Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

GOTO 2012 byder på value - håber jeg

24. september 2012 kl. 18:201
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I dag har jeg været censor på ITU på et ret nørdet afslutningsprojekt om omlægning af en relationsdatabase til en No-SQL database. Den slags er spændende, når man ved siden af at være testfanatiker også synes at databaser er fascinerende. Der var ikke noget om test i projektet, og det skulle der heller ikke være, så det var OK. Men det, som jeg ikke synes var helt OK, var, at der ikke var noget om forretningsværdien af at omlægge databaser på den måde. Hvorfor skulle en virksomhed investere tid og penge i det? Det bekræftede en fordom jeg har om, at udviklere ikke er interesserede i værdien af det, de laver, men kun i de tekniske aspekter.

Så idag skal bloggen ikke handle om test, men om forretningsværdi.

Alle, der er involveret i et udviklingsprojekt, fra styregruppe til udviklere, børe være interesserede i værdien af det, der bliver lavet. Det er styregrupper som regel, og for projektledere går det også nogenlunde; der skal trods alt udarbejdes en business case. Men føres den tankegang også videre til udviklere? Ikke altid. Og det kan være en af grundene til at it-projekter kører af sporet. Det har jeg oplevet flere eksempler på i min karriere.

Derfor glæder jeg mig ekstra til indlægget "What is value?" af Jez Humble på GOTO 2012. Jez skriver i introduktionen, at han vil tale om, at alle i et agilt projekt er ansvarlig for at levere værdi; jeg kan ikke være mere enig. Samtidig lover han at fortælle om forskellige måder at måle værdi på, og det synes jeg også lyder meget interessant.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu er der mindre end en uge til GOTO 2012 løber af stablen og jeg er klar til at få en masse værdi ud af 3 tætpakkede dage.

PS. Den studerende fik 12; det var et rigtig godt projekt.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. september 2012 kl. 22:59

If your software doesn’t solve the problem it was intended to solve, it does NOT work — even if all your test cases pass. [https://twitter.com/QualityFrog/status/234541268502470656]

Vi ses!