorit-liste.)

3
10. september 2013 kl. 13:50

Jeg er enig i at en god taler kan løfte et foredrag. Men hvis jeg ikke kan relaterer mig til emnet føler jeg mig nok underholdt, men ikke informeret. Derfor føler jeg mig altid lidt snydt når man har fået en god taler til at dække over et kedeligt emne.

Nu er der heldigvis et sammenfald mellem gode (tekniske) talere og personer der har en holdning til et interessant emne. Når jeg skal anbefale en taler er det derfor først og fremmest i forventning om at høre en holdning til emnet. Nogle gange bliver jeg så overrasket og kommer til at høre om andre interesante emner.

Skal jeg nævne nogle foredragsholdere jeg vil smide hvad jeg har i hænderne for at høre vil det nok blive Damian Conway og Paul Fenwick. De er begge gode talere der ofte taler om ting jeg finder interessant (programmeringssprog, perl og open source) og begge kan være rigtig underholdende.

Men at det lige netop bliver de to handler også om at det er forholdsvis sjældent at de lige kommer forbi en konference jeg går til.

6
10. september 2013 kl. 17:06

Jeg har oplevet mig selv blive interesseret i emner, jeg troede var kedelige på grund af en god taler, men så er emnerne i virkeligheden ikke kedelige og det var mit tab, at jeg havde gået udenom dem.

Det bedste ved at gå til konference er for mig at det altid udvider min horisont. Er i øjeblikket ved at læse en bog om experience design på grund af GOTO - og det er virkelig ikke et emne, jeg troede jeg skulle interessere mig for. Til tider skurer forfatterens syn på tingene imod mit eget, men det er jo der man virkelig får øjnene op for noget nyt og at verden måske ikke ser ud som man tror.

Min all-time favorit af talere er Linda Rising, som altid har en skæv vinkel på et emne (typisk hjerneforskning brugt på it) og hende lærer jeg altid noget af - samtidig med at jeg er underholdt. Hun er desværre ikke på GOTO i år, men jeg har ofte haft glæden af at fange hende på JAOO, QCon eller GOTO.

2
10. september 2013 kl. 13:34

Du må for alt i verden ikke gå glib af Jeff Hawkins! Har læst hans bog "On inteligence" for nogle år siden, ville vildt gerne have hørt hvor langt han er kommet med sit meget ambitøse projekt, nemlig at forstå og simulere den algoritme hjernen bruger til at lave mønster genkendelse som ifølge ham er grund elementet i inteligent adfærd.

Håber du skriver et indlæg om det og spørger ham om han stadig tror at den ikke emotionelle del af hjernen kan emuleres af en computer.

5
10. september 2013 kl. 16:57

Godt du siger det Peter! Var ikke opmærksom på at Jeff er så awesome. Ham må jeg se. Jeg skal desværre arbejde under hele konferencen, så det er ikke sikkert det bliver til så mange blogindlæg, men jeg kender en 20 stk. andre bloggere, der skal til GOTO, som jeg nok skal lokke med :).

1
10. september 2013 kl. 10:38

Jeg glemte helt at nævne mit wildcard til en favorit. Jeg har ikke hørt Bodil Stokke tale, men hun bliver varmt anbefalet af folk som har. Hendes foredrag onsdag om "Programming, only better" er min anden favorit ved siden af Dan North (som jeg har hørt mere end 10 gange før).