Concorde produkterne
Danmax blev allerede i 1986 “afløst” af Concorde Økonomi, der på kort tid blev et kæmpe hit hos de små danske virksomheder, for hvem en investering i et par PC’ere med operativsystemet MS-DOS, netværksoperativsystemet Novell og økonomipakken fra Damgaard Data blev det første skridt ind i EDB-alderen. En del af successen bag Concorde var ikke mindst de flere hundrede forhandlere, der på ganske få år tog produktet på programmet og bragte det ud i alle landets afkroge. Da Erik Damgaard oplevede, hvordan disse forhandlere var hurtige til at udnytte nye muligheder for at tilpasse produktet til kundernes behov, fødtes ideen til det, der i 1991 blev til Concorde XAL og som i 1998 førte til flagskibet Concorde Axapta, som i dag markedsføres som Microsoft Dynamics AX.
Også Concorde XAL blev trods en del børnesygdomme en kæmpe succes, men allerede i 1992 kunne Erik Damgaard se, at han med dette produkt havde svigtet sit oprindelige kernemarked nemlig de mindre virksomheder med under 10 IT-brugere. Han igangsatte derfor udviklingen af det produkt, der i 1994 lanceredes som Concorde C5, og som byggede på samme grundkerne som det store Concorde XAL system. Concorde C5 vandt nye markedsandele til Damgaard Data, som Erik drev sammen med sin bror Preben, og den dag i dag kører mange mindre danske virksomheder fortsat deres økonomistyring på C5.
Alt er anderledes - næsten
“Stort set alting har ændret sig på det teknologiske plan siden 1984, 1986, 1991, 1994 og 1998, som er de år, hvor vi frigav helt nye produkter i Damgaard Data tiden”, siger Erik Damgaard. “Til gengæld er kundernes situation og behov jo grundlæggende de samme, og de tilgodeses efter min opfattelse ikke af de systemer, der udbydes på markedet i dag."
“Uniconta er til de små virksomheder med under 10 IT brugere herunder også til den outsourcede økonomifunktion, som flere og flere virksomheder i dag benytter sig af. Til denne målgruppe er de simple browserbaserede systemer simpelthen for langsomme og for stive i deres opbygning”, forklarer Erik Damgaard. “Vi har derfor udviklet en løsning, hvor data ligger i skyen, men hvor selve programlogikken afvikles i en app på brugeres PC, Mac, tablet eller smartphone. Hermed kan brugeren afvikle transaktionerne langt hurtigere, og netop produktivitet er for mange virksomheder stadig et kernepunkt. Tillige benytter vores app PCens hukommelse og genvejstaster, ligesom brugeren kan ændre placeringen af datafelter, tilføje egne felter, tilpasse rapporter og uploade scannede bilag i baggrunden - alt sammen ting, som gør Uniconta langt mere produktivt end konkurrenterne.”
Forhandlerne skal igen på banen
Erik Damgaard har igen valgt at lægge distributionen i hænderne på forhandlere, og seminarerne i maj er da også primært rettet mod denne målgruppe.
“Der er forsat brug for, at forhandlere kan udvikle branchefunktionalitet og tillægsmoduler til kunderne,” siger Per Pedersen, der tager sig af distributionen hos Uniconta. “Teknologien for denne type udvidelser er naturligvis en helt anden i dag, end da C5 blev lanceret, men for kunden er oplevelsen den samme. Kunden får en sammenhængende løsning fra en forhandler, som forstår hans forretning, og som er parat til at yde support, når der er brug for det.”
Uniconta er udviklet af Erik Damgaard som chefarkitekt med et hold af programmører i Indien og Ukraine samt et par af de gamle kolleger fra Damgaard Datas C5-team.
Mere information om Uniconta: http://www.uniconta.com

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.