Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Fuld HD digital video afspiller til 164 kr

14. november 2012 kl. 22:189
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Som de fleste af mine blog-læsere ved, så har jeg rodet en del med Raspberry Pi til at spille digitale videoer hjemme.
Min gode ven Lasse har udfordret mig lidt ved at låne mig en kinesisk video-afspiller, der koster sølle 164 kr incl forsendelse.
Den ser jeg nærmere på nedenfor.

Lasse har købt denne dims, som på papiret spiser stort set alle digitale formater fra enten en USB-harddisk/stick eller SD-kort.
Udgangen er HDMI, og man kan enten kontrollere boksen på låget eller via den medfølgende fjernbetjening.

Når man sætter strøm på og HDMI-kabel til TV, så ses det generelle skærmbillede. Herfra kan man spille musik, vise billeder og video. Reelt er det kun video-delen som er interessant.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grafikken er ikke lige i min smag :-)

Vælger jeg derefter at spille "Video" kommer jeg ind til en anden anerkendt grafikers[1] arbejde...
Uheldigvis er dette ikke lige stilmæssigt i sync med den start-skærmen (på forrige billede) :-)

Men ud over at de grafiske skærmbilleder er "specielle", så fejler indholdet ikke noget. Den lille boks spiller alle de formater jeg har prøvet .MP4, .AVI, .MKV mv uden problemer. Ingen hakkerier ved de største 1080p film fra http://www.h264info.com/clips.html. Lyd ryger også fint til TV, eller kan tages ud af en AV-udgang på boksen.

En ting jeg har ledt efter, men som umiddelbart ikke er med - er en nem måde at spole frem til et givet tidspunkt eller spole hurtigt frem og tilbage.
Det er ret væsenligt f.eks. på en 3 timers film.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over grafikken, er det flot, hvad der leveres til skaldede 164 kr.,
Jeg skal vist til at følge lignende interessante små og meget billige AV-produkter fra Kina.

/pto

[1] Apple har vist ikke designet dette...

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
4. januar 2013 kl. 11:38

Med alt det der vælter frem af spændende små devices er der vel snart nogen der er kraftige nok til at agere hjemme-PC'er for standard brugere, givet man har en et USB-drev eller en NAS til alt andet end OS og temporære filer.

Har I nogen gode forslag til dimser der kan klare den opgave? Er der noget på vej?

3
15. november 2012 kl. 08:55

Du får meget hurtigt kommentaren "billigt kina bras", men alt afh. som bekendt af behov og formål. Selv om mange af disse Kina ting har brugen af den billige AllWinner A10/A13 ARM SoC tilfælles, så er kildekoden sjældent tilgængeligt.

Derfor er jeg personligt intereseret i PengPod kickstarter projektet, især PengStick, komplet Android/Linux mikroPC til $85/500kr hvor alt er open source som et modding community forhåbentligt kan vokse op omkring.

Det er 3x så meget som din Kina afspiller, men PengPod i stand til at streame NetFlix mv. out-of-the-box (p.g.a. Android), har et særdeles lavt strømforbrug og bør også have en noget længere levetid.

4
15. november 2012 kl. 09:06

PengPod ligner bare lidt den VidOn.me minipc jeg har kigget på http://vidon.me/minipc.html

Er der nogen der har prøvet sig med PengPod eller lign?

Hvis man kan installere XBMC for Android på en sådan enhed og styre den fra sin Android tlf/pad, ville det være suverænt.

5
15. november 2012 kl. 18:27

PengStick og den VidOn.me minipc er nogenlunde det samme som en RikoMagic Mk802+, som har været på markedet en del tid, den kan findes til 45$ på pandawill.com og sikkert også hos aliexpress.

Det bør dog nævnes at på den første generation af mk802 (og muligvis også andre varianter fra samme OEM), mangler der ESD beskyttelse på HDMI, nu er jeg bestemt ikke nogen elektronik ingeniør, men angiveligt skulle risikoen være at sticken dør tidligt og i værste scenarie dør fjernsynet samtidigt.

