Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

En Svær Opgave

7 kommentarer.  Hop til debatten
Blogindlæg17. marts 2014 kl. 11:59
errorÆldre end 30 dage

Nogle gange når folk inviterer mig til at holde et foredrag er der fri skydning i det muntre køkken, andre gange får jeg stukket et mere eller mindre detaljeret oplæg ud.

På Onsdag skal jeg holde et foredrag på et temmelig detaljeret oplæg, til Dansk IT's store "Fætter/Kusinefest" i Musikhuset i Århus, der i år har titlen "Offentlig digitalisering 2014 - på vej mod d-land".

Det er et af de foredrag jeg holder gratis, med en skummel plan om at hvis jeg gør mit arbejde godt kan jeg spare flere penge i skat i de kommende år, end jeg nogen sinde kunne gøre mig håb om at blive betalt for et foredrag.

Oplægget, der er gengivet i programmet lyder:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Digitale fundamenter bør respektere borgerens ret til egne data

v/ Poul-Henning Kamp, blogger på Version2 og ing.dk

Om muligheden for at konstruere et digitalt fundament, der hverken må opbevare eller genbruge borgerdata uden borgerens samtykke.

(Klokken 13:45, lille sal)

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da jeg sagde ja til at holde foredraget stod der Oktober på kalenderen og jeg havde komponeret hovedlinierne i foredraget uden problemer.

Nu står der Marts og jeg har skrottet mine slides 3 gange, senest i går, fordi virkeligheden bliver ved med at fjerne gulvtæppet under præmissen for foredraget.

Det er lidt sent at skifte titel og abstract to-tre dage før en konference af den størrelse og det er en vigtig pointe i sig selv, hvor meget anderledes verden er kommet til at se ud på disse ganske få måneder.

Jeg tror det bliver et godt foredrag, som vil give publikum noget at more sig over og meget at tænk over, hvis de altså overvinder den støvede titel og dukker op.

Men det er helt klart det sværeste foredrag jeg nogensinde har forberedt mig på.

phk

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
19. marts 2014 kl. 08:41

Det er svært at forhindre dem i at lagre data uden borgers samtykke. Men, hvis borgenren får adgang til at se alle de data der er om vedkommende, online, så vil borgeren kunne forhodle sig til det, og eventuelt bede om at få fjerne information.

Genbruge borgerdata, dette er et spørgsmål om, at borgeren skal styre sin egen ACL på data. Hvis myndighed A vil læse borgers data hos myndighed B, så kan det ikke lade sig gøre, så skal der sendes request til borger, som skal acceptere As adgang.

Der skal selvfølgelig være masterkeys så skat kan snyde sig uden om borgernes retslige beskyttelse der ikke beskytter mod Skat.

PS: Skatten sænkes ikke. Nu er så stor en del af befolkningen afhængige af overførselsindkomster, og de vil forlange flere penge lige indtil skattebetalerne flygter ud af landet, og der ikke er nogen de kan plukke. Arbejdet bærer lønnen i sig selv, og en med arbejde skal ikke have mere udbetalt end det offer der er den arbejdsløse.

6
17. marts 2014 kl. 19:46

Først og fremmest tak for dit engagement og dine altid værdifulde input! Jeg kan desværre ikke nå til familiefest (nu i dansk it), men glæder mig til at hører om dit oplæg fra mine kollegaer.

Nu ved jeg jo ikke hvad dit oplæg handler om, men du skal lige have et pip med på vejen alligevel.

God fornøjelse og på forhånd tak for hjælpen.

Der er rigtig mange spændende nye muligheder. Mange af dem baserer sig på avanceret matematik, andre på meget granulerede fuldmagtsløsninger og endnu andre på borgernes egne it-færdigheder. Min lakmusprøve er stadig at det skal kunne forklares overbevisende til en meget stor del af befolkningen på et par minutter.

4
17. marts 2014 kl. 15:48

Det lyder som et yderst relevant emne, ikke mindst fordi at kommunerne i gennem deres fælles it organisation KOMBIT i disse måneder vil indhente tilbud på en helt ny it infrastruktur til de kommunale data (kaldet støttesystemer i rammearkitekturen). Dette bliver et monster stort projekt der radikalt vil ændre hvordan de kommunale it systemer skal tale sammen og hvordan data gemmes. Måske kan du nå at komme med et indspark. Jeg glæder mig under alle omstendigheder til at høre dit oplæg.

3
17. marts 2014 kl. 14:40

Er det "må" som i "kan godt må ikke" eller "kan" som i "kan ikke" genbruge data?

1
17. marts 2014 kl. 12:53

Hej Poul Henning. Det lyder som et spændende foredrag. Bliver det optaget og efterfølgende lagt på nettet så man kan se det?

2
17. marts 2014 kl. 14:37

No idea... Spørg Dansk IT