Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Geeks will rule the world !

1 kommentar.  Hop til debatten
Blogindlæg4. april 2010 kl. 13:30
errorÆldre end 30 dage

Waay back i august sidste år, skrev jeg et blog entry om det at være geek i anledningen af åbningen af Miracles Geekhouse i Århus:
http://www.miraclegeekhouse.com/'p=65

Nu har jeg fået et par tilbagemeldinger på, at det da var lidt af en trist historie, men sådan var det bestemt ikke ment.

Tværtimod !
Den omtalte geek er aldeles lykkelig over at være blevet geek, og er taknemmelig for den opvækst han har fået, da han ellers ikke ville være endt i den søde geek tilværelse. ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d6422f04.gif" alt=")

Hele verden roterer jo rundt om geekyness - der er X-Factor geeks, ur- og smykke-geeks, advokat geeks, kommunikations geeks, IT geeks - ja, videnssamfundet er faktisk ved at blive afløst af geeksamfundet...

Geeks er anderledes

Men hvad er forskellen på geeks og vidensarbejdere ?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Geeks har, ligesom vidensarbejderen, viden som sit arbejdsredskab, og skal derfor naturligt pleje og dyrke denne viden omhyggeligt.
Men geeken har en helt anderledes og fundamental passion omkring denne viden og arbejdet med den - man kan sige at viden reelt er en livsbetingelse for geeken, hvor det for vidensarbejderen blot er et redskab, som har et praktisk formål.

Geeks har således naturligt en aldeles veludviklet videnssans, og er junkies efter mere viden - vel at mærke mere viden indenfor det specifikke felt de er (har valgt at være?) passionerede omkring....

Med den rette indstilling kan geeks derfor være en aldeles stærk medspiller på et hold og i en virksomhed, og gøre hele forskellen på om et projekt eller en virksomhed bliver en succes eller ej...

Verden venter...

Geeks er ikke blind followers men heller ikke nødvendigvis leaders.
Geeks værdsætter substans og dybde, og går ikke efter mainstream og kvantitet.
Geeks er præget af en høj grad af integritet samt et kæmpe drive, netop fordi deres aktiviteter i så høj grad er drevet af en indre passion.

Og drive er det brændstof vi har brug for - vel at mærke et drive der er opstået på trods af eksisterende strukturer, skoler, fællesskaber og virksomheder - og som vil bestå, ikke i kraft af, men på trods af disse strukturer.

Det er ren guld for dem der formår at dyrke geek kulturen og for dem der ikke anerkender the power of geek culture, er det rendyrket kryptonit.

Så pas på derude: Geeks'ne kommer - den fredelige revolution ER allerede i gang og geeks'ne er bevæbnede med weapons of mass influence ! :)

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
5. april 2010 kl. 10:43

Og drive er det brændstof vi har brug for - vel at mærke et drive der er opstået på trods af eksisterende strukturer, skoler, fællesskaber og virksomheder - og som vil bestå, ikke i kraft af, men på trods af disse strukturer.

Hvorfor på trods af det/de nævnte? På DTU er der for eksempel forskellige klubber som med dine ord, "geeks" har stablet på benene.

Eksempler: I folke skolen var min klasselærer(og andre lærere) med til at få os til at blive nysgerrige individer, for eksempel var jeg hurtig til at lære at læse, derfor tog klasse læreren tog mig med på biblioteket, og vælge bøger ud fra egne interesser (Peter Pjusk, opståelsen af surtsey, ved island, etc).

En anden knægt var så god til matematik, at han fik noget special undervisning, dvs han blev taget væk fra de andre i klassen, derefter røg hans karakterer til jorden, da det sociale ikke var med. Han var geek til matematik, men uden det sociale i skolen, fjernede det den automatik han havde.

Labitat er vel et fælleskab, der er fint for geeks.

SSLUG, dkuug, bsd-dk, inden for IT.