Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Er dit datacenter klar til SDN? – Del 2

5. februar 2014 kl. 13:17
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Sidst skrev jeg om baggrunden for og forskellige tilgange til SDN (Software Defined Networks) link – her vil jeg komme lidt nærmere ind på, hvordan en virksomhed bedst kan integrere SDN i sit eksisterende setup.

SDN er et nøgleelement i datacentrets udvikling, med det ultimative mål om at have et fuldstændig integreret software-defineret datacenter.

Forbedring af ydelse, nem administration og dermed lave omkostninger på ressource-siden understreger vigtigheden af at indføre en fleksibel og åben vej hen til SDN-integration. Målet er på lang sigt at simplificere og skære ned på ressourcer og tid til it-implementering via automaticering, samt på kort sigt de øjeblikkelige netværksfordele, som man høster.

Det er desuden vigtigt ikke at blive forblændet til overilet at indføre SDN, alt afhængig af dine prioriteter; værdien af SDN ligger ikke nødvendigvis i det umiddelbare overblik, men i håndtering af dine applikationer samt fordelingen af, hvilke applikationer der kører bedst på hvilke netværksenheder. Med en re-evaluering og optimering af dine applikationer gennem SDN-indføring kan du ændre din værdikæde betydeligt og maksimere værdien og potentialet af dit datacenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det sidste, der skal overvejes i forhold til SDN, er den langsigtede effekt, det vil have på dine hardwareomkostninger. På nuværende tidspunkt bliver SDN anvendt på en måde, der forbedrer smidigheden af et netværks programmeringsmuligheder. Der vil ikke være reduktion i antallet af kommandoer og processer, men det vil reducere antal af dyre ekspert-mandskabstimer.
I takt med, at software-defineret infrastruktur bliver mere og mere fremherskende i virksomheder, vokser forventningerne til producenterne om at gøre deres hardware mere kosteffektiv.

Så i evalueringen af en SDN-løsning bør en organisation overveje følgende:

  • Man bør indfase SDN gradvist, hvilket eliminerer dyre opgraderinger og kompleks integration ved i stedet at skabe et hybridt miljø. Det er desuden vigtigt, at SDN kan blive aktiveret én port ad gangen på en kontrolleret og overvåget måde.

  • Produkter bør være indbyrdes kompatible og baseret på åbner standarder med udbydere, der har løbende deltagelse i SDN-standarddrevne grupper, såsom ONF og Object Management Group (OMG), såvel som tætte partnerskaber med NVO-alliancepartnere såsom Microsoft og VMware.

  • SDN er første skridt i en rejse mod et software-defineret datacenter. Søg råd hos udbydere, du stoler på, og som kan tilbyde strategisk support på direkte deployment af SDN, såvel som datecenterstrategier på længere sigt.

Stigende krav fra brugere, avancerede applikationer og sofistikerede arbejdsopgaver vil fortsat udfordre virksomheder. Virtualiserede miljøer som nu har bevæget sig fra server, storage og nu til netværk – gør dig klar til fremtiden.

Version2 holder datacenterkonference den 13. marts 2014. Læs mere og tilmeld dig her.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger