Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Et link kan give indholdet ekstra dimensioner

17. december 2012 kl. 19:05
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Jo flere forskellige dimensioner der er i en webside, jo mere interessant bliver den. Derfor er det fascinerende, at links ikke blot kan bruges til at give adgang til mere indhold, men også tilføre flere dimensioner til et budskab.

Det er interessant, da kunst – især god kunst – netop er karakteriseret ved at have en lang række dimensioner eller aspekter som spiller sammen om at give en bestemt oplevelse. Vi kan tænke på dem som lag på lag af aspekter der bidrager til læserens oplevelse. Vi er måske på vej til at links kan blive et kunstnerisk og oplevelsesmæssigt virkemiddel.

Især når læseren lige må tænke over om der er tale om en fejlplaceret annonce, eller et interaktivt billede som bevidst er placeret midt i teksten med et link til en anden webside, som kan forandre sig når læserne eller andre interagerer med den. Et debatforum med den ekstra drejning, at det er uvist hvad læserne egentlig har kommenteret på.

Her er først overskriften:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nede i artiklen var der så følgende interaktive twittermeddelelse - åbenbart den sidste som NRA havde sendt ud, før de indså at enhver reklame i den aktuelle situation var dårlig reklame:

I første omgang kunne man tro det kun var et screendump, men det er interaktivt, og når man klikker og scroller ned står der:

Med andre ord, artiklen som fortæller at NRA er holdt op med at twitte, er illustreret med deres sidste twit som linker til en side med et tilbud om at følge dem på twitter.

Hele artiklen med twitter og link kan findes på:

http://www.theverge.com/2012/12/17/3776188/national-rifle-association-nra-quiet-on-facebook-twitter

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger