Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Eee'en i brug

Af Peter Makholm1. februar 2008 kl. 08:479
Artiklen er ældre end 30 dage

Jeg har haft travlt den sidste tid, så der har ikke været meget tid til at lave "sjove" ting. Tilgengæld har jeg haft god brug for min Eee PC, som jeg har skrevet om tidligere. Jeg lovede at fælde den endelige dom over den, so here comes...

Efter min mening er det absolut en hot niche der er ved at bryde frem og jeg håb er at det vare ved. Ud over Eee'en skulle Everex være på trapperne med deres CloudBook baseret på VIA's nanobook-design og en forbrugerudgave af Intels Classmate skulle også være lige om hjørnet.

For det er en rar størelse: Stor nok til at jeg kan overbevise mig selv om at jeg sidder med en rigtig bærbar, men lille nok til at jeg kan have liggende fast i tasken. Den kan endda ligge i min jakkelomme (men det er også en forholdsvis stor lomme). For nogle er den dog lige lidt for lille, en kollega måtte i hvert fald erkende at have for store fingre efter at have siddet lidt med den.

Helt lavpraktisk har jeg oplevet nogle problemer med musepladen. Nogle gange holder den simpelthen op med at virke, men jeg har ikke undersøgt om det er et hardware- eller et software-problem. Når jeg bare sidder i tekstmode, generer det mig ikke så meget. En anden ting er at dens sleep-mode tilsyneladende bruger forholdsvist meget strøm, man skal i hvert fald ikke bare klappe den sammen og håbe på at arbejde videre dagen efter. Men da den booter hurtigt er det heller ikke no get jeg har planer om at gøre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For os der ikke lige har overskud til at gribe loddekolben er der selvfølgelig n ogle klare ønsker til hardwareopgraderinger. Bluetooth ville nok stå øverst på min ønskeseddel. En bredere skærm ville der nok også være salg i.

Men alt i alt er jeg glad for min Eee, og nu overvejer jeg bare en større bærbar til at erstatte min snart skrantende iBook. Da jeg har Eee'en som ultra portabe l, kan jeg "nøjes" med en stor slæbbar med en ordentlig skærm.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
1. februar 2008 kl. 15:36

Tak for dine svar, Peter. Undskyld rodet - jeg så ikke dit fine og hurtige svar før jeg fik trykket send anden gang... :-)

7
1. februar 2008 kl. 15:11

Hvis du ikke har lyst til at lege med tastaturopsætning, men heller ikke kan leve med et ikke-dansk tastaturopsætning, så synes jeg du skal vente til den kommer frem i Danmark.

6
1. februar 2008 kl. 14:55

Hov, det kan jeg jo læse om her:http://www.version2.dk/artikel/5920

Har altid syntes at terminaler, keyboards, keycodes, keysyms, xmodmap, modifiers, osv. er noget svært-gennemskueligt hø, der er meget bøvlet og meget lidt brugervenligt, og jeg orker næsten ikke at forsøge at sætte mig ind i det hele en gang til...

4
1. februar 2008 kl. 14:51

Jeg har købt den med UK-tastatur. De danske nyhedssites har vist bragt rygter om at den kommer til Danmark i april og det går jeg ud fra er man dansk tastatur.

Som beskrevet i mit tidligere indlæg, så skriver jeg æ, ø og å ved at trykke hhv. Alt-f, Alt-x og Alt-e. Det vil altså sige at alt-tasten helt generelt bare sætter high-bitten i latin1.

3
1. februar 2008 kl. 14:31

Fik du den / kan den fås med dansk æøå keyboard? Hvordan skriver du ellers æøå?

1
1. februar 2008 kl. 11:29

MoGo Dapter er en (meget) lille USB Bluetooth adapter:

http://www.newtonperipherals.com/

Faldt over den, da jeg ledte efter en laptop-mus.

Den er designet til at kunne blive siddende i, også under transport.

NB: Jeg har ikke en selv, så jeg ved ikke om den spiller sammen med Eee'en / Linux.