Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

DIKU overlever!

14. november 2014 kl. 15:484
Artiklen er ældre end 30 dage

Som nævnt i et tidligere blogindlæg, har dekanen på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på KU for nyligt fremlagt en plan for at sammenlægge Datalogisk Institut (DIKU) og Institut for de Matematiske Fag (MATH) til et samlet institut. Begrundelserne for nødvendigheden af dette var udsagn, der dels var tvivlsomme, og dels ting, der ikke via nogen synlige mekanismer kunne forbedres ved en sammenlægning af institutter -- i nogle tilfælde tværtom.

I den mellemliggende knap to måneder har der været en heftig debat. I debatten har blandt andet begge institutters medlemmer enstemmigt vist deres modstand mod forslaget, dekanens begrundelser har været afvist, inklusive de nye begrundelser, der blev fremført efter det første oplæg.

Der har været modstand fra de studerende, et antal Turing-Award vindere, Fields-medalister og Abel-medalister har udtrykt skepsis. Til dem, der ikke ved det, svarer disse priser til Nobelpriser i hhv. datalogi og matematik. Dekanens eget akademiske råd har advaret mod sammenlægningen, de administrative medarbejdere har været imod, og det Scientific Advisory Board, som dekanen selv har nedsat, har advaret imod det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette har, selv om der har været usikkerhed til det sidste, så medført, at dekanen i dag har meddelt, at planerne om sammenlægning er lagt i graven. Dekanen siger dog, at der skal findes andre løsninger på de påståede problemer, og vil sætte institutterne mål, der skal opfyldes for at bevare selvstændighed. De foreløbige mål for DIKU er dog stort set de samme, som DIKU selv har stillet i sit offentlige strategidokument, så der er som sådan ikke noget revolutionerende i dem.

DIKUs fremtidige fysiske placering blev ikke berørt ved mødet i dag, men det er mere og mere tvivlsomt, at vi (som ellers tidligere lovet) ville flytte i nybyggede lokaler i 2017.

Men alt i alt en god nyhed, som viser at dekanen, trods alt, ikke ville gå imod så entydige advarsler fra hans egne rådgivende organer og hans egne ansatte og studerende.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
19. november 2014 kl. 19:15

Hvor er like-knappen når man har brug for den? :)

2
16. november 2014 kl. 11:03

I den mellemliggende knap to måneder har der været en heftig debat. I debatten har blandt andet begge institutters medlemmer enstemmigt vist deres modstand mod forslaget, dekanens begrundelser har været afvist, inklusive de nye begrundelser, der blev fremført efter det første oplæg.

Hvor mange timer er der ikke investeret i det? Man skulle næsten tro at jeres dekan er på en eller anden form for bonusløn, så han personligt vinder økonomisk på en sammenlægning. Det problem kæmper vi med i gymnasiesektoren hvor vores ledere får bonus efter hvor mange der kommer igennem. Det er et vandvittigt princip.

4
18. november 2014 kl. 12:45

Ingen tvivl om at hans beslutning har kostet fakultetet stort. Det er generelt sørgeligt at ledelsen på Science holdes til så lave standarder at det sandsynligvis ikke har konsekvenser for ham at han har forårsaget så ekstremt resourcespild og at tilliden til ham er så lav at det på ingen måde var givet at han ville bøje sig for så store mængder empirisk data der gjorde hans plan til skamme.

1
15. november 2014 kl. 22:36

Testrapporten udsiger at systemet ikke er helt inputresistent. Er det nu man skal række DIKU en flaske dekanrens? ;-)