Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

FreeBSD, Niemöller og GamerGate

3. januar 2016 kl. 19:4538
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Som nogen af jer formodentlig har opdaget har Randi Harper, aka "FreeBSDgirl", smækket døren bag sig med et brag, på vej ud af FreeBSD projektet.

Her er hendes blogindlæg.

For at sige det som det er, så har FreeBSD projektet og i særdeleshed vores bestyrelse, Core-teamet, svigtet hende og det er der ingen undskyldning for.

Core-teamet er ved at ro lokomotivet i land og det må gå som det nu kan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er værd at bide mærke i hvorfor Randi blev svigtet: Manglende fantasi.

GamerGate er store fans af "harassment by police": Ring til det lokale politi, sig at en kvinde bliver voldtaget af en sort indbrudstyv på XYZ addresse og kryds fingre for at politiet gør som de har for vane i USA når der er sorte involveret: Skyder først og spørger bagefter[1]

Randi Harper havde taget sig tid til at køre forbi den lokale politistation og advare dem. Det reddede sandsynligvis hendes liv.

Men det lyder helt utroligt, gør det ikke ?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kan vi nu også stole på hvad hun skriver ?

Mon ikke hun overdriver bare en lille smule ?

Hun har nok også selv provokeret dem...

For man kan da ikke tro at...

Se ?

Så nemt var det at bruge sin dårlige fantasi til at bagatellisere - bortrationalisere - hvad der for alle praktiske formål var et mordforsøg.

Oaklands Politi har bekræftet at episoden fandt sted.

Jeg har mødt Randi et antal gange til FreeBSD konferencer. Hun er, for at sige det ligeud, en rappenskralde som ikke stikker op for bollemælk.

Det er formodentlig derfor hun er blevet GamerGates hadeobjekt nummer et-cifferet, for et af deres centrale dogma er tilsyneladende at kvinder skal være underdanige, nøgne, tage den når og i det hul de bliver det befalet.

Hun formastede sig derefter til at skrive et program 'ggautoblocker' der rensede ens twitter-feed for personer der associerede stærkt med GamerGate.

Og så var det åbenbart at de sendte politiet efter hende.

Inden nogen nu ryster på hovedet og tænker "godt det ikke sker i Danmark, er her et debatindlæg på Ingeniøren man lige kan tygge på. Ja, i GamerGate er jeg åbenbart "en mand der støtter terroristen Randi Harper."

Nej, det gør jeg egentlig ikke, men måske burde jeg ?

De ting jeg de sidste dage har læst i forbindelse med sagen i FreeBSD, giver mig nogle rigtig ubehagelige historiske associationer.

GamerGate minder alt for meget om de unge mænd som galninge flere gange i tidens løb har bygget private vagtværn og terrororganisationer ud af.

Og det ser desværre ikke ud som om den dybsorte side af det politiske spektrum er uinteresseret. (Jeg vil ikke linke og give dem båndbredde. I kan starte på 180 dot dk's "introduktion til gamergate").

Min research de seneste par dage har fået mig til at nå Niemöller øjeblikket.

Derfor dette blog-post.

phk

[1] Jeg har selv kort boet i Oakland i Californien, dengang var det "Murder Capital" i Californien. Oaklands Politi er derefter. I over 10 år har de været under Justitsministeriets tommelfinger for deres brutale metoder.

Opfølgning:

De er godt nok nærtagende de der GamerGate, lige pludselig fik min EFNet forbindelse denne her:

  1. Jan 03 12:40:05 * - Remember, IRC is a privilege, not a right
  2. Jan 03 12:40:05 * End of /MOTD command.
  3. Jan 03 22:25:56 * You are banned from this server- Temporary K-line 28800 min. - drones/flooding (2016/1/3 22.25)
  4. Jan 03 22:25:56 * Closing Link: 2-111-145-110-static.dk.customer.tdc.net (Connection closed)

Det er helt sikkert 100% tilfældigt, ikke ?

Opfølgning:

En #EFNET-sherif har forklaret at det bare var almindelig fummel, nogen havde ban'et hele 2.0.0.0/8 ved en fejl.

