Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Flere suk fra en nu corona negativ (tror jeg nok) …

16. marts 2020 kl. 07:117
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I sidste uge måtte jeg krybe til korset og sige, at jeg var ”en af dem” - en corona postiv.
Heldigvis for mig, så varede denne milde influenza (som var den måde, det ramte mig på) ikke så længe. Jeg har været feber- og sygdomsfri siden fredag.
Princippet er jeg ”good-to-go” jf. et brev Styrelsen for Patientsikkerhed, jeg modtog midt i sidste uge, da de ændrede strategien samt andre officielle hjemmesider. Der er artikler, som taler om, at man stadigvæk kan smitte, selvom man er blevet rask, så jeg vil være forsigtig.
Syntes lidt vi mangler at fortælle at der er begynder at være mange, som er raske igen. Eller er det bare mig?

Tak

Jeg har oplevet et netværk, som har været helt fantastisk! Jeg har fået mad, telefonopkald etc. i et omfang, at jeg knap kunne følge med. I lørdag bliver der f.eks. spillet virtuelt bezzerwisser … eksemplerne er mange.
Tak … er et fattigt ord her.
Men det skal ikke længere handle om, at jeg har haft det lidt skidt! Vi kigger frem mod større problemer.

Der er noget galt i Danmark!

Men hvor er det dog vildt at se, at uansvarligheden fortsat er at spore i Danmark …
Jeg var inde på hamstring i den første blog. Suk!
Jeg har fået meldinger om, at man i weekenden i det gode vejr samlede sig på større pladser i grupper. Hvad sker der for jer? Står i kø foran ZOO i København?
Eller at møder bliver holdt i private hjem. Gymnasieelever samles til LAN-partys … eller pyjamaspartys.
Bare for at nævne nogle af de ulykkeligheder, som der bliver begået lige nu.
Vi må stikke vores egen egoisme ind, hvor der er meget mørkt. For dette her handler om os, om fællesskabet Danmark, meget mere end det handler om individet – og dets midlertidige begrænsede frihed til at agere som individet vil. Vi gør dette her for at undgå italienske tilstande. Som Dr. Rømer fra Fredensborg skriver det på Facebook:
”Hvis vi om nogle uger har Norditalienske tilstande, så vil der ikke være nogen læger til at behandle et brækket ben, en halsbetændelse eller en blindtarmsbetændelse. For så vil alle læger enten selv være syge eller optaget af behandle de (alt for mange) alvorligt og livstruende syge. I Norditalien står de ikke og beslutter, hvem der skal have den sidste respirator - de står og beslutter, hvem der skal tages ud og dø - for at give den videre til én, der måske har bedre chance for at overleve. I sådan et scenarie bliver det pludseligt også potentielt livsfarligt at fejle noget helt banalt - også selv om man er teenager og er sund og rask.”
Med andre ord. Nu gør I, hvad der bliver sagt! Begræns smitten. Se evt. denne artikel fra Washington Post, som forklarer det meget godt, hvordan vi kan undgå smitte.
Husk nu alle dem, som kæmper for os og har skabt et beredskab for at passe på os. Politiet, sundhedsvæsnet, beredskabet, forsvaret og de mange frivillige aktører, der pt. arbejder i døgndrift. Det er direkte mangel på respekt for deres arbejde, at der er nogle, der opfører sig så uansvarligt, som jeg har hørt eksempler på.

Men der skal kikkes fremad!

Det, som er fokus lige nu, er også, at vi udover en sundhedskrise også for en økonomisk krise af universelle dimensioner lige om lidt. Vi kommer til at opleve en krise, som får kartoffelkuren til at lige Barbettes gæstebud.
Vi ved – selvsagt – ikke, hvornår vi er ovre den sundhedsmæssige situation. Tre måneder er ikke urealistiske bud, men så rammer vi sommerferieperioden. Dvs. vi er, hvis vi er heldige, tilbage i normal gænge til august/september. Det må bare ikke ske. Vi skal i gang inden!

