Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

The Evil Empire ? en ny vinkel

14. april 2008 kl. 10:083
Artiklen er ældre end 30 dage

Kender du firmaet der gør disse "onde" ting:

  • Udnytter sin dominerende markedsposition til at bundle sin medie-afspiller med styresystemet,
  • motiverer sine medarbejdere via frygt ' og hvor chefen råber af dem om nødvendigt,
  • tænker kun på sig selv og ikke sine kunder,
  • og hvor chefen, Steve, tit og ofte dumper sin store muskel-bil hen over de to handicap-parkeringspladser fordi de er ledige og tættest på indgangen'

Du kan næsten se det for dig, ikke? Steve Ballmer, Microsofts CEO, der kommer fræsende i en stor Hummer, smider den foran koncern-hovedkvarteret og styrter ind for at råbe af nogle stakkels ansatte.

Hvis det er, hvad du ser for dit indre øje, så tager du fejl ? du skal justere dit indre billede og i stedet se Steve Jobs i sin store Mercedes. For firmaet med de onde gerninger og højtråbende chef er Apple.

Du kan læse om Apple som Evil/Genius i Wireds april-nummer. Artiklen kan anbefales, fordi den fortæller en historie om at bryde reglerne for god opførelse i The Vally og at satse på egne genialiteter i stedet for hvad markedet siger det vil have.

Tankevækkende.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
15. april 2008 kl. 09:32

...OG Bill Gates...OG Larry Ellison...

I romertiden var det faktisk sådan, at senatet kunne vælge en diktator fordi det kunne være nødvendigt når man ikke kunne være enig. Selvfølgelig for en begrænset periode.

I disse mænds tilfælde handler det jo om, at de ikke blot er professionelle ceo'er, men rent faktisk er "opfinderne" af det de sælger (Hvertfald i nogen grad), og det tror jeg fremmer det diktatoriske gen. Hvis man har en følelsesmæssig indgang til det man laver, så kæmper man mere for det end normalt.

  • Peter
2
15. april 2008 kl. 08:59

... jeg tror at Apples succes skal ses som et resultat af nogle få visioner som firmaet tør bringe til markedet uden alt for mange kompromisser.

På den anden side er der noget sært gammeldags over den fremgangsmåde - det minder lidt om forskellen mellem enevælden og vores demokrati: I dag ville vi ikke kunne enes om at sætte så mange imponerende projekter i gang som Chr. d. 4. Operaen er jo også en beslutning taget af en enevældig hersker - vores demokrati kunne ikke blive enige om det!

Men det hele står og falder dermed også af at den enevældige tager de rette beslutninger - og det har Jobs gjort flere gange

1
14. april 2008 kl. 12:12

Hvis Steve Jobs/Apple er "The Evil side of the Force", og Steve "Padowan" Balmer/Microsoft er "The Good side of the Force" så kunne man uanset hvilken side man er til, godt frygte lidt for fremtiden.

:)

Selvom jeg helt sikkert er uenig i metoderne, så tror jeg sagtens man kan finde flere som bryder regler og normer. Uden at kunne bevise det, så er der nok mere mellem himmel og jord end god opførelse og god forretnings-etik når man er på det niveau.

Peter Hansen