38 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
38
6. januar 2016 kl. 10:55

Et eller andet sted ville jeg mene det var rimeligt at PHK selv stod inde for hvad han mente, end at lade andre fortolke ham.

Det står dig jo frit for at mene.

Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at man ikke altid har lyst til at forklare pointerne i sine vittigheder, at pinde alle sine argumenter ud til atomart niveau, og at starte med Adam og Eva hver gang man skal forklare noget.

I bedste open source stil kan man lade folk gøre en indsats selv - ikke alle der poster "My Linux doesn't work - please fix!" får svar...

Derudover så mener jeg stadig at sammenligningen med Niemöller er helt ude i hampen, for ja vi har at gøre med nogle personer i et lukket miljø som opfører sig på en afsporet måde, men det kan på ingen måde sammenlignes med hvad der skete i Tyskland i 20-30'erne!

Slap nu af - der er ikke tale om en sammenligning med forholdene i Nazi-Tyskland, men blot en redegørelse for hvorfor han taler andres sag, selvom han ikke selv er direkte ramt. Det er generelt den måde man bruger henvisningen til Niemöller.

37
6. januar 2016 kl. 10:03

Swatting er en gammel kending, som der desværre ikke er blevet gjort meget ved gennem tiden. Jeg mindes at det var et udbredt værktøj tilbage i phreaking dagene. Swatting er en skammelig ting at gøre, hvilket jeg håber de fleste er enige om.

feministing.com er et site jeg ikke tager for gode varer. De har nogle ... specielle holdninger... Jessica Valenti, der er hovedperson bag bloggen, er også aktiv på twitter og skribent i the guardian (linket er dog fra dagene før hun blev fast skribent). Der findes bedre eksempler, men jeg har ikke lige lyst eller overskud til at grave videre.

"Sealioning" er svjv et begreb, feministing selv har fundet på for at nedgøre folk der taler dem imod. Det er sammen type nedladende begreb som "mansplaining". De skal være velkomne til at lave deres eget meme til formålet, men de skal ikke forvente at blive taget seriøst af mig, når de bruger den slags som karikerede stråmænd.

Doxxing er et andet våben jeg også finder skammeligt. Det er meget udbredt på tumblr.com som en måde at skade andres privatliv, og er noget jeg har set ske fra alle sider. Folk bør gå efter bolden, ikke personen.

I øvrigt er der mange der støtter ligestilling, men som har svært ved at se sig selv som værende feminister, fordi der er mange negativt ladede ting tilknyttet. Der er flere og flere der er begyndt at kalde sig "humanister" eller "egalitærer". De bliver dog somregel skældt ud og kaldt for forræddere og kvindehadere.

36
6. januar 2016 kl. 09:47

Min personlige fortolkning af at PHK lige name-dropper Niemöller er, at han har indset det er på tide at sige fra overfor tendensen nu, fordi der måske ikke er nogen andre tilbage til at sige fra på hans vegne, når/hvis bølle-angrebene rammer ham.

Et eller andet sted ville jeg mene det var rimeligt at PHK selv stod inde for hvad han mente, end at lade andre fortolke ham.

Derudover så mener jeg stadig at sammenligningen med Niemöller er helt ude i hampen, for ja vi har at gøre med nogle personer i et lukket miljø som opfører sig på en afsporet måde, men det kan på ingen måde sammenlignes med hvad der skete i Tyskland i 20-30'erne!

Vi vil altid se individer som terroriserer deres omgivelser, og det er der så åbenbart også inden for det såkaldte "gamer" miljø, men det er ikke ensbetydende med at der skal drages paralleller til Niemöller, for i så fald vil alvoren af hans ord blive udvandet.

At PHK gør opmærksom på at der sker grimme ting i "gamer" miljøet, og at FreeBSD Core åbenbart også er rådden (uden forbindelsen fremstår specielt klart) er da så fint nok, men at starte med en Godwin mener jeg ikke er ok.