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her er mine bud på adfærdsændringer – for vi alle må gøre vores ofre. Husk dette må ikke gå imod anbefalingerne om at reducere smitten!

a) Hold ferie nu, hvis man kan! Drop sommerferien. Vi har brug for at arbejde på det tidspunkt. Ved godt, at skolernes sommerferie vil blive en udfordring. Men så løser vi det!

b) Forsøg at hold momentum – forsøg alligevel at starte aktiviteter op nu, som gør at f.eks. sådan en som mig vil have en indkomst i firmaet. Køb rabatkort. Forudbestil. Hvordan kan du bruge penge?

c) Lad være med at sælge aktier og andre aktiver, medmindre man er nødsaget til det. Vi skal undgå det brandudsalg, som vil forsætte og skal stoppes.

d) Køb lokalt. Overvej jeres sourcing strategi, så det ikke længere inkluderer asien. Det bliver dyre - men det er godt for meget.

e) Bankerne skal udvise storsind – Nordea har allerede meldt ud at de vil gøre. For mange husejere er det jo realkreditlånet, som er den langt den største post. Så når lønnen udebliver, så bliver konsekvenserne jo, at huset ultimativt går på tvangsauktion.

f) Betal din skat med glæde, når vi kan (igen). Staten holder hånden under os. Vi skal give tilbage via skatter.

Hvad med dig, Martin?

Tja – alle de opgaver, som jeg havde i støbeskeen, er enten udsat eller aflyst. Jeg har udsigt til nul indtægt. Dvs. regeringens hjælpepakke med at udskyde moms er komplet ligegyldigt, da jeg ikke har noget moms at betale lige om lidt. Jeg kan heller ikke bruge den pakke, som blev præsenteret i weekenden, da jeg slet ikke er målgruppen. Jeg er spændt på den pakke regeringen arbejder på til de mindste virksomheder, som undertegnet er en del af.
Men jeg føler mig klar til at give tilbage til samfundet.
Da der ikke rigtig er konsulentopgaver, så kan jeg lige så godt udvise samfundssind. Jeg ved ikke endnu hvad det kan være, men hit me. Måske et testdyr, som finder ud af, om det er muligt at blive smittet igen?
Uanset hvad, jeg er frisk!

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
16. marts 2020 kl. 17:02

Princippet er jeg ”good-to-go” jf. et brev Styrelsen for Patientsikkerhed, jeg modtog midt i sidste uge, da de ændrede strategien samt andre officielle hjemmesider. Der er artikler, som taler om, at man stadigvæk kan smitte, selvom man er blevet rask, så jeg vil være forsigtig.

Iflg. WHO kan man smitte i op til 14 dage efter symptomerne forsvinder ...

3
16. marts 2020 kl. 14:42

Jeg har svært ved at vurdere, om folk hamstrer når jeg kommer ned i butikkerne. Det er jo klart, at når en meget stor del af befolkningen bliver hjemme fra arbejdet, hvor de har spist i kantiner, så skal de ikke alene selv lave mad, de skal også købe en del grundvarer, svarende til 14 dages forbrug, de første par dage. Da de ikke har ret meget andet at lave så vil de gøre noget ekstra ud af madlavningen, så de køber måske ekstra ind.

Dertil skal tilægges at indkøbsfunktioner i de enkelte kæde butikker tilsyneladende har ret sløve reflekser.

Så bortset fra den første aftens toiletpapir reaktion, kan man jo postulere at der ingen hamstring er !

2
16. marts 2020 kl. 13:41

Det er jeg ikke sikker på. Alene fordi artiklen er så lang og fuld af grafer. Det kan godt være en barriere.

Jeg tror, det skal formidles lidt mere pixiagtigt. En enkelt sætning, et slogan eller noget med en kat på Insta, hvis man gerne vil ud til masserne. Prøv at tænke kreativt.

1
16. marts 2020 kl. 10:23

Godt du er frisk igen.

I debatten her på version2 og på ingeniøren har der flere gange været refereret til denne artikel. Forfatteren vil gerne have oversættelser. Jeg er sikker på at en dansk version vil åbne øjnene hos mange.