Det er muligt at køre android XBMC på en mk802, men du skal ikke regne med hardware accelereret video dekodning endnu, det kommer måske, men der er ingen garantier.

Til XBMC vil et bedre valg vil være at finde en stick baseret på en AMLogic SoC som AML8726-M3, det er den samme chip som der sidder i Pivos Xios DS boksen, som har xmbc understøttelse. Et bud kunne være at støtte dette crowdfunding project: http://www.indiegogo.com/open-amlogic-boxIgen er der ingen garantier, men det burde være et bedre valg.

Hvis man er lidt mere eventyrlysten, findes der en masse andre sticks der er betydeligt hurtigere end sticks baseret på Allwinner A10, eksempler: UG802 (Rockchip RK3066 med dual core cortex A9), ATV1200 (AMLogic AML8726-MX, dual core cortex A9), snart også Hiapad Hi802 (Freescale i.MX6Q, quad core cortex A9)

6
15. november 2012 kl. 20:59

Det der crowdfunding projekt ser rigtigt interessant ud! Jeg kommer til at læse nærmere om det inden jeg beslutter mig for enten det eller en Pivos Xios DS. Xios DS har høj WAF - bla pga en simpel fjernbetjening (appletv lookalike). open amlogic box'en er opensource og det tæller meget højt. Men hvilken værdi tæller højest? WAF eller nørderier? :o)

7
15. november 2012 kl. 22:14

Det er et svært valg, umiddelbart ville jeg nok tage Pivox Xios DS hvis valget stod mellem de to bokse, når der er en kone der skal acceptere det.

Men... du skal også tænke på prisen, Pivos boksen koster 115$ på amazon.com oveni det kommer der porto, importgebyr og moms, hvor crowdfunding projektet koster 99$ plus "en mindre udgift til porto", oveni det så har boksen mere RAM.

Hvis man ser bort fra prisen og funktionerne, så afhænger det også af hvilket projekt du vil støtte, Pivos støtter XBMC android udvikling og crowdfunding projektet støtter generel åbning af udvikling omkring AML8726-M3.

Hvis det bare skal virke, så vil Apples TV3(ATV3) nok være et fornuftigt alternativ, man kan altid håbe på at nogen får jailbreaket den, så der kan køres XBMC på den ligesom på ATV1 og ATV2.

1
15. november 2012 kl. 02:06

Til den pris (som mere end fordobles hvis pakken opfanges i tolden, 25% moms plus gebyr til PostDK på 160 kr) skal man nok ikke regne med nogen support fra producenten i form af firmware opdateringer der retter fejl eller tilføjer nye features.

Selv de store producenter af hardware media players som Syabas (Popcorn Hour), Dune, Western Digital (WD TV), AC Ryan m.v. er ikke i stand til at lave et nyt produkt uden mere eller mindre alvorlige firmware fejl. De bliver rettet hen ad vejen, specielt hos producenter der ikke kun leverer firmware opdateringer til de modeller som de stadigt sælger (det gør Syabas og Dune i hvert fald).

Prisen bliver svær at matche, men jeg er ikke sikker på at der er mere "value for money" sammenlignet med en WD TV Live (ca 700 kr) eller Dune TV-101 (ca 850 kr).

Hvis man skal teste om chipset'et er til noget, er det snarere disse klip (bird tests) som man skal have fat ihttp://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=63315

2
15. november 2012 kl. 07:52

Blue ray har en max video bitrate på på 40 Mbit/s.... Jeg har meget svært ved at se rimeligheden i at udsætte sådan et board for 50-120 Mbit/s video klip og så udtale sig om kvaliteten på den baggrund... Der er sikkert mange ting at udsætte på sådan et board men om det kan afspille en 50 Mbit/s video er ikke specielt relevant...

OG NU KOMMER DET... BIL ANALOGIEN!!!! Det er som at kritisere en brugt bil som ikke kan bremse og lækker en liter olie i minuttet fordi den ikke flyver med warp9 og mangler photon torpedos.... Dumme bil da...