35
6. januar 2016 kl. 08:06

Først så læste jeg linkene. Og det er deprimerende! Så læste jeg om at blive SWAT-ed- det er da uhyggeligt. For ikke at sige sindssygt: Du skriver noget på nettet, som nogen underlige mennesker ikke bryder sig om, og medmindre du selv i god tid i forvejen, selv har anmeldt, at det kan ske- så kan dit hjem blive raidet (og du selv blive skudt) fordi. en eller anden frustreret inteillingensmæssigt udfordret narrehat i USA, anmelder et fiktivt drama i dit hjem. Indbrud, voldtægt eller gidseldrama.

Det er sku da noget... utrykkelige ord.. Fy for fanden da! Øv!

At der så her i tråden allerede er "sealions"- se selv efter, hvad det er, gør ikke sagen bedre. http://feministing.com/2015/03/19/revenge-of-the-sealion-gamergates-crusade-against-blocking/

Jeg brugte nogen timer på at læse op på de links- og landede et helt andet sted.

Men der sidder åbentbart folk derude, der er virkeligt mærkelige. Jeg blev overrasket på en underlig syret måde- jeg fik en meget sur smag i munden!

Og så er der jo doxing... Fy for en muggen sko. ADR!

Mvh Tine- jeg er ikke feminst- men jeg går ind for ligestilling

34
4. januar 2016 kl. 17:50

Jeg ved udmærket hvem Niemöller er, jeg kan bare ikke se relevansen.

Tak. Det er jo lidt relevant at vide hvad din tvivl går ud på, og hvad du selv har gjort for at afhjælpe den - det kan jeg jo ikke gætte, så det hjælper rigtig meget når du selv fortæller det.

Min personlige fortolkning af at PHK lige name-dropper Niemöller er, at han har indset det er på tide at sige fra overfor tendensen nu, fordi der måske ikke er nogen andre tilbage til at sige fra på hans vegne, når/hvis bølle-angrebene rammer ham.

Altså henvisningen til Niemöllers digt "Først kom de for at..."

Så han siger fra nu hvor de går efter kvinderne, selvom han ikke selv er en del af dette demografiske segment - så er der chance for at der er nogen andre tilbage til at sige fra, når/hvis han selv kommer under beskydning.

Vi har jo før set i den slags diskussioner, at hvis man begynder at forsvare kvinder uden selv at være én, får man skudt i skoene at man har et gentleman-kompleks, er en tøffelhelt, eller hvad dagens ret nu er i de kredse...

(Egentlig tankevækkende at man på den måde på forhånd skal komme med undskyldninger, for at ville forsvare andre mod urimeligheder.)

32
4. januar 2016 kl. 14:08

Det er netop denne "falsk balance" der er det største problem.</p>
<p>Ekstremismen er overhovedet ikke balanceret.</p>
<p>På den ene side har du folk der skriver harmdirrende blogindlæg, på den anden folk der laver grove ulovligheder, f.eks falske anklager, bestilling af narko + tip til politiet, SWAT'ing osv.</p>
<p>Derfor er en "de er nok lige gode om det" holdning ikke acceptabel.

Jeg identificerer ikke mig selv med GamerGate, men hvis man skal være mere balanceret her, så er der også dødstrusler den anden vej (Mod TotalBuiscuit, Sargon of Akkad etc.). Folk der bliver smidt ud af expos (Honey Badgers fra Calgary Expo), og efterfølgende får pudset politiet på dem. Kanyler fremsent (Milo Yiannopoulos). Samt en lang række af andre tilfælde.

Derudover så var der flere anti harramsent kampagne fra GamerGatere der ikke ville associeres med idioterne (gamergate harassment patrol), men hvad kan man i praksis opnå?

Spørgsmålet er hvordan vi i et morderne samfund håndterer internetkonflikter mellem parter der er følelsesmæssigt engagerede. Problemet vil altid være at selv en ustabil 13 årig idiot anonymt vil kunne forrette enorm skade, og det i praksis er umuligt at adskille disse fra de parter der ønsker en saglig diskussion.

Det der sker nu er at to grupper kommer i debat. Linjerne trækkes op, og det højlydte mindretal angriber modparten. Det tiltrækker flere med yderligtgående holdninger til begge sider. Derved skabes en selvforstærkende effekt der først stopper når emnet bliver "gammel" hvilket kan tage lang tid hvis folk er tilpas engagerede. F.eks. når job eller hobby synes under angreb.

Hvad værre er, så skabes der perverse incitamenter for alle involverede. Hvem ville have interesse i en trussel som den her beskrevne:

  1. GamerGater: Er blevet pissed off, og har ikke indsigt til at indse at denne handling vil skade sagen. (Dumt men yderst plausibelt)
  2. Anti-gamergater: Ønsker at stille gamergate bevægelsen i et dårligt lys. (Effektivt, usmageligt og det ville ikke være første internet false flag operation.)
  3. Neutral trediepart: Et ønske om at holde liv i kontroversen/trolling. Swatting af online streamere er et beklageligt men kendt fænomen.

Spørgsmålet for mig er: Hvordan får vi denne nye debatform under kontrol?

30
4. januar 2016 kl. 13:32

Du kan starte med at følge nogle af de links jeg har i blogindlægget ?

Ja og jeg kan også begynde at læse 700 aviser for at danne mig et helhedsbillede!

Derfor kan det nogen gange være rart hvis folk, når de laver et blogindlæg, summerer op i stedet for at linke til andre blogs, måske også fordi de har fulgt sagen nøje, og dermed bedre er i stand til at bibringe andre et overblik - men klart en elitær afvisning er åbenbart bedre.

Og nej, de er ikke bare "drenge der ikke har mere seriøst at foretage sig end at spille computerspil" når de sender politiet til en kvindes lejlighed for at genere/skade hende.

The difference between men and boys are the price of their toys - det ændrer ikke på min grundmening om virkelighedsafkoblede drengerøve, som åbenbart ikke er i stand til at gebærde sig ansvarligt.

Og stadigvæk, hvor kommer Niemöller ind i billedet?

29
4. januar 2016 kl. 13:22

Problemet er vist at blog-indlægget her handler om GamerGate - FreeBSDGirl var udgangspunktet, men indlægget handler ikke om hende eller hendes situation (og hvor elendigt FreeBSD Core håndterede den).

28
4. januar 2016 kl. 13:11

Du kan starte med at følge nogle af de links jeg har i blogindlægget ?

Og nej, de er ikke bare "drenge der ikke har mere seriøst at foretage sig end at spille computerspil" når de sender politiet til en kvindes lejlighed for at genere/skade hende.

27
4. januar 2016 kl. 13:05

Hvor er koblingen mellem FreeBSD og "GamerGate", ud over at Randi Harper er blevet uvenner med nogle ubehagelige mænd begge steder?

Drejer det her sig i virkeligheden ikke mere om at FreeBSD har et seriøst problem, end at frustrerede "gamere" (drenge der ikke har mere seriøst at foretage sig end at spille computerspil) ikke aner hvordan man skal agere i den virkelige verden?

Hvor kommer Niemöller ind i billedet?

26
4. januar 2016 kl. 11:58

Sådan virker det ikke i praksis. Hvis du ikke forsvarer dine kerneværdier imod at blive "overtaget" så må du se i øjnene at de bliver overtaget.</p>
<p>Og ja, muslimerne er i samme situation og de må beslutte sig for hvad de vil gøre: Kæmpe for deres religions gode navn og rygte, eller leve med den skam idioter bringer over den.

Ja, og det er et generelt problem indenfor mange områder efterhånden og jeg må indrømme at jeg er enig og uenig på samme tid. Det burde ikke være nødvendigt at forsvare, men det er det desværre.

Jeg har tidligere prøvet at følge med i hvad der foregik i GamerGate affæren, men jeg har fundet andre ting jeg hellere ville bruge min tid på. Jeg har en god ide om at en stor del af de moderate du leder efter har fulgt samme mønster.

Det var ikke fordi det ikke interesserede mig, men der var simpelthen så meget galde på begge fronter, at jeg ikke kan holde ud af læse om det eller følge med i det. Alt ender i generaliseringer, og det kan man ikke slås med.

Det er netop derfor jeg i stedet foretrækker at folk ikke slås på baggrund af mærkater. Døm folk for hvad de gør, ikke for hvad de siger de er.

25
4. januar 2016 kl. 11:46

De "moderate" mener ikke at de "ekstreme" er en del af deres gruppering, og ser ingen grund til at de skal forsvare sig mod den slags.

Sådan virker det ikke i praksis. Hvis du ikke forsvarer dine kerneværdier imod at blive "overtaget" så må du se i øjnene at de bliver overtaget.

Og ja, muslimerne er i samme situation og de må beslutte sig for hvad de vil gøre: Kæmpe for deres religions gode navn og rygte, eller leve med den skam idioter bringer over den.

24
4. januar 2016 kl. 11:40

Fuldstændig rigtigt, men det betyder også at de bør tænke sig rigtigt godt om inden de gør det.</p>
<p>Og hvis man absolut vil dele navn med de rabiate, så må man som et absolut minimum tage meget klart til genmæle imod dem.</p>
<p>Men jeg kan ikke finde hvor den "moderate" gamergate fløj tager kraftig og klar afstand fra terrormetoderne og dem der tier samtykker som bekendt.

Det er vel et klassisk problem efterhånden, om man taler om GamerGate, radikalfeminisme, politik, religion eller hvad man nu vil tale om. Alle kan være en del af grupperingen, og der er en hårfin balance mellem generaliseringer og "no true scotsman"

De "moderate" mener ikke at de "ekstreme" er en del af deres gruppering, og ser ingen grund til at de skal forsvare sig mod den slags.

Vi har fx samme problem ift religion (muslimer, der kræves at tage afstand fra terror).

De ekstreme er ligeglade med at "GamerGate" tilknyttes noget negativt. De bifalder det nok endda, fordi det giver mere opmærksomhed. De moderate er dem der bekymrer sig, men da alle kan kalde sig "GamerGate", hvordan skal man så kunne udelukke folk?

23
4. januar 2016 kl. 11:34

Alt jeg siger er at alle kan kalde sig GamerGate folk. Der er intet kriterie for at være en del af det på nogen af siderne.

Fuldstændig rigtigt, men det betyder også at de bør tænke sig rigtigt godt om inden de gør det.

Og hvis man absolut vil dele navn med de rabiate, så må man som et absolut minimum tage meget klart til genmæle imod dem.

Men jeg kan ikke finde hvor den "moderate" gamergate fløj tager kraftig og klar afstand fra terrormetoderne og dem der tier samtykker som bekendt.

22
4. januar 2016 kl. 11:34

Bemærk at det er DIG der insisterer på at gøre dette til en metadiskussion af mærkater, frem for en diskussion af de åbenlyse ulovligheder og vanvid der fremlægges her og i de linkede posts. Det er DIG der lidt længere oppe stort set skrev 'it's really about ethics in gaming journalism', når det der er på bordet er, at en frivillig FOSS-udvikler er blevet mobbet og truet på livet, uden reaktion fra dem der burde bakke hende op, indtil hun forlod sit community.

Rolig nu. Der er ingen grund til at hidse sig op eller proppe ord i munden på mig.

Der var 2 ting fra min side.

  1. En opfordring til at holde op med at bruge den idiotiske mærkat, NETOP for at man kunne fokusere på ulovlighederne i stedet for den derailment der altid sker når det bringes op.

  2. en kort beskrivelse, fordi der blev spurgt.

21
4. januar 2016 kl. 11:28

Andreas Korsgaard: Bemærk at det er DIG der insisterer på at gøre dette til en metadiskussion af mærkater, frem for en diskussion af de åbenlyse ulovligheder og vanvid der fremlægges her og i de linkede posts. Det er DIG der lidt længere oppe stort set skrev 'it's really about ethics in gaming journalism', når det der er på bordet er, at en frivillig FOSS-udvikler er blevet mobbet og truet på livet, uden reaktion fra dem der burde bakke hende op, indtil hun forlod sit community.

19
4. januar 2016 kl. 11:17

Grunden til hendes exit var - ifølge hendes blogindlæg - ikke primært GamerGate. Det var FreeBSD Core og deres håndtering af hendes situation (og hende generelt), der var den primære årsag.

Det er også der, det rigtigt interessante spørgsmål kommer: der vil i større eller mindre grad altid være idioter og røvhuller, der hader andre mennesker (her eksemplificeret ved GamerGate), så hvordan håndterer man det bedst når de angriber nogen? FreeBSD organisationen har så her vist hvordan man ikke skal gøre.

18
4. januar 2016 kl. 11:15

Derfor er en "de er nok lige gode om det" holdning ikke acceptabel.

Det har jeg heller ikke sagt.

Alt jeg siger er at alle kan kalde sig GamerGate folk. Der er intet kriterie for at være en del af det på nogen af siderne.

Det giver derfor ikke mening for mig at bruge det som mærkat. Det forplumrer bare debatten og tiltrækker trolde på begge sider, og det bedste man ender med er et problem med generaliseringer og "no true scotsman" argumenter.

Skal folk der swatter straffes? Bestemt.

Skal folk lade være med at komme med falske anklager og anmelder? Ja!

Hvorfor ikke straffe folk for deres handlinger, frem for idiotiske mærkater?

16
4. januar 2016 kl. 11:07

I bund og grund er de fleste komplet ligeglade med GamerGate. De eneste der interesserer sig for det er ekstremisterne i begge grupperinger.

Det er netop denne "falsk balance" der er det største problem.

Ekstremismen er overhovedet ikke balanceret.

På den ene side har du folk der skriver harmdirrende blogindlæg, på den anden folk der laver grove ulovligheder, f.eks falske anklager, bestilling af narko + tip til politiet, SWAT'ing osv.

Derfor er en "de er nok lige gode om det" holdning ikke acceptabel.

13
4. januar 2016 kl. 11:01

Den er meget tricky, især fordi det er svært at tage emnet op uden at man er forudindtaget på den ene eller den anden side, og fordi at de "fronter" der deltager, oftest får det til at ende i galde eller circlejerking.

Jeg kan give en kort beskrivelse her, og gøre mit bedste for at holde den nogenlunde neutral:

Der er primært 2 fronter.

I det ene hjørne har vi dem der mener at spil-journalistik er fyldt med korruption og mere fungerer som sponsored content (i stil med MEGET moderne journalistik i udlandet).

I det andet hjørne har vi dem der mener at spil-industrien er fyldt med kvindehad, og at dette skyldes en kombination af spillerne og producenterne. Rationalet er at spillerne gerne vil have storbarmede kvinder, mens producenterne gerne vil have penge (klassisk udbud efterspørgsel).

Begge fronter benytter begrebet "GamerGate" om forskellige ting, og begge mener de har ret i deres sag, og at deres måde at bruge begrebet på er den eneste "rigtige" måde. Begge fronter mener at de kom først med begrebet og mener at deres sag er den rette.

På "korruption" fronten har vi mange spil-interesserede, som oftest er ret unge, hvor en del af den er ganske højlydte. Når folk klager over GamerGate-folk, er det oftest disse, der tales om.

På "kvindehad" fronten har vi feministister og lignende. Store drivkrafter i denne kategori tæller Arthur Chu, Anita Sarkeesian, etc. Ligesom på "korruptionssiden" er det de mere ekstreme kræfter, der er de højlydte.

I bund og grund er de fleste komplet ligeglade med GamerGate. De eneste der interesserer sig for det er ekstremisterne i begge grupperinger. Det er derfor det er umuligt at hitte ud af hvad fanden der foregår her.

12
4. januar 2016 kl. 10:50

Kan vi ikke stoppe med at benytte GamerGate som begreb uanset hvad det end måtte stå for?

Det har for længst mistet hvad end betydning det havde, og tjener kun til formål at være en moderne godwin eller en klassisk circlejerk.

Så snart det bringes på banen ryger al fornuft ud af vinduet, og det bliver umuligt at føre en fornuftig diskussion.

11
4. januar 2016 kl. 10:47

Som udenforstående synes jeg faktisk det er svært at gennemskue hvad pokker GamerGate egentlig går ud på. Det virker som en underlig blanding af enkelt-cases af mobberi + noget med gaming + noget med ligestilling + 4chan + kaos.

Men er der én front eller to? Hvem startede det? Hvem er med og hvem er mod?

Måske burde version2 tage fat i at lave en lidt mere dybdegående sociologisk artikel om det her underlige internetfænomen.

10
4. januar 2016 kl. 10:15

Forstår ikke helt alt det her angående gamergate, synes begge sider ter sig totalt langt ude.

Ingen skal mobes/trues/swat'es eller det der ligner, for at give udtryk for deres holdninger, og det uanset om det er kvinder eller mænd, hvad sker der lige for at begge sider prøver at få hinanden fyret fra deres job etc, det er simpelthen så langt ude.

Kan personligt ikke se problemet med det gamergate oprindeligt handlede om, hvis folk synes det er et problem at nogle spil har for sexede "hovedroller", så lad være med at købe det, eller opfordre producenterne til at ændre det, uden at være truende over for dem, synes alt har tendens til at skulle være så politisk korrekt, at alt bliver totalt generic og kedeligt, bare se til sverige med deres "hen" køn, nu må folk ikke være hun eller hankøn, wtf?!

Misforstå mig ikke, jeg går generelt ind for ligestilling, og har stor respekt for kvinder som f.eks Limor Fried (Adafruit), Jeri Ellsworth (Technical Illusions), ikke fordi de er kendte kvinder inden for tech, men pga. de er hamrende dygtige og udviser kæmpe passion for det de laver, helt på lige fod med alle de andre personer jeg har dyb respekt for som f.eks Dave Jones (eevblog) etc.

9
4. januar 2016 kl. 09:18

Hver gang jeg hører om GG forstærkes mit billede af dem som et godstog fyldt til randen med frådende idioter, der rammer rimeligt tilfældigt (indenfor 1/2-delen af befolkningen) med 200 km/t. Øv hvor er det en træls sag.

6
4. januar 2016 kl. 08:41

Hvis man gerne vil se sagen fra flere perspektiver, så er /r/freebsd "interessant" i dag. Det er utroligt hvor vrede folk kan være på en person, der tilsyneladende ikke har gjort meget andet galt end at være flabet på Internettet og skrevet et kluntet Perl-script. Nåja, og så har begået den fejl at blive født som kvinde, men det kan jo ske for enhver.

5
4. januar 2016 kl. 08:39

Jeg læste hendes farvel med tungt sind. Det er trist for FreeBSD at miste den energi Randi helt tydeligt bringer til bordet, og det er endnu mere trist at miste det på grund af en alt for stor flok mandslinger, der ikke kan finde ud af at opføre sig hæderligt.

3
4. januar 2016 kl. 06:09

Det er helt sikkert 100% tilfældigt, ikke ?

Ganske vist er sagen grim, men jeg kan nu sagtens tro at den her detalje blot er EFnet der er EFnet. Jeg oplever regelmæssigt K-lines hvis jeg forsøger at forbinde fra en IP-adresse der på nogen måde er delt med andre (især fra Københavns Universitet).

Hele denne GamerGate-affære er så bizar, underlig og irriterende, at jeg stadigvæk har svært ved at forstå at det ikke bare er en obskur insider-vittighed. Hvad er er der irriterer de her folk så meget, at de føler behov for at chikanere kvinder de aldrig har mødt?

2
4. januar 2016 kl. 05:04

Og det ser desværre ikke ud som om den dybsorte side af det politiske spektrum er uinteresseret. (Jeg vil ikke linke og give dem båndbredde. I kan starte på 180 dot dk's "introduktion til gamergate").

Et indlæg uden kommentarer og med negativ score bestyrker ikke lige den påstand· Har det overhovedet været på forsiden?

1
4. januar 2016 kl. 00:51

"Det er formodentlig derfor hun er blevet GamerGates hadeobjekt nummer et-cifferet, for et af deres centrale dogma er tilsyneladende at kvinder skal være underdanige, nøgne, tage den når og i det hul de bliver det befalet."

Hahaha